Χειρότερο ροκ/μέτσαλ κλισέ

Ναι,οκ,και μήπως μπορεί να μας πείς ποιο κριτήριο είναι τόσο αντικειμενικό πιά?Κάτι που να μην επιδέχεται αμφισβήτησης?Με ποια κριτήρια ρε παιδί μου λές ότι το ένα είναι αντικειμενικά καλύτερο του άλλου?

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ για σένα :slight_smile:

για αυτόν που του αρέσουν τα σκατά, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ τα σκατά είναι καλύτερα από τις φράουλες.

Πράγματι. Αυτό θα έγραφα κι εγώ. Δεν υπάρχει αντικειμενικότητα, τουλάχιστον όχι στα περισσότερα θέματα.

Και για να είμαστε ον-τόπικ καμιά μουσική δεν είναι σκατά, απλά εμένα δε μου αρέσει. Τα επιχειρήματα που αναφέρθησαν, τα χρησιμοποιούσα εγώ στο Γυμνάσιο. Πείτε δε σας αρέσει, και τέλος.

Ωραια, θα καταργησουμε καθε κοινη λογικη στο τελος. Ειπαμε η αντικειμενικοτητα στην μουσικη ειναι σχετικη αλλα στο τελος θα αμφισβητησουμε και οτι ο ηλιος ανατελει απο την Ανατολη.

Μιλάμε για τέχνη και ακόμη περρισσότερο για νότες.Η μεγάλη διαφορά της μουσικής με τις υπόλοιπες τέχνες είναι ότι δεν είναι κάτι το απτό ούτε αναπαριστά τη πραγματικότητα όπως έκανε π.χ. παλιότερα η ζωγραφική.Οπότε και αναγκαστηκά είναι τρομερά υποκειμενική.Τώρα,το ότι σε παλιότερες εποχές κάποια είδη απέκτησαν τη στόφα του υψηλού μιάς και το κύριο μέρος του κοινού τους ήταν άτομα ‘ανώτερων’ τάξεων και αυτή η νοοτροπία μας έχει μείνει μέχρι σήμερα,είναι εντελώς άλλο θέμα.

Καμμία σχέση: Η ανατολή του Ηλίου είναι μια γενική αλήθεια, έχει αποδειχθεί επιστημονικά, δε χωράει αμφισβήτηση από αυτό. Είναι αντικειμενικό.

Το να πείς όμως οτι το τάδε είναι καλύτερο ως προς το άλλο, ε αυτό είναι τελείως υποκειμενικό, με βάσει το προσωπικό γούστο. Για σένα και για άλλους 50 μπορεί το Χ να είναι καλύτερο από το Ψ, για εμένα όμως μπορεί να συμβαίνει το αντίθετο. Βέβαια, πλειοψηφικά το Χ είναι καλύτερο από το Ψ, αλλά και πάλι δεν είναι απόλυτο.

μέταλ_λόουζ, το να προτιμάει κάποιος τις πικρές γεύσεις από τις γλυκές, απλά τον θέτει εκτός των προτιμήσεων της πλειονότητας, δεν τον κάνει παράλογο. μπορείς να αντιστοιχίσεις το παράδειγμα αυτό σε μουσικό πλαίσιο και θα δεις πως το να προτιμάς μια φαινομενικά λιγότερο εύηχη μουσική είναι απλά η προτίμηση σου κι όχι η κοινή αλήθεια ή λογική. όπως ακριβώς σου δίνουν ερεθίσματα και σου ξυπνάνε συναισθήματα οι μουσικές που γουστάρεις, αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τους μπλακάδες ή τους όποιους μπλακάδες. ο τρόπος που αυτά μεταδίδονται αλλάζει. ο εγκέφαλος του καθενός αντιλαμβάνεται διαφορετικά τα ερεθίσματα που λαμβάνει. άλλος προτιμάει τον ρυθμό και άλλος τη μελωδία. ποιος από τους δυο δεν είναι λογικός; άλλος αφομοιώνει καλύτερα τις θλιμμένες μελωδίες και άλλος τις εξυψωτικές, σ’ αυτήν την περίπτωση ποιος κατέχει την ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ αλήθεια;

Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ. Στη τέχνη (όλες τις τέχνες δηλαδή) ΔΕΝ υφίσταται αντικειμενικότητα. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβετε ορισμένοι τόσο πιο γρήγορα θα ξεκολλήσει το μυαλό σας.
Και αν και δεν έχει καμία σημασία να πω ότι και εγώ θεωρώ το 90% του black metal διαθέτει χαμηλές έως μηδενικές τεχνικές ικανότητες, ΑΛΛΑ αυτό δεν μειώνει σε τίποτα την καλλιτεχνική του αξία. Στην τελική για metal μιλάμε. Δεν είναι και η κορωνίδα της τεχνικής κατάρτισης.

Edit: Μου άρεσε πολύ το από πάνω ποστ του somnambulist και συμφωνώ απόλυτα. Αυτή είναι η ουσία του θέματος τέχνη αν καθίσεις και το αναλύσεις.

πεστε τα ρε παιδια μπραβο, γαμω το κερατο μου δηλαδη!!! το μπλακ μεταλ ειναι ολο για το πεος καβαλα (και αλεξανδρουπολη και σπαρτη μαζι) αλλα μπορει ρε παιδι μου καποια ατομα να γουσταρουν αυτη τη σαπιλα μια στο τοσο για να ξεσπανε ή τεσπα για τους δικους τους λογους. ΜΟΝΟ οσοι ακουνε συνεχεια αυτο το ειδος ειναι καθυστερημενοι και κουφοι και προβληματικοι σιγουρα, ειδικα οσοι το παιρνουν σοβαρα κι ολας…

για έμενα όμως, είναι ΓΕΓΟΝΟΣ, αφου το πιστέυω ΕΓΩ, οτι ο ήλιος ανατέλει τη νύχτα, και όλοι τον έχετε μπερδέψει με το φεγγάρι και το λέτε λάθος. Για μένα αυτό ειναι αντικειμενική αλήθεια.γιατί εγώ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ. Αύτο μας λέτε, και οτι έχετε το δικαίωμα υπεράσπισης αυτής την θέση που δε στέκει, αφού ετσι σας αρέσει. Βασικά για έμενα είναι το απλό πρόβλημα, προσωπικότητας… πολύ απλά. Άτομο που θα πεί οτι τον/την εξιτάρουν τέτοιες θεωρίες, ιδέες κτλ κτλ κτλ, είναι επικύνδινό, όσο ένας ναζί, ένας ντίβιαντ, ένας ανώμαλος, απλά δεν έχει περάσει στην πράξη, αλλά στην φαντασία του ελλοχεύει κάτι το νοσηρό, και όχι απλά σαν μια εικόνα αλλά σαν μια προτίμηση και ένα γεγόνος στο οποίο ανατρέχουν με μεγάλη συχνότητα.

περι κλασσικής μουσικής.
παιπς. οι πλούσιοι, μπορούσαν να έχουν προσβασή σε καλούς μουσικούς και τουσ σπονσόραριζαν σε πολλές περιπτώσεις. μερικοί ήταν και οι ίδιοι καλλοί μουσικοι, αλλά όχι όλοι. Η μουσική ήταν μία απο τις λίγες διεξόδους διασκέδασης, για όλα τα κοινωνικά στρώματα, ή όπερα πχ, είχε γίνει αρκετά λαική…
o mozart που νομίζω οτι κάποιος ανέφερε, είχε φοβερές επιτυχίες, αλλά, α) ήθελα να είναι ψιλοανεξάρτητος β) είχε διακυμάνσεις στα οικονομικά, διότι η αυστρία, είχε πολέμους το ένα το άλλο, το τάδε το δείνα…
ενας τύπος που γράφει μουσική για στέψη αυτοκρατόρων, ε δεν ήταν ακριβώς αποτυχημένος που απλά το hype, τον ανέβασε. Ο τύπος, στην ουσία εδρέωσε τα πιανο κοντσέρτα…όχι οτι δεν υπήρχαν αλλά αυτός τους έδωσε μεγάλη αίγλη…

οι λέξεις δεν έχουν νόημα αν δεν αντιστοιχουν στα απεικάσματα και στις έννοιες τις οποίες θεωριτικά περιγράφουν.

αυτό δεν το λέω εγώ φίλε κάργια_κούρουνεν, αυτό το λες εσύ και χαρακτηρίζεις επικίνδυνους όσο έναν ναζί, έναν ντίβιαντ, έναν ανώμαλο, ανθρώπους που η θεώρησή τους πάνω στη μουσική είναι διαφορετική από τη δική σου. χμμμμ, κάτσε να δεις ποιοι δεν ήθελαν τη διαφορετικότητα και την κυνηγούσαν πριν καν γίνει πράξη για να μη μολύνει την ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ τους αλήθεια… ναι, ναι, αυτοί οι ναζίδες πρέπει να 'ταν. όταν καταφέρεις να μου αποδείξεις επιστημονικά (όπως επιστημονικά έχει αποδειχτεί ότι ο ήλιος είναι ο ήλιος και το φεγγάρι είναι το φεγγάρι) πως κάτι εύπεπτο, όχι απαραίτητα ρηχό, και άμεσα μελωδικό (π.χ. α.ο.ρ.<---- τυχαίο παράδειγμα) είναι καλύτερο (και ουχί απλώς ευκολότερα αποδεκτό από μια μεγάλη πλειονότητα) από κάτι δυσπρόσιτο ηχητικά (π.χ. μπλακ<----- τυχαίο παράδειγμα), τότε θα πιστέψω ότι ακούς αντικειμενικά καλύτερη μουσική από τον νάιλιστ.

Εδώ είμαστε

Ίσως θα 'πρεπε να ξεχωρίζουμε την αντικειμενικότητα, με το τι γουστάρουμε εμείς.

Ίσως θα 'πρεπε να είμαστε ακριβείς σε αυτά που λέμε, αλλιώς κουβέντα δε γίνεται.

Αυτό που περιγράφεις εδώ Κάργια είναι ότι είσαι κάθετος και προκλητικός, και όχι ότι μιλάς για αντικειμενική αλήθεια :wink:

Δηλαδή σε φόρουμ γράφουμε damn it. Ας προσπαθούμε να επιλέγουμε κατάλληλες λέξεις. Μην καθόμαστε μπροστά απ’ το πισι με το σάντουιτς στο χέρι και να κοτσάρουμε λέξεις σαν αντικειμενικότητα ή υπεριτμημένοι όπως μας ταυλώσει!

Παρακαλώ τον Μπαμπινιώτη να κάμει login να μας/σας διαφωτίσει.:stuck_out_tongue:

Συμφωνώ με Μάνο και Φρίδομ. Κατά τα άλλα εδώ και 5 - 6 σελίδες είστε οφ τόπικ.:slight_smile:

Και εγω συμφωνω με μανο το να σου αρεσει κατι ειναι υποκειμενικο αλλα αφτο διαφερει απο το τι ειναι στην αληθεια!:slight_smile:

ναι ρε παιδια το ιδιο πραγμα λεμε τοση ωρα, ναι υπαρχει αντικειμενικη σκοπια στην μουσικη (οι οποια δεν ισχυει για ολους τους μουσικους) αλλα αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να σ’αρεσει το αντικειμενικα καλυτερο. Και μενα μ’αρεσουν οι τρυπες παραπανω απο τον θοδωρακη δεν θα πω ομως οτι εχουν και μεγαλυτερη προσφορα στην ελληνικη μουσικη η σημαντικοτερο εργο, ομως με τη δικια τους μουσικη μεγαλωσα αυτη με εκφραζει παραπανω αυτην νιωθω πιο οικια. Δεν ειναι φαι η μουσικη και δεν ισχυει σε καμια περιπτωση το “πρεπει να σε αρεσουν περισσοτερο οι φραουλες απο τα σκατα αλλιως κατι δεν παει καλα”, δεν υπαρχει αυτο το πραγμα στην μουσικη, δεν στεκει.

Πρεπει να μπει στους κανονες του φορουμ να μην ποσταρουμε πιωμενοι, αλλα φοβαμαι οτι ετσι θα χασουμε τον καργια και τετοια επικα ποστ.

Με καλυψαν τα 2 παραπανω ποστ.
Καθεστε και κανετε μια συζητηση η οποια αν το καλοσκεφτειτε ειναι γελοια και ανουσια. Κι οπως ειπε ο Μανος επιβεβαιωνετε στην πραξη τον τιτλο του τοπικ.

Ναι αλλά με τα τις φράουλες και το Παγωτό Σικάγο τι θα του πούμε να φάει ?

:roll: :roll:

Φαίνεται πως για μερικούς μουσική αποτελεί ΜΟΝΟ ότι έχει να κάνει με καλές παραγωγές και τραγουδάκια με ομορφόπαιδα που ξέρουν να παίζουν επιεικώς το όργανακι τους και τραγουδάνε ως επί το πλείστον για γκόμενες και λοιπά τραγουδάκια που θα μπορούν να τα παίζουν με άνεση οι σταθμοί.Sex/Drugs/Rock ‘n’ Roll ε ?

EDIT:Το τελευταίο λείπει και από το poll…

Ισχύει αυτό?:lol:

οχι, επιμένω, οτι θέλετε να εκθειάσετε το shit sandwitch,

δεν σημαινει οτι πρεπει να σ’αρεσει το αντικειμενικα καλυτερο

δηλαδή, θα επιλέξω, την πιο ασχήμη γκόμενα, το πιο αργό αμάξι, και μπορεί να πιστέψω και τον σαββαώθ…
δεν νομιζω οτι αυτό ισχύει… απλά είναι πιο εύκολο.

δεν κρίνω το γούστο στη μουσική, κρίνω το μοντέλο σκέψης, πάνω στο οποίο αντιληπτικά, βγάζετε συμπεράσματα. Αύτος, αυτή που μου λέει οτι ο στίχος των άεον, του προκαλει ψυχική ανάταση, είναι αρρωστάκι.

Αν δηλάδη έλεγα, θέλω να δώ όλους τους ΧΧΧΧ νεκρούς με τα αντερά τους στα μανταλάκια και μετά επαιρνα και ένα ούζι, όπως κάνουν πολλά αμερικλανάκια…και καθάριζα και καμια 30αρια … και έλεγα… wow, επηρεάστικα απο behemoth… haha…well ας μη γελάμε, νομίζω, οτι με την κουλτουρα που θ΄ρεφουμε, αυτά τα σενάρια αργά η γρήγορα θα πάρουν σάρκα και οστά…]

ο τύπακος που σούταρε τον νταίμ-μπαγκ, άκουγε παντέρα, οχι journey ! xaxaxa !

ενω μερικοί μερικοί τη βρίσκουν με β(λ)αμμένους νορβηγούς οι οποίοι, φυσικά είναι μισάνθρώποι, αλλά έχουν και γκομενάκια και αμαξάκια και γουστάρουν την καλοπέραση, μόλις βγάλουν τις μπογιές, όπως επίσης και το μουσικό αντιστοιχό του ΝΙΚΟΥ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ, θλίψη, μελαγχολία, αγγελαδούρες και κατατόνια… ώ ναι είναι πολύ ΕΜΟ !

Τώρα αυτό λέγεται επιχηριματολογία και καλά?:-k

Όποιος κατηγορεί το black metal για τους στίχους,ας διαβάσει τούτο

Times they’ve been changin’ lately as you can see, Time’s been changin’ both you and me
You say you’ll leave me, leave me for good, Maybe you’re right, baby, maybe you should
Devil woman rides on the wind, She’ll leave you in the wings
Evil woman my dreams are now reality, You just ain’t good for me woman
You just ain’t good for me girl, Times they are harder than they were before
It’s time for you to close the door, ‘Cos you hurt me real bad
You made me cry, boy, you made me sad
You just ain’t good for me woman, You just ain’t good for me girl
You just ain’t good for me woman, You just ain’t good for me girl
Oh, devil woman
Vision from the sky came falling on me, Asked: “is this a nightmare that I see?”
Saw my woman with another man, Saw our love slidin’ through my hands
Oh, devil woman, oh, devil woman, You hurt me bad

Τρελό βάθος.Αν δεν κάνω λάθος και η οργή πάντως στους στίχους και η βία δεν είναι κάτι το πρωτοεμφανιζόμενο και ούτε κατ’ ανάγκη κάτι αρνητικό.Η μουσική και οι στίχοι υποτίθεται ότι εκφράζουν σκέψεις μας και συναισθήματα.Λογικό ένα απο αυτά να είναι η οργή ή και το μίσος.Αν κάποιος πια επηρεαστεί τόσο απο ένα τραγούδι ώστε να κάνει κάτι,θα έλεγα πως το συγκεκριμένο άτομο είναι τόσο αδύναμο που θα μπορούσε να κάνει το ίδιο με οτιδήποτε έβρισκε ή άκουγε.Με λίγα λόγια τέτοια άτομα απλά ψάχνουν αφορμή,δεν επηρεάζοντα ούτε εξαναγκάζονται να κάνουν κάτι.