Ε οχι ρε!Υπαρχει κ αλλος Λιβαδειτης εδω?
Εντιτ:Γιωργο εσυ εισαι ρε τωρα καταλαβα!Χαχαχ!
Ναι εγω ειμαι εσυ ποιος εισαι?!
Δειτε αυτο
Νομίζω ότι είναι προφανείς οι δεκάδες λόγοι που οι δίσκοι είναι πιο ακριβοί στην επαρχία. Υπάρχει διαφορετική μορφολογία της ζήτησης, υψηλότερο κόστος μεταφοράς και αποθήκευσης κλπ. Είναι σαφώς δυσχερέστερη η διανομή των δίσκων και για αυτό, πιστεύω, το δισκάδικο της επαρχίας θα εκλείψει και θα αντικατασταθεί από online αγορές. Αυτό έχει έμμεση σχέση με την πειρατεία, όχι άμεση.
Μάλλον κακό το κομμάτι. Ενδιαφέροντα αυτά που λέει ο στιχουργός, αλλά η οπτική γωνία του έχει μάλλον μικρό φάσμα. Μεταξύ των δεκάδων ερωτημάτων που μένουν αναπάντητα από τη ρηχή ανάλυση, που «μας βολεύει», είναι και το εξής: Πώς θα χρηματοδοτηθεί η μουσική που γράφεται για ορχήστρα;
Μια χαρα τα λεει το τραγουδι… Υπαρχουν συγκροτηματα που εφαρμοζουν το DI|Y με εξαιρετικα καλλιτεχνικα αποτελεσματα. Τρανο παραδειγμα οι Ωχρα…(κι οχι μονο βεβαια)
Δεν ξέρω αν η πειρατεία σκοτώνει την μουσική ή τις εταιρείες και δεν με ενδιαφέρει. Ξέρω πως το d/l το συντηρεί η ακρίβεια. Όλοι θα θέλαμε να αγοράζουμε αυθεντικά CD και να μην τα κατεβάζουμε αλλά αν για να αποκτήσω ένα αυθεντικό CD πρέπει να δώσω λεφτά με τα οποία προσωπικά περνάω μία ολόκληρη, ελεύθερη μέρα μου τότε sorry αλλά προτιμώ να το αποκτήσω στο τσάμπα και θα το κάνω χωρίς τύψεις.
Και ειδικα οταν ξερεις οτι η μπαντα(που στο φιναλε εχει κανει και ολη τη δουλεια)παιρνει τα 2 ευρω απο τα 15-20 που πουλιεται στην αγορα τι τυψεις να εχεις?
Μια χαρα τα λενε οι Στιχοιμα,μπραβο τους που κανανε τραγουδι αυτα που συμβαινουν στη μουσικη βιομηχανια.
Καταρχάς το dl με έχει σώσει,έχω ακούσει πάρα πολλές μπάντες και με έχει βοηθήσει πάρα πολύ αυτό.
κατεβάζω κάτι,το λιώνω και αν το γουστάρω πραγματικά πηγαίνω και το αγοράζω.Και το κάνω επειδή μου αρέσει.
Πρόσφατα ανακάλυψα τους Equilibrium,τρελό κόλημα που δεν το περίμενα(αν δεν έχω κατεβάσει δεν θα τους ήξερα ακόμα και μάλλον ποτέ).Πριν λίγες μέρες πήγα και αγόρασα το cd,τη limited edition 19?.ΕΕ το χάρηκα τόσο πολύ.χαίρομαι που το έχω,που βλέπω artwork και όλα τα σχετικά.
Προ dl-εποχή πήγα και πήρα το st.anger,δεν είχα ακούσει τίποτα,το μετανιώνω ακόμα.
Οπότε θα συνεχίσω να κατεβάζω και να αγοράζω αυτά που αξίζουν μόνο.
Now playing: Nest - Moonbow
via FoxyTunes
εγω ειμαι υπερ του να κατεβαζω για να δω αν μ αρεσουν,αν αξιζουν κ γενικα να παιρνω μια ιδεα…εε μετα αμα κολλησω αγοραζω κιολας αλλα δυστυχως σπανια γιατι στο λαυριο δεν εχουμε κ κανα σινταδικο της προκοπης κ αναγκαζομαι να τρεχω αθηνα:wink:
Βασικα ειναι και θεμα καλλιτεχνη. Αν θελουν τη μουσικη τους να την κλεβουν οι εταιριες η να ακολουθησουν το δρομο του DIY. Ναι, ξερω μπορει καποιοι να θελουν να ζησουν απο τη μουσικη κτλ. αλλα ο καθενας κανει τις επιλογες του…
εγω παλια αγοραζα αλλα τωρα εχω καει στο downloading με αποτελεσμα εκει που ακουγα μονο metal να ανακαλυψω δεκαδες συγκροτηματα απο πολλα ειδη ροκ.εξ’αλλου οι καλλιτεχνες δεν ζουν απο τις πωλησεις δισκων αφου οι εταιρειες παιρνουν την μεριδα του λεοντος αλλα απο συναυλιες και merchantise.τρανο παραδειγμα οτι οι εταιρειες δεν χρειαζονται ειναι oι enter shikari που στην αρχη με το internet και μονο καταφεραν να γινουν παγκοσμιως γνωστοι χωρις μεσαζοντες.
Πάντως, αν στο θέμα του tread «το αντίθετο» σημαίνει «Μήπως η μουσική σκοτώνει την πειρατεία;», κατά μία άποψη, χωρίς διάθεση αστεϊσμού, είναι ένα πολύ ενδιαφέρον επιχείρημα… :-k
- Σωστός!
Παραθέτουμε τις απόψεις 2-3 σπουδαίων μουσικών επι του θέματος και θα σχολιάσουμε.
Αμετάφραστες.
Τhere will never be another FORTUNE album as long as this condition remains - why bother making new albums when nobody wants to pay me for my efforts and my hard work?? And so we need to EDUCATE THE PEOPLE WHO CARE ABOUT THE FUTURE OF MUSIC THAT UNLESS MUSICIANS GET PAID THEY WILL STOP MAKING QUALITY NEW MUSIC!!
-ROGER SCOTT CRAIG (Fortune, Harlan Cage, South 101, Liverpool Express)
Επίσης.
I am on your team man. I am TIRED of getting rat fu@@ed. It is sad that some people think that as musicians-songwriters-producers that we dont have house payments, school for the kids, bills and MUSIC is our job, albiet a GREAT job but still. I have almost 35 years as a recording musicians and since I saw the Beatles in 1964… well thats where it started, for most people my age that play. Their legacy has still yet to be matched.
Who would have thought that many years later i would work with Paul and George? I miss George. He was VERY good to me and those memories will live in my heart forever and Paul is always great the few times I have seen him since. I have great soulful stories…
Anyway, fuck these assholes that think we should work for free. Can I NOT pay my taxes caue people steal my music? I just had to write a huge check to the govt for taxes yesterday. What the fuck are they doing for ME? Or my family. 50% tax bracket. Yes, I am lucky, I do well BUT I work my ass off but the “mailbox money” has been raped. I did my homework, payed my dues and happy to still pay thenm but if I stole your car or robbed your house would that not be a crime?
I dont mind people sharing music and turning others on to what I do etc… but there MUST be a line drawn in the sand for those of us that rely on royaties to pay the bills. oI am on the road 50 times more than 0D
I used to be. Good thing I like it and get to do all sorts of cool wiierd projects but I have the #1 jazz record and # 15 R+B record ( first week) I did with George Benson and what will that mean to me $$ wise in the end? Look at the # 1 album in the USA on Billboard charts. My manager Mark Hartley manages the girl who has this # 1 album Colby. 100,000 units at # 1 !!!
Used to be 1 MILLION the first week. I think that says it all…
Keep me posted
STEVE LUCATHER (TOTO, SOLO, SESSION)
Άλλος ένας…
In a recent interview that Martin Orford (IQ, John Wetton, King Crimson) unveiled the reasons that forced him to retire from music industry. Quoting his words:
I think that the Internet is easily the worst invention in history, because it has facilitated and encouraged some of the most unpleasant aspects of human behaviour. And the emerging “culture” which expects musicians to give their music away for free (or people will just take it anyway) is simply an outrage. Now that everyone seems to have decided that “all music should be free”, what next? Will we soon see gangs of thugs looting supermarkets because “all food should be free”? I certainly don’t plan on spending the next three or four years of my life making free music for a bunch of people I don’t like, so yes, I am getting out of music completely.
Όπως βλέπετε αν και οι λόγοι που οδηγούν στην πράξη είναι κατανοητοί, η μαζικότητα του φαινομαίνου έχει αρχίσει να χτυπάει πολλούς μουσικούς. Ούτε καν εταιρίες ! Μουσικούς.
O Ian Astbury των Cult ανέφερε οτι το album είναι νεκρό, μη αναλογιζόμενος όμως οτι όπως κανεί κατεβάζει ένα album, θα μπορούσε κανείς να κατεβάζει και ένα single.
Το cd και το βινύλιο δεν θα πεθάνει για άλλα 10 περίπου χρόνια, όσο δηλαδή θα υπάρχει αγορά ατόμω που ήταν έφηβοι στη δεκαετία του 70,80 και έχουν συνηθήσει, στο καταναλωτικό αυτό μοντέλο.
Η κατάσταση θα οδηγηθεί μέσα απο ανακατατάξεις σε μια δυναμική ισσοροπία, αλλά οι έχωντες τώρα την δύναμη στο χώρο των media, πάντα θα ελέγχουν τις αγορές.
Όσο μειώνονται οι πωλήσεις τόσο θα αυξάνονται τα εισιτήρια και όταν τα μεγαθήρια της ροκ αποσυρθούν, οι μικρότερες μπάντες δύσκολα θα φτάσουν στο ίδιο επίπεδο δημοτικότητας με τις παλαιότερες…με αποτέλεσμα ένα μαρασμό, πιστεύουμε…
Για εμάς θα ήταν σημαντικό ο αγοραστής να μπορούσε να αγοράσει το προιόν κατεθείαν απο τον παραγωγό, στη χαμηλότερη δυνατή τιμή.
Ας κάνουμε και ένα breakdown της τιμής.
CD : 0,30-0,40ε DVD 0,40-0,60ε
Δικαιώματα για δίσκο 1,10ε για διπλό 2,40ε (πάνε στον καλλιτέχνη)
1ε Ακόμα για τον καλλιτέχνη.
Μεταφορικά 0,40-0,80ε
Εξοδα διαφήμησης.??? 1ε ?
Εταιρικό κέρδος, για μισθούς κτλ ? 1,5-2ε ?
ΦΠΑ 19 %
Διανομέας. περίπου 3ε.
Μαγαζία… 3 εώς 9ε…!
Νομίζουμέ οτι το πρόβλημα είναι προφανές. Επιπλέον η απαξίωση που πολλοί οπαδοί δείχνουν και οι προσκόληση σε ντιρεκτίβες και έτοιματζίδικες προτάσεις απο τον τύπο, ηλεκτρονικό ή εντυπο, δεν βοηθούν.
Ο ακροατής πρέπει να παίζει ενεργό μέρος στη μουσική και οι μπάντες πρέπει να το λάβουν αυτό σοβαρά υποόψιν και να επικοινωνούν με τη βάση οπαδών τους, τακτικά.
Υπάρχουν χιλιάδες συγκροτήματα στο myspace, πολλά απο αυτά μέτρια ώς άθλια. Σίγουρα, σιγά σιγά και ελέω της έλλειψης ενδιαφέροντος πολλά θα σταματήσουν να υφίστανται, λόγω κόπωσης και έλλειψης αναγνώρισης.Επομένως πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν εξελίξεις και ανακατατάξεις, στο κοντινό μέλλον.
Ελπίζουμε στο χρονικό διάστημα στο οποίο ακόμα θα υπάρχουν οπαδοί ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση, μουσικών ηχογραφημάτων υψηλής ποιότητας και πιστότητας, να καταφέρουμε να τους αφουγγραστούμε και να τους προσφέρουμε, τα καλύτερα δυνατόν προιόντα, στις καλύτερες δυνατές τιμές.
Μετά τιμής Rockaholics Records.
Θερμή παράκληση, η συζήτηση να κυμμανθεί σε σοβαρά πλαίσια, μακριά απο ακρότητες και αφορεσμούς.
Θα μπορούσες να βάλεις και τις απόψεις άλλων μουσικών όμως που δεν θεωρούν πρόβλημα το dowloading αλλά τις δισκογραφικές.
Εγώ όποια cd έχω στο pc και μ’ αρέσοουν πηγαίνω και τα αγοράζω συνήθως, γιατί έτσι πιστεύω πως στηρίζω (έστω και λίγο) τον καλλιτέχνη, και απ’ την άλλη μ’ αρέσει πολύ να κοιτάω το artwork που έχει ένας δίσκος.
Κατεβαζω για να ακουσω ποια αξιζουν και να παω για αγορα…Δεν μενω στα mp3.Οποιος λεει οτι αγαπαει την μουσικη και μενει σε φακελους με mp3 στο pc του απλα ειναι ψευτης.
Eeeee???:-s
Νομίζω το σύνθημα “η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική” και γενικότερα η προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το ζήτημα με ηθικούς όρους, έχει αποτύχει οικτρά. Σε ένα οικονομικό μοντέλο που προκρίνει την μεγιστοποίηση του ατομικού οφέλους είναι μάλλον άτοπο να ζητάμε από τον καθένα να αγοράσει το CD για να “βοηθήσει τον καημένο μουσικό”.