Καταντια.
Υποκρισια. Το πιο λογικο ειναι οτι δε γουσταρουν τα ωραρια ή θελουν παραπανω λεφτα απο τα ηδη προσφερομενα. Δηλαδη:
Τωρα προφανως μας δουλευουν. Δηλαδη το μεταμεσονυκτιο μετρο του Σαββατου δεν ειναι κοινωνικη αναγκη;
Απλα ο καθενας θελει να εχει το Παρασκευο-Σαββατο του. Δηλαδη οταν βλεπω το παραπανω φυλλαδιακι που εκδοσαν οι ιδιοι οι εργαζομενοι, ε, μονο εκει παει ο νους μου.
Αν δεν τους αρεσει να δουλευουν Παρασκευη και Σαββατοβραδο να βρουν αλλη δουλεια.απλα
Πέρα απο τον εαυτούλη σας, σκεφτείτε να κοιτάξετε και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό το μέτρο γενικότερα…
ποιες κοινωνικές επιπτώσεις εννοείς?
Αρχικά θα υπάρχει πρόβλημα με τους ταξιτζήδες… Θα “χάσουνε” δουλειά όσο να’ναι… Αλλά το κυριότερο που με προβληματίζει είναι τι θα γίνει με τις ώρες συντήρησης, οι οποίες αναγκαστικά θα μειωθούνε.
Όσο για ατάκες “αν δεν τους αρέσει να βρους άλλη δουλειά”, δοκοιμάστε να δουλέυτε κάθε μέρα 30 μέτρα κάτω από το έδαφος.
Δεν παίρνω το μέρος κανενός, απλά προσπαθώ να δω τα πράγματα από μια άλλη σκοπιά… Φυσικά και το μέτρο αυτό θα έξυπηρετήσει πολύ κόσμο, αλλά θα πρέπει να αναλογιστούμε και τις αρνητικές επιπτώσεις που ίσως θα έχει.
Υ.Γ. Σα να έγραφα έκθεση είναι:p
Ας μου θυμισει καποιος γιατι πρεπει να μας νοιαζει για τους ταξιτζηδες.
Κι οσο για την συντηρηση δεν νομιζω να υπαρχει τοσο μεγαλο προβλημα για 2 ωρες παραπανω λειτουργιας.
Αυτό. Επίσης, αμα υπάρχει πρόβλημα με τη συντήρηση, μπορούν να προσλάβουν περισσότερους μπας και μειώσουν την ανεργία.
Καλά είπα κάπου πιο πάνω μη κοιτάτε μόνο τους εαυτούληδες σας
Και οι ταξιτζίδες όπως και οι υπάλληλοι του ΗΣΑΠ τους εαυτούληδες τους κοιτανε.
Φιλε μου,5 μηνες τωρα δουλευα βραδυ.Τις ωρες που ολοι κοιμοντουσαν ή χορευαν,εγω δουλευα.Οσο δουλευα δεν εβγαινα τα βραδια.Σαββατα βαραγα υπερωριες.Φυσικα αυτο δε μαρεσε.Δεν πηγα ομως στο αφεντικο να του πω αλλαξε τον τροπο που λειτουργει το μαγαζι.Δεν θα αλλαξει για μενα.Και γιαυτο εφυγα.
Ετσι και οι κυριοι στο μετρο, δεν θα γινουν ολα οπως γουσταρουν αυτοι, αλλα οπως εξυπηρετει το κοινο.Δε γινεται το συμφερον της πολιτειας να καθοριζεται απο τους μια ομαδα εργαζομενων.Και γιαυτο λεω,αν δεν τους αρεσει,μπορουν να φυγουν:)
Eχεις δικιο οσο αναφορα τους ταξιτζηδες. Οσο να 'ναι θα χασουν πελατεια.Ποιος δεν θελει αντι για 5 ή 10 ευρω να πληρωνει 80 λεπτα και να πηγαινει σπιτι του?
Το θεμα ειναι οτι πρεπει με τις συγκοινωνιες κατι να γινει.Δεν γινεται μετα τις 12 να παραλυει ολη η χωρα και να εχουμε μονο το τραμ που δεν βολευει ολους.Εκτος απο αυτο, ειναι μονο Παρασκευη και Σαββατο που κανονικα θα επρεπε ολη την εβδομαδα, καποιο απο τα πολλα μεσα μεταφορας που εχουμε να ειναι 24ωρο.
Ολοι την παρτη τους κοιτανε και οι εργαζομενοι του μετρο και του ΗΣΑΠ θελουν να εχουν Παρασκευοβραδο και Σαββατοβραδο και το καταλαβαινω οσο μπορω αλλα κατι πρεπει να γινει.
Αν το κοιτάμε την πάρτη μας, είναι το “οι ταξιτζήδες θα χάσουν λεφτά”, τότε συγγνώμη, αλλά ναι κοιτάω την πάρτη μου.
Τους τελευταίους 6 μήνες (από το τρακάρισμα και μετά δηλαδή) παίρνω πολύ συχνά ταξί. ΜΟΝΟ ένας ταξιτζής μου έκοψε απόδειξη, πολύ συχνά δε με παίρνουν γιατί δε τους αρέσει η διαδρομή που του λέω να κάνουν με αποτέλεσμα να είμαι για επιπλέον κάμποση ώρα στο δρόμο, διαδρομές που όταν εγώ οδηγώ μου παίρνουν 15 λεπτά (με πολύ νορμάλ οδήγηση) σε αυτούς παίρνουν 20-25 λεπτά (με όλα τα πορτοκαλί να μας πιάνουν κόκκινο) και πολλά ακόμα.
Ναι προφανώς και κοιτάω την πάρτη μου και θέλω να ανοίξει το μετρό και τα βράδια…
Προφανως αστειευεστε οταν λετε οτι θα χασουν λεφτα οι ταξιτζιδες. Δεν προκειτε να το αναλυσω αυτο γιατι ειναι χασιμο χρονου.
Βασικα με μια και μονο ανακοινωση τους φανηκε οτι ειναι λαμογια οι οδηγοι και λοιποι εργαζομενοι του μετρο. Ειπανε οτι το επιπλεον κοστος για αυτο το διωρο θα ειναι 300.000(!!!) ευρω για εναν μηνα ενω στο ιδιο διαστημα τα επιπλεον εσοδα θα ειναι 1.500 ευρω. Για μ@λ@κες μας περνανε??? Και σε τελικη αναλυση και τα εξοδα να ειναι περισσοτερα απο τα εσοδα, απο την τσεπη τους θα τα πληρωσουν???:-k Ασε που αυτο ειναι ατοπο, ειναι δεδομενο οτι θα ειναι επιτυχες το μέτρο.
παιδια σημερα θα ισχυει το νεο ωραριο??
Ναι. Μεχρι τις 2 αποψε.
θενκς:D
Εννοείς όλη η Αθήνα Μην το παρακάνουμε, δε θα παραλύσει όλη η χώρα αν δεν κυκλοφορεί το μετρό της Αθήνας
Οντοπικ, οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ και το μετρό έχουν τα δίκια τους για τον απλό λόγο ότι δε γίνεται να πληρώνονται απλά με “κάτι παραπάνω” και να κάνουν άλλες 2 ώρες δουλειά. Δηλαδή απαιτεί ο υπουργός οι ίδιοι εργαζόμενοι να βγάλουν κι άλλη δουλειά και μάλιστα μετά τα μεσάνυχτα. Σκέφτεται ίσως ότι θα είναι κουρασμένοι από τις τόσες ώρες που θα δουλεύουν και ενδεχομένως να μην καταφέρνουν να αποδώσουν τόσο καλά, με άμεσο αποτέλεσμα να μην είναι τόσο ασφαλής η μεταφορά των επιβατών;
Και αυτό με τη μειωμένη συντήρηση είναι ένας λόγος, άλλες 2 ώρες μείον σημαίνει κάτι.
Η πολιιτεία επιλέγει για άλλη μια φορά ένα ημίμετρο για να λύσει το πρόβλημα, ένα “μπάλωμα”. Ας προσλάβει άλλους 100 εργαζομένους, με μικρότερο μισθό και ξέρωγω, που να κάνουν αυτά τα μεταμεσονύχτια δρομολόγια. Και να φροντίσει και για τη συντήρηση τόσο των συρμών όσο και των αμαξοστοιχιών. Δε λύνεται το θέμα με μια απλή επέκταση του ωραρίου.
Σιγουρα το post μου ειχε μια δοση υπερβολης για να τονισω οτι το Μετρο ειναι απο τα σημαντικοτερα (αν οχι το σημαντικοτερο) μεσα μεταφορας στην Αθηνα.Μεσα σε λιγη ωρα πας απο την μια ακρη της Αττικης στην αλλη.Θα ηταν πολυ καλο να εκαναν το ιδιο και με τον Ηλεκτρικο που εξυπηρετει κι αυτο πολυ κοσμο.
Συμφωνω κατα τ’αλλα οσο αναφορα εργαζομενους κτλ.
παιδαι παντως χτες που λειτουργησε εξυπηρετησε πολυ κοσμο…1 που εφυγα απο πανεπιστημιο και ειχε κοσμο…