εμένα μια χαρά δομημένοι μου ακούγονται. από κει και πέρα
περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα
εμένα μια χαρά δομημένοι μου ακούγονται. από κει και πέρα
περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα
ας γραψει λοιπον οποιος κατεχει τη “γνώση” την Βιβλο της μουσικης. Να ξερουμε ρε παιδι μου ΤΙ πρεπει να θεωρειται μουσικο και ΤΙ όχι.
Θα μου εξηγήσει κανείς από τους κυρίους που κατηγορούν όσους ακούνε Battles ή Holy Fuck ή ανάλογα σχήματα γιατί είμαστε ψευτοκουλτουριάρηδες?
Δλδ η περίπτωση του να μας αρέσει αυτό που ακούμε δεν υπάρχει?
αυτο ειναι μουσικη???
να ξερω ρε παιδι μου τι να κανω ενα cd τους που εχω…να το βγαλω απτη δισκοθηκη???
Θα είμαι ο πρώτος που θα ομολογήσω ότι δεν το θεωρώ μουσική…
Αλλά δικαίωμα σου να το ακούς και να το χαίρεσαι…
Mωρε ουτε γω τους ακουω, ασχετα αμα τυχαινει να κατεχω καποια κυκλοφορια τους, γιατι ειναι μακρυα απο την αισθητικη μου. Παρολ’αυτα, για μενα ειναι μουσικη. Κ ειναι μουσική, γιατι υπαρχουν εκει εξω καποιοι, εστω κ λιγοι, που ταυτιζονται με αυτους τους ηχους. Κ αυτο ειναι ενα απο τα βασικοτερα χαρακτηριστικα της τεχνης γενικοτερα. Η ταυτιση δημιουργου και θεατη/ακροατη/αναγνωστη.
Το να λεμε οτι εκεινο ή το αλλο δεν ειναι μουσική με υφος χιλιων καρδιναλιων (γιατι προφανως προσωπικο σου δικαιωμα να θεωρησεις οτι θελεις), και να προσπαθουμε να επιβαλουμε , σαν απολυτοι “γνωστες” της αληθειας, τι ειναι μουσικο κ τι οχι, ειναι καθαρα μουσικος φασισμος.
Μου θυμιζει την χιτλερικη Γερμανια, οπου η Jazz και η Blues, θεωρουνταν μη μουσική. Απειρα λολ.
Τώρα ανοίγεις μεγάλη κουβέντα για το τι είναι μουσική και τι πειραματίζομαι με ήχους.
H noise,drone κτλ υπάρχουν αρκετά χρόνια απλά τώρα με το internet είναι προσβάσιμα σε όλα τα μέρη του κόσμου με λίγα μόνο κλικ.
Σίγουρα κάτι υπάρχει στο (άρρωστο) μυαλό των δημιουργών αλλά προσωπικά πιστεύω πως το 90% λέει οτι ακούει τέτοια μουσική για να ανέβει στα μάτια των (ιντερνετικων) του φίλων.
Ποιος άκουγε Earth τα 90’s?
Υ.Γ. προφανώς δεν αναφέρομαι σε κάποιον εδώ μέσα.
Ώπα ρε παιδιά, μήπως σα να ξεφύγαμε; Δύο ψιλοχιουμοριστικά/χαλαβετζίδικα σχολιάκια κάναμε εγώ και ο nihilist και εδώ σε λίγο θα δώσετε ραντεβού για ξύλο. Ψυχραιμία!
Εντάξει εγώ ομολογώ ότι θεωρώ κάποια από τα τελευταία σχόλια του nihilist κάπως υπερβολικά (βέβαια όπως και να το κάνουμε το’ χει αυτό ο Φίλιπ! :D:p), αλλά παράλληλα αναπτύσσονται (κάπως υποδόρια και προσεκτικά βέβαια) υπαινιγμοί ότι όποιοι δεν βρίσκουν κάτι το ουσιώδες σ’ αυτό που κάνουν οι Battles (και οι όποιοι Battles) είναι κάτι σαν ουρακοτάγκοι που δεν σκαμπάζουν από τέχνη, πειραματισμούς και δε συμμαζεύεται. Αυτή η επισήμανση, η οποία ελπίζω να μη χρειάζεται να εξηγήσω γιατί φανερώνει ρατσιστικές και ελιτίστικες διαθέσεις, ας θεωρηθεί αν θέλετε και προληπτικού χαρακτήρα, να το έχετε δηλαδή όλοι στο μυαλό σας για να μην ξεφύγει κι άλλο η κουβέντα.
Ας κρατήσουμε το δικαίωμα του καθενός να ακούει ότι θεωρεί ότι είναι καλό για τον ίδιο χωρίς να υφίσταται απαξιωτικά σχόλια από κανέναν και υπό καμία σκοπιά. Μακάρι να μη χρειαζόταν να επαναλαμβάνουμε τέτοιες καρακλισαδούρες, αλλά απ’ ότι φάνηκε για άλλη μια φορά δεν μπορούσαμε να τις γλιτώσουμε.
ναι, οκ, η μόνη αναφορά όμως για ουγκ και ουροκοτάγκους και μεταλλάδες έγινε από σένα και τον νιχιλιστ μεταξύ σοβαρού κι αστείου, gracchus. οι αντιδράσεις από τους υπόλοιπους ήταν απλώς για την ολική απαξίωση από τον νιχιλιστ και όχι γιατί δεν του αρέσει η μπάντα. και, τέσπα, όταν στη συζήτηση υπάρχει ο φίλιπ μην ψάχνουμε ελιτισμούς και ρατσισμούς αλλού, είναι μαζοχιστικό.
ειδα 2 βιντεακια στο γιουτουμπι και ψαρωσα. διαβασα μετα οτι τους γουσταρει πολυ κι η bjork και σαν φανμπους και προβατο που ειμαι ηταν αρκετο και εβαλα το αλμπουμ να κατεβαινει.
Προσωπικά, το μόνο που με πείραξε ήταν ο υπαινιγμός ότι όσοι ακούν αυτή τη μουσική την ακούν για να το παινεύονται, το οποίο δεν το αποδέχομαι για οποιοδήποτε είδος μουσικής είτε είναι rock, metal, hip-hop, σκυλλάδικα, ρεμπέτικα ή όπερα…
Το να απαξιώνεις ένα είδος μουσικής επειδή δεν το αρέσει/δεν σε εκφράζει μπορεί να είναι λάθος αλλά να απαξιώνεις και τους ακροατές της είναι νομίζω χειρότερο…
για να το κανει αυτο καποιος σημαινει οτι τον νοιαζει η νοοτροπια του αλλου, δηλαδη ειναι κομπλεξικος. απλα πραγματα.
Μα αυτό είπα κι εγώ μαν, ότι στα ίσια δεν έχει ειπωθεί κάτι τέτοιο αλλά υποβόσκει μια διάθεση αβανγκαρντίστικου ελιτισμού, ως το άλλο άκρο στην υπερβολή του Φίλιππου. Και καλό θα είναι να μην εκφραστεί ανοιχτά.
Όσο για το δικό μου σχόλιο, δεν αρνούμαι ότι ήταν σε βάρος του συγκροτήματος, αλλά νομίζω ήταν εμφανής και μια αυτοσαρκαστική διάθεση εκ μέρους μου. Πραγματικά το ομολογώ ότι αυτούς τους τύπους δεν τους “έχω” καθόλου. Δε μ’ άρεσαν τα τραγούδια τους που άκουσα εδώ μέσα, δεν τα πάλεψα μία, αλλά μπορεί να το έχω εγώ το πρόβλημα. Και το ξαναείπα.
Πάντως το βίντεοκλιπ για να λέμε του στραβού το δίκιο δεν ήταν άσχημο.
@ rip noob : Προφανως ισχυουν αυτα που λες, σε αναλογια με τα “φοραω γαμωσταυριδικη βλακ μεταλ μπλουζα για να με κανει παρεα ο τακης ο impaler” ή “γινομαι κακεπτυπο του manson για να μπω στο dada και στο dark sun”. Αλλα δεν νομιζω οτι πρεπει να δωσουμε σημασια σε αυτο το 90%. Φτανει που υπαρχει εστω αυτο το μικρο 10% που ταυτιζεται με τον δημιουργο.
Για μενα προσωπικα τα παντα ειναι τέχνη, απο την μηχανη εσωτερικης καυσης μεχρι τον εσταυρωμενο που εκσπερματωνουν πανω του. Προφανως δεν μπορω να ταυτιζομαι απαραιτητα με τα παραπανω, γιατι ολα ειναι θεμα προσωπικης αισθητικης, η οποια βεβαια δεν ειναι αυθυπαρκτη αλλα προκυπτει μεσα απο συγκεκριμενα βιωματα και καλλιτεχνικες ζυμωσεις.
Ωραια λοιπον,εδω μεσα καποιοι μας ειρωνευονται γιατι μας αρεσουν οι battles. Ας ρωτησουμε λοιπον τον μεσο ακροατη των Battles , πως του ακουγονται για παραδειγμα οι Blasphemy ή οι Revenge.
Ώπα ώπα. Για τραβάτε λίγο τα γκέμια ρε παλικάρια γιατί γράφετε πολλά αλλά δεν ισχύουν. Εμένα το ποστ μου ήταν ουσιαστικά απάντηση στο ποστ του Μάνου. Τα βάζω και τα δύο σε σποιλερ γιατί κάποιοι θέλουν και βοήθεια για να πάρουν μπρος.
Δεν είπα γιατί σας αρέσει ν ακούτε battles. Με γεια σας με χαρά σας να ακούτε όσο γουστάρετε.
Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να μας πείσετε ότι οι battles είναι σώνει και καλά τέχνη και ότι αν δεν το καταλαβαίνουμε κάποιοι είμαστε γίδια.
Ήμαρτον. Είναι σαν να προσπαθώ να σας εξηγήσω γιατί οι Anal Cunt παράγουν τέχνη. Ε δεν παράγουν και το ξέρω. Δεν θα προσπαθήσω να σας πείσω όμως για το αντίθετο.
Αντιθέτως βλέπω να έχετε μια εμμονή να δικαιολογήσετε το γούστο με το μανδύα του συνειδητοποιημένου μουσικόφιλου και λίγο ελιτίστικα που λέει και ο GRACCHUS. Για ποιο λόγο και γιατί τόση άμυνα μόλις είπαμε ότι δεν βρίσκουμε κανένα νόημα σ αυτό που κάνουν οι battles? Στην τελική δεν χρειάζεται να υπάρχει για να τους γουστάρετε.
Τέλος να πω ότι η αφορμή του αρχικού ποστ ξεκίνησε απ αυτό το ?τι να καταλάβετε εσείς? του Μάνου. somnambulishit πριν πεταχτείς να πεις κάποια εξυπνάδα πάλι σε προλαβαίνω και λέω ότι το ίδιο σχόλιο του GRACCHUS ήταν χιουμοριστικό και γι αυτό δεν είπα τίποτα. Τα υπολοιπα είναι για μένα λόγια του αέρα. Συνεχίστε.
εχω την εντυπωση οτι το σχολιο του μανου ηταν επισης χιουμοριστικο
Αν ήταν εγώ δεν το κατάλαβα και τσάμπα έγινε τόσες σελίδες κουβέντα.
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, πάντως όλη η συζήτηση μου θύμισε αυτό.
http://www.youtube.com/watch?v=oCNp3BuGY20&feature=related
:lol::lol::lol::lol:
Όντως… :lol::lol::lol::lol: