Μέσα Μαζικού Κειθεδωθισμού

Γιατί το γράφεις αυτό και εσύ σαν να μιλάς για την πανούκλα;
Aπό όσο ξέρω δεν έχεις τέτοιου είδους αγκιλώσεις…

Ελεεινή η κίνηση των συνδικαλιστών να πουν για την “εισιτηριοδιαφυγή”. “Δε φταίω εγώ, φταίει ο απέναντι”.

Τώρα όσο για το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν περισσότεροι τα Μέσα αν γίνουν αυτά που λέει ο ΚρισΠ (λεωφορειολωρίδες παντού και πρόστιμα στους οδηγούς ΙΧ που τις παραβιάζουν), αν σήμερα η κατάσταση με τα Μέσα είναι μια φορά δράμα, με κάτι τέτοιο θα γίνει δέκα. Γιατί πολύ απλά η κυβέρνηση (καμία κυβέρνηση δηλαδή) δε σκοπεύει να δώσει λεφτά για περισσότερες συγκοινωνίες, βλέπε πρόσληψη του προσωπικού που λείπει ώστε να βγαίνουν έξω τα εκατοντάδες λεωφορεία και τρόλεϊ που αυτή τη στιγμή σαπίζουν στα αμαξοστάσια.

Η μόνη λύση είναι συγκοινωνίες όχι απλά δημόσιες (γιατί αυτό το λέει και ο Ρέππας) αλλά αυτό που λέμε [U]με κοινωνικό χαρακτήρα.[/U] Όπου δε θα λογαριάζεται το κόστος για την ικανοποίηση των μεταφορικών αναγκών.

για όλα τα μέσα είναι. Με σβήσιμο-γράψιμο, μου έμεινει η λέξη “στο Μετρό”.

Αλλά και πάλι, είναι αυτό που είπα για το εννιαίο εισιτήριο. Το μετρό δεν παίρνει τα εισιτήρια που χτυπάει ο κόσμος στο μετρό. Λογικά παίρνει ποσοστό από όλα τα εννιαία. Και αν τα ποσοστά δεν είναι fix, αλλά π.χ. μετράει και το πόσες φορές χρησιμοποιούνται τα ακυρωτικά του κάθε μέσου, τότε το Μετρό που έχει τη λιγότερη λαθρεπιβίβαση θα έχει αναλογικά πολύ περισσότερα έσοδα από την ΕΘΕΛ. Όπερ σημαίνει πως το ήδη χαμηλό ποσοστό της ΕΘΕΛ (αφού είχε φτηνότερο εισιτήριο πριν το εννιαίο) γίνεται ακόμη χαμηλότερο, οι υπηρεσίες της ακόμη χειρότερες (αν σου έχει χαλάσει το air-condition και έχεις μόνο για βενζίνη, τότε θα κάνεις τη διαδρομή δίχως a/c) και σε συνδυασμό με όλες τις άλλες βλακείες (βλ ταξί στη λεωφορειολωρίδα) η εταιρεία συρρικνώνεται αφού ο κόσμος θα ψάξει εναλλακτικές. Μέχρι που θα ιδιωτικοποιηθεί και θα έχουμε φανταχτερά εξωτερικώς ακριβά λεωφορεία, με όλα τα κομφόρ, ακριβότερο εισιτήριο (αλλά ίδιους φόρους για τους πολίτες) και χαλασμένα φρένα.

Αν στο 40% ήταν η λαθρεπιβίβαση το 2009, όπου δεν υπήρχε αύξηση εισιτηρίου, ούτε μέτρα τρόικας, δε βλέπω πολύ μέλλον για τις δημόσιες συγκοινωνίες. Η κακοδιαχείριση τους στρέφει τον κόσμο στο παράλογο, κατ’εμέ, αίτημα του να καταστρέψουμε αυτό που ανήκει σε όλους μας.

