Oxι ρε το κωλοχωρι μου ειναι αλλου μη τα συγχεεις.Και στη Νισυρο δεν εχω παει ποτε μου αλλα μου χει κολλησει:D
Δεν είμαι προφήτης για να ξέρω τι θα δώ και τι όχι, και καταλαβαίνω πως η βεβαιότητα σου πηγάζει από το γεγονός πως από τη μία η κρατικοδίαιτη λαμογιά έχει κυριαρχήσει στην οικονομία και η αριστερή ρητορεία στον δημόσιο διάλογο με αποτέλεσμα ελάχιστοι πολίτες να αντιλαμβάνονται πραγματικά τι ειναι αυτά που λέω και να τα συγχέουν με το “δώστε τα όλα δώρο στους κρατικοδίαιτους”.
Έχω με το μέρος μου όμως την πραγματικότητα που λέει πως τα δανεικά τέλειωσαν, η αγελάδα που όλοι άρμεγαν είναι μισοπεθαμένη -και αυτό λόγω “μηχανικής υποστήριξης”- άρα το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα συνεχίσουμε όπως είμασταν.
Και μία διόρθωση: O καπιταλισμός που θέλω δεν έχει να κάνει μόνο με κολοσσούς, έχει μέσα πολλούς περισσότερους “μικρομεσαίους” από όσους φαντάζεσαι, αλλά σίγουρα όλοι είναι “αυτοτελείς” όπως λες και απογαλακτισμένοι από το δημόσιο.
[quote=“Kiratzos,post:859,topic:4730”]
Yπάρχει και η περίπτωση να την προσφέρει με αυτό που θα έπρεπε να είναι η πραγματική -μη επιδοτούμενη- τιμή ώστε να μην μπαίνει μέσα.
Ναι, αυτό θα αύξανε το κόστος για τους κατοίκους του άγονου νησιού, αλλά η κυβέρνηση θα μπορούσε να τους ρεφάρει αυτή τη διαφορά μέσω φορολογικών ελαφρύνσεων, απαλλαγών ή ακόμα και ενός αρνητικού φόρου εισοδήματος ώστε να μπορούν να πληρώνουν αυτό το αυξημένο κόστος.
Ξεχνας τη περιπτωση του μη κατοικου που παει για τουρισμο και αποτελει κυριο εισοδημα για τους κατοικους…Νομιζω θα ειχε λιγο καταστροφικα αποτελεσματα σε αυτο το τομεα οπως και στις τιμες των προιοντων(μιας και εκει δεν ξερω αν θα φτιαχνοταν τοσο ευκολα το θεμα)…
Δεν την ξεχνώ
Και στη μία και στην άλλη περίπτωση από αυτές που γράφεις το θέμα και πάλι διορθώνεται μέσω της φορολογίας. Και σήμερα ακόμα να σου θυμίσω πως σε κάποια νησιά όπως η Ρόδος ισχύουν χαμηλότεροι συντελεστές ΦΠΑ .
Επτά σταθμοί μετρό, δέσμιοι της Siemens
Είναι πανέτοιμοι, αλλά δεν λειτουργούν επειδή δεν έχει ανανεωθεί
η σύμβαση…Μπορεί να ηχεί εξωφρενικό, αλλά στην κυριολεξία κάτω από τα? πόδια των Αθηναίων 7 νέοι σταθμοί του μετρό είναι πανέτοιμοι να λειτουργήσουν, ωστόσο λόγω του σκανδάλου της Siemens είναι άγνωστο ακόμη πότε θα παραδοθούν στο επιβατικό κοινό. Την… απίστευτη αυτή είδηση επιβεβαίωσαν στην «Κ» τόσο ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό κ. Χρ. Τσίτουρας όσο και ο ομόλογός του της Εταιρείας Λειτουργίας του Μετρό (ΑΜΕΛ) κ. Σαρ. Μιχαλόπουλος. Αμφότεροι, μάλιστα, δήλωσαν αδυναμία να προβλέψουν πότε ακριβώς θα ξεμπλοκαριστεί η σχετική σύμβαση με τη Siemens, χωρίς τη συνδρομή της οποίας οι συρμοί του μετρό είναι ανέφικτο να φτάσουν στο Ελληνικό και το Χαϊδάρι, δηλαδή τις δύο νέες επεκτάσεις των υφιστάμενων γραμμών που είναι έτοιμες προς χρήση. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μέχρι τον προσεχή Ιούνιο, η Αττικό Μετρό είχε δεσμευθεί ότι θα παραδώσει στους επιβάτες επτά νέους σταθμούς και συγκεκριμένα στο Περιστέρι, στην Ανθούπολη, στο Χαϊδάρι (γραμμή 1), στην Ηλιούπολη, στον Αλιμο, στην Αργυρούπολη και στο Ελληνικό (γραμμή 2). Οι σταθμοί αυτοί, όπως και τα τούνελ που οδηγούν στις νέες πλατφόρμες, είναι σήμερα πανέτοιμοι. Ωστόσο λόγω της μη ανανέωσης (από το 2008) της σχετικής σύμβασης με τη Siemens, που έχει την ευθύνη εγκατάστασης του συστήματος σηματοδότησης (Signaling) στους συρμούς και τους σταθμούς, παραμένουν ανενεργοί.
Οπως εξήγησε στην «Κ» ο κ. Τσίτουρας, η Siemens είχε εξ αρχής αναλάβει το έργο να τοποθετεί σε όλα τα βαγόνια και τις πλατφόρμες το σύστημα των «σινιάλων» που επικοινωνούν αυτομάτως με το κέντρο του μετρό για την ασφαλή κίνηση των συρμών και την άφιξή τους στους σταθμούς. Η άρνηση ωστόσο της ελληνικής πλευράς αφ’ ότου ξέσπασε το σκάνδαλο το 2008 (αρχικώς του κ. Γ. Σουφλιά και κατόπιν του κ. Δημ. Ρέππα) να υπογράψει την επέκταση της σύμβασης έχει επί της ουσίας παγώσει όλο το έργο. Με συνέπεια, οι νέοι συρμοί που κατασκευάζονται στην Κορέα να έχουν ήδη ολοκληρωθεί χωρίς να έχει εγκατασταθεί το συγκεκριμένο σύστημα, ενώ ακόμη και σήμερα να λυνόταν το πρόβλημα, λόγω των πολύμηνων δοκιμών που χρειάζονται, δεν είναι πια εφικτό τα νέα τρένα και οι επτά σταθμοί να λειτουργήσουν πριν από το 2012!
Καμία εναλλακτική
Η τραγική ειρωνεία είναι πως η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών δεν έχει επί της ουσίας εναλλακτική λύση, δεδομένου ότι το σύστημα «σηματοδότησης» άλλων εταιρειών δεν είναι συμβατό με αυτό που έχει ήδη εγκαταστήσει η Siemens στους παλιότερους σταθμούς. Με συνέπεια, η ελληνική πλευρά να είναι εξαναγκασμένη να βρει κάποια στιγμή λύση με τη γερμανική εταιρεία. Οπως παραδέχθηκε στην «Κ» ο κ. Τσίτουρας, «επί της ουσίας το μετρό είναι αιχμάλωτο της Siemens, και γι’ αυτό» όπως είπε «η πολιτική ηγεσία θα πρέπει επιτέλους να προτάξει το δημόσιο συμφέρον και να βρει μια λύση με την εταιρεία». Ο δε ομόλογός του κ. Μιχαλόπουλος απλά… «υπενθύμισε» ότι με τους επτά καινούργιους σταθμούς θα μπορούσαν από τον Ιούνιο να εξυπηρετούνται ημερησίως 150.000 νέοι επιβάτες με συνέπεια να μπαίνουν στο κέντρο 37.000 λιγότερα Ι. Χ.Η εξεύρευση λύσης με τη Siemens είναι όμως και για έναν επιπλέον λόγο αναπόδραστη εξέλιξη. Αν υποστεί βλάβη το συγκεκριμένο σύστημα μόνον οι δικοί της τεχνικοί μπορούν να την επιδιορθώσουν, χώρια που ένα γενικό μπλακ άουτ στους συρμούς θα μπορούσε, όπως υποστηρίζουν ορισμένοι, μέχρι και να μεθοδευθεί από τη μητρική εταιρεία εν είδει πίεσης προς την ελληνική πλευρά, αν η Αθήνα εμμείνει στις αγωγές που έχει ασκήσει κατά του γερμανικού κολοσσού.
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Καθημερινή
Δηλαδή είναι να χτυπάς το κεφάλι σου και να απορείς(θα μου πεις πόσο ακόμα…) με τα τραγελαφικά αυτά περιστατικά…
το διάβασα κι εγώ το από πάνω και ντάξει έμεινα.
Αυτή η γαμωεταιρία είχε βάλει το γαμωχερό της παντού και τώρα που επιτέλους πήρε pool, έχουμε μείνει ρημαδιό.
Θυμίζω πριν κάνα δίμηνο που είχαν βγει εκτός λειτουργίας τα περισσότερα κεντρικά φανάρια της αθήνας και είχε γίνει ένα κυκλοφοριακό χάος, ήταν ακριβώς επειδή τη συντήρηση των φαναριών της αθήνας την είχε αναλάβει η ζήμενς και δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάληψης του έργου από άλλη εταιρία μετά το σκάνδαλο.
Σε λίγο θα βουλώσουν οι αποχετεύσεις και θα πνιγούμε στο σκατό γιατί τα βοθρατζήδικα ήταν της ζήμενς να το θυμηθείτε.
“ότι το σύστημα «σηματοδότησης» άλλων εταιρειών δεν είναι συμβατό με αυτό που έχει ήδη εγκαταστήσει η Siemens στους παλιότερους σταθμούς. Με συνέπεια, η ελληνική πλευρά να είναι εξαναγκασμένη να βρει κάποια στιγμή λύση με τη γερμανική εταιρεία.”
Αυτό, αν ισχύει, δεν είναι ο ορισμός του φωτογραφικού διαγωνισμού?
Η εξεύρευση λύσης με τη Siemens είναι όμως και για έναν επιπλέον λόγο αναπόδραστη εξέλιξη. Αν υποστεί βλάβη το συγκεκριμένο σύστημα μόνον οι δικοί της τεχνικοί μπορούν να την επιδιορθώσουν, χώρια που ένα γενικό μπλακ άουτ στους συρμούς θα μπορούσε, όπως υποστηρίζουν ορισμένοι, [B]μέχρι και να μεθοδευθεί από τη μητρική εταιρεία εν είδει πίεσης προς την ελληνική πλευρά, αν η Αθήνα [B]εμμείνει στις αγωγές που έχει ασκήσει κατά του γερμανικού κολοσσού[[/B]/B].
δλδ δεν υπάρχει καλός καπιταλισμός?
Και μια σημείωση.αν το ελληνικό δημόσιο κηρύξει έκπτωτη μια εταιρεία, τότε αυτή η εταιρεία πέραν του ότι χάνει κάποιες εγγυήσεις που έχει καταβάλλει, δεν δικαιούται να ξαναπάρει δημόσιο έργο για 5 χρόνια. Είναι και αυτός ένας από τους λόγους για τους οποίους θα λυθεί εξωδικαστικά το ζήτημα…
Νταξ αυτό το θεωρώ λίγο ακραίο δλδ επίτηδες να γίνει αυτό το μπλακ άουτ αν δεν σταματήσει τις αγωγές. Βέβαια εδώ που έχουμε φτάσει μην αποκλείουμε τίποτα. Τραγελαφικά πράγματα.
Πάλι καλά που η siemens δεν εμπλέκεται σε τίποτα ΗΣΑΠ κλπ και βλέπαμε το έργο ολοκληρωμένο το 2012(όχι πως τώρα δεν κάνουν τα πάντα για να το έχουμε τότε…)…
Kαι περιμενα οτι οταν γυρνουσα θα μπορουσα να πηγαινω κεντρο χωρις να χρειαζεται το παλιο 171#-o
Ρε οπλαρχηγε η Ζιμενς φταιει?Για κοιτα αυτους που κατα τυχη εδωσαν μεσα απο δικαιους διαγωνισμους ολα τα εργα σε αυτη…
Σχετικό με τα ΜΜΜ: για την άλλη Παρασκευή (25/2) έχει κανονιστεί η ακόλουθη εκδήλωση / συζήτηση σχετικά με σιδηρόδρομο / Ο.Σ.Ε. όποιος ενδιαφέρεται σχετικά καλό θα ήταν να πάει … θα αναλυθούν αρκετά θέματα και κυρίως θα καταρριφθούν ΟΛΑ όσα λένε τα παπαγαλάκια σε τηλεοράσεις αλλά και η ίδια η κυβέρνηση …
http://4.bp.blogspot.com/-INIE1brKcOQ/TVpOPmaL-pI/AAAAAAAAAAk/zdzYk3A232s/s640/AfisaEkdNosotrosW.jpg
[B]Ελιγμός Ρέππα προς το κίνημα «Δεν πληρώνω»[/B]
Σε πολιτική «κωλοτούμπα» της τελευταίας στιγμής προέβη ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, καθώς προχώρησε σε αναδιατύπωση της σχετικής τροπολογίας που αφορούσε στην ποινή φυλάκισης για όσους αρνούνται να πληρώσουν το αντίτιμο του εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες.
[B]Επί της ουσίας, οι αποκαλούμενοι από κυβερνητικά στελέχη ως «τζαμπατζήδες» ή αλλιώς τα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» θα αντιμετωπίζουν την κατηγορία του πταίσματος και όχι του πλημμελήματος σε περίπτωση μη καταβολής του εισιτηρίου. [/B]
Ως εκ τούτου, δεν τίθεται θέμα φυλάκισης όσων δεν πληρώνουν και το αδίκημα θα τιμωρείται με κράτηση ή πρόστιμο, ενώ η ποινική δίωξη θα ασκείται μετά από έγκληση.
όντως έτσι όπως το διατύπωσα είναι λάθος.
Τα σκατά πάνε στα ΜΟΥΝΙΑ που της έδωσαν νταβατζηλίκι τη λειτουργία της χώρας και τώρα δε μαζεύεται με τίποτα.
Τα σκατά πάνε [B]και [/B]στη siemens που πάει και μπαχαλεύει άλλα κράτη αλλά [B]και [/B]στους δικούς μας που βγάζουν και το κατιτίς τους . Επίσης μόνο σε μένα η κατάσταση στην ελλάδα θυμίζει αφρικανική/αποικιακή χώρα? Πάλι καλά που δεν έχουμε πετρέλαια…
Είναι ο ορισμός του φωτογραφικού διαγωνισμού, όπως είναι αυτοί τους οποίους κερδίζει η Ιntralot σε Ελλάδα, Βαλκάνια και Ρωσία για να είναι τα κράτη και οι λαοί εσαεί αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν πατενταρισμένα λογισμικά και μοναδικά ανταλλακτικά. Μην πάμε σε προκυρήξεις για ανάθεση έργου χωρίς διαγωνισμό…
Όσο για τη siemens το νταβατζιλίκι ξεκινάει από αρκετά νωρίς…
http://www.iospress.gr/ios2010/ios20100221.htm
και πρωταγωνιστούν διάφοροι πρόγονοι σημερινών ‘Τσολάκογλου’. Πάγκαλος, Ράλης, Χριστοφοράκος, Μητσοτακέικο κλπ. Η διαπλοκή μεγάλου κεφαλαίου και πολιτικής τον 20ο αιώνα στην Ελλάδα έχει τόσο βάθος που η ανακύκλωση των ονομάτων είναι αναπόφευκτη. Άξια τα τέκνα των γονέων…
Αλλά δεν συμβαίνουν μόνον εδώ αυτά, τα ίδια κάνει η siemens και σε άλλες 33 χώρες. Απλά εδώ της ζητάνε μεγαλύτερες μίζες.
Φαντάζομαι το ξέρετε το καινούριο ανέκδοτο: Τι κοινό έχουν οι μετανάστες της Νομικής με τον Τσοχατζόπουλο;
[SPOILER]Όλοι τους μένουν σε νεοκλασσικό με έξοδα του δημοσίου.[/SPOILER]
Κι’ αυτό με τον καλό καπιταλισμό καλό είναι πάντως 8)
Μου έκανε μεγάλη εντύπωση σήμερα εικόνα σε σταθμό μετρό, όπου νεαρός αφήνει το εισιτήριο του στο γνωστό σημείο (στην αρχή της κυλιόμενης σκάλας μετά την είσοδο) και παρότι στα εκδοτήρια γινόταν το αδιαχώρητο, δεν το έπαιρνε κανένας! Περίμενα περίπου 5-6 λεπτά πριν έλθει ο τύπος που περίμενα και όλο αυτό το διάστημα κανείς δεν έκανε τη κίνηση να απλώσει το χέρι να το πάρει.
«Μπλόκο» του ΠΑΜΕ σε διόδια και ακυρώσεις εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς
Πανελλαδική κινητοποίηση με στόχο το άνοιγμα των διοδίων και το μπλοκάρισμα των ακυρωτικών μηχανημάτων στα μέσα μαζικής μεταφοράς διοργανώνει σήμερα, Παρασκευή, το ΠΑΜΕ.
Από νωρίς το πρωί, μέλη του ΠΑΜΕ επισκέφθηκαν δέκα σταθμούς του Μετρό και τοποθέτησαν σακούλες πάνω στα ακυρωτικά μηχανήματα, προκειμένου να μη γίνεται ακύρωση των εισιτηρίων.
Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει πανελλαδική κινητοποίηση και σε σταθμούς διοδίων, ανοίγοντας τις μπάρες για να περνούν ελεύθερα τα αυτοκίνητα.
Όπως αναφέρει: «Έχουμε πληρώσει και πληρώνουμε πανάκριβα. Είναι δικαίωμά μας και υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να έχουμε δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές συγκοινωνίες και δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους».
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=385307&dt=18/02/2011#ixzz1EJjDZFNs
ναι… πραγματικά κι εμένα μου κάνει εντύπωση…
Εγώ παρατηρώ διάφορα στο μετρό, καθώς το χρησιμοποιώ συχνά.
εκτός του ότι όταν σπάνια κάποιος μου “δίνει” το εισητήριο του… η χαρά που κάνω δεν περιγράφεται!!!.. Κάθε φορά μετά δίνω το εισητήριο μου σε κάποιον άλλον που μπορεί να το χρειάζεται και να μην έχει…
Μια φορά, που βγήκα απο το μετρό με μια φίλη μου, εκείνη έδωσε το εισητήριό της σε μια μεγάλη γυναίκα που το ήθελε… και ένας γέρος που στεκόταν πιο πέρα… κάπου κοντά στις κυλιόμενες… επειδή είδε την “κίνησή” μας, ήρθε κοντά και ρώτησε “μήπως περισσεύει κανένα ρε κορίτσια??” …
ΚΑΙ αυτό μου έκανε εντύπωση…γιατί ο άνθρωπος αυτός… ΚΑΘΟΤΑΝ έξω απο το μετρό και ΔΕΝ ΕΙΧΕ λεφτά να μπεί μέσα…
Πόσο παραπονιόμουν για το 0.50 που έδινα για το εισητήριό μου… και τώρα με το 0.70… ΠΟΝΑΩ κάθε φορά που ακυρώνω το εισητήριο…!!!
Στην εποχή των 50 λεπτών, με ένα δίευρω έπαιρνα εισητήριο ΚΑΙ για επιστροφή, και μου’μενε και 1 ευρώ για καφέ…
τώρα… μου επιστρέφει 60 λεπτά… ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ?? ούτε ένα κουτάκι τσίχλες δεν μπορώ να πάρω… !!!
άσε που αν έχω μόνο ένα ευρώ στην τσέπη… απλά ξέρω ότι όπου και να θέλω να πάω… δεν μπορώ να γυρίσω…
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑ
Εσύ δίνεις 0.70… Εγώ που δίνω 1.40 + 1.40 για επιστροφή = 2.80… Κοίτα που φτάσαμε που δύο εισιτήρια κάνουν σχεδόν όσο ένα πακέτο τσιγάρα!!
Και αυτό ακριβώς που λες… ΠΟΝΑΕΙ κάθε φορά που δίνεις 3 ευρώ πήγαινε-έλα. Και επιπλέον, δε ξέρω αν είναι ιδέα μου αλλά το μετρό μοιάζει να έχει αλλάξει προς το χειρότερο τελευταία… Πολλές φορές οι πίνακες που λένε το χρόνο δε λειτουργούν και το μετρό αργεί ακόμα και σε ώρες αιχμής.
Για τα λεωφορεία άστο…
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=19/02/2011&id=253019
[SIZE=“4”]10 χρόνια μετά οι τηλεματικές συγκοινωνίες[/SIZE]
Εξυπνες στάσεις, ενημέρωση για τα δρομολόγια στον υπολογιστή ή το κινητό μας και φωτεινές στάσεις που θα ενημερώνουν για την ακριβή διέλευση των λεωφορείων.
Δέκα χρόνια από την εξαγγελία του έργου της τηλεματικής στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της Αθήνας, φαίνεται ότι η αρχή έγινε.
και για αυτό που λες mulder
δεν έχω δει διαφορά στο μετρό…
στο προαστιακό που μειώσαν και τη συχνότητα των δρομολογίων μου χει τύχει 2-3 φορές να μην έρθει καθόλου ένα τρένο και να πρέπει να περιμένουμε το επόμενο που είναι 20 λεπτά αργότερα…
αντίθετα στον ηλεκτρικό,τη διαδρομή κατ-αττική την κανει σε 20 λεπτά απο 30-35 λεπτά που έκανε πρίν τον φτιάξουνε…και περνάν σχετικά συχνά τα τρένα…
Αυτό που γίνεται με τον προαστιακό δεν έχει προηγούμενο ανθρώπινης βλακείας παγκοσμίως.
Όποιος έχει σχεδιάσει τα δρομολόγια πρέπει να εκτελεστεί χωρίς δεύτερη σκέψη, είναι επικίνδυνος!