πωωωωω καλά την είχα ψιλιαστεί…τόσο καιρό (μια βδομάδα) λάθος διάβαζα…xD
Μιας κ βρηκα αυτο το Θρεντ ας πω οτι αυτο τον καιρο παλευω τα Schism κ Parabol/parabola στα drums. Νομιζω εχω κανει μια αρκετα καλη προσπαθεια, αλλα θελω κι’αλλο…
Εγω κανω 7 βαθμιδες στο μπασο.Μπολικο πραμα αλλα ωραιο.Επισης τριηχα σε συνδυασμους,και ενα ριφφ και ενα παττερν με slap & pop
έχω για την τρίτη να μάθω την β’ θέση με τις νότες στο μπάσο και κάτι
ρυθμικές ασκήσεις με ολόκληρα,μισά και όγδοα (τα δάχτυλα πεθαίνουν εδώ)
hangar 18 !
Κιθαρα;
Liquid Tension Experiment
πλακα εχουν.
κιθαρα!
εγω μελεταω αριες του ωδειου τωρα στα γεραματα
Xτες μου ρθε μια τρελή έμπνευση κι έβγαλα by ear το μπασιστικό solo του Smooth operator της Sade. Κατά τ’ άλλα, αργά αλλά σταθερά μελετάω τη μπασογραμμή του τζαζ μύθου Ray Brown στο Lil Darling, ένα από τα πιο γνωστά τζαζ κομμάτια.
προσπαθω απεγνωσμενα να μαθω τα Scarified απο racer X και το Carry On απο Angra…αλλα ενω τα δαχτυλα παν,δεν μπορω μαθω τον ρυθμο του σολο και καταληγει να ακουγεται μια αργη μαλακια.κανα τιπ?
άλλαξε τραγούδια
ή ρύχτο στις ασκήσεις χεριών ώστε να αναπτύξεις ταχύτητα
improvise?
Τι όργανο παίζεις, αν επιτρέπεις;
__… μετρονόμο…?
__Ή αν είναι σύνθετα τα μέτρα του σόλο και δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις μετρονόμο, δοκίμασε με μετρονόμο υπολογιστή ή φτιάξε εσύ τα χτυπήματα του μετρονόμου (δεν ξέρω για windows τι παίζει από προγράμματα, έχω apple) σύμφωνα με το σόλο του Γκίλμπερτ και μετά προσπάθησε να πατάς πάνω του.
__Ή προσπάθησε να πατάς πάνω του (/ακολουθείς) ενώ παίζει αυτός, ενώ τον ακούς απ’ το cd σου… ή να ψάξεις αν κάποιος έχει ανεβάσει το τραγούδι σε Guitar Pro μορφή… Το Guitar Pro βοηθά πολύ στη μελέτη ενός συγκεκριμένου σημείου /κομματιού.
__ΒΕΒΑΙΑ, όπως θα σου πει κάθε σοβαρός μουσικός (που θα σου έχει πει ήδη πως ο μετρονόμος είναι ένας πολύ-πολύ καλός μας φίλος), μόλις το μάθεις, χέσε το Guitar Pro και τον μετρονόμο και προσπάθησε να το παίξεις μόνος σου, με αέρα (αλλά “σωστά” όχι πολύ ελεύθερα ώστε να φεύγει ο χρόνος).
__Πάντως Πάπαρδελ, μην μασάς, είναι ΠΟΛΥ δύσκολα αυτά με τα οποία καταπιάστηκες! Ρε μιλάμε για τον κιθαρίστα με την ίσως καλύτερη τεχνική στον κόσμο αυτή τη στιγμή!! Αντε, σου εύχομαι και στο get out off my yard!!
[φυσικά, συμβουλές από (καλούς) κιθαρίστες είναι πολύ πιο χρήσιμες, αλλά στα ανέφερα αυτά και όχι “κάνε ασκήσεις” γιατί είπες πως τα δάχτυλα πάνε, αλλά δε μπορείς να χωνέψεις τον ρυθμό /timing]
__Leviathan, ρε, πλάκα μας κάνεις (μαν, καταλαβαίνεις τι εννοώ, ότι μάλλον εκείνος μας κάνει πλάκα); Ο,ΤΙ όργανο και να παίζεις… Rudess, Petrucci, Portnoy, Levin… είναι ΓΙΓΑΝΤΕΣ και ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ παίκτες… ΔΕΝ έχουν πλάκα (δηλαδή δεν είναι κάτι που βγαίνει για πλάκα -για πλάκα βγαίνει το Smoke On The Water κι αυτό μέχρι να δεις τον Blackmore να το παίζει και να καταλάβεις ότι τόσο καιρό το έπαιζες λάθος -λολ!). Εκτός αν ο Mike το έλεγε ως “πλάκα είχαν, το καταευχαριστήθηκα”, που και πάλι όμως προυποθέτει να είναι βιρτουόζος στο όργανό του για να πει κάτι τέτοιο…
Κιθαρα. (τι πρωτοτυπο :P)
edit: και μια και διαβασα το post του Shadowcaster, απαντναω: δεν εννοω οτι βγαινουν για πλακα. Εννοω οτι εχουν πλακα τα κομματια. Ειναι fun, πως το λενε. Τα ευχαριστιεμαι απο το ακουσμα μεχρι και να καταλαβω το ακριβες phrasing σε καθε δευτερολεπτο του κομματιου…fun.
Τι θυμήθηκα τώρα με αυτά που γράφεις και για τους LTE …
Να κάτι που μπορεί να κάνει ο παπαρδέλας … να γράψει τα μέτρα σ’ένα χαρτάκι και να μετράει σα μανιακός …
Σαν τον Άιρον Μάικ … :lol: http://www.youtube.com/watch?v=FwkcRTNMsWs&feature=related
__ΟΚ mike, ήταν το δεύτερο λοιπόν.
__Λέβι, τέλειο το βιντεάκι! Επειδή έχω τρέλα με drums κλπ, έχω δει πολλά making off από τα άλμπουμ τους (και έχω δει/ακούσει μόνο την ντραμς στα κομμάτια, ξέρεις, που έχει δύο αρχεία ήχου -π.χ. στο Train Of Thought- ένα με φουλ μπάντα και ένα μόνο τι παίζει εκείνη τη στιγμή ο Mike), αλλά δεν είχα δει αυτό. 8)
μελεταω τωρα τελευταια καποια σημεια απο κειμενα των Blind Guardian που εχουν καποια ενδιαφεροντα στοιχεια διοτι ειμαι στο τελειωμα της συνθεσης των τραγουδιων μου που ετοιμαζω και θελω να κανω οτι μικροαλλαγες προλαβαινω εδω κι εκει.
Επισης ξαναεπιασα την κιθαρα να ξεσκουριασουν λιγο τα χερια μου γιατι στο συγκροτημα που ετοιμαζω θα παιζω κιθαρα τραγουδωντας και ειναι δυσκολο ρε γαμωτο:(