Αποριες ασχετων

kai kati allo sorry oi behringer ti lene?giati sunithws tis poulan set me ola?

οταν εχεις cort, δεν κοιτα και πολλα αλλα…:slight_smile:

οκ ευχαριστω πολυ θα παρω την cort tin 155

CORT G-2T i tin 185 CORT G-200??teleutaia erotisi :frowning:

Μεταφορικά πληρώνεις αν η αγορά σου δεν ξεπερνά τα 299 ευρώ.Ακόμα κι αν πληρώσεις όμως,συνήθως οι τιμές thomann είναι αρκετά χαμηλότερες από εδώ.

Επειδή ο χρόνος πιέζει όμως,μπορεί η αγορά από thomann όντως να αποδειχτεί νταβαντούρι.Ποτέ δε ξέρεις,ίσως γίνει κάτι και καθυστερήσει.

i mia mou epilogi einai i adagio pou rotisa kai exei autin

http://www.adagio.gr/product.php?catid=23&prodid=288

i alli einai apo ton tselio oi 2 protes http://tseliosmusic.gr/index.php?ftype=prodList&type=3&or1=0&or2=10

kai i alli einai i afinity apo ton thomann loipon??

Πάρε την Cort G-200.

Όλες οι κιθάρες έχουν κάτι να δώσουν, δε νομίζω ότι ο φίλος σου θα είχε παράπονο ακόμα και αν του έπαιρνες κιθάρα με 100 ευρώ. :slight_smile:

Μπράβο για την πρωτοβουλία :slight_smile:

κόπι-πέηστ το ποστ του αποπανω :slight_smile:

ευχαριστω πάρα πολυ παιδια ειλικρινα !! :slight_smile: :slight_smile:

Επιστρεφω για αλλη μια φορα ασχετος…:smiley:

Ο ορος ριφφ μπορει να χρησιμοποιηθει για οποιοδηποτε ειδος μουσικης ή μονο για τη ροκ/μεταλ;

Δλδ μπορω να πω τα Λιανοχορταρουδια εχουν και γαμω τις ριφφαρες ή οχι;

Λινκ για Λιανοχορταρουδια…

Ωραία ερώτηση. :smiley: Σαν riff εννοούμε οποιαδήποτε επαναλαμβανόμενη ρυθμική φράση, ή μοτίβο, κλπ. οπότε ναι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιοδήποτε είδος μουσικής. Στην κλασσική βέβαια έχω την εντύπωση πως τα λένε ostinato/i, δε ξέρω αν υπάρχουν ανάλογες ονομασίες στη τζαζ ή στη μουσική που παίζουν τα Λιανοχορταρούδια ξερωγω. Τεσπα. :smiley:

Εγω ολα ριφφ θα τα λεω…:smiley:

Στην κλασσική μουσική το λένε όντως ostinato, το riff είναι ένα ostinato μουσικό μέρος, αλλά στην κλασσική μουσική δεν θα χρησιμοποιήσεις τον όρο riff.
Στη jazz (κυρίως στο jazz rock/fusion) χρησιμοποιείται και ο όρος riff, αλλά ένα επαναλαμβανόμενο ρυθμικό μέρος μπορεί να το δεις και ως “vamp”.

Page, αν διαφωνέίς με κάτι από αυτά που γράφω, διόρθωσε με. :wink:

Ρε παιδια,το εχω καιρο απορια…Τι διαφορα μπορουν να κανουν οι χορδες???Και εννοω και σαν μαρκα αλλα και σαν μεγεθος…
Ειδικοτερα στο μεγεθος,εχουν διαφορα οι 12αρες με τις 9αρες,εκτος απο το να σε πονανε περισσοτερο???

Ε κυρίως είναι τι σε βολεύει.

Από κει και πέρα άλλες είναι πιο μικρές και σκληρές και είναι ιδανικές για γρήγορο παίξιμο, άλλες είναι μαλακές και κάνουν περισσότερο για συγχορδίες κ.ο.κ.

στον ηχο

οσο πιο χοντρες τοσο περισοτερο ογκο θα εχεις αλλα κ θα μπορεσεις να κουρδισεις χαμηλωτερα πολυ πιο ευκολα. επισης ργανα οπως Stratocaster k Telecaster θα χασουν πολυ απο το σκασιμο τους με τις χοντρες.

στο παιξιμο

οσο πιο χοντρες τοσο πιο δυσκολα ειναι τα bends κ γενικα γινετε πιο δυσκολη στο παιξιμο(κουραζεσε πιο ευκολα) επισης σπανε κ πιο δυσκολα

εαν παιζεις με 9αρες κ βαλεις κατευθιαν 12αρες θα πονεσεις πιστεψε με… :wink:

Ωπα βλακεία νόμιζα ότι έγραψε πένες #-o

Οκ,αλλά τι εννοεις που λες οτι θα χασουν πολυ απο το σκασιμο τους με τις χοντρες???
Βασικα 11αρες εχω και σκεφτομαι να βαλω 10αρες γιατι το bending δεν το κανω και με απιστευτη ευκολια…Εχω ακουσει οτι κατω απο 10αρες αρχιζει και χανει στην ενταση που βγαζει η κιθαρα…Ισχυει???

βαλε σε μια stratocaster 12αρες k θα καταλαβεις τι λεω!:wink:

η κιθαρα ενταση δεν χανει με την αλαγη χορδων με τπτ
αντε να χασει απο τον ογκο

Αδερφε το vamp συνηθως εχει να κανει με μια επαναλαμβανομενη φραση αλλα στην αρχη του κομματιου,κατι σαν εισαγωγη δηλαδη στο κυριως μερος:)
Μηπως καποιο καλο παιδι εχει κανενα μπακινγκ τρακ του Autumn Leaves απο Johnny Mercer se G major
γιατι δεν μπορω να βρω τιποτις??:stuck_out_tongue:

Οκ,αυτή τη φορά έχω μια αρκετά δυσκολούτσικη απορία…Τώρα τις προάλλες ψαχνόμουν με τις τεχνιτες αρμονικές και παρατήρησα οτι ανάλογα με την επιλεγμένη θέση του μαγνήτη που έχεις, μπορείς μονο απο εκεί και πάνω να βγάλεις αρμονικές.Από τον μαγνήτη και πίσω βγαίνει απλός ήχος…Γιατί???