Αποριες ασχετων

ευχαριστώ bluez για την βοήθεια!:wink:

:smiley: :smiley:

Γιατί γούσταραν λέει την"ανταπόκριση" των 15ιντσων ηχείων.

Σε πληροφορω οτι εμεις επι 2 μηνες ειχαμε ηλεκτροακουστικη σε ενισχυτη μπασσου(μονο αυτος μας βρισκοταν) και ειχε και γαμω τους ηχους. Δοκιμασα και με την ηλεκτρικη(αρχισανε τα σχολια ξερεις, ‘να ζησουμε να τη θυμομαστε’ κλπ, το ειχανε σιγουρο οτι θα παθαινα ηλεκτροπληξια ή κατι παραπλησιο) και μου φανηκε ελαχιστα κατωτερης ποιοτητας ηχος απ’οτι με εναν ενισχυτη κιθαρας.(οχι, τελικα επεζησα.)

Μην ανησυχεις για τετοια, θα το διαπιστωσεις οταν δοκιμασεις αλλωστε:!:

thanks θα το δοκιμάσω!!

Επειδη εχω παρατηρησει οτι υπαρχουν πολλα παιδια εδω που γνωριζουν αρκετα περι κιθαρας και ενισχυτων, ας κανω την ερωτηση μου κι εγω.

Κατ’αρχην, δεν γνωριζω καλα τους τεχνικους ορους, γιατι τωρα αρχιζω να μαθαινω και αν απαντουσατε με απλα λογια θα σας ημουν ευγνωμων. :slight_smile:

Εχω μια LTD EX-50 και εναν ενισχυτη Ibanez TBX-15R αλλα δυστυχως δεν μπορω να καταφερω να τον ρυθμισω να βγαζει τον ηχο που θελω. Τι εννοω; Το κυριοτερο προβλημα ειναι οτι δεν ακουγεται ξεκαθαρα αυτο που παιζω (σε distortion εννοειται).

Αν μπορουσε καποιο παιδι να με βοηθησει να τον ρυθμισω καταλληλα ωστε να πλησιασω το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα θα με υποχρεωνε.:slight_smile:

Σημειωση: Δεν εχω πεταλο, δυστυχως δεν εφταναν τα λεφτα. :frowning:

Ευχαριστω εκ των προτερων. :slight_smile:

δοκιμασε να πειραξεις τα EQ(Μπασα πριμα μεσεα) παιζοντας κ βρες κατι που να σε αρεσει!
επισης ποσο παιζεις εαν επιτρεπετε?:slight_smile:

Γενικώς τα distortion πολλών ενισχυτών είναι γτπ, οπότε όταν βρεις χρήματα παίρνεις ένα πεταλάκι ή κανά πολυεφφέ

Ειχα κανει την ΜΕΓΙΣΤΗ βλακεια να παρατησω τα μαθηματα κιθαρας πριν 5 χρονια. Παιζω περιπου 6 μηνες, αλλα με αρκετα διαλειμματα καθως μολις τωρα απεκτησα δικη μου κιθαρα, οπερ σημαινει οτι δεν εχω κανει καμια σημαντικη προοδο. Και το κυριοτερο, δεν καθησα να ασχοληθω σοβαρα με το να μαθω καποια πραγματα τεχνικης φυσεως, ωστε να μην χρειαζεται να ποσταρω ερωτησεις σαν τις παραπανω.Τωρα ομως ειμαι αποφασισμενος να μαθω και το πρωτο πραγμα που θα κανω ειναι να γραφτω σε ενα ωδειο.

Το Equalizer το εχω πειραξει, εχω βρει αυτο που μου αρεσει περισσοτερο και μαλλον φαινεται πως ειναι ο τροπος που παιζω που προκαλει τα προβληματα. Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση φιλε! :slight_smile:

Xmmmm:-k …Εχεις να μου προτεινεις καποιο συγκεκριμενο;

Πήγαινε σε κανά μαγαζί στη Σόλωνος πχ να σου προτείνουν, εγώ ένα πολυεφφέ έχω εδώ και πολλά χρόνια και κάνει μια χαρά τη δουλειά του.

Τώρα όσον αφορά τον τρόπο παιξίματος, όντως παίζει ρόλο. Εκεί είναι η μαγκιά γιατί όσο πιο πολλές “ανεπιθύμητες” χορδές ακούγονται τόσο πιο βρώμικος συγκεχυμένος είναι ο ήχος.

Α γεια σου, ακριβως αυτο ειναι το προβλημα μου. Μηπως μπορεις να μου εξηγησεις πως πρεπει να χτυπαω τις χορδες, να κραταω τα ταστα κλπ? Γενικες πληροφοριες δωσε μου, αυτα σαφως θα μου τα μαθει λεπτομερως ενας δασκαλος κιθαρας.

εντιτ: Σε τι τιμες κυμαινονται στο περιπου τα πεταλα η τα πολυεφφε?

πολυ καλα θα κανεις να αρχισεις μαθηματα!:slight_smile: ψαξε καλα για δασκαλο ομως!
αντε με το καλο!:smiley:

εκει ηθελα να καταλιξω οτι πολλες φορες φταιμε εμεις σε τετοιες καταστσεις!
προσπαθησε να παιξεις πιο αργα αυτο που θελεις ωστε πρωτα να βγει καθαρα κ μετα να του δωσεις ταχυτητα!:wink:

Ευτυχως γνωριζω εναν πολυ καλο, που ασχολειται και με το ειδος, και πιστευω πως θα με βοηθησει αρκετα.

Σωστο αυτο. Αλλα ξερεις τωρα, ο ενθουσιασμος του πρωταρη, θελω να παιξω το Hit The Lights και να σπασω το δωματιο! :smiley:

σε καταλαβαινω!:smiley:
εχεις την γκαβλα του να τα βαλεις τερμα κ να τα σπασεις ολα!:smiley:
οκ αλλα πριν φτασεις σε αυτο το σταδιο πρεπει να παιζεις προσεχτικα να βλεπεις πιεσ χορδεσ χτυπας κ να απιζεις τα παντα σιγα! οχι μονο για να απιζεις πιο κθαρα αλλα κ για να μην παθουν τποτ τα χερια σου!:wink:

Κοιτα, ορισμενα γρηγορα ριφφακια, οντως τα εχω δοκιμασει σε πιο αργο τεμπο και μετα στο κανονικο τους. Μερικα τα εβγαλα, αλλα οχι. Γενικα, αυτες τις μερες εχω ξεσκιστει να παιζω, σημερα εκλεισα εξαωρο να φανταστεις.

Αλλα οπως ειπες, ειναι ορισμενα κομματια που δεν μπορεις να αντισταθεις στον πειρασμο να τα παιξεις οπως ειναι. Και ας τα σκοτωσεις! :lol:

Yπαρχουν ηλεκτρικες κιθαρες που να ειναι και για δεξιοχειρες και για αριστεροχειρες;

Φυσικα. Στις ηλεκτρικες πρεπει να κανεις ειδικη παραγγελια αμα εισαι αριστεροχειρας.

Στις κλασσικες κιθαρες απλα βαζεις τις χορδες αναποδα:D

Πως μπορώ να κουρδίσω το μπάσο πιο χαμηλά?πχ όπως εδώ http://www.youtube.com/watch?v=9OKTB9uSbcg
λέει πως είναι A-D-G-C.

Κούρδισε κάθε χορδή 7 ημιτόνια κάτω. (θα έχουν καθόλου τάση να παίξεις? δε ξέρω!) :slight_smile: