ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας

ξερω προσωπικά τον αρχισυντάκτη της καθημερινής κ χθες βράδυ μου έλεγε ότι στον σύριζα αυτές τις μέρες πέφτει τρελό “μπουνίδι” κ δύσκολα γλυτώνουν την διάσπαση

μπορεί ο κρισπ ή κάποιος άλλος να απαντήσει στο ερώτημα:

τι διαφορά έχουν οι πολιτικές Αλαβάνου κ τσίπρα ? ομολογώ πως μπλέχτηκα…

Ακριβως…[-X

Με τοση λασπη και προπαγανδα ολο αυτον τον καιρο οι γνωστοι φασιστες πετυχαν το σκοπο τους…[-X

Ότι έγινε πόλεμος, σίγουρα έγινε, αλλά τα εσωτερικά προβλήματα είναι κυρίως αυτά που τον φέρνουν σε αυτήν την θέση. Ακόμα πάντως δεν έχει ξεκαθαρίσει κάτι οριστικά.

Εγώ μπλέχτηκα με την ερώτηση.

Στην αριστερά δεν μπορούμε να μιλάμε για πολιτικές του ενός και του άλλου. Αυτά είναι για το δικομματισμό όπου μιλάμε πλέον για διαχείριση και όχι άσκηση πολιτκής. Εκεί λες πχ. ποιος θα διαχειριστεί καλυτερα την οικονομκή κρίση (πάντα στα πλαίσια μιας νεοφιλελεύθερης οικονομίας), ο Παπανδρέου ή ο Καραμανλής.

Μια αριστερή παράταξη όμως έχει μια συγκεκριμένη πολιτική θέση είτε αυτή είναι μεταρρυθμιστική, είτε ανατρεπτική/επαναστατική. Αυτός που ηγείται της παράταξης (ή του συνασπιμού παρατάξεων στην περίπτωση