Ναι ρε, σε νιώθω. Ε, ηρέμησε λίγο, άκου κάνα δίσκο, μην ποστάρεις για λίγη ώρα και θα δεις μετά πώς θα τα δεις πιο ψύχραιμα τα πράγματα.
Βασικά, να πω κι εγώ πως τουλάχιστον στη ‘μικρή’ λεοφωρειακή γραμμή που χρησιμοποιώ εγώ καθημερινά, η απεργία είχε ξεκινήσει από νωρίτερα από τις 11 που είχε κανονιστεί, μιας και περίμενα επί ματαίω από τις 10.10 ως τις 10.50 (όταν και αναγκάστικα απελπισμένος να ενισχύσω την ‘κίτρινη φυλή’), προφανώς γιατί ένας-δύο εργαζόμενοι που θα εκτελούσαν τα συγκεκριμένα δρομολόγια δεν πήγαν για να δουλέψουν 40 λεπτά και μετά να απεργήσουν.
Σόρυ, αλλά η απεργία έχει σκοπό -και- την ταξική αλληλεγγύη από τους υπόλοιπους, πόσο δε μάλλον όταν εκτελείται από εργαζομένους των δεκο. Δεν μπορείς να έχεις μια αντίδραση “εγώ απεργώ και στην πούτσα μου” δεν πάει έτσι.
Ξαναλέω, χίλια δίκια έχουν οι εργαζόμενοι των μμμ, τα χάνουν με τον σταρχιδισμό τους όσο αφορά τον τομέα ‘κινητοποιήσεις’.
Χαχαχχχ οκ. Λέω να ποστάρω πάλι στο thread μετά την συνολική εμπειρία αυτής της εβδομάδας. Τί να πω…μακάρι να δικαιωθούν οι άνθρωποι και να γίνει καμιά σωστή αναδιοργάνωση στα Μ.Μ.Μ. μπας και δούμε και καμιά βελτίωση.
καταρχάς, κομμένοι οι χαρακτηρισμοί.εγώ δεν έχω βρίσει κανέναν όσον καιρό είμαι στο φόρουμ.αυτός βασικά είναι και ένας από τους λόγους που δε μ’αρέσει να συμμετέχω και στο podium, και που μετάνιωσα που πόσταρα εδώ σήμερα.και μπορεί εσύ να χρησιμοποιείς εισιτήριο, έχω δει όμως πολλούς εδώ μέσα που λένε ότι δε γουστάρουν να πληρώνουν, ή ότι δίνουν το εισιτήριό τους σε άλλον πριν από το τέλος της χρήσης.και δεν έχω πρόβλημα με αυτό.σέβομαι απόλυτα την ιδεολογία του καθενός, όπως και το τι επιθυμεί να κάνει με το εισιτήριο.αλλά (και) κάπως έτσι φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση.το να βλέπω τώρα τέτοια άτομα να στηρίζουν τη συγκεκριμένη απεργία, μου φαντάζει ελαφρώς σουρρεαλιστικό.
πέραν του ότι η συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα καταφεύγει εύκολα στο λαϊκισμό, όπως σήμερα π.χ.(και ναι, είχα κανονίσει να βγω και ομολογώ πως με εκνεύρισε αρκετά το σημερινό περιστατικό, εξ ου και το ύφος μου).και δεν κρύβομαι πίσω από το τι κάνουν τέσσερα συνδικάτα στο χώρο των μμμ.οι ίδιοι εργαζόμενοι δεν έχουν επιλέξει να τους εκπροσωπούν?οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, εν τέλει, δεν κρύβονται πίσω από τα συνδικάτα αυτά?
τέλος, ατύχησες.δε σκοπεύω να ασχοληθώ με την πολιτική δημοσιογραφία.
το πρώτο μέρος το εξήγησα παραπάνω.
το υπόλοιπο νομίζω πως είναι κοινή λογική.εγώ ανέφερα ένα απλό περιστατικό, από αυτά που πολλά μαζί συντελούν την ολότητα του προβλήματος που δημιουργείται.δηλαδή έχει αυτή τη στιγμή ο απλός εργαζόμενος που δε διαθέτει δικό του μμμ το οικονομικό περίσσευμα για να πηγαίνοέρχεται στη δουλειά του με ταξί εν μέσω κυκλοφοριακού χάους?είπα και παραπάνω πως μου φαίνεται κάπως που ο καθένας ασχολείται μόνο με την πάρτη του.πως μόνο αν τα πράγματα γίνουν ζόρικα και για αυτούς θα συνειδητοποιήσουν ξάφνου πως η χώρα είναι σε κατάσταση προχωρημένης σήψης.
και όλα αυτά είναι γενικές διαπιστώσεις, άσχετα από το δίκιο των απεργούντων, το οποίο χάνεται μέσα στην άχλη του εγωισμού τους.
Αν ισχύει αυτό με το συνδικάτο της ΕΘΕΛ είναι απαράδεκτο.
Και διασπαστικό για το όποιο κίνημα.
Δυστυχώς τα συνδικάτα στην Ελλάδα έχουν ξεχάσει σε πολλές περιπτώσεις ότι οι όποιες κινητοποιήσεις τους αφορούν ΟΛΗ την κοινωνία και γι αυτό πρέπει πάνω απ’ όλα να φροντίζουν για την ενημέρωση των πολιτών για τα αιτήματα και τις αποφάσεις τους.
Από κει και πέρα, μπορεί να δει κανείς από πολλά ποστ ότι η εργοδοτική τρομοκρατία πλέον έχει φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα. Αν είναι δυνατόν ο οποιοσδήποτε να φοβάται ότι θα χάσει τη δουλειά του επειδή έχουν απεργία τα ΜΜΜ και θα αργήσει να πάει ή δεν θα πάει καθόλου. ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΜΟΥ δηλαδή, αντί να απαιτούμε από αυτόν που μόνο κέρδος έχει από τη δική μας εργασία να πληρώνει τις μετακινήσεις μας προς/από τον χώρο αυτής, απεναντίας πληρώνουμε ταξί μη και αργήσουμε ένα λεπτό. Αν εργοδότης τολμήσει να απολύσει μισθωτό επειδή δεν έδωσε 15-20 ευρώ σε ταξί για να πάει στη δουλειά του τότε μόνο κρέμασμα του αξίζει.
Βασικα εγινε κατι σαν καταληψη σε αντιθεση της στασης εργασιας…Ενταξει μπορει να συμφωνω σε αυτο αλλα αυτο το εσωτερικο προβλημα επηρεαζει ολη τη κοινωνια και θα επρεπε να το σκεφτουν λιγο παραπανω ακομα και απο πρακτικη σκοπια(θα φανε δικαιολογημενα κραξιμο)…
Οσο για αντιδρασεις του στυλ nihilist,the horror δεν μου προξενουν πλεον καμια εντυπωση…Διοτι η συγχρονη κοινωνια εκτος ατομικιστικη χωρις ιχνος αλληλεγγυης για τον διπλανο της(κοινως κοιταμε τον κωλο μας καθε στιγμη μεχρι να ερθει η στιγμη μας-απολυση πχ) ειναι και βλαμμενη πληρως αφου δεν καταλαβαινει οτι τεοιου ειδους μεταρρυθμισεις δεν θιγουν μια συγκεκριμενη ομαδα αλλα το συνολο της κοινωνιας(δεν μιλαμε για φορτηγατζηδες γκεγκε?μιλαμε για ΜΜΜ)…Καλα θα κανετε να ξεστραβωθειτε και να διαβασετε εστω την αφισα που εχουν αναρτησει σε πολλα οχηματα(εγω σε τραμ την ειδα) οι εργαζομενοι των δημοσιων συγκοινωνιων που εξηγουν με απλα λογακια γιατι αγωνιζονται και ισως αφησετε τα ‘‘ναι μεν αλλα…’’(να βρουν το δικιο τους αλλα η ελευθερια τους σταματαει εκει που αρχιζει η δικια μου κλπ)…Πραγματικα λυπαμαι.
Bleedin γενικα οταν λενε 11,10 η οτιδηποτε εννοουν την ωρα που δεν θα κυκλοφορει κανενα οχημα…Οποτε αρχιζουν και τα στελνουν στα αμαξοστασια απο νωριτερα…Ειδικα αν εισαι μακρια απο αμαξοστασιο αρκετα νωριτερα…Στις ανακοινωσεις του τραμ παντως το αναφερει και αυτο.
ισχύει αυτό που λέει η Νένιελ, και θα συμφωνήσω με ChrisP!
Βλέποντας τα ποστς των άλλων, (διάβασα μόνο τις 3 τελευταίες σελίδες), δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ ή διαφωνώ απόλυτα με κάποιον συγκεκριμένο. Γιατί όλοι λίγο πολύ μου φαίνονται ότι απο τη μία έχουν δίκιο, απο την άλλη το χάνουν… είτε επειδή προσθέτουν κάτι άλλο που κάνει την άποψή τους ακραία, είτε απο τον τρόπο τους…
Η δική μου γνώμη είναι ότι οι ισορροπίες είναι λεπτές, αναμεσα στο τι “θα’πρεπε” και τι “δε θα’πρεπε” να γίνει σχετικά με τις απεργίες γενικότερα, αλλά και εκείνες στα ΜΜΜ ειδικότερα. Όσον αφορά το αν μ’αρέσει ή δε μ’αρέσει να πληρώνω εισητήριο, είναι άλλο θέμα. Συνήθως κόβω μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα, οπότε δεν το πολυσκεφτόμουν παλιότερα… τους τελευταίους μήνες όμως δεν έτυχε να πάω να κόψω μηνιαία… και ναι, παραδέχομαι ότι το σκεφτόμουν πολύ το 50-ράκι που έβαζα στη μηχανή για να μου βγάλει ένα εισητήριο που θα με πάει 2 στάσεις παραπέρα… Τι να κάνουμε, όλοι λίγο πολύ έχουμε μια κάποια “τσιγκουνιά” όσον αφορά τη τσέπη μας. Δεν το σκεφτόμουν όσο ήμουν μικρή. Αλλά απο τότε που δουλεύω έχω αλλάξει κάπως αισθήματα…
Ναι συμφωνώ στο ότι θα έπρεπε να πληρώνουν όλοι εισητήριο, και όλοι να είναι νομοταγείς πολίτες, και όλοι να είμαστε καλά κλπ… έλα μου όμως που δεν είμαστε.
Πάντα κάποιος-κάποιοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Και η φιλοσοφία του στ’αρχιδισμου μεταφέρεται απο τον έναν στον άλλον. Και πολύ λυπάμαι που αυτό έχει γίνει λίγο σαν κοινό μυστικό ανάμεσα σε όλους “έλα μωρέ, κλασσικός ελληναράς”… φυσικά υπάρχουν και αυτοί που προσπαθούν και είναι σωστοί, για να είναι καλά το κοινωνικό σύνολο, οπότε να είναι και οι ίδιοι καλά!.. Και υπάρχουν και οι άλλοι, οι λιγότερο αλληλέγγυοι τύποι, οι εγωιστές, που λένε "τι, εγώ κορόιδο θα είμαι? αφού οι άλλοι κλέβουν, εγώ θα πληρώνω?"
Κι εγώ τη διάβασα την ανακοίνωση των εργαζομένων των μέσων. Ήμουν στο μετρό
[SPOILER]!ναι! είχα χτυπήσει εισητήριο![/SPOILER] και την είδα κολλημένη σ’ενα βαγόνι.
Και μου άρεσαν αυτά που διάβασα, και σκεφτόμουν ότι ναι, έχουν δίκιο.
