Θεωρια, Παιξιμο και Θεωρητικες Ερωτησεις

Αν μάθεις θεωρία λοιπόν έχεις 2 ευρώ απο μένα έτσι καλό?:stuck_out_tongue:

πούστη,με ειρωνέυεσαι:p εγώ βασικά θέλω να μάθω αλλά βαριέμαι,άρα προτιμότερο να μου πείτε τι ν κάνω ώστε να μην βαριέμαι τόσο.Δηλαδή ξέρω γω όταν διαβάζω θεωρία,να μην έχω την κιθάρα στα πόδια,δηλαδή κάτι που να μην με αποσπά από την μελέτη της:-k

Φιλαράκο δν με ξέρεις κι απο χτες γιαυτο να λείπουν οι χαρακτηρισμοί κ τον παίρνεις

:stuck_out_tongue:

Βάζε ένα μικι μάους μέσα από το βιβλίο θεωρίας
καλά σταματάω το σπαμ

εγω πιστευω οτι πρεπει να το εχεις αλλα και να ασχοληθεις με το ολο θεμα!!εξαλλου αν θυμαμαι καλα καπου ειχα διαβασει οτι και ο rory gallagher για παραδειγμα αυτοδιδακτος ηταν και ολα τα εμαθε μονος του με ατελειωτες ωρες εξασκησης!!!νομιζω δεν ηξερε θεωρια.

• Criss Oliva,James Hetfield κτλπ κτλπ…

Εδω κιθαριστες οπως John McLaughlin,Allan Holdsworth,Shawn Lane και αλλα τερατα της Jazz kai fusion ηταν αυτοδιδακτοι.Αυτο δεν σημαινει πως δεν ξεραν θεωρια βεβαια.Ολοι ξεραν απλα μαθαν μονοι τους και πιθανον με δικο τους τροπο,οπως ο Holdsworth που λεει στo video με το μαθημα του κατι χαριτωμενα οπως:αυτη την ονομαζω κλιμακα 4 :lol:

οι αυτοδιδακτοι ξερουν θεωρια απλα την μαθαινουν μονοι τους.Χωρις θεωρια και ωρες εξασκισης δεν πας πουθενα

ειδικα για τον hetfield εχω διαβασει οτι δεν ξερει ουτε καν τις νοτες με το ονομα τους…εντελως εμπειρικα τις ξερει

η γνώση χρειάζεται σε ολα τα είδη μουσικής.
απο το εντεχνο μεχρι jazz,blues.
οταν δεν ξες,και εχεις έμπνευση μπορεις να βγάλεις κομμάτια/ριφφάκια αντε και σολο με δυσκολία.
αλλα για να μπορεις να φυσάς το οργανο,πρέπει να ξες μουσική-θεωρία
να σου λένε,βγάλε ενα solo για αυτο το κομμάτι,γνωριζοντας την κλίμακα,ειναι μαγκιά.
να ξες,να παίζεις αρκετά είδη μουσικής,ειναι μαγκιά!
να σου λένε δες αυτην την παρτιτούρα και ελα σε λιγη ωρα να μου την παίξεις,ειναι μαγκιά.
να ξες,ποια συγχορδία θα ακουστει ωραία χωρις να παιζεις πειραματικά,ειναι μαγκιά.
anyway,για να μην μακρυγορήσω,να γνωρίζεις θεωρία ειναι ενα πολυ μεγάλο πλεονέκτημα στην μουσική

1)σολο μπορεις να βγαλεις και ενω ακους το κομματι.η κλιμακα θα σε βοηθησει μονο και μονο για να βρεις τα βασικα πατηματα του σολο
2)αυτο για την παρτιτουρα δε σε πιανω…θα θεωρησω πιο μαγκα και με πιο καλο “μουσικο” αυτι αυτον που θαακουσει το κομματι και θα το βγαλει ιδιο παρα αυτον που απλα θα το δει στην παρτιτουρα και θατο μαθει
3)πιστευω οτι η γνωση θεωριας ή οχι δεν κανει πολυ μεγαλη διαφορα στην ροκ,μεταλ.αν ασχολεισαι με κλασσικη μουσικη εννοειται οτι πρεπει να ξερεις θεωρια

1)ενας με καλο ακουστικο αυτι,μπορει να βγάλει ενα μέτριο solo,αλλα οχι το ίδιο με ενος που κάνει χρόνια μουσική.
οπως και οι τεχνικές του/δαχτυλοθεσία/πενα θα ειναι κατα πασα πιθανότητα λάθος.
2)ναι,εδω συμφωνώ αλλά αν δεν ακούσει το κομμάτι καθόλου,και του δώσουν μια παρτιτούρα δεν θα κάνει τίποτα
3)δεν αντιλέγω οτι στα πιο πολλά είδη μεταλ δεν παίζει μεγάλο ρόλο,αλλα οπως σε ξανα-είπα αυτος που ξέρει θεωρία εχει μεγάλο προβάδισμα παντού

μουσικός δεν νοείται αμα δεν ξερει θεωρία

ps.δεν ειμαι κανένας μάγκας,ουτε κανω τον ξερόλα.και εγω ακομα στο στάδιο εκμάθησης ειμαι

στο 1) εχεις δικιο.δε σε περασα μαγκα ουτε ξερολα:)
κουβεντα γινεται

Οκ…ολοι οι προαναφερθεντες που ειναι ειδωλα χιλιαδων ανθρωπων δεν ειναι μουσικοι…#-o

H κλιμακα ειναι οι σωστες νοτες που πρεπει να παιξεις σε ενα σολο.Τι εννοεις τα βασικα πατηματα.

Εγώ συμφωνώ με τον Θανάση!

ναι οκ απλα να ξερετε οτι μονο θεωρια και τιποτα παρα πανω δεν ειναι μουσικη γιατι δεν την βγαζεις απο μεσα σου.Ξερω εναν ο οποιος το παιζει ετσι θεωρια και ουτε για συγκροτημα κανει ουτε για τιποτα.Ασε που ρωνετε μονο γνωριζοντας θεωρια αλλα δεν εχει τα ****** και την ψυχη να παιξει ενα κομματι ουτε καν να συνθεσει.Ολα γινονται τοσο μηχανικα.Εγω θα εβαζα 45% και 55% εξασκιση παιξιμο και τα λοιπα.Μην χαλιεστε οποιος θελει να μαθει και να ασχολιθει σοβαρα με την μουσικη αν το παρει στα σοβαρα και θεωρια θα μαθει και πως να παιζει και να συνθετει σωστα

απο το να παίζουν κατι παραπάνω απο τα κομμάτια που οι ίδιοι δημιουργουν,ξέρουν?
βαλε τον hatefield να μάθει κανα κλασσικο κομμάτι και ελα πεσμου μετά!
το οτι μεγάλα θηρία της metal,παίζουν πορωμένα-ρυθμικά ριφφάκια δε τους καθιστά μουσικούς 100%

kwstas** έπεσες σε περίπτωση.εγω ξέρω παιδί,το οποίο ξέρει αψογα θεωρία και κιθάρα, και είναι αλάνι.εχει παίξει σε αμέτρητες συναυλίες/μπάντες

ναι αλλα οπως ειπες ξερει αψογα θεωρια και κιθαρα.οχι μονο θεωρια

εξαρταται… Προσωπικα ξεκινησα να παιζω μπασσο στα 14, εκανα ενα χρονο μαθηματα και εμαθα τα βασικα θεωρητικα αλλα μετα συνεχισα μονος μου, κανωντας εξασκηση συχνα… σιγουρα η θεωρια ειναι σημαντικη, αλλα νομιζω οτι εξαρταται απο τον ανθρωπο τον ιδιο και ποσο θελει να ασχοληθει με την μουσικη.

Ωραίο δίλημα. Βασίκα με το να μη ξέρεις θεωρία και να παίζεις τα εντερα σου, υπάρχει, και δεν βλάπτει κανέναν και αυτο δεν σε κάνει λιγοτερο σημαντικο απο κάποιον άλλον που ξέρει τη θεωρια του .

Αλλά, αμα το έχεις πάρει ζεστά το όργανο και συνεχίζεις να παίζεις και περναν τα χρόνια κάποια στιγμη θα βρεθεις μαλάκας και θα σου χρειαστεί η θεωρία. Και καλα είναι να μην μείνεις μαλάκας. Επομένως θα σου χρείαστει να ξέρεις ΚΑΙ θεωρία. Συμφωνεί κανείς ;