ΕΜΠ (τρομάρα μας.. :) )

Αυτό είναι η τρανή απόδειξη του πόσο σκατά είναι το εκπαιδευτικό σύστημα στην ελλάδα. Κρίμα για τα παιδιά…

Ναι αλλά και τα παιδιά του εν λόγω τμήματος με τα χέρισα σταυρωμένα κάθονται
και είναι κρίμα κι άδικο έχει πολύ υψηλό επίπεδο σπουδών

Αφού προσυπογράψω τα όσα ο αγαπητός Λουκιανός αναφέρει περί ΕΜΠ και Πολυτεχνείου Κρήτης -γνωρίζω και έχω συνεργαστεί με εκπληκτικούς επιστήμονες από το Πολυτεχνείο Κρήτης έχω να πω τούτο
Το επίπεδο σπουδών μας είναι υψηλό και όσοι έχουμε σπουδάσει στο εξωτερικό το ξέρουμε αλλά θα πρέπει και μεις να κάνουμε κάτι για αυτό και να μην τα περιμένουμε όλα απ΄τους άλλους θα πρέπει και μεις να βοηθήσουμε και αν θέλετε να ξεκινήσουμε να βελτιώνουμε την ανώτατη παιδεία μας.
Προσωπικά άργησα να το καταλάβω και παρόλο το backround μου πιστέψτε με έχω χάσει πολλά

Δε φεύγω από Αθήνα ούτε με σφαίρες. Ε και θα’ναι κρίμα να βγάλω τα μόρια και να’ρθω Πάτρα απ’τη στιγμή που το ΕΜΠ έχει φήμη, κύρος κτλ. :stuck_out_tongue: Γκλαμουριές

Θυμάμαι που πριν 2-3 χρόνια στόχευα για τμήμα Χημικών Μηχανικών ώσπου μου’πε κάποιος απ’τους Πολιτικούς Μηχανικούς ότι είναι χάλια.

Πάντως για να είμαι ειλικρινής δεν έχω δει ακόμα τη λίστα των μαθημάτων ώστε να ξέρω αν η συγκεκριμένη σχολή είναι αυτό που νομίζω ότι είναι :stuck_out_tongue:

Και το τμήμα Μηχανολόγων καλό είναι απ’ό,τι μου 'χει πει ένα παιδί που είναι μέσα.

edit: Πάνω σε αυτό που έκανα quote, το’χω ακούσει κι από άλλους (και καθηγητές) ότι το τμήμα ΗΜΤΥ της Πάτρας είναι το καλύτερο της Ελλάδας σε αυτόν τον τομέα αλλά δεν ξέρω κατά πόσον ισχύει.

για μηχ μηχ ρώτα κ 2 απτο φόρουμ μας που είναι έξω πλέον

me n karvou @ your service

Μάλλον ήρθε η ώρα να δω τη λίστα μαθημάτων του κάθε τμήματος μου φαίνεται… είχα πει να το κάνω όταν θα έπρεπε να συμπληρώσω μηχανογραφικό αλλά καλύτερα τώρα.

επίσης καλό θα ήταν να περάσεις κ μια βόλτα από το ΕΜΠ κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά

Όχι για γκόμενες φαντάζομαι :lol:

Τα μαθήματα Ροών τι ακριβώς είναι;

Μπα μη το λες αυτό. Της Αθήνας προβάλλεται πιο πολύ επειδή είναι στην Αθήνα και καλώς ή κακώς όσα είναι στην Αθήνα μετράνε πιο πολύ. Της Κρήτης όντως είναι πολύ καλό. Όπως και στη Θεσσαλονίκη κάνουν πάρα πολύ καλή δουλειά απ’ο,τι ξέρω. Κ όταν λέω δουλειά εννοώ εργαστήρια έρευνες εκδρομές κλπ. Και σε αυτά απ’όσο βλέπω τα πάμε πάρα πολυ καλά κ εμείς. Πέρσι νομίζω, είχαν πάει στο CERN και περιμένω και φέτος να γίνει τπτ παρόμοιο.
Και μάλλον δν εχεις ενημερωθεί σωστα. Έχω ακούσει για πολλα πανεπιστήμια στην Αμερική που συνεργάζονται με διάφορα τμήματα εδω.

λοιπον παιδια μια και πηγε το θεμα στο ποια σχολη ειναι η καλυτερη(εστω και στην πλακα) θα σας πω κατι που ισως ειναι λιγο off topic…
στο τμημα μου απο την πρωτη μερα που θα περασεις,θα ακους καθηγητες να υποστηριζουν οτι ειναι το καλυτερο στην ελλαδα,υπαρχει ορεξη,τρομερη αναγνωρισιμοτητα κτλ κτλ κτλ…(ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ)
επισης μια μεγαλη μεριδα φοιτητων αυτο το πιστευει με παθος…και γενικα επειδη οι περισσοτεροι που εχουν περασει ειναι ατομα που σαν πρωτο στοχο κλασσικα ειχαν τους ΗΜ/ΜΥ,εχουν τρομερο κομπλεξ,να νιωθουν οτι εκει που περασαν ειναι καλυτεραα…
προσφατα ενας καθηγητης,ο οποιος ειναι φανερο οτι ειναι υπερ του νομου πλαισιο κτλ,ενω εκανε μαθημα,ξαφνικα ανοιγει μια συζητηση,περι των ξενογλωσσων συγγραματων…
και λεει…
‘παιδια να ξερετε οτι υπαρχουν τμηματα που ειναι σιγουρα καλυτερα απο το δικο μας,και εννοειται οτι σε αυτα διδασκονται και ξενογλωσσα βιβλια.Ξερω οτι προκαλω αντιδρασεις με αυτο που λεω αλλα ετσι ειναι,τα ξενογλωσσα πρεπει να υπαρχουν,κτλ κτλ κτλ’
ενας φοιτητης σηκωνει το χερι…
πριν προλαβει να μιλησει ο καθηγητης του λεει΄…
‘ναι ειμαι σιγουρα οτι θα προκαλεσα αντιδρασεις,αλλα σκεφτειτε το’ και κατι τετοια…
περνει το λογο ο φοιτητης και λεει…
΄κυριε,συγνωμη αλλα πιστευω οτι δεν υπαρχει καλυτερο τμημα τηλ/νιων απο το δικο μας στην
ελλαδα’#-o#-o:lol::lol:’
(το μαθημα ηταν το ‘σηματα και συστηματα’)
δυστυχως το μαθημα το εβλεπα μεσω τηλεμεταδωσης,αλλιως θα του ελεγα…‘ποιας ελλαδας ρε φιλε,της ευρωπης μη σου πω…’:lol::lol::lol:
απ ολα οσα συμβαινουν αυτο καταλαβε αυτος…

στο θεμα μας παλι…
ενα μεγαλο πλεονεκτημα που εχει το ΕΜΠ ειναι οτι(απ οτι μου εχουν πει)αναλαμβανει πολλα κρατικα εργα…και ετσι μπορει και εχει καλους οικονομικους πορους…ετσι πχ αν το υπουργειο σταματησει τις σημειωσεις(που κατι τετοιο γινεται)θα υπαρχουν ας πουμε χρηματα για να τις τυπωσουν αμα θελουν…
κατι που δε εινα τοσο ευκολο ας πουμε να γινει στο ΕΚΠΑ μιας και ,οπως ειπα και πριν,λογο των πολλων τμηματων ανθρωπιστικων επιστημων που εχει δε μπορει να εχει απο αυτους ‘εσοδα’…)

τελος να πω και κατι αλλο,για να καταλαβετε τη προοθηση πεφτει…
περισυ ηταν να ξαναφτιαχνει το προγραμμα που εχει το κρατος για τους φορους(προγραμμα υπολογιστη εννοω…)…ε οι ξεφτιλες εντελως τυχαια ζητησαν να φτιαχτει με pascal(!!!),μια γλωσσα που πλεον δεν χρησιμοποιειτε καν…(τι οποια την διδασκονται οι ΗΜ/ΜΥ)…και οχι σε οποιαδηποτε αλλη,στην οποια θα συμμετεχουμε κι εμεις…

1)Αυτό είναι το μόνο σίγουρο όμως :lol:

2)Ροές είναι κατευθύνσεις πχ της σχολής σου που επιλέγεις συνήθως κατά το τέταρτο έτος νομίζω. Και ανάλογα με το ποια θα πάρεις παίρνεις και τα ανάλογα μαθήματα.

Στη δικιά μου -και σε άλλες νομίζω- έχουν καταργηθεί οι ροές και απλά έχεις μαθήματα επιλογής τα οποία διαλέγεις κατά βούληση

Για αρχή να πω πως ότι γράφω δεν αποτελούν αιχμή για κανένα παιδί που σπουδάζει το οτιδήποτε, εδώ μέσα. απλά προσπαθώ να εξηγήσω στους λυκειόπαιδες (!) πως λειτουργούν τα πράγματα στον κλάδο μας, έτσι ώστε να πάρει την βέλτιστη απόφαση όταν έρθει η ώρα.