και μετά σκέφτεσαι και αυτόν που τον “απειλούν” ότι θα απωληθεί αν δεν πάει έγκαιρα στη δουλειά του…
Είναι λίγο: [COLOR=“DarkRed”]ο καθένας με τα δίκια του… [/COLOR]
Το πρόβλημα όμως είναι στο ότι πάντα υπάρχει το “εγώ”… η “μικρή επανάσταση”, η μικρή αντίσταση στη διαφθορά… των πολιτικών, του “κλασσικού έλληνα”, όπως θέλετε πείτε το…
δηλαδή, και μια απεργία να γίνεται, δεν αλλάζει κάτι. γιατί?
το Γιατί το βρίσκω στην συγκεκριμένη πρόταση του Horror:
Ο πολιτικός, ο “κάποιος” που ευθύνεται για την κακή πορεία της χώρας [B]προφανώς[/B] δεν ενοχλείται και τόσο απο τις απεργίες-πορείες που γίνονται.
Εγώ νομίζω ότι αυτό που λείπει γενικά απο τους πολίτες είναι το [COLOR=“DarkRed”]πνεύμα συλλογικότητας και αλληλεγγύης[/COLOR], όχι μόνο όσον αφορά την απεργία αλλά γενικά όσον αφορά τα κοινωνικά αγαθά που θα’πρεπε να προσφέρει ένα κοινωνικό κράτος.
Κι εδώ θα επανέλθω και στα ποστ Νένιελ και ChrisP, ο απλός εργαζόμενος που μετακινείται στην δουλειά του με ΜΜΜ (την οποία δουλειά με το ζόρι τη βρήκε), θα είναι λίγο δύσκολο να αισθανθεί αλληλεγγύη για την απεργία των μέσων. Και αυτό φυσικά είναι πολύ βολικό για τα “ανώτερα συμφέροντα” που θέλουν να ψηφήσουν το οποιοδήποτε νομοσχέδιο. Γιατί έτσι έρχεται μια αρνητική αντίδραση κόσμου προς τους εργαζόμενους των ΜΜΜ… οπότε τι ωραία, φαίνεται στο τέλος οτι ο κόσμος “δεν συμφωνεί” με την απεργία αυτή.
Οπότε… θα έχει αποτέλεσμα η κίνηση τελικά?
Γενικά, τα πράγματα είναι δύσκολα… και χειροτερεύουν. Η ανεργία δεν ξέρω κι εγώ σε τι ποσοστά έχει φτάσει…
…
…
Για να δούμε τι θα γίνει…
Tα παράπονα σου στο κράτος…
Τωρα θα έλεγα τιποτα αλλα δεν πολυψηνομαι να ασχολουμαι με ακροδεξιους οποτε χεστο…
Ο εργαζόμενος να σηκώσει κεφάλι καμια φορά και να σταματήσει να δεχεται αυτές τις μαλακιες…
Εντάξει, πως κανεις και εσυ ετσι; Κατά του συστήματος αγωνιζόμαστε, όχι κατά ατομων…
Μπραβο στους εργαζόμενους στα ΜΜΜ για αυτήν τους την κινηση: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1234584
Μπραβο τους επίσης που θα δουλέψουν την Τεταρτη όσο γινεται πορεία για να μπορει ο κόσμος να κατέβει στον δρόμο και να χαλιούνται οι διάφοροι αντιδραστικοι…
:roll:
The horror γράφε ρε την άποψη σου. Και αν παίζει και καμιά ένταση δεν έγινε και τίποτα. Φωνακλάδες έλληνες είμαστε
Γενικά η κατάσταση (και) στα ΜΜΜ είναι τραγική. Τους έχουν κόψει τους μισθούς, θα έχουμε δραστικές περικοπές δρομολογίων, οι ώρες αναμονής θα πολλαπλασιαστούν και θα αυξηθεί και η τιμή του εισιτηρίου. Αυτά είναι δεδομένα.
Από την άλλη , άσχετα αν κάποιος συμφωνεί ή όχι με τους τρόπους αντίδρασης του καθενός( το συζητάμε κ αυτό) , όλοι μας πρεπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η καθημερινότητα μας όπως την ξέραμε τελείωσε.Σήμερα έχεις δουλειά, αύριο δεν έχεις. Τόσο απλά. Και άσχετα με το ποια ιδεολογία έχει ο καθένας, άσχετα με το τι πιστεύουμε ή όχι, [B]όλοι μαζί θα τον φάμε[/B]…
Εγώ προσωπικά θα ήθελα να δω μια μαζική απεργία διαρκείας παντού. Να παραλύσει το σύμπαν και να συμμετέχουμε ολοι. Και βλέπουμε μετά αν αλλάζει κάτι μια τέτοια απεργία ή όχι…
Παρασκευη εχει απεργια στα ΜΜΜ? Γνωριζω σιγουρα για Πεμπτη και Τεταρτη (μειωμενο ωραριο)
*Πέμπτη 16/12 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ σε ΟΣΕ και Προαστιακό καθώς και στα υπόλοιπα μέσα (Αναμένεται επιβεβαίωση από ΟΑΣΑ).
Για 5η διάβασα αυτό. Τώρα δεν ξέρω αν αλλάξει τίποτα ο ΟΑΣΑ όπως λέει η πρόταση παραπάνω.
από την άλλη, γιατί να υπερασπιστώ με τέτοιο πάθος τα κομματόσκυλα των δεκο, που επειδή ξάφνου η κυβέρνηση αποφάσισε να ασχοληθεί μαζί τους, βγήκαν από τη γυάλα στην οποία βρίσκονταν, αντιλαμβανόμενοι ως δια μαγείας την κατάσταση?είναι αυτή τους η στάση λιγότερο ατομικίστικη από αυτήν που μου προσάπτεις?πέραν του ότι είναι λαϊκισμός ο συμψηφισμός της άποψής μου με αυτή του nihilist, ο οποίος έγραψε μόνο μια αράδα ξέρωγω…
έταιρον εκάτερον.σαφώς όλες αυτές οι απεργίες συνιστούν μια αντίδραση στην ανεξέλεγκτη δράση του κράτους, αλλά γεγονότα όπως το χθεσινό, και όπως η εβδομαδιαία ουσιαστικά απεργία των μμμ, δε δείχνουν κοινωνική αλληλεγγύη, και προέρχονται από ένα σωματείο όχι και τόσο εν τέλει συμπαθές σχετικά με τις αντιδράσεις του.το γιατί το αναφέρω και παραπάνω.
νομίζω πως το θέτεις κομψά.
και το θέμα είναι εδώ.όλοι αυτοί των δεκο έχουν δείξει όλον αυτόν τον καιρό να επιθυμούν κάτι τέτοιο, ή έστω να έχουν δείξει ότι μπορούν να το κάνουν?ή μήπως και αυτούς τους ενδιαφέρει τελικά μόνο η πάρτη τους?
βασικά αυτά από μένα…
Μερικες σημειωσεις unburntkhaleesi
Τι να κάνουμε, όλοι λίγο πολύ έχουμε μια κάποια “τσιγκουνιά” όσον αφορά τη τσέπη μας. Δεν το σκεφτόμουν όσο ήμουν μικρή. Αλλά απο τότε που δουλεύω έχω αλλάξει κάπως αισθήματα…
Ναι συμφωνώ στο ότι θα έπρεπε να πληρώνουν όλοι εισητήριο, και όλοι να είναι νομοταγείς πολίτες, και όλοι να είμαστε καλά κλπ… έλα μου όμως που δεν είμαστε.
Πάντα κάποιος-κάποιοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Και η φιλοσοφία του στ’αρχιδισμου μεταφέρεται απο τον έναν στον άλλον.
Να σημειωσω οτι τωρα που θα ανεβουν οι τιμες πολλοι δεν θα πληρωνουν εισιτηριο οχι απο σταρχιδισμο αλλα ειτε επειδη η τιμη θα ειναι απαγορευτικη(για να δινεις καθε μερα πχ) ειτε απο διαμαρτυρια…Και πολυ καλα θα κανουμε θεωρω…
και την είδα κολλημένη σ’ενα βαγόνι.
Και μου άρεσαν αυτά που διάβασα, και σκεφτόμουν ότι ναι, έχουν δίκιο.
και μετά σκέφτεσαι και αυτόν που τον “απειλούν” ότι θα απωληθεί αν δεν πάει έγκαιρα στη δουλειά του…
Είναι λίγο: [COLOR=“DarkRed”]ο καθένας με τα δίκια του… [/COLOR]
Το πρόβλημα όμως είναι στο ότι πάντα υπάρχει το “εγώ”… η “μικρή επανάσταση”, η μικρή αντίσταση στη διαφθορά… των πολιτικών, του “κλασσικού έλληνα”, όπως θέλετε πείτε το…
δηλαδή, και μια απεργία να γίνεται, δεν αλλάζει κάτι. γιατί?
Κι εδώ θα επανέλθω και στα ποστ Νένιελ και ChrisP, ο απλός εργαζόμενος που μετακινείται στην δουλειά του με ΜΜΜ (την οποία δουλειά με το ζόρι τη βρήκε), θα είναι λίγο δύσκολο να αισθανθεί αλληλεγγύη για την απεργία των μέσων. Και αυτό φυσικά είναι πολύ βολικό για τα “ανώτερα συμφέροντα” που θέλουν να ψηφήσουν το οποιοδήποτε νομοσχέδιο. Γιατί έτσι έρχεται μια αρνητική αντίδραση κόσμου προς τους εργαζόμενους των ΜΜΜ… οπότε τι ωραία, φαίνεται στο τέλος οτι ο κόσμος “δεν συμφωνεί” με την απεργία αυτή.
Εδω εμφανιζεται και ολη η προβληματικη με τις απεργιες…Και εχει να κανει τοσο με τον κατακερματισμο των μεχρι προτινως συλλογικων δικαιωματων οσο και με την ελλειψη αλληλεγγυης των διαφορων κομματιων της εργατικης ταξης(γενικοτερα)…Αυτο οδηγει σε μεμονωμενες και σποραδικες απεργιες που απο τη μια δημιουργουν φαινομενα (1) σαν και αυτο που περιγραφετε(καποιοι ΠΡΕΠΕΙ να πανε στη δουλεια τους) και απο την αλλη προκυπτει (2) το ερωτημα αν τελικα μπορουν πετυχουν μεμωνομενα κατι αυτες οι απεργιες.
Στο (1) μια μερικη λυση θα ηταν ο κοσμος να ειναι σε επαγρυπνιση ωστε να ξερει ποτε θα γινει απεργια ωστε να εχει τη δυνατοτητα να προετοιμαζεται πχ αν εχει δικο του μεσο να το παιρνει(αναγκαστικα),αν δεν εχει να συννενοειται με καποιον συναδελφο που εχει,η να συνεννοειται με αλλους να παρουν το ιδιο ταξι κλπ…
Το (2) ειναι κυριαρχο προβλημα και απο τη στιγμη που υπαρχει η ΓΣΕΕ και δεν εχει επιτευχθει καμια αλλη προσπαθεια για δημιουργια ενος ανεξαρτητου συνδικατου που θα την υποβαθμισει ενω παραλληλα η συνεννοηση μεταξυ των κλαδικων συνδικατων ειναι ελλειπης(ελλειψη αλληλεγυης ειπαμε?) αυτο δεν βλεπω να αλλαζει…Και να η επιτυχια τετοιων απεργιων ειναι μειωμενη.
Σιγουρα πολυ περισσοτερος κοσμος θα συμμετειχε και κυριως θα στηριζε τετοιου ειδους απεργιες αν υπηρχε καλυτερη οργανωση και αν υπηρχε η δυνατοτητα να απεργησει και αυτος απο τη δουλεια του…
Οποτε γενικα κραταω μια πισινη οσον αφορα την αντιδραση του κοσμου και ειδικα την αντιδραση του εργαζομενου που δεν εχει αλλη επιλογη(διοτι υπαρχουν και οι εναλλακτικες),αλλα αυτο μονο αν εχει συνηδητοποιησει την κατασταση στην οποια βρισκομαστε ολοι σημερα…
Και τις επομενες απαντησεις σου να δεις ο nihilst με σε μια ‘‘αραδα’’ συνοψιζει τα λεγομενα σου…
Ναι βεβαια τι σε νοιαζουν οι ΔΕΚΟ…Ισως επειδη ειναι δημοσιες επιχειρησεις με στοχο τη παροχη αγαθων και υπηρεσιων στο κοινωνικο συνολο χωρις να ειναι κερδοσκοπικες…Μπαααα…
Κια βεβαια ξερεις οτι οι εργαζομενοι στις ΔΕΚΟ ειναι κομματοσκυλα…Φυσικα αφου αν δεν ηταν θα καθονταν στα αυγα τουςπντας…απολιτικ(???)…Επισης την ‘‘ως δια μαγειας’’ αντιληψη της καταστασης πως την προσαπτεις?Λιγες φορες εχουν κανει απεργια στο (προσφατο) παρελθον?Το πιο συνηθες ειναι να φτανεις στον πληρη ξεσηκωμο ταν εισαι στο χειλος του γκρεμου…Οπως οι εργαζομενοι στον ΟΣΕ ή στην ΕΘΕΛ…
Και στη τελικη αυτο που θα επρεπε να σε νοιαζει περα απο τα κομματοσκυλα(οπως λες) που θα βγουν στην ανεργια ειναι και παλι το δικο σου καλο που δημοσιες επιχειρησεις που μπορουσαν να προσφερουν φτηνα υπηρεσιες επειδη ακριβως επιτελους ενα ειδος κοινωνικου εργου ιδιωτικοποιουνται με οτι συνεπαγεται αυτο και στην τσεπη ΣΟΥ για λογους πληρως αμφισβητισιμους…
θα προσπεράσω το γεγονός ότι επιχειρείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις.
εγώ δε σου λέω σε τι συνίστανται οι δεκο στη θεωρία.αναφέρομαι στην πράξη.και το θέμα είναι πως άσχετα από το πως βλέπεις εσύ την πραγματικότητα, η ουσία είναι πως οι περισσότεροι είναι υπέρ του δέοντος ατομικιστές.η κάθε ομάδα θα απεργήσει και θα ξεσηκωθεί μόνον όταν βρεθεί η ίδια στο χείλος του γκρεμού.όταν βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση μια άλλη ομάδα, δεν πρόκειται να ασχοληθεί καν.και ξέρεις γιατί?γιατί όλα γίνονται για το βόλεμα?πόσο πιθανό θεωρείς να συμβεί αυτό με το οποίο κλείνει το ποστ του ο zouglau?τα ιδανικά που θέλει ο καθένας να συνοδεύουν όλες αυτές τις ενέργειες, έγκεινται περισσότερο στις επιθυμίες του, και όχι στο τι πραγματικά συμβαίνει.και αυτό πέρα από οποιαδήποτε περιχαρακωμένη θέση που μπορεί να εκφράζεται εδώ μέσα, ωσαν μια θεατρική παράσταση με ορισμένους ρόλους.
τέλος, σε αυτό που λες για την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου, σε αυτό σαφώς συνετέλεσε και η λογική των τζαμπατζήδων, που άσχετα από την όποια αλληλεγγύη η ιδεολογία μπορεί να συνοδεύεται, πρακτικά είναι επιζήμια.
Go with the flow που λενε και καποιοι γνωστοι…Δεν θα συνεχισω την αντιπαραθεση διοτι ειμαστε εκ διαμετρου αντιθετα μαλλον…Ιδιως στο γεγονος οτι επειδη μεγαλωσαμε σε μια κοινωνια που με καθε τροπο προσπαθει να προαγει τον ατομικισμο σε υστατη αρετη πρεπει να το δεχτουμε και ως αντικειμενικη αληθεια και μαλιστα πριν απο ολους να προσπαθησουμε να κολλησουμε αυτη τη ταμπελα και σε ολους τους αλλους.
δεν είμαι εγώ που κολλάω ταμπέλες.μια διαπίστωση έκανα, που όποια άποψη και αν έχεις, δε μπορείς παρά να δεχτείς πως πρόκειται περί γεγονότος.βασικά εσύ επιχειρείς να μου κολλήσεις ταμπέλα, και αυτό είναι που δε μ’αρέσει.απλά προσπάθησα να πω τα πράγματα ως είναι.
και μιλώντας για τη συγκεκριμένη ομάδα, στο συγκεκριμένο thread (πέρα από γενικεύεις), νομίζω ότι (δυστυχώς) έχω δίκιο.τώρα, δε νομίζω να αξίζει να συνεχίσει, γιατί πάνω κάτω ξέρω ακριβώς τι θα πει ο καθένας με το που θα δω ότι πόσταρε.
ΥΓ: μάλλον τελικά δεν έπρεπε να ποστάρω στο podium.αυτή η εύκολη ταμπελοποίηση δε μ’αρέσει.τεσπα, ο γέγονε γέγονε. λέω να περιοριστώ στα άλλα topics του φόρουμ…
Horror δεν περιγράφεις την πραγματικότητα. Την πίστη σου καταγράφεις και καλά κάνεις.
Αν δεν θες να ακούς τα σχόλια και την κριτική πάνω σε αυτά που γράφεις όμως, όντως μην γράφεις στο πόντιουμ. Π.χ. το ότι γράφεις πως και οι τζαμπατζήδες φταίνε για την αύξηση του εισιτηρίου είναι μια άποψη σου η οποία δεν τεκμηριώνεται. Και ο vic vega το πιστεύει αλλά η τεκμηρίωση δεν με πείθει. Διαφωνούμε κάθετα. Δεν μπορώ να μην το σχολιάσω.
Εγώ θα σου πρότεινα πάντως( ξανά) να καταγράφεις την άποψη σου και ας διαφωνούμε. Μπορεί να μάθεις πράγματα από άλλους, μπορεί να προσφέρεις και πράγματα στους υπόλοιπους.
Εδώ είναι το θέμα:
Είναι φύσιν αδύνατο όμως να επιδιωξουμε μαζικές κινητοποιήσεις και να έχουμε ελπίδες για κατάλυση των πάντων αν συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε κατ’ αυτόν τον τρόπο:
Πλέον έχουν αλλάξει τα δεδομένα και συνεχίζουν ν’ αλλάζουν ραγδαία καθημερινά.
Σ’ αυτά τα χάλια δε φτάσαμε εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα ΜΜΜ (ή όποιου άλλου κλάδου για να το γενικεύσω). Οι κινητοποιήσεις αυτές -και συνεπώς η συνολική δυσφορία που νιώθει ο κόσμος, ο καθένας για τους δικούς του λόγους- είναι απόρροια μιας εγκληματικής πολιτικής και των μέτρων που αυτή επιβάλλει.
Διαφωνώ βέβαια με τον τρόπο που επιλέγουν να διαμαρτυρηθούν τις περισσότερες φορές και φυσικά αναφέρομαι στις καθε τρεις και λίγο στάσεις εργασίας.
Τέτοιες πρακτικές εκτός από αναποτελεσματικές, καθότι δεν “εκβιάζεται” καμία κατάσταση για να μπορέσει να ανατραπεί, πλήττουν την ήδη δύσκολη καθημερινότητά μας.
Και μ’ αυτό επανέρχομαι στο αρχικό κουότ.
Τι πρέπει να γίνει? [B]Μαζικές κινητοποιήσεις διαρκείας.[/B]
Για να γίνει κάτι τέτοιο βέβαια, εξυπακούεται ότι πρέπει να σταματήσουν αντιδράσεις και σκεπτικά νηπιαγωγείου/δημοτικού “μας φταίει ο γάϊδαρος, χτυπάμε το σαμάρι”.
υσ: η τελευταία πρόταση είναι απάντηση και προς όσους θεωρούν τους"[I]τζαμπατζήδες[/I]" ως (κύρια ή όχι) αιτία της αύξησης του εισιτηρίου.