Μέσα Μαζικού Κειθεδωθισμού

Αγανάκτηση.
Περίμενα στην στάση απ’τις 18:00 ως τις 18:45 και μετά περνάει ένας και μας λέει ότι στο τέρμα του λεωφορείου κάποιοι οδηγοί δεν αφήνουν τους άλλους οδηγούς να βγάλουν τα λεωφορεία στην κυκλοφορία αν και είχε λήξει η σημερινή απεργία.

Ελλας το μεγαλειο σου

για αυτό στηρίζουμε 24ωρες απεργίες.

Ακριβώς. Τουλάχιστον τότε ξέρουμε τί μας γίνεται :stuck_out_tongue:

Χωρίς λεωφορεία παραμένει η Αθήνα και μετά τη λήξη της στάσης εργασίας των εργαζομένων της ΕΘΕΛ, στις 17:00.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο δρομολογίων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αττικής (ΟΑΣΑ), κ. Παύλο Παπαδόπουλο, οι εργαζόμενοι της Εταιρείας Θερμικών Λεωφορείων (ΕΘΕΛ) έχουν αποκλείσει και τα τέσσερα αμαξοστάσια, σε Πέτρου Ράλλη, Ελληνικό, Βοτανικό και Πειραιά, χωρίς να επιτρέπουν σε κανένα λεωφορείο να εισέλθει ή να εξέλθει

δεν παλεύεται η κατάσταση με τις απεργίες ρε γαμώτο.πέραν του ότι εξ αιτίας τους έχω χάσει και θα χάσω μαθήματα, και η εξεταστική μάλλον θα μεταφερθεί για αργότερα, απλά δε γίνεται τόσοι άνθρωποι να παραμένουν αποκομμένοι και να μη μπορούν να πάνε στις δουλειές τους μια ολόκληρη εβδομάδα (συν του ότι μετακινούμαι με μμμ καθημερινά, και τώρα έχω αποκοπεί και λιώνω στο pc όλη μέρα).η χαρά του ταξιτζή είναι η κατάσταση…

ΥΓ: τρομάζω στην ιδέα πως αν επεκταθούν οι απεργίες και πέραν της πέμπτης, θα αναγκαστώ να πουλήσω τα εισιτήρια των gy!be…

Και που να υπολογίσω πόσο μέρος του μισθού μου χάλασα τους τελευταίους 2 μήνες σε ταξί…

Και Πέμπτη 24η λέει. Be forewarned!

ε και αν δεν κάνουν απεργία αυτοί οι άνθρωποι θα χάσουν πολλά περισσότερα.Δείξε αλληλεγγύη,υπάρχει περίπτωση στο μέλλον και εσύ να φτάσεις σε σημείο να απεργήσεις…

Nαι οι κακόμοιροι…

τι να κάνεις?και εγώ θα αναγκαστώ να χρησιμοπιήσω τις επόμενες μέρες, αν και με εκνευρίζει και η συμπεριφορά των περισσότερων ταξιτζήδων, όπως και οι συνεχώς αυξανόμενες τιμές τους.

ωραία, πες εγώ να δείξω αλληλεγγύη.αυτοί δείχνουν αλληλεγγύη με περιστατικά όπως το σημερινό, ή με τόσες συνεχείς 24ωρες απεργίες που “χτυπούν” τον κοινωνικό ιστό?
δηλαδή αυτοί που θα περάσουν το επίμαχο νομοσχέδιο, που ακριβώς πλήττονται με αυτόν τον τρόπο για να κάνουν πίσω?

Τί λε ρε παιδί μου, παίζει να πουλήσεις τα εισιτήρια των gy!be εεε;

Λοιπόν θέλω να πω κάποια πράγματα εδώ και καιρό, αλλά συγκρατιόμουν επειδή έδινα δίκια και σε σας που γκρινιάζατε. Αυτό το τελευταίο ποστ του χόρρορ όμως με εκνεύρισε αρκετά. Ρε παιδιά. ΟΚ το καταλαβαίνω ότι ταλαιπωρείστε όταν απεργούν τα Μέσα. Θέλω να σας απευθύνω δύο πολύ απλές ερωτήσεις.

1. [I]Γουστάρετε να πληρώνετε 1.30 - 1.50 ευρώ το εισιτήριο;[/I]

2. [I]Γουστάρετε να περιμένετε το λεωφορείο ή το τρόλεϊ στη στάση [B][U]τη διπλάσια ώρα[/U][/B] απ’ αυτήν που περιμένατε μέχρι σήμερα;[/I]

Γιατί, μην έχετε καμία αμφιβολία, αυτά ακριβώς θα γίνουν αν περάσει η κυβέρνηση τις αλλαγές ενάντια στις οποίες απεργούν και κινητοποιούνται οι εργαζόμενοι στα Μέσα. Μη νομίζετε ούτε στιγμή ότι πρόκειται απλά για μια συντεχνία που θίγεται, χωρίς αυτό να έχει επίπτωση σε πολύ κόσμο παραπέρα, και γι’ αυτό γίνονται απεργίες και κινητοποιήσεις. Οι ανατροπές στις αστικές συγκοινωνίες αφορούν πρώτα απ’ όλα [I][U]σε όλους εμάς.[/U][/I] Και αν σαν λαός δεν κοιμόμασταν με τα τσαρούχια, αν είχαμε μάθει επιτέλους να βλέπουμε λίγο πέρα απ’ τη γαμημένη τη μύτη μας, οι κινητοποιήσεις στις αστικές συγκοινωνίες δε θα ήταν υπόθεση μόνο μερικών εκατοντάδων, άντε χιλιάδων στην καλύτερη περίπτωση εργαζομένων στα ΜΜΜ, αλλά [B][I][U]εκατοντάδων χιλιάδων λαού.[/U][/I][/B] Ναι. Θα έπρεπε κάθε φορά που είχαν απεργία και συγκέντρωση στα Μέσα να ήμασταν όλοι κάτω στους δρόμους. Με σύνθημα “όχι ρε παλιοπούστηδες, δε θα μας φεύγει ένα και ενάμισι μεροκάματο κάθε βδομάδα για να πηγαίνουμε στη δουλειά μας (ή τέλος πάντων στις διάφορες υποχρεώσεις μας)”.

Βέβαια, δε λέω, και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ (ή μάλλον: [I][U]κάποιοι απ’ αυτούς[/U][/I]) συχνά κάνουν αδιανόητες παπαριές, μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν αχρείαστο χάος (όπως σήμερα π.χ. - γι’ αυτό αρχικά είπα να μην παρέμβω εν μέσω δικαιολογημένων παραπόνων), και ναι, πάλι δε λέω, κατά βάση επειδή καίγεται ο δικός τους κώλος αυτή τη στιγμή έχουν ανέβει στα ταβάνια (κοινώς, επειδή τους κόβουν κατοστάρικα ολόκληρα, τους λένε “θα τραβιέσαι αλλού ή θα πάρεις σύνταξη με μειωμένα λεφτά ή παίζει και να φύγεις εντελώς μάγκα” κτλ.), και καμία αντίρρηση, φταίνε κι οι ίδιοι που μια ζωή βγάζουν εκπροσώπους που δε φροντίζουν ποτέ να γυρίσουν στο λαό και να του πουν “ακούστε, η κυβέρνηση γαμάει τώρα εμάς αλλά αύριο μεθαύριο θα γαμήσει κι όλους εσάς χειρότερα - ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ”.

Αλλά χρησιμοποιείστε κι εσείς (σωστότερα: κάποιοι από σας) το μυαλό σας ρε γαμώτο.

Ε τοτε στην πειρα ολοι οι απεργοι.Ακου εκει ,τολμανε να κανουν απεργιες τετοια εποχη…Θα κλεισει και το κεντρο μεθαυριο και πως θα παω εγω για ψωνια η για καφε στο γκαζι.

εδιτ :φυσικα,δν αναφερομαι στον γκρακχο.

@gracchus babeuf
επειδή χρησιμοποίησες κομμάτι από το δικό μου post, απλά το χρησιμοποίησα ως υστερόγραφο για να μεταφέρω μια μικρή μου ‘ανησυχία’.αλλά και πάλι, μπορεί για σένα να είναι μικρό, αλλά εγώ πρέπει να πληρώσω 60 ευρώ ταξί για να πάω και να γυρίσω και τις δύο μέρες της συναυλίας αν επεκταθούν οι απεργίες, που καθόλου αμελητέα δεν είναι.από το μέρος φτάνεις στο όλον.
και έλεος με τους κάθε αγανακτισμένους απεργούς, που ‘όλα είναι ωραία και καλα όσο δε μας αγγίζουν’, αλλά όταν παέι να περάσει ένας νόμος που τους αφορά, καταφεύγουν στο λαϊκισμό, και(μόνον τότε) είναι ικανοί να παραλύσουν ολόκληρη τη χώρα.
και βασικά αλήθεια, όλοι εσείς που τώρα τρέξατε αμέσως να τους υπερασπιστείτε (εν μέρει δίκαια), πληρώνατε εισιτήριο?

εγώ να στηρίξω όσο θέλετε την απεργία, αλλά το σημερινό ήταν καφρίλα και οι οδηγοί χάνουν το δίκιο τους έτσι.

Ναι ρε ΜΑΛΑΚΑ χόρρορ, τί βλακώδης ερώτηση ήταν αυτή, προφανώς και πληρώνω εισιτήριο, γιατί χρησιμοποιώ τα Μέσα όπως όλος ο κόσμος, γιατί δεν έχω τουτού κι όταν δεν έχει Μέσα κι εγώ στα ταξί τα σκάω. Κι έχω σκάσει κι εγώ ένα σωρό λεφτά. Η διαφορά μας είναι ότι εγώ, όπως προείπα, βλέπω και πέρα από τη μύτη μου.

Και να το ξαναπώ μια που δεν το πιασες, το τί σκατά κάνουν οι εργαζόμενοι και πώς ενεργούν οι εργατοπατέρες στις συγκοινωνίες είναι μόνο το ένα κομμάτι του θέματος, το άλλο είναι το πώς αντιλαμβάνεσαι το όλο θέμα εσύ ο ίδιος ως άνθρωπος που χρησιμοποιείς τα Μέσα καθημερινά.

Νιώθεις ικανοποιημένος με το να κρύβεσαι πίσω από το τί κάνουν τέσσερα συνδικάτα στον χώρο των ΜΜΜ;

Και για να το χοντρύνω, γαμώ την τρέλα μου, δηλαδή κι εσύ τέτοιος δημοσιογράφος θα γίνεις; Απ’ αυτούς που βγαίνουν και λένε “νέα απεργία στα Μέσα, νέα ταλαιπωρία για τον κόσμο”; Να σε φτύνουν μετά και να λες “ωπ, έβαλε ψιχάλα, το πάει για μπόρα”;

Τέλος, όπως ανέφερα κι εγώ στο ποστ μου, δίκιο έχει ο Μπλήντιν για το σημερινό, μέγιστο λάθος.

Δεν εχει να κανει με το αν πληρωνεις ή οχι εισητηριο,αλλα με το δικαιωμα στην απεργια που εχουν .Σε μια εποχη που ολα κοβονται και που ολοι πληττωνται ,η αλληλεγγυη στους απεργους των μμμ ειναι δεδομενη.Και εννοειτε οτι ειναι ενας κλαδος που μπορει να παραλυσει μια ολοκληρη πολη[και χωρα ακομα] για αυτο το νιωθεις και πιο εντονα οτι απεργει[οπως πχ με τους οδοκαθαριστες].Αλλα αν μεσα σε ολα αυτα το μονο που εχεις να πεις[οχι εσυ χορρορ :P] ειναι οτι χαλας ολα τα λεφτα σου στα ταξι για να πας στην δουλεια και οτι θα χασεις την συναυλια των γκυμπε,προφανως δεν θα εχεις σκεφτει οτι σε λιγο δεν θα εχεις καν δουλεια ή δεν θα εχεις καν τα λεφτα για να αγορασεις απο πριν συναυλοεισητηρια.

Μωρέ αν γινόταν μια γενικευμένη απεργία με σεβασμό όμως στους πολίτες όσο είναι δυνατόν, τότε όλοι θα κατεβαίναμε στο πλευρό τους. Αλλά όταν ο εργαζόμενος κινδυνεύει να μείνει χωρίς δουλειά επειδή δεν μπορεί να φτάσει στον εργασιακό του χώρο…τότε δεν έχει την καλή διάθεση να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων των Μ.Μ.Μ.

Δικαιολογίες, Neniel.

Είμαι εκνευρισμένη Γράκχεεεεεεεεεεεεεεε! Δεν μπορώ να δω τα πράγματα πιο καθαρά αυτή την στιγμή :stuck_out_tongue: