καλά αν καταφέρετε να πείσετε έστω το φόρουμ μας για τα οφέλη των πυρηνικών, υπογράφω κ εγώ παλιοτεντυμπόηδες…
Η αλήθεια είναι πως αυτό με την πυρηνική ενέργεια, οτι είναι η πιο πράσινη και οτι είναι ασφαλής δεν το ήξερα. Παράξενο μου ακούγεται. Μάλλον θα λεγα πως η όποια πληροφόρηση έχω πάνω στο θέμα λέει το αντίθετο…
τα παιδιά έχουν δίκιο, αλλά το να πείσεις τον μέσο Έλληνα ότι η πυρηνική ενέργεια είναι καλή, είναι πιο δύσκολο από το να πείσεις εμένα ότι φέτος ο θρύλος άξιζε το πρωτάθλημα…
Τα φωτοβολταϊκά δε λένε και τόσο, γιατί αν δεν έχεις ήλιο πάλι δεν έχεις ρεύμα. Επιπλέον κατασκευάζονται από βαρέα μέταλλα εκ των οποίων πολλά από αυτά είτε είναι ανθυγιεινά είτε κάνουν ζημιά στο περιβάλλον όταν “πεθάνει” η φωτοβολταϊκή μονάδα και πεταχτεί. Επίσης είναι πανάκριβος τρόπος για την παραγωγή ενέργειας. Μη βλέπεις που τώρα το κράτος για να απορροφηθούν τα κονδύλια της Ε.Ε. αγοράζει το ρεύμα από τα φωτοβολταϊκά (που τα παράγουν όσοι μεγαλοεπιχειρηματίες “πρόλαβαν” να κάνουν αίτηση, γιατί πλέον έχουν παγώσει οι αιτήσεις) σε σκανδαλώδη τιμή (10 φορές και βάλε από την κανονική της τιμή) κάνοντας πιο γρήγορη την απόσβεση τους για τις εταιρείες (και όχι για τον ιδιώτη που δεν επιχορηγείται για την απόκτηση τους).
monte, αύριο που θα είμαι πιο ξεκούραστος, θα πείσω πολύ κόσμο για τα πυρηνικά
Μηπως η πυρηνικη ενεργεια ειναι καλη, οπως ηταν καποτε το καπνισμα ή η χρηση κινητων τηλωφωνων…?
Άνοιξα θρεντ, μπορούμε να συνεχίσουμε εκεί καλύτερα:)
και εναν να πεισεις ειναι επιτυχια
Στην Ελλάδα. η πυρηνική ενέργεια μπορεί να κάνει μεγάλο καλό. Με τη μορφή βόμβας όμως.
Κατι για πυρηνικα βλεπω αλλα δεν πτοουμαι θα πω για Τσιπρα και Συριζα:D …
Προσωπικα προσκειμαι προς την αριστερη μερια που βρισκεται ο ΣΥΝ και την ευρωαριστερα χωρις να συμφωνω βεβαια σε ολα που λεει και κανει ο ΣΥΝ(ας πουμε οτι οτι πολλες φορες φωναζει και φωναζει και δεν ψαχνει ποτε για εναλλακτικη ή στο οτι φωναζει μονο την τελευταια στιγμη…) παρολαυτα τον παραδεχομαι για πολλα πραγματα οπως την ανοιχτομυαλια που ειχε απο τα 90ς(ναι ημουν μικρος τοτε:roll: ) αντιθετα με την παραδοσιακη η την επαναστατικη αριστερα αλλα και την οικολογια που ΠΑΝΤΑ στηριζε και εφερνε μεσα στη βουλη εν αντιθεση με ολους και ειδικα την τωρινη κυβερνηση που ακομα δεν εχει φτιαξει ενα σωστο υπουργειο…:roll:
Τον Αλαβανο τον θεωρω εναν παρα πολυ εξυπνο και ικανο οπως φανηκε πολιτικο που καταφερε και εφερε τον ΣΥΝ διπλα στις μαζες απο εκει που παλευε να πιασει ενα 3,2…Αυτο εγινε με ανοιγμα προς καποιες πλευρες της επαναστατικης αριστερας αλλα και με τη μεγαλη στηριξη και ΠΡΟΒΟΛΗ της στηριξης στις καταληψεις κλπ…
Απο εκει και περα και αφου εκανε την εμπορικη μαγκια να τα εγκαταλειψει προτιμουσα 10000 φορες τον κουβελη να αναλαβει τα ινια αφου μιλαμε για εναν εμπειρο πολιτικο ιστορια στην αριστερα απο το ΚΚΕ εσωτερικου μεχρι τωρα…Εν τω μεταξυ αν τον ακουσει κανεις σε δηλωσεις του ειναι παρα πολυ μεστος και συγκεκριμενος…Οπως ηταν αναμενομενο βγηκε ο Τσιπρας ομως και εγινε το μπουμ αφου ειναι νεος ωραιος(καλα ενταξει οκ:-s ) και τα λεει εξω απο τα δοντια…Ομως δεν με καλυπτει καθολου…Τον εχω ακουσει να λεει συνεχεια τα ιδια πραματα που δεν εχουν βαση ενω δεν φαινεται και καθολου ψημενος στο χωρο της πολιτικης(λογικο ετσι?)…Χτες αν ειδε κανεις την εκπομπη του Χατζηνικολαου θα καταλαβε τι εννοω…Τον στριμωξαν για τα καλα οι δημοσιογραφοι…Αλλο ευτραπελο ηταν οι δηλωσεις του για το χρηματηστηριο λιγο καιρο πριν…
Προσωπικα θα δω το μελλον και θα αποφασισω αν θα συνεχισω να στηριζω ΣΥΝ αναλογα με την πορεια του…Παντως πανω απο 7-8% δεν παιρνει στις εκλογες…Αλλωστε για να βγαλει πανω απο 10% πρεπει να μπορει να το στηριξει καπως…Αλλιως θα εχει αλεξιπτωτιστες που λενε…Οι ΝΔ εχει τους δεξιους…Το ΠΑΣΟΚ την ‘‘ενδοξη’’:? ιστορια του…Το ΚΚΕ τις παγιωμενες θεσεις 90 χρονων πια:D …
Να πω κι εγώ όμως με τη σειρά μου πως θα έφερνε ή θα υπήρχε περίπτωση να φέρει ανανέωση ο Κουβέλης σε οποιοδήποτε επίπεδο που δε θα μπορούσε ο Αλαβάνος? Για εμένα θα ήταν ένα βήμα πίσω. Σεβαστός πάρα πολύ αλλά είναι και 80 χρονών ρε συ, δε μπαίνεις αρχηγός κόμματος σε τέτοια ηλικία για πάρα πολλούς λόγους.
Να είδα την συνέντευξη αλλά δεν ειχα την εντύπωση πως τον στρίμωξαν τόσο πολύ. Βασικά γινόταν αλλαλούμ μιας και και οι 3 δημοσογράφοι μιλούσαν ο καθένας τη στιγμή που ο άλλος έκανε ερώτηση, αλλά και έκαναν αντερώτηση πριν καν ολοκληρώση την απάντηση του ο Τσιπρας.
Αμ αυτός ο καψής που τον είχα και σε κάποια εκτίμηση, τι πασόκος ρε γμτ, κάτι τούβλα που έπιασε το αυτί μου είναι απερίγραπτα.Για τοματες δλδ.
Δεν είδα πουθενά πάντως να κολλάει πολύ ο Τσίπρας, πρώτα βήματα ενός πειράματος, ας έχουμε υπομονή όλοι μας.
FYI δεν είμαι ταγμένος σε σύριζα, και σε κανένα κόμμα, κι ας είμαι προς τα μέρη τους ιδεολογικά
Εεε ατοπο.
Επισης η ευρωαριστερα πετυχε απολυτα. Στην Ιταλια ειδικα.
τσιπρας----> λαικιστης, λαοπλανος, εκμεταλευεται την ισχυρη προσωρινη παρουσια του για να παρει ψηφους και να εχει μεγαλυτερες πιθανοτητες εκλογης και κατα την αποψη μου πολιτικα αδαης…
Τι πιθανοτητες εκλογης ρε αγορινα μου. Οσο και ν’ανεβει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετωπο ειναι, οχι κομμα.
Ποιο ρε συ ειναι ατοπο?Ο ΣΥΝ παντα ανηκε σκαι ακολουθουσε την ευρωαριστερα.Αυτο λεω.
Το αν πετυχε η οχι δεν ειμαστε σιγουροι να το πουμε(μαλλον απετυχε ηθελες να γραψεις…αν κρινω απο την Ιταλια τουλαχιστον) ειχε καποτε μια ανοδο σε χωρες οπως η γαλλια και η ιταλια εκανε λαθη ξανανεβηκε…Κυκλους κανει.
@Diz Μα δεν ειπα εγω αντι για τον Αλαβανο αλλα αντι για τον Τσιπρα.Δεν καταλαβαινω γιατι θα ηταν ενα βημα πισω.Δεν μιλαμε για ανθρωπους συντηριτικους η κολημενους εποχες αλλα για ενα προοδευτικο αριστερο κομμα που τα κυρια στελεχη του(οπως ο κουβελης) παντα παρακολουθουσαν τις εξελιξεις αλλα συγχρονως εχουν και την εμεπιρια να στηριξουν αποψεις.
Προσωπικα οταν ακουω τον Τσιπρα να απανταει σε καιρια θεματα μου θυμιζει πολιτικη συζητηση που κανουμε ενω πινουμε καφε…Δεν λεω οτι τον αντιπαθω αλλα δεν νομιζω να μπορεσει να στηριξει ενα κομμα που αυτη τη στιγμη υποτιθεται πως αντιπροσωπευιε μεγαλο μερος του κοσμου.
Καλο ειναι καποια στιγμη να αφησουν οι πολιτικοι τις συζητησεις δηθεν υψηλου επιπεδου με φανταχτερες ορολογιες που στην ουσια δεν λενε τιποτα και να κανουν συζητηση “καφενειου” οπως λες. Αν μη τι αλλο ερχεται πιο κοντα στον κοσμο. Απ οτο καταλαβαινω, εισαι πολιτικοποιημενο ατομο που σημαινει οτι ισως θες ν’ ακουσεις το κατι παραπανω (το ιδιο αισθανομαι κι εγω αρκετες φορες) ομως σκεψου οτι εμεις ειμαστε μαλλον μειοψηφια και οτι ενας πολιτικος αρχηγος απευθυνεται στο συνολο της κοινωνιας.
Οσον αφορα στο διλημμα Κουβελης - Τσιπρας, θα μου επιτρεψεις να πιστευω οτι με τον Κουβελη ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξακολουθουσαν να αποτελουν το φτωχο 3%. Φετος ειναι τα 40 χρονια απο τον Μαη του '68 που ειχε κεντρικο συνθημα “η φαντασια στην εξουσια”. Ας δωσουμε και λιγο χωρο στους νεους ανθρωπους.
- Ατοπο ειναι το να λες πως ανηκεις στο αριστερο ρευμα του Συνασπισμου και να στηριζεις Κουβελη. Ο ανθρωπος ειναι πασοκος. Αν κερδιζε την προεδρια θα ειχαμε το φαινομενο της Ιταλιας. Και παμε στο 2.
- Το “πετυχε” ηταν ειρωνικο. Στην Ιταλια που οι αντιστοιχοι Κουβεληδες εκαναν συνεργασια με το αντιστοιχο ΠΑΣΟΚ ειδαν τα κομματα τους για πρωτη φορα να μενουν εκτος βουλης. Αφου πρωτα συνεπραξαν μ’ενα νεοφιλελευθερο κομμα κατα ενος αλλου πιο συντηρητικου. Σορρυ αλλα αν η σημερινη αριστερα πρεπει να συνεργαστει με το ΠΑΣΟΚ ας μην την λεμε κι αριστερα να τελειωνουμε.
led_zeppelin Δεν καταλαβαινω που στηριζεις οτι ο ΚΟυβελης ηταν πασοκος…Οχι οτι τον ξερω δηλαδη αλλα εχοντας δει τις εξελιξεις δεν μου εδωσε καμια τεοτια εντυπωση.Και φυσικα ουτε το παρελθον του.Αν ξερεις κατι παραπανω το λες βεβαια:D
Ναι αυτη τη στιγμη η ευρωαριστερα βρισκεται σε κριση λογω λαθος χειρισμων(αναρωτιεμαι αν στην ιταλια θα μπορουσαν να ειχαν παει διαφορετικα τα πραγματα:-s )αλλα δεν σημαινει οτι ειχε και λαθος ιδεολογια.
Η αληθεια ειναι παντως οτι ο Συριζα εχει αρχισει και ωβλεπει τα πραγματα παγκοσμια εξω απο το κουβουκλιο της ευρωπης.Ισως αυτο βοηθησει…Θα δουμε…
Κρισπ…Ξερεις τι δεν μου αρεσει…Ο λαικισμος…Και ενταξει τον Αυτια και τον Παπαδακη τους εχουμε συνηθησει οπως και την ελληνικη τηλεοραση και τ αμεγαλα κομματα αλλα μου ειναι δυσκολο να το δεχτω απο το Συνασπισμο…Ενταξει τα παραλεω εννοειται αλλα το κανω για να δωσω εμφαση. …
Παντως η αληεθαι ειναι οτι ο Τσιπρας χτες στη Θεματικη Βραδια που ειχε θεμα το Μαη του 68 μιλησε πολυ μεστα.Για να δουμε ισως ψηνεται…Και το ελπιζω γιατι για μενα εειναι η μονη ελπιδα που μπορει να κανει κατι στη βουλη περα απο καινοτοπιες εξωκοινοβουλευτικων και τα υπολοιπα των αλλωνων που δεν θελω να αναλυσω εδω#-o …
Α και βεβαια δεν θελω να παει ο Συν με το Πασοκ.
Μια απαντηση την εδωσες μονος σου.
Γενικα τωρα, οταν λεω πασοκος δεν εννοω τον τυπο που ψηφιζει πασοκ απαραιτητα. Κανω λογο για μια ευρυτερη πολιτικη σταση. Εξ’αριστερων πασοκος ειναι ο καπιταλιστης με σοσιαλιστικο προσωπειο, εκεινος που κανει λογο για κοινωνικο κρατος, για ανθρωπινο καπιταλισμο. Ο οποιος βεβαια σε καμια περιπτωση δεν αποτελει στοχος του προγραμματος του ΠΑΣΟΚ, λεμε τωρα. Τελος παντων, μπορω να το αναπτυξω και περισσοτερο και καλυτερα και με διαφορα παραδειγματα και πιο συγκεκριμενα, απλα θα φυγουμε λιγακι οφφ τοπικ.
Οσο για τον λαϊκισμο, ο Συνασπισμος “πρωταγωνιστει” παρολο που, ευτυχως, δεν συναγωνιζεται το ΠΑΣΟΚ του Αντρεα Παπανδρεου και τον ΛΑΟΣ. (Βλεπε Θρησκεια, ΚΕΣ κλπ)
Παντως ο Αλαβανος εχει χιουμορ, πρεπει να του το παραδεχτουμε. Σημερα απεθυνθηκε στα Γερμανικα στον Αλογοσκουφη θελοντας, οπως ειπε, να μιλησει στην γλωσσα που μιλανε οι του Υπουργειου με την Ντοϊτσε Τελεκομ.
Εντιτ: Η ιδεολογια της ευρωαριστερας για την οποια λες οτι παρολο που απετυχε, δεν σημαινει οτι ειναι λανθασμενη (σωστος ο τροπος σκεψης σου) δεν λυνει το προβλημα. Μαλλον το διαιωνιζει.
Mπορείς να μου πείς τι εννοείς όταν μιλάς για “στενομυαλία της επαναστατικής αριστεράς”?
Ποιές είναι οι καινοτοπίες των εξωκοινοβουλευτικών?
Ουσιαστικα μιλαω για το ιδιο πραμα.
Εχοντας ερθει σε επαφη με ενα μερος αυτων των ανθρωπων δεν μου αρεσει που ειναι προσκολημενοι σε καποια πραγματα που εγιναν 90 χρονια πριν και πιστευουν οτι μπορουν να γινουν ξανα σημερα μην παιρνοντας υποψην τις σημερινες συνθηκες(που ειναι πολυ διαφορετικες με τοτε…και πολυ καλυτερες βεβαια) και μην παιρνοντας υποψην την αποτυχια που συνεβει ενδιαμεσα.Ποτε μα ποτε δεν δεχονται μικρες κινησεις που θα οδηγησουν σε μικρες αλλαγες προς το καλυτερο αλλα τα θεωρουν ολα συμβιβασμο με την καπιταλιστικη εξουσια και μονη διεξοδο μια επανασταση που θα φερει τα πανω κατω.
εγω δεν διαφωνω και θα ηθελα να συμβει αυτο ωστε να εχουμε μια νεα αρχη οπου θα ειχαμε πραγματικη ρηξη αλλα διαδσκομενος πρωτον απο την ιστορια βλεπω οτι ειναι πολυ δυσκολο αν γινει αυτο και να μην εχουμε τα ιδια αποτελεσματα που ειχαμε και να εχουμε καταληξει στο αντιθετο ακρο(βλεπε κατασταση Ρωσιας) και δευτερον το βρισκω και λιγο εγωιστικο να λεμε οτι εμεις εδω στην Ελλαδα πρεπει να προσπαθησουμε κατι τετοιο την ιδια στιγμη που υπαρχουν τοσες χωρες με 5.000000 προβληματα οπου θα επρεπε να εχουν την προτεραιοτητα για κατι τετοιο…
Βεβαια και δεν τρεφω καμια κακια για την επαναστατικη/εξωκοινοβουλευτικη αριστερα και πιστευω οτι παντα πρεπει να υπαρχει ως ενας μοχλος πιεσης ακομα και προς τα αριστερα κομματα…Παντως υπαρχουν πολλα πραγματα που θα μπορουσαν να ειναι καλυτερα…