1. όλοι παντού κ πάντα κ σε κάθε κλάδο λένε πως είναι οι καλύτεροι. κανείς δεν θα βγει κ θα πει “ε, καλοί είμαστε, αλλά οι άλλοι είναι καλύτεροι”. αυτό πάει κ για τους καθηγητές κ για τους φοιτητές.

ας εξηγήσω λοιπόν πως γίνεται η αξιολόγηση “αντικειμενικά” (?!) για να καταλάβετε γιατί λένε πως το ΕΜΠ προηγείται…

η αξιολόγηση κρίνει με βάση τα κάτωθι κριτήρια: εγκαταστάσεις, προϋπολογισμό, επίπεδο καθηγητών (άλλο να είναι από το Stamford κ το Imperial κ άλλο από κανένα μικρότερο πανεπιστήμιο), project ανά χρονιά, papers καθηγητών/διδακτορικών ανά χρονιά, papers προπτυχιακών (!) ανά χρονιά, συνέδρια που λαμβάνει μέρος το διδακτικό προσωπικό, μαθητές ανά αίθουσα κτλ κτλ. καλώς ή κακώς ακόμα κ αν σε πολλές πολυτεχνειακές σχολές υπάρχουν διαπρεπείς καθηγητές κ φοιτητές, στο σύνολο των παραπάνω κριτηρίων, το ΕΜΠ προηγείται. αν και στην Κρήτη συμμετείχαν απ’ότι άκουσα στο CERN κ στην Σαλόνικα οι μηχ/μηχ διέπρεψαν στην κατασκευή ενός μονοθεσίου F1. στο σύνολο όμως ΕΜΠ κ Κρήτη είναι ένα κλικ μπροστά. με βάση λοιπόν αυτό το “αντικειμενικό” κριτήριο κ η θέση του ΕΜΠ στην λίστα με τους καλύτερους…

1. ναι γιατί οι καθηγητές του είναι χωμένοι παντού, γιατί είναι καλοί επιστήμονες και… είναι κ χωμένοι παντού. ότι ανάλυση ακούσεις στις ειδήσεις (από τα καύσιμα, μέχρι τον σεισμό) όλες σχεδόν γίνονται από το ΕΜΠ. βασικά (με μια επιφύλαξη) νομίζω ότι οι υπόλοιποι παίρνουν ότι project δεν μπορεί να τρέξει το ΕΜΠ. γι’αυτό η Κρήτη που βρήκε εκτός κυβέρνησης λεφτά, ανέβηκε πολύ, ενώ είναι νέο πολυτεχνείο.

3.για τον ίδιο λόγο που στους μηχ μηχ χρησιμοποιείται η fortran, γλώσσα που δεν μαθαίνουν κ πολλοί άλλοι. στο εξήγησα κ πριν αυτό: όποιος έχει μια θέση, δεν θέλει τον άλλο μαζί του, γιατί κάποια μέρα, θα του πάρει τη δουλειά. όσο σκληρό κ να ακούγεται αυτό, εφαρμόζεται από πολλούς κλάδους (πχ οι ταξιτζήδες δεν ήθελαν το ΜΕΤΡΟ το βράδυ…). το ΕΜΠ κάνει ότι μπορεί για να κρατήσει το πτυχίο του λίγο πιο πάνω από τους άλλους κ… το καταφέρνει. για όποιον είναι μέσα είναι τέλειο, για όποιον είναι έξω, ζόρι, but c’est la vie…

4.ροές έχουν οι μηχ/μηχ κ οι ηλεκτρολόγοι σίγουρα. παίρνεις στο 4ο έτος κ είναι κάτι σαν τις κατευθύνσεις στο σχολείο: τα πρώτα τρία χρόνια όλοι κάνουν όλα κ τα 2 τελευταία αποκτούν μια ειδίκευση. ως εκ τούτου δικαιολογείται κ το master γιατί όταν σπάσει το πτυχίο σε 3+2, τα 3 πρώτα θα είναι bachelor κ μετά τα 2 τελευταία master…

