Ξαναλέω ότι οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που έχουν το μικρότερο μερίδιο ευθύνης για το χάλι των αθηναϊκών μμμ (δηλαδή αυτοί οι ελάχιστοι παρτάκηδες που δεν πάνε να κάνουν το δρομολόγιό τους κλπ. - ψιλοαμελητέο ποσοστό). Όμως στον δίκαιο αγώνα σου δεν μπορείς να βάζεις τους υπόλοιπους εργαζόμενους απέναντι με ύφος “απεργώ και γλείψτε το παπάρι μου”, δηλαδή άμα δεν ψάχνεις τη συμπαράσταση από τους ‘ομοίους’ λοιπούς εργαζομένους από πού την ψάχνεις; από την κυβέρνηση;
τέτοιες πρακτικές ‘δικαιώνουν’ στα μάτια του αδαή (που δεν έχει κρίση αλλά έχει δύναμη) την κυβερνητική μπουρδολογία που ρίχνει το φταίξιμο στους τσαμπατζήδες και με “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε”* πάει να μας πείσει ότι οι πολλαπλοί φορείς είναι το πρόβλημα και ότι οι εργαζόμενοι στα μμμ είναι όλοι golden boys.
Για [B]ανεξήγητη συμπεριφορά[/B] μίλησε, στον Βήμα 99,5, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Χάρης Τσιόκας, τονίζοντας πως οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι θα υπάρξει διάλογος για το θέμα των αστικών συγκοινωνιών μετά τις γιορτές.
Σύμφωνα με τον κ. Τσιόκα, [B]οι κινητοποιήσεις υπονομεύουν και τον δημόσιο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών[/B] και το πρόγραμμα εξυγίανσης.
[B]Η αιτία του ελλείμματος είναι η λαθρεπιβίβαση και η κακή ανάπτυξη των συγκοινωνιών, σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν πέντε εταιρείες που η μία δουλεύει εις βάρος της άλλης.[/B]
Bleedin’ δεν διαφωνώ, αλλά πχ στο φαινόμενο που αναφέρεις ισχύει το εξής:
Όταν λένε ότι στάση εργασίας “αρχή βάρδιας - 09.00” & “21.00 - τέλος βάρδιας” σημαίνει ότι στις 9 βγαίνουν από τα αμαξοστάσια και στις 21 είναι μέσα. Οπότε με το χαμό που γίνεται στους δρόμους εκείνη την ώρα, λογικό είναι να φτάσει στο σημείο της αφετηρίας στις 10.30 ένα λεωφορείο.
Το μέγα λάθος τους είναι ότι αυτό δεν το έχει εξηγήσει κανείς στο επιβατικό κοινό. Να του πει πχ ξέρεις “πρωτο δρομολόγιο στις 10.30 και τελευταίο στις 20.00”. Να είναι εκεί ως άτομα και να ενημερώνουν τον κόσμο “τόσο μας κόβουν”, “τόσα χρωστάει στο ταμείο μας το κράτος”, “τόσο θα μειωθούν τα δρομολόγια”, “τόσο θα αυξηθεί το εισιτήριο”. Μια αφισούλα κολλημένη δε λέει τίποτα. Γενικά τα συνδικάτα έχουν χάσει την επαφή τους με την κοινωνία και οι όποιες αποφάσεις τους μένουν εντός του σωματείου.
ΥΓ. Γελάω με δηλώσεις Τσιόκα, ας μας δώσει επίσημα στοιχεία για τη λαθρεπειβίβαση και ας μας πει μετά πόσο δύσκολο είναι να μπουν μπάρες σε μετρό/προαστιακό και να μπαίνουν όλοι από την πόρτα του οδηγού στα λεωφορεία.
Οι μπάρες σε μετρό/προαστιακό μπορούν να μπουν πολύ εύκολα (όπως γίνεται σε πολλές χώρες). Αλλά σε λεωφορεία, τρόλεϊ λίγο δύσκολο να μπαίνουν οι επιβάτες μόνο από την πόρτα οδηγού, αφού παράλληλα θα πρέπει να ανοίξει πόρτες για να κατέβουν άλλοι… Εκεί ας κάνουν περισσότερη δουλειά οι ελεγκτές (βέβαια αν αυξηθούν και άλλο τα εισιτήρια… θα πέσει πολύ τσαμπέ και εύλογα, αν και όχι δικαιολογημένα).
Η λύση έρχεται από το Νησί.
Διόρωφα λεωφορεία με μια πόρτα (του οδηγού),λύνεις και το κυκλοφοριακό με μικρότερα σε μήκος λεωφορεία.
Δεν θα στρίβουν με μπαντιλίκια και μαμιώντας οι οδηγοί όπως τώρα,αλλά μου φαίνεται ως η καλύτερη επιλογή.
