Μέσα Μαζικού Κειθεδωθισμού

Τόσο καιρό σου λέμε να είσαι τζαμπατζής δεν ακούς :stuck_out_tongue:

δεν πρόκειται να με σύρετε στο βούρκο της ανομίας! 8O

SPOILERπάντως αν ξέρει κανείς αν πρόκειται να επεκταθούν και αύριο οι απεργίες, να το πει.είναι επείγον.

SPOILERκαι για να ηρεμήσω το τεταμένο κλίμα…SPOILER

[/SPOILER][/SPOILER][/SPOILER][/SPOILER]

Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχω διαβάσει κάτι που να λέει για γενίκευση αύριο. Για στάση εργασίας μόνο. Όσο για τον βούρκο είσαι ήδη μέσα με τις sludgostoneriles που ακούς. Απόλαυσε το :smiley:

Ρε Horror αφού λέμε, αύριο στάση εργασίας 11-16 και την Δευτέρα 24ωρη, γιατί ρωτάς?

Και όχι, δεν είσαι ο μαλάκας της υπόθεσης, απλώς δεν έχεις ίχνος αλληλεγγύης μέσα σου.

http://www.express.gr/news/ellada/395767oz_20101216395767.php3
[I]
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο χώρο των μέσων μαζικής μεταφοράς. Μετά τη σημερινή 24ωρη απεργία, οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ εξήγγειλαν νέα στάση εργασίας για τη Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010, από τις 11 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα.[/I]

Τουλαχιστον εμειναν τα λεωφορεια. Ε ρε φιλε η μιση μου καρτα απεριοριστων πηγε χαμενη πια. :stuck_out_tongue:

Ακυρο μανγκες!

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΑΜΕΛ & ΗΣΑΠ

Οι γραμμές 1, 2 & 3 ΔΕΝ θα λειτουργήσουν μεταξύ των ωρών 11:00-16:00.

Τα τελευταία δρομολόγια της γραμμής 1 θα έχουν ως εξής:

Από Κηφισιά προς Αττική 10:35

Από Αττική προς Κηφισιά 10:55

Από Πειραιά προς Μοναστηράκι 10:40

Από Μοναστηράκι προς Πειραιά 10:58

ΤΡΑΜ

Διακοπή δρομολογίων 11:00-16:00 λόγω στάσης εργασίας. Σταδιακή απόσυρση οχημάτων από τις 09:30. Πλήρης αποκατάσταση δρομολογίων στις 17:30.

ΕΘΕΛ & ΗΛΠΑΠ

(Ακόμη δεν έχει γίνει επιβεβαίωση για τις ώρες απεργίας των ΕΘΕΛ & ΗΛΠΑΠ). Τα λεωφορεία και τα τρόλλεϋ ΔΕΝ θα λειτουργήσουν μεταξύ των ωρών 11:00-16:00.
Υπολογίζεται -+1 ώρα για την πλήρης αποκατάσταση και σταδιακή απόσυρση των οχημάτων.

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ

??? (Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα κινητοποιήσεων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο προαστιακός θα λειτουργεί κανονικά, αλλά πολύ αμφιβάλλουμαι, καθώς ακούγεται ότι τα γραφεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τελούν υπο κατάληψη)

ΟΣΕ

(Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα κινητοποιήσεων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ)
Το δρομολόγιο 613 καταργείται στη διαδρομή Δίκαια ? Αλεξανδρούπολη
Το δρομολόγιο 734 καταργείται στη διαδρομή Φλώρινα ? Έδεσσα

Πάντως , χθες σκεφτόμουν το εξής… οι απεργίες στα ΜΜΕ θα έπρεπε να γίνονται διαφορετικά. Θα έπρεπε να μην πληρώνει κανείς.Τζάμπα όλα και ελεύθερες συγκοινωνίες για όλους . Αρκεί βέβαια αυτοί που γκρινιάζουν τώρα για τις απεργίες να βοηθούσαν τους απεργούς ε…αλλιώς είναι απλά γκρίνια.

Άρα προτείνεις απεργία μόνο των ελεγκτών εισιτηρίων ?
Γιατί οι οδηγοί και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ δεν έχουν σχέση με το αν είναι δωρεάν οι μετακινήσεις.

Υπάρχει κάποια επίσημη πηγή για την 24η απεργία της δευτέρας?

Μπορούν να ενημερώνουν τον κόσμο για το τι συμβαίνει και γιατί κάνουν απεργία. Να ακούγονται οι ανακοινώσεις τους από τα μεγάφωνα την ώρα που μετακινείται ο κόσμος. Να δώσουν αφορμές δλδ για συζητήσεις μεταξύ των επιβατών αλλά και για να τους ενημερώσουν. Το πλήρες λουκέτο δεν ξέρω τελικά αν εξυπηρετεί τους σκοπούς τους. Μπορούν να κάνουν περιορισμένα δρομολόγια ξέρω γω. Το point μου είναι ότι πρέπει κάπως να πάρουν με το μέρος τους ένα κομμάτι του κόσμου που μέχρι στιγμής απλά τους βρίζει γιατί ταλαιπωρείται. Ας ενημερώσουν τον κόσμο για τους μισθούς που παίρνουν και στα ΜΜΜ και στις ΔΕΚΟ. Οι πιο πολλοί πιστεύουν ότι είναι όλοι golden boys…

αλλα οπως λεει και στο τελος αυτα ειναι απλα πληροφοριες που περιμενουμε να επιβεβαιωθουν…

Για την ενημέρωσή του κόσμου προφανώς συμφωνώ και το έχω γράψει.
Και άλλα μπορούν να κάνουν όπως παραστάσεις διαμαρτυρίας, κατάληψη του υπουργείου συγκοινωνιών κτλ.

Αλλά το να πάνε κανονικά στη δουλειά τους και απλώς να μην εισπράττεται εισιτήριο απλώς ακυρώνει την ίδια τη φύση της απεργίας, την άρνηση εργασίας δηλαδή λόγω υποβάθμισης των εργασιακών συνθηκών. Η θεωρία της “ανώδυνης” απεργίας είναι μια πιπίλα όσων θέλουν να εκφυλίσουν αυτό το μέσο πάλης.

Επίσης θέλω να πω ότι στο λεωφορείο (Α7) χτες το πρωί παρότι γινόταν ο κακός χαμός από πήξιμο, πολύς κόσμος -πολύ περισσότερος απ’ ότι συνήθως- χρησιμοποιούσε εκφράσεις του τύπου “έχουν τα δίκια τους”, “αμα κόβεις μέσα σε ενα χρόνο 30% από το μισθό τους, θα αντιδράσουν”. Όταν το τσούξιμο αγγίζει όλο και περισσότερους, η κατανόηση αυξάνεται.

Αν χάσει τα έσοδα μιας ημέρας από τα εισιτήρια το κράτος δεν νομίζω οτι είναι ανώδυνη η απεργία. Το ζητούμενο είναι η κινητοποίηση/αντίδραση/ απεργία να έχει τα μεγαλύτερα δυνατά ωφέλη . Εγώ όσο το σκέφτομαι πάντως κωλοψήνομαι να έχουμε συνέχεια δωρεάν ΜΜΜ ως αποτέλεσμα μιας συνεχιζόμενης απεργίας διαρκείας. Μετά θα καλομάθουν όλοι και θα θεωρείται αυτονόητο ότι τα ΜΜΜ είναι δημόσια και δωρεάν :slight_smile:

τα ταξι αυριο ια κινουνται κανονικα φανταζομαι ε?

ΔΕΝ θα τα χάσει το κράτος όμως, το ταμείο της αντίστοιχης ΔΕΚΟ θα τα χάσει αλλά και παλι πέραν των ελεγκτών πώς ακριβώς εμπλέκονται στις δωρεάν μετακινήσεις οι υπόλοιποι εργαζόμενοι?

Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι να ενημερώνουν τον κόσμο. άλλοι να μοιράζουν φυλλάδια, άλλοι να μιλάνε στον κόσμο, άλλοι να βγάζουν ανακοινώσεις, άλλοι να οδηγούν τα βαγόνια, άλλοι να συννεοούνται με απεργούς εκτός ΜΜΜ για πιθανές κοινές δράσεις. Να ξεμπροστιάσουν στον τύπο τους πολιτικούς υπεύθυνους, να βγάλουν σχετικά έγγραφα στην δημοσιότητα, να μας πούνε ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι ωφελούνται από το ξεπούλημα των ΜΜΜ. Να σαμποτάρουν τα ΜΑΤ όταν αυτά χρησιμοποιούν το μετρό ας πούμε και όχι να τους διευκολύνουν. Να βοηθούν τους διαδηλωτές σε μέρες απεργίας.

Αν έχεις άλλες ιδέες για το πως μπορεί μια απεργία να κινητοποιήσει τους άλλους πολίτες και να πονέσει την κυβέρνηση γράψτο, μπορεί να σκέφτομαι και μαλακίες. Εγώ πάντως βλέπω την κυβέρνηση να μην ιδρώνει με τις απεργίες που γίνονταιι και να προχωράει τα σχέδια της κανονικά. Άρα προσπαθώ να σκεφτώ πως μπορούμε να την σταματήσουμε και να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί.

[SPOILER]

έτσι όπως το θέτεις, δε μπορώ να διαφωνήσω. :country:
απλά αύριο έχω δουλειές από το πρωί μέχρι το βράδυ και θέλω να είμαι σίγουρος.[/SPOILER]

εγώ ξέρω πως πέταξα τζάμπα 18 ευρώ.
οπότε με την ίδια λογική, και οι ίδιοι οι απεργοί δεν έχουν ίχνος αλληλεγγύης προς το κοινό.

To πρόγραμμα των κινητοποιήσεων για την ερχόμενη εβδομάδα:

* Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου. Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ οι εργαζόμενοι στα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.
* Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου. Όλα τα Μέσα θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι.
* Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου. Θα ακινητοποιηθούν όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, λόγω 24ωρης απεργίας.
* Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου. Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ οι εργαζόμενοι στα άλλα μέσα μεταφοράς δεν έχουν ακόμη αποφασίσει.
* Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου. Οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231071323

υποθέτω πως ναι.δε βλέπω πουθενά για απεργία των ταξί.

Ένα δάκρυ για τα 18 ευρώ του horror… :frowning:

αφού στεναχωριέσαι τόσο, μήπως θες και να μου τα δώσεις?δέχομαι και επιταγές.

[SPOILER]το πρόβλημά μου δεν είναι τα 18 ευρώ.ακόμη και αν δε μου περισσεύουν, γάμα τα αυτά.αυτό που δε μου αρέσει είναι η κοροϊδία που νοιώθω πως εισέπραξα.αν είναι έτσι, τον επόμενο μήνα ας είναι δωρεάν ξέρωγω.ή και (αν και είναι ουτοπικό) συνεχώς.δεν έχω πρόβλημα…[/SPOILER]

Μιλανε για 1,30 το εισιτηριο λεωφορειων 1,50 αυτα των σταθερης τροχιας…Και θα διαρκει μια ωρα πλεον…Ε ρε γλεντια λεμε…Σπιτια σας μεσα να μεινετε ολοι…Μεχρι να σας τα παρουν και αυτα:)

Για τις κάρτες έχει ακουστεί κάτι? θα αυξηθεί και σε αυτές η τιμή?