και να προσθέσω σε όσα είπε ο μοντε, πως μέσα σε κάθε σχολή, υπάρχουν εργαστήρια και εργαστήρια. Μέσα στο ΕΜΠ έχουμε μαύρες τρύπες εργαστήρια που ρουφάνε λεφτά με μικρή παραγωγή και εργαστήρια που κάνουν cutting edge technology σε διεθνές επίπεδο. Επίσης, όπως έχω γράψει άπειρες φορές, για μένα το επίπεδο ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος κρίνεται από το επίπεδο των φοιτητών και των αποφοίτων του (για αυτό γκρινιάζω τόσο που όποιος μπαίνει, βγαίνει κι όλας). Καλώς ή κακώς το ΕΜΠ έχει υψηλόβαθμες σχολές. Στην κλίμακα του ατόμου, το να έχεις μαζέψει 7000 μόρια δε σημαίνει τίποτα. Μπορεί άνετα να είχες τις ικανότητες για 19000 μόρια. Στην κλίμακα του συνόλου όμως έχει διαφορά. Άλλο το μέσο επίπεδο 200 φοιτητών που στις πανελλήνιες πέτυχαν 18000 μόρια και άλλο το μέσο επίπεδο 200 φοιτητών με πολύ χαμηλότερα μόρια (αν και στα Πολυτεχνεία, δεν ισχύει ιδιαίτερα αυτό, μιας και όλα στην Ελλάδα είναι τουλάχιστον υψηλόβαθμα).

Επίσης, συμφωνώ με Λουκ σε αυτό που είπε για τους καθηγητές. Ο κάθε καθηγητής λέει το δικό του τμήμα το καλύτερο. Αν θέλετε να δείτε ποιο τμήμα όμως του εκάστοτε Πολυτεχνείου όντως θεωρεί καλύτερο, δείτε που έστειλε τα παιδιά του…

Πάντως, κρίνοντας μόνο από το ΕΜΠ (δεν έχω άλλο δείγμα προφανώς), μπορεί να είναι ελλειπέστατες οι γνώσεις που δίνει σε πρακτικό επίπεδο (κάτι που δεν ισχύει για άλλες Πολυτεχνικές σχολές της Ελλάδος), αλλά δίνει εξαιρετικές γνώσεις σε θεωρητικό επίπεδο. Και κατ’ εμέ μπορεί ένας μηχανικός με απειρία σε πρακτικές εφαρμογές να είναι ελλειπής μηχανικός, αλλά ένας μηχανικός δίχως καλές θεωρητικές βάσεις είναι ένας επικίνδυνος μηχανικός.

Τέλος, η φόρτραν δεν είναι νεκρή γλώσσα. Όποιος το υπερασπίζεται αυτό (το υπερασπίζονται πολλοί), τότε δεν έχει μάθει να τη χρησιμοποιεί σωστά και δε τη χρησιμοποιεί για τις εφαρμογές που σχεδιάστηκε (είμαι απόλυτος σε αυτό). Με αυτό στο μυαλό, θέλω να πω πως δεν πιστεύω σε νεκρές γλώσσες προγραμματισμού. Η κάθε γλώσσα δημιουργήθηκε για να δώσει λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα που οι άλλες δεν έδιναν, άρα είναι δύσκολο να πεθάνεις μια γλώσσα προγραμματισμού. Το ότι κάποιος καθηγητής σας είπε πως μια γλώσσα είναι νεκρή δε σημαίνει πως δεν είναι η ιδανική για κάποιες εφαρμογές…

1. Πανεπιστημιο Κρητης και Πολυτεχνειο Κρητης, είναι πολυ μπροστα στην ερευνα. Αν μιλησω για το δευτερο, οντας και μεταπτυχιακος φοιτητης τα προηγουμενα 2 χρονια, κανει τρομερη ερευνητικη δουλεια. Παρολα αυτα οι παθογενειες του ελληνικου εκπαιδευτικου συστηματος ζουν και βασιλευουν και εκει. Επισης μην ξεχναμε και την υπαρξη του ΙΤΕ (Ινστιτουτο Τεχνολογιας κ Ερευνας) στο Ηρακλειο. Στο εξωτερικό κάθε σοβαρο πανεπιστημιο συνδεεται με καποιο θυγατρικο ερευνητικο ιδρυμα. Στην Ελλαδα το μονο πανεπιστημιο που εχει δικο του ερευνητικο ιδρυμα ειναι το πανεπιστημιο Κρητης.

2. Το να αποκτησεις μια δημοσιευση ειναι οτι πιο ευκολο. Ειδικοτερα σε συνεδρια του κωλου η σε νεα συνεδρια που προσπαθουν να μαζεψουν κοσμο, μπορεις να δημοσιευσεις το οτιδηποτε. Το ιδιο ισχυει και με πολλα επιστημονικα περιοδικα . Εχω δει δημοσιευσεις που ειναι για γελια. Τα κριτηρια αποδοχης μιας δημοσιευσης εχουν πεσει κατα πολυ. Σημασια έχει να κανεις δημοσιευση σε ενα διεθνους φημης συνεδριο η σε ενα βαρβατο περιοδικο . Και εκει ειναι πολυ δυσκολο προπτυχιακος φοιτητης να εχει τυχη. Για αντικειμενικους λογους. Τωρα οσον αφορα το ΕΜΠ, απο τη στιγμη που αρκετα ακαδημαικα μελη του ειναι σε επιτροπες περιοδικων κλπ, ε προφανως ειναι πιο ευκολο να δημοσιευτει μια εργασια, ακομη και ενος προπτυχιακου φοιτητη.

3. Οσον αφορα το ΤΕΕ. Καλως η κακως εχει καπελωσει τα παντα σε αυτη τη χωρα. Και κυριως οι πολιτικοι μηχανικοι που εχουν αποκτησει απεριοριστα επαγγελματικα δικαιωματα, εκτος μαλιστα του γνωστικου τους αντικειμενου. Η κατασταση αυτη παρατηρειται και εντος του ΤΕΕ οπου υπαρχουν οι πολιτικοι μηχανικοι και μετα ολοι οι αλλοι. Αλλα κυριως φαινεται εκτος ΤΕΕ. Θα φερω συγκεκριμενο παραδειγμα απο τον κλαδο μου…αυτου του γεωλογου. Ντιρεκτιβα της Ε.Ε. απαιτει απο ολα τα κρατη μελη της να καταγραψουν όλους τους υδατινους πορους, τα ποταμια, λιμνες, υπογειους υδροφορεις κλπ. Μια τετοια δουλεια πρωτιστως απαιτει την εργασια επαγγελματιων Γεωλογων, Γεωφυσικων, Γεωγραφων. Στην Ελλαδα, ω τι εκπληξη, το εργο καπαρωθηκε απο το ΤΕΕ. Αφενος επιστημονικα μια τετοια αναθεση δε μπορει να ευσταθει, αφετερου οι μηχανικοι ΔΕΝ εχουν το γνωστικο υποβαθρο ωστε να φερουν ειες περας μια τετοια εργασια επιτυχως και οχι αρπα κολα οπως συνηθως γινεται. Απλα ειναι πολλα τα λεφτα ΑΡΗ!!!:stuck_out_tongue:
    Τουλαχιστον αυτη τη φορα κινηθηκες επισημως η Ελληνικη Επιτροπη Υδρογεωλογιας και κατηγγειλε το περισττικο στα αρμοδια οργανα της Ε.Ε.

Kάρβου θα πας να δώσεις Φόρτραν για μένα? :oops:
Eπίσης οι ροές σε μας καταργήθηκαν από φέτος. Μπορεί να καταργήθηκαν και σε σας :-k

Όχι, εσείς είστε φλώροι…

εγώ δε βοηθάω ναυαγούς… Στήνονται στον πρώην Γρηγόρη και μεγαλώνουν την ουρά για να φας αραβική πίτα!

Και αφού αναλύσαμε όλα τα ασήμαντα ζητήματα, ας πάμε τώρα στα σημαντικά. Τι έγινε με τις πυραμίδες? Τις έχτισαν ξανά, ή άφησαν μόνο τα βυζιά? Που θα καθόμαστε να λιαζόμαστε με τον καφέ μας? Τα βυζιά δεν είναι βολικά και είναι μακριά. Δόθηκε λύση σε αυτό το μείζον θέμα?

Θα τα γκρεμίσουν και τα στήθη (politically correct)…

καλά έκανα και έφυγα τότε από αυτό το παλιο ΕΜΠ!!! Μέχρι και στα “στήθη” περικοπές έχουμε!

Επειδή το παιδί ειπε ότι ενδιαφέρεται για ηλεκτρολόγους… για την ακρίβεια οι (12, διαλέγεις 2-3) ροές ξεκινούν στο 6ο εξάμηνο. Είναι μακριά :frowning:

Δε μας αρέσουν τα boobs! Το κενό που άφησαν πίσω τους οι πυραμίδες είναι πολύ μεγάλο… :frowning: (περίπου 3x3 :p)