Και στα λεωφορεία μια χαρά μπορεί να εφαρμοστεί, το έχω δει σε Τσεχία και Ολλανδία, όπου μάλιστα ισχύει ότι μπορείς να αγοράσεις εισιτήριο από τον οδηγό με 10 cents επιπλέον επιβάρυνση -να’το και το κέρδος-. Και ούτε μπάρες ούτε κιγκλιδώματα τα ίδια λεωφορεία με μας έχουν, με αυτή τη μαλακιούλα που σε ψιλοεμποδίζει όταν μπαίνεις από την πόρτα του οδηγού.
Αυτό ισχύει και είναι σημαντικός λόγος που αργούν τα λεωφορεία. Όταν έχει στάση εργασίας το μετρό, η κυκλοφορία του αποκαθίσταται πολύ πιο γρήγορα και δεν παρατηρούνται αυτά τα φαινόμενα.
Η δικιά μου διαφωνία στο όλο θέμα, είναι ότι δεν μπορείς να τιμωρείς τα ίδια άτομα συνέχεια. Δηλαδή οκ, θέλεις να υπερασπιστείς τα δικαιώματά σου. Είσαι βέβαια μέχρι τώρα σε πλεονεκτική θέση (κανείς δεν μπορούσε να τους απολύσει) και μπορείς να το κάνεις (σε αντίθεση με άλλους που δεν μπορούν). Αλλά τι σου φταίει αυτός που δεν έχει άλλο μέσο για να πάει στη δουλειά του και πρέπει να πάρει ταξί. Και οι απεργίες είναι συνεχόμενες. Και στους δρόμους γίνεται χαμός και θες 2 ώρες να πας και να έρθεις από τη δουλειά σου. Με αυτόν τον τρόπο προκαλείς αγανάκτηση στους άλλους και μετά είναι όλοι εναντίον σου και κλαίγεσαι μα γιατί αφού έχω δίκιο. Το δίκιο σου, αν δεν το υπερασπίζεσαι με σωστό τρόπο, το χάνεις. Αυτή τη βδομάδα έχει παραλήσει πάλι το σύμπαν με τις συγκοινωνίες. Είναι κούραση η όλη φάση, έξοδα και μηδεν σεβασμός [-X[-X
Εγώ πάντως κάνω διπλάσια ώρα να πάω και να γυρίσω από την δουλειά μου λόγω των απεργιών ,αλλά δεν είπα ποτέ ότι χάνουν το δίκιο τους οι απεργοί. Ούτε γαμοσταύρισα ποτέ κανέναν που έκανε πορεία στο κέντρο. Μπορεί να υπάρχουν και πιο αποδοτικοί μέθοδοι για να πιέσεις την κυβέρνηση δε λέω, αλλά εναντίον των απεργών δεν πρόκειται να σταθώ. Αφήστε που μόλις ξεμπερδέψουν με τα ΜΜΜ σειρά θα έχει κάποιος άλλος κλάδος συμπολιτών μας.
Παντως αυτο με τις μπαρες προσωπικα δεν το θελω.Ουτε συστηματα οπως στα ιδιωτικα αστικα οπου αφηνουν μονο απο τη μπροστα πορτα κλπ.
Πολλοι οι λογοι αρκετα υποκειμενικοι οπως ο αυξημενος χρονος επιβιβασης,το οτι μπορει να τυχει να μην εχεις εισιτηριο,να ξεχασες ή οτιδηποτε,ο συνεχης ελεγχος κλπ…
Αλλωστε ειναι Α-Σ-Τ-Ε-Ι-Ο να λενε οτι τα ελλειμματα προερχονται απο τους λαθραιους…Ας πανε να κοιταξουν τα λεφτα που ‘‘μαζι τα φαγαν’’ διοικητικοι με κυβερνησεις για εργα,τις αναθετησεις για παραγγελιες εξοπλισμου,ισως τους μισθους των υψηλοβαθμων,τα λεφτα που χρωσταει το κρατος στις ΔΕΚΟ κλπ#-o
Πού διάβασα δε θυμάμαι για το διώροφο λεωφορείο, κόστους 1,5 εκ. ευρώ που το παρήγγειλαν για τα αξιοθέατα, και εντωμεταξύ τη γραμμή αυτή την έχει πάρει ιδιωτική εταιρεία και έτσι το λεωφορείο… κάθεται! #-o
Αυτό δεν είναι σοβαρό επιχείρημα. Δηλαδή, να μην παραπονιέμαι επειδή ούτως η άλλως κάποιος θα κλείσει τον δρόμο. Και μπορεί εσένα να μη σε πειράζει που κάνεις διπλάσια ώρα να πας στη δουλειά σου. Αλλά εμένα με ενοχλεί. Επίσης η διπλάσια ώρα δεν μου λέει κάτι. Αν κάνεις 10 λεπτά να πας στη δουλειά σου και πλέον κάνεις 20 δεν είναι και μεγάλο θέμα. Αλλά αν θες 45 λεπτά να πας στη δουλειά σου και κάνεις 1,5 είναι σημαντικός χρόνος, τον οποίο δεν τον χρωστάω σε κανένα. Και δεν γίνεται μια, 2, 3 φορές, αλλά τον τελευταίο μήνα γίνεται συνέχεια.
Και στο κάτω κάτω έχω βγάλει κάρτα απεριορίστων διαδρομών για το μήνα Δεκέμβριο και δεν μπορώ να τη χρησιμοποιήσω. Ας λέγαν στα ταμεία στην αρχή του μήνα ότι δεν έχει νόημα να βγάλω κάρτα το μήνα Δεκέμβριο. Αλλά δεν το είπε κανείς. Δε με σεβάστηκαν και δεν ήταν ειλικρινείς μαζί μου.
Μαζί με τους εργαζόμενους είμαι και εγώ και να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους και να παλέψουμε όλοι μαζί, αλλά όχι σε βάρος των άλλων. Δηλαδή δεν είναι δίκαιο αυτό το πράγμα όπως και να το κάνουμε.
Δεν εννοώ ότι θα κλείσουν οι επόμενοι τον δρόμο ( αν και είναι σωστό δεν το χα σκεφτεί ) , αλλά ότι πρεπει να δείχνουμε αλληλεγγύη.Γιατί η κατάσταση μας αφορά όλους
Αντί για μία ώρα στον δρόμο πλέον χαλάω 2 . Με πειράζει να σαι σίγουρη. Δεν έχω και πολύ χρόνο. Και αυτό είναι γιατί δουλεύω σαν τον μαλάκα πάνω από 40 ώρες την βδομάδα λες και είναι απαραίτητο στον 21ο αιώνα να κάνουμε εργασιοθεραπείες.
Γιατί ήξεραν στο ταμείο ότι θα κάνουν συνεχόμενες απεργίες για πάντα?
Συμφωνώ ότι το σωστό είναι να παλέψουμε όλοι μαζί. Αλλά τελικά το όλοι μαζί καταλήγει σε μερικές δεκάδες χιλιάδες σε όλη τη χώρα. Η συντριπτική πλειοψηφία αράζει και βλέπει τβ ή πάει κανά θέατρο. Εξ’ορισμού προβληματικό είναι αυτό…
Άσχετο αλλά έβλεπα μέγκα πριν. Και για κάποιο λόγο ο Πρετεντέρης αποφασίζει να την πει του Μίχαλου ( είχαν κουβέντα για το συγκεκριμένο θέμα και για το δικαίωμα στην απεργία ). Τον ρωτάει " πείτε μου τόσα χρόνια μια απεργία που σταθήκατε δίπλα.ΜΙΑ." Σουρεαλ
Συμφωνώ γενικά μαζί σου. Απλά όπως και εσύ δε χρωστάς τίποτα να χάνεις το χρόνο σου που είναι πολύτιμος και λίγος, έτσι και εγώ και έτσι και χιλάδες άλλα άτομα. Και να κάνουν μια απεργία και να κατέβω και εγώ και εσύ μαζί τους στο δρόμο. Και το σαββατοκύριακο να πάμε να διαδηλώσουμε και να μην έχει καμία συγκοινωνία τοτε. Αλλά όταν ο άλλος παλεύει να πάει στη δουλειά του, τον κράζουν που άργησε, σκάει ένα σωρό λεφτά σε ταξί για να πάει κάπου που δεν έχει την πολυτέλεια να μην πάει (γιατί θα τον διώξουν και έχει ανάγκη τα λεφτά και δε θα μπορέσει να βρει εύκολα άλλη δουλειά), τοτε είναι που διαφωνώ.
Τώρα μου θύμισες σκηνικό πριν πολλά χρόνια, στη γραμμή 222 (δεν υπάρχει πια) για παν/μιο. Να επιστρέφουμε από παν/μιο, το λεωφορείο ασφυκτικά γεμάτο όπως πάντα και να μπαίνει ελεγκτής… ο οποίος μάλιστα ήταν 150+ κιλά τουλάχιστον. Έκανε μισή ώρα να φτάσει από την πίσω πόρτα στη μπροστινή, και όσοι δεν χτύπησαν εισιτήριο, πρόλαβαν χαλαρά (δεν είχε κλείσει καν τα μηχανήματα). Μορφή ο τύπος :lol: