Αποριες ασχετων

Αυτο που ρωτάς Καφετζή, είναι πολύ ψαgμένο. Είναι θέμα φυσικής ήχου και χορδών. Για να σε προβλήματίσω περισσότερο, θα σου κάνω την εξής ερώτηση. Ξέρεις γιατι η πένα χτυπάει στα 3/4 επι το μήκος της χορδής ; και όχι στο κέντρο της ; Αμά το μάθεις αυτο, και το καταλάβεις, τότε θα δείς τι γίνεται με τις αρμονικές μια χόρδης.

Για να στο πω πιο απλά, άμα μια χορδη εχει μήκος 1 μ, ο κιθαρίστας δεν χτυπάει με τη πένα τη χορδη στα 50 εκ αλλά στα 75, σωστά ; Γιατί άραγε ;

Xairetw…Den nomizw oti yparxei kapoios orismos tou riff…einai merh sto kommati p den einai solo…Apoteleitai apo sygxordies kai aples notes…Xarakthristiko paradeigma riff einai h arxh tou ‘‘smoke on the water’’

geia sas :slight_smile:
tha ithela na mathw na paizw drums. einai kati p borei na ginei efikto apo olous h prepei na to exeis k ligo mesa sou :stuck_out_tongue: ? to rwtaw auto gt prin liges meres epese sta xeria m ena touberleki (an k dn m aresoun ta eidh mousikhs p paizonte m auto) prospathisa na pexw alla ta xeria m htan polu aposidonismena , borei na sas fenete geloio alla ta filarakia m p prospathousan k autoi gia proth fora dn htan toso apelpistikoi :frowning:
elpizw na eimai sthn swsth kathgoria :-k

E, στα drums είναι πάνω απ’όλα η εξάσκηση.Η ταχύτητα έρχεται με τον χρόνο, άμα δεν είσαι βιαστικός.
Το ταλέντο είναι αυτό που σε κάνει να ξεχρωρίσεις από τη μάζα απλά, και δεν έχει σε καμια περίπτωση να κάνει με την ταχύτητα.

εδιτ λόγω δικού σου εδιτ: απαντάω σε αυτά που λες στο quote που έκανα, με το έδιτ που έκανες αλλάζει το νόημα.

Μη γράφεις με greeklish. Και να χρησιμοποιείς φωνήεντα, και να μην κάνεις edit όταν κάποιος σου έχει κάνει quote. Καλωσήρθες =)

καλα εγω θα ξεκινησω ετσι κ αλλιως :stuck_out_tongue:
αλλα μ προβληματισε π δν μπορουσα να κουνησω γρηγορα τα χερια μ
βαρουσα με τα drum sticks πανω στο γραφειο μ και τα χερια μ δεν πηγαιναν , αν καταλαβαινεις τι εννοω :stuck_out_tongue:

Αγοράζεις τότες ένα ταμπούρο και έναν μετρονόμο, παίρνεις ένα βιβλίο (ή ακόμα καλύτερα ένα δάσκαλο) και ξεκινάς ασκήσεις. Με 2 ώρες εξάσκηση τη μέρα, σε ένα χρόνο θα παίζεις παπάδες. Αλλά με ουσιαστική εξάσκηση, και όχι προσπάθειες για επείδιξη και ποζεριλίκια!

βρηκα τυχαια αυτην την σελιδα http://www.freedrumlessons.com/ δν το ποσταρω για διαφημηση (del απο admin αν απαγορευεται) , κ ειδα μερικα βιντεακια π πιστευω θα με βοηθησουν.
απο εξοπλισμο για αρχη τι χρειαζομαι?
edit: αν παω offtopic να ανοιξω αλλο thread :stuck_out_tongue:

Sticks, ταμπούρο, μετρονόμο.
Αν είσαι άφραγκος, αυτά είναι υπέραρκετα.
Αν είσαι παραπάνω από άφραγκος, αντί για ταμπούρο παίρνεις ένα τέτοιο και είσαι οκ.
Μετρονόμο οπωσδήποτε όμως ε
Πάω για ύπνο, νύχτες

Εγώ παίζω χωρίς μετρονόμο :?
δεν έχω φράγκα να πάρω μετρονόμο#-o

Κακως κακως, παρα πολυ κακως…
Εγω εχω εναν ηλεκτρονικο, μικρο και ευχρηστο. Τωρα αμα δεν εχεις φραγκα για κατι τετοιο, ψαξε για αυτο

Oooold school. :stuck_out_tongue_winking_eye:

Χα έχω ακριβώς το ίδιο αλλά σε άσπρο:D

Πικολο :wink:

Τον ιδιο ακριβως εχω. 30-40 Ευρα?

Αρκετα αξιοπιστος παντως.

30 ευρα???

Ενα ηλεκτρονικό εγώ το είχα πάρει γύρω στα 15:?

Νομιζω, δε θυμαμαι και καλα, πανε χρονια…

Σωστος, οι ηλεκτρονικοι ειναι σωστοι, ειδικα για ντραμερ, γιατι μπορεις να παιζεις στο στουντιο η λαιβ, οπου δε μπορεις να σταματας για να κουρδισεις, ενω οι αναλογικοι περισσοτερο για εξασκηση σπιτι

haha το μπλε μου το korgακι 10 ευρω εκανε, αλλα δεν το χρησιμοποιω πολυ, προτιμω το drum machine της πεταλιερας μου, πιο ροκ ρε :stuck_out_tongue:

edit: oops για drums μιλατε? My bad :stuck_out_tongue:

αυτο http://www.thomann.de/gr/millenium_mx222.htm για αρχη καλο δν ειναι?

οι drummers που εχω δει σε μερικα βιντεο που φοραν ακουστικα τι ακουνε ? :stuck_out_tongue:

Μετρονόμο, ώστε να είναι συγχρονισμένοι με τα samples, τις λούπες κλπ…

παιδες βοηθεια!!πουλανε πενταγραμμα στο βιβλιοπωλειο??

Οχι. Μονο στην ψαραγορα. Και αυτο αν εισαι τυχερος.
Το σαουθ παρκ κανει κακο στο μυαλο ε. :stuck_out_tongue: