Μέσα Μαζικού Κειθεδωθισμού

ναι και εγω τα ξερω αυτα, γι΄’ αυτο σου λεω, εισιτηριο εχεις απλα δεν φαινεται κα8αρα η ημερομηνια οποτε ειναι οποια ημερομηνια 8ελεις εσυ
(εκτος αν εχουν τπτ μηχανηματακια που “διαβαζουν” την ημερομηνια, αλλα νομιζω πως οχι:?)

Αν είσαι τόσο χαζός ώστε να δώσεις αριθμό ταυτότητας. :roll:

Τεσπά, χαβαλέ έκανα, θα τη φάμε και τώρα κανονικότατα.

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=18/01/2011&id=242330

Τις επόμενες ημέρες, και ανάλογα με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, θα εξορμήσουν 400 [B][SIZE=“3”]εθελοντές [/SIZE][/B]ελεγκτές.

Οι «τζαμπατζήδες» παρουσιάζουν συνεχή αύξηση και υπολογίζεται ότι αγγίζουν το 10% του επιβατικού κοινού, αφού δεν υπάρχει σαφής εικόνα.

Λολ, σε εθελοντή ελεγκτή δεν δείχνω κάρτα με τίποτα! :lol:

Εθελοντες ελεγκτες λεει …Παντως αν θες να γλυτωσεις ,απλα κατεβαινεις οπου σου πει ,δεν δινεις στοιχεια και φευγεις.Δεν μπορει να σε κρατησει,ουτε καν να σε ακουμπησει.Τωρα αν σου λεει οτι φωναξε μπατσους και τα λοιπα …εεε φυγε απο κανα στενο.

Eμενα μια φορα με εχουν πιασει σε τρολλευ και αντι να φυγω ο βλακας καθομουν και τσακωνομουν γτ με ακουμπησε… Με κραταγε αυτο να μην φυγω τον εσπρωχνα εγω :lol:
Δε γαμιεται… την επομενη δε θα μαι τοσο στ @@ μου ομως…

Φιλος μου εχει πει οτι αφου αρνηθηκε να του δωσει τα στοιχεια και εφυγε,τον ακολουθησε ο ελεγκτης μεχρι το σπιτι του.Στο τσακ ηταν ο φιλος μου να μην τον αρχισει στις γρηγορες απο τι μου ειπε :p.Παντως ρε γαμωτο ,δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται με αυτους.Τοσο υπερβαλλων ζηλος πια.Επειδη εχω ακουσει και αλλες τραγελαφικες ιστοριες.Τοσο πολυ τους ενδιαφερει η οικονομια της χωρας ?Η απλα γουσταρουν που εχουν ενα ειδος εξουσιας στα μμμ.Δηλαδη [B]ΤΙ 400[/B] εθελοντες ρουφιανοι?

Eχω ακουσει οτι παιρνουν μερος απο το προστιμο δεν ξερω αν ισχυει…
Ειτε εθελοντες, ειτε πληρωμενοι, ρουφιανοι παραμενουν :stuck_out_tongue:

Από άρθρο της Καθημερινής στο http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_3_05/12/2010_424623

Τα τελευταία χρόνια χρέη ελεγκτή εκτελούν εργαζόμενοι άλλων ειδικοτήτων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι οποίοι εργάζονται εκτός ωραρίου και αμείβονται με ποσοστό 50% επί των εισπράξεων των προστίμων, χωρίς όμως να έχουν την απαιτούμενη εκπαίδευση

Με άλλα λόγια, αν το πρόστιμο είναι 60,00 ευρώ για κανονικό εισιτήριο, ο ελεγκτής κονομάει 30,00, ή αλλιώς ένα μεροκάματο με ένα και μοναδικό πρόστιμο.
Ναι γιατί επιδεικνύουν τόσο ζήλο…

το 50 % παιρνουν.
δικαιωμα για ελεγχο εχουν ολοι οσοι εργαζονται για τα λεωφορεια. απο οδηγους μεχρι και τεχνικους λεωφορειων.

ώπα μισό.
Τι σημαίνει “εθελοντής ελεγκτής”? Μπορώ εγώ να ελέγχω αφιλοκερδώς ποιός ακυρώνει εισιτήριο? Και να κόβω και πρόστιμα? Και αυτά τα λεφτά πού θα πάνε και με τι διαδικασίες?
Και εντέλει υπάρχουν τέτοιοι ΜΑΛΑΚΕΣ?

Λογικά πας και κάνεις αίτηση στα γραφεία πρώτα.

Ανιδιοτελείς μαλάκες πολλοί,μαλάκες που θέλουν το 50% του εκάστοτε προστίμου…άπειροι

εθελοντής+50% ??

made in greece 8)

Ντάξει μωρέ οι καιροί είναι δύσκολοι, δεν τα βγάζουμε πέρα. Εγώ σκέφτομαι να γίνω εθελοντής ματατζής ή εφοπλιστής. είναι από τους λίγους κλάδους που πηγαίνουν καλά ενώ έχουμε κρίση :stuck_out_tongue:

Η επένδυση στο έξυπνο εισιτήριο μαζί με συστήματα ελέγχου πρόσβασης θα μειώσει δραστικά τη λαθρεπιβίβαση και θα αποφέρει, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, αύξηση των εσόδων κατά 5 εκατ. ευρώ το 2011, 10 εκατ. ευρώ το 2012 και 15 εκατ. ευρώ το 2013.

Θα κυκλοφορεί σε τρεις βασικούς τύπους…

► Πολλαπλό: Εξυπνη κάρτα μνήμης χωρίς μικροεπεξεργαστή, στην οποία θα αποθηκεύεται χρηματική αξία. Θα αφορά κυρίως σε περιστασιακούς επιβάτες ή τουρίστες και η χρηματική της αξία θα μειώνεται κατά την ακύρωση, ενώ θα επαναφορτίζεται από τα σημεία πώλησης.

► Κάρτα: Εξυπνη κάρτα με μικροτσίπ, η οποία θα υποκαταστήσει τις μηνιαίες, ετήσιες και ελευθέρας κάρτες και θα περιέχει ηλεκτρονικά τη χρονική ισχύ των απεριόριστων διαδρομών ανήκοντας αποκλειστικά στον κάτοχό της. Θα απευθύνεται σε τακτικούς χρήστες και θα έχει χαμηλότερο κόμιστρο από το πολλαπλό.

► Γραπτό μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου για την περίπτωση μεμονωμένης διαδρομής. Οι έξυπνες κάρτες θα επαναφορτίζονται από τα σημεία πώλησής τους, από τα ΑΤΜ, μέσω e-banking, διαδικτύου, σταθερού ή κινητού τηλεφώνου ενώ θα δίνεται η δυνατότητα υποστήριξης ζωνικής και χρονικής χρέωσης.

Διαδικασία

Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προχωρεί άμεσα στην προκήρυξη σχετικού διαγωνισμού που αφορά το αυτόματο σύστημα συλλογής κομίστρου (ηλεκτρονικό εισιτήριο), αρχικού προϋπολογισμού 82 εκατ. ευρώ και αναμένεται να προκηρυχθεί εντός του Φεβρουαρίου ώστε μέσα στο 2011 να αναδειχθεί ο ανάδοχος.

Πηγή:http://etheldrivers.blogspot.com/2011/01/blog-post_4782.html

Δεν καταλαβαίνω τι θα γλυτώσουν έτσι ή πως θα γίνει…Αν δεν χτυπάς(ή δείχνεις) θα σε πετάει το λεωφορείο έξω ξέρω γω:lol::lol:
Κάρτα με [B]microchip[/B]. Μάλιστα.Έμμεσος τρόπος για να ξέρουν και που πηγαίνεις πλέον. Καλή φάση.

Γιατί κάποιος να μην πληρώνει ποτέ εισιτήριο για ΜΜΜ; Δε μιλάω για μια στο τόσο, γιατί ξέμεινες από εισιτήρια και είναι αδύνατον να αγοράσεις ένα. Μιλάω για όσους δεν κόβουν ποτέ εισιτήριο και το ονομάζουν “εκ πεποιθήσεως”. Προσπαθώ να καταλάβω τη λογική. Τελικά θέλουμε δημόσιες ή 100% ιδιωτικές συγκοινωνίες;

Άσε που πιο τζάμπα μαγκιά δεν γίνεται…την περνάς στο τζάμπα και το βαφτίζεις ιδεολογία.
win-win

εγώ προσωπικά θέλω 100 % ιδιωτικές συγκοινωνίες. έτσι και το κράτος δεν θα σπαταλάει λεφτά και δεν θα έχουμε τζαμπατζήδες. Το αυθεντικό win win.

Σε ένα δυό τύπους που ξέρω, η πεποίθηση “δεν πληρώνω εισιτήριο” είναι καθαρά οικονομικής φύσεως. Σου λέει, θα με πιάσουν πχ μια στις 100 διαδρομές ενώ πληρώνω 60 ευρώ πρόστιμο αν με πιάσουν. Οπότε, σε 100 διαδρομές. αν με πιάσουν μια φορά έχω πληρώσει 60 ευρώ και έχω γλιτώσει 100, οπότε με συμφέρει.

Κάρβου ο Mulder απαντάει ολόσωστα. Η απάντηση είναι “γιατί μπορεί”. Πώς μπορεί κάποιος και κατεβάζει όση μουσική θέλει? Κάπως έτσι (αλλά υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ τέχνης και ενός εμπορικού αγαθού οπότε ας μην ξεκινήσουμε τέτοια κουβέντα εδώ). Τα εκ πεποιθήσεως κλπ είναι μπαρούφες, άλλον αν για πολλούς από μας οι μετακινήσεις τουλάχιστον για τους εργαζόμενους θα έπρεπε να βαρύνουν τον εργοδότη.

Αυτό που θέλω να πω είνια ότι σε μια κοινωνία που δομείται στη βάση του ατομικού οφέλους είναι παράλογο (μη ορθολογικό) να ζητάς από κάποιον να μην το επιδιώξει. Παράνομα μεν, αλλά όταν δεν υπάρχει έλεγχος για την επιβολή του νόμου δεν έχει σημασία.

Θέλω να καταλήξω στο ότι όταν κάποιος μπορεί να γλιτώσει ένα οικονομικό βάρος χωρίς έλεγχο τότε θα το κάνει, είναι ορθολογική σκέψη. Γι αυτό ΒΑΛΤΕ ΓΑΜΗΜΕΝΕΣ ΜΠΑΡΕΣ στα μετρό και στα λεωφορεία όλοι από την μπροστινή πόρτα. Απλά πράγματα που (χωρίς να ξέρω) πιθανολογώ ότι θα κοστίσουν πολύ λιγότερο από τα 82 εκ ευρώ για τις μαλακίες με τα μικροτσιπ.