Ειλικρινά πιστεύεις πως [B]οποιαδήποτε[/B] χώρα, πόσο μάλλον αυτή η χρεοκοπημένη, έχει τη δυνατότητα να μην λογαριάζει το κόστος για οποιουδήποτε είδους δημόσια δαπάνη; :-k

Mule , λεφτά υπάρχουν . απλά κοιτάμε σε λάθος μέρη :wink:

Δε θα πω για [B]οποιαδήποτε[/B] χώρα γιατί δεν είναι της παρούσης, αλλά αυτή εδώ η χώρα, στην οποία το κράτος έκανε δώρο 28 δισ. στους τραπεζίτες, ειλικρινά ναι, μπορεί.

Αναλόγως την περίπτωση έχω.

Αυτή τη στιγμή τα ΜΜΜ είναι σημαντικό κεφάλαιο για τη χώρα, όπου στο μέλλον μπορεί και να απορροφήσει σημαντικά κεφάλαια αλλά και να έχει όλους τους πολίτες ευχαριστημένους. Αν η ιδιωτικοποίηση και η απελευθέρωση της αγοράς, γίνει σε υποβαθμισμένες συγκοινωνίες, τότε δεν είναι win-win, αλλά πολύ φοβάμαι πως είναι lose-lose. Και το κράτος θα πάρει ψίχουλα για κάτι που θα έπρεπε να κοστίζει πολύ παραπάνω (δες Ολυμπιακή) και η ποιότητα παροχών που θα προσφέρουν οι ιδιώτες θα αργήσει πολύ να ανέβει μέσω του ανταγωνισμού (αν θεωρήσουμε πως θα έχουμε ανταγωνισμό και η ΕΕ θα κάνει τη δουλειά που δεν έκανε η ελληνική κυβέρνηση). Η εταιρεία που μπορεί να προσφέρει λεωφορεία άνετα, με υποδομές για ανάπηρους, οικολογικά, με a/c. χώρους για τα ποδήλατα, σε συχνότητα 10 λεπτών και όλα αυτά με καθημερινή σωστή συντήρηση των λεωφορείων, εισιτήριο εφάμμιλο του τώρα και δίχως λεωφορειολωρίδες της προκοπής, δε θα ενδιαφερθεί για την ελληνική αγορά.

Ο κάθε τυχοδιώκτης που θα αγοράσει κοψοχρονιά παλιά λεωφορεία και θα τα βάψει νέα, θα κάνει ό,τι μπορεί για να πάρει το έργο. Ομολογία κακοδιαχείρισης είναι η ιδιωτικοποίηση κακών ΜΜΜ και άφεση αμαρτιών στους υπεύθυνους.

Επιπλέον, μπαίνουν κι άλλα θέματα στην υπόθεση ΜΜΜ που δεν πρέπει να τα ξεχνάμε κι αυτό είναι η οικολογία, η δημόσια ασφάλεια και η εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών, ανεξαρτήτως του αν ένα λεωφορείο βγάζει κέρδος από αυτούς. Θέματα που οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν έχουν μεν ψάξει ως τώρα, αλλά σύντομα θα ενδιαφέρονται πάρα πολύ για αυτά και θα μπορούν να κάνουν άμεσες οικολογικές αλλαγές, μόνο σε ό,τι ελέγχουν.

Σε έπεισε ο Γιωργάκης; :p:lol:

Α) Κακώς δόθηκαν, ψάξε και τα ποστς μου της περιόδου αν δεν θυμάσαι τι έλεγα
Β) Δυστυχώς από δανεικά που [B]δεν έπρεπε[/B] να είχε πάρει τους τα έδωσε, δεν ήταν λεφτά που το κράτος τα είχε όπως γνωρίζουμε καλά πλέον…

Αν η ιδιωτικοποίηση και η απελευθέρωση της αγοράς, γίνει σε υποβαθμισμένες συγκοινωνίες, τότε δεν είναι win-win, αλλά πολύ φοβάμαι πως είναι lose-lose. Και το κράτος θα πάρει ψίχουλα για κάτι που θα έπρεπε να κοστίζει πολύ παραπάνω (δες Ολυμπιακή) και η ποιότητα παροχών που θα προσφέρουν οι ιδιώτες θα αργήσει πολύ να ανέβει μέσω του ανταγωνισμού.

Δηλαδή η σκέψη σου είναι “αναβαθμίστε τα κρατικά ΜΜΜ ώστε να πουληθούν ακριβότερα στο μέλλον”;

Η αλήθεια είναι πως ο τρόπος που εγώ το σκέφτομαι δεν είναι μέσω της ιδιωτικοποίησης των εταιρειών που υπάρχουν, αλλά μέσω της διατήρησης των δικτύων από το κράτος και του ανοίγματος τους σε ιδιώτες που θα προσφέρουν υπηρεσίες πάνω σε αυτό. Αν π.χ. ήθελε αύριο κάποιος να κυκλοφορήσει ιδιωτικούς συρμούς μετρό στο υπάρχον δίκτυο να μπορούσε να το κάνει, για να δώσω ένα πολύ χοντρό παράδειγμα.

Ένας από τους ρόλους του κράτους για μένα, είναι το να οργανώνει σωστά την κοινωνία για να ικανοποιούνται οι ανάγκες της. Αν έχει χτίσει μια κοινωνία που ικανοποιεί μια ανάγκη σωστά (ακόμη και μέσω μιας ιδιωτικής εταιρείας), μπορεί να ασχοληθεί με άλλες νέες ανάγκες.

Εξάλλου, δε μπορεί να απαγορεύσει κανείς στο κράτος το να συμμετάσχει ξανά στην αγορά ή να ελέγξει πως οι ιδιώτες κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει και όχι εις βάρος του κοινωνικού συνόλου. Επειδή όμως για την ελληνική κυβέρνηση δεν έχω τέτοια σιγουριά, για αυτό και αυτή τη στιγμή δεν επιθυμώ απελευθέρωση της αγοράς και ιδιωτικοποίηση της ΕΘΕΛ (για παράδειγμα).

Α) Δεν είπα τίποτα για σένα εγώ ρε. Τη θυμάμαι την άποψή σου για το θέμα - “αφήστε τους να χρεωκοπήσουν”.
Β) Έφερα μόνο ένα παράδειγμα, θα μπορούσα να φέρω δεκάδες άλλα. Θα μπορούσα ας πούμε να πω για το σκασμό λεφτά που παίρνουν κάθε χρόνο εργοδότες ως επιδοτήσεις για ασφαλιστικές εισφορές, μισθούς κτλ., κάτι που έχει (ωχ! τί λες τώρα;) γενικευτεί στην εποχή του μνημονίου στη “χρεωκοπημένη” Ελλάδα. Θα μπορούσα να πω για τις φοροαπαλλαγές στις μεγάλες επιχειρήσεις με τις οποίες συμβαίνει το ίδιο (γενίκευση του φαινομένου) στη “χρεωκοπημένη” Ελλάδα. Αλλά για να μην περιπτωσιολογώ (καθώς ούτως ή άλλως ό,τι και να πω εσύ δε θα λες ότι αυτά είναι “πλασματικά έσοδα” ή ότι “μα λογικό είναι να ενισχύονται - έστω και τόσο “λίγο” - οι επιχειρήσεις, γιατί πρέπει να είναι ανταγωνιστική η οικονομία”), θα φτάσω στο ζουμί, που δεν είναι το τί μπορεί το αστικό κράτος να δώσει για το λαό, αλλά τί μπορεί να κάνει ο ίδιος ο λαός για τον εαυτό του χωρίς να χρειάζεται το αστικό κράτος. Κι αυτό που μπορεί είναι να φτιάξει το δικό του κράτος, στο οποίο ο πλούτος που παράγεται θα επιστρέφει στους δημιουργούς του, και σε επίπεδο μισθών και συντάξεων, και σε επίπεδο παροχών σε παιδεία, υγεία, ασφάλιση, συγκοινωνίες και χίλια δυο άλλα.

You didn’t see that coming, did you? :lol:

Οι Motorhead το έχουν πει. Come on baby eat the rich, Put the bite on the son of a bitch…δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να τα ξαναλέμε αυτά. σε μουσικό φόρουμ είμαστε διάολε :stuck_out_tongue:

Σε αυτό δεν θα διαφωνήσω ούτε εγώ, δεν τους εμπιστεύομαι να απελευθερώσουν μία αγορά χωρίς να τα κάνουν κεραμιδαριό, αλλά κάποτε πρέπει να αρχίσουμε…

Μην προεξοφλείς το τι θα πώ :p, προσωπικά είμαι ενάντια σε όλες αυτές τις επιδοτήσεις (και γενικά σε κάθε επιδότηση ιδιώτη από δημόσιο χρήμα).

O Lemmy είναι πλουσιότερος από τους περισσότερους από εμάς, στη θέση του θα πρόσεχα τι λέω! :lol::lol:

Στην ουσία και εσύ και ο karvou συμφωνείτε με το Ρέππα και το ΠΑΣΟΚ: Ναι στην ιδιωτικοποίηση και την “απελευθέρωση”, αλλά όχι “αμέσως”, όχι “εντελώς”, αλλά “σιγά σιγά”. Οι συνέπειες για επιβάτες και εργαζόμενους δεν αλλάζουν βέβαια, παρά μόνο ως προς το βαθμό της οξύτητάς τους.

Και ενάντια σε σένα είναι οι ιδιώτες, που καθόλου δεν τους χαλάει που τσεπώνουν αβέρτα ζεστό κρατικό χρήμα. :roll:

Face it Mule, στην Ελλάδα δε θα δεις ποτέ τον καπιταλισμό που ονειρεύεσαι, δηλαδή με ελάχιστη παρέμβαση του κράτους και αυτοτελείς οικονομικούς κολοσσούς. Θα έχεις πάντα τους κρατικοδίαιτους αεριτζήδες που παίζουν μπάλα μόνο σε περιφερειακό επίπεδο. Και από πάνω την αναγκαιότητα ανατροπής του καπιταλιστικού συστήματος, στη μία ή την άλλη παραλλαγή του, να επιβεβαιώνεται καθημερινά. Γεννήθηκες στη λάθος χώρα. =Ρ

ρε τι 40%! γελάνε και τα τσιμέντα. ούτε το πασοκ δε θα το ξεφτίλιζε τόσο, ήμαρτον.

karvou ανοίγεις

[SPOILER]επίτηδες γράφεις εν[B]ν[/B]ιαίο ε? :p[/SPOILER]

Μα ο συνδικαλιστής του πασόκ ο παναγόπουλος το ανέφερε. Αλήθεια είναι, απλά φαίνεται ότι αυτοί που λένε αλήθειες στις μέρες δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν σε λαικές γειτονιές και στο κέντρο. Περίεργα ανεξήγητα φαινόμενα :stuck_out_tongue:

ρε τι 40%! γελάνε και τα τσιμέντα. ούτε το πασοκ δε θα το ξεφτίλιζε τόσο, ήμαρτον.

Έτσι. Το χάπι δε χρυσώνεται με ψεύτικα ποσοστά αλά greek statistics. Θυμάμαι εποχές που το εισιτήριο έκανε 100 δρχ , πηγε 120 και κάποιοι γκρίνιαξαν. Τώρα που από 1 ευρώ πάει 1,40 δηλαδή σχεδόν 500 δρχ τι πρέπει να γίνει;

[QUOTE=Mule;1077111]

Μην προεξοφλείς το τι θα πώ :p, προσωπικά είμαι ενάντια σε όλες αυτές τις επιδοτήσεις (και γενικά σε κάθε επιδότηση ιδιώτη από δημόσιο χρήμα).

QUOTE]
Nαι οταν αφορα κοινωνικες υπηρεσιες ομως πως θα γινει?Η μια περιπτωση ειναι να προσφερει την υπηρεσια με ιδια εσοδα πραγμα που δεν θα κανει γιατι θα μπει μεσα ειτε το ρισκο θα ειναι υψηλο λογω δανειων και η δευτερη περιπτωση ειναι να μην την προσφερει…

Στη Νισυρο να πηγαινει το καραβι μια φορα τη βδομαδα.Στο χωριο μου το ΚΤΕΛ καθολου…
Λοιπον?:-k

ε γάμησε μας με το κωλοχώρι σου ρε κιράτζο. τράβα στη ρόδο ξέρω γω :stuck_out_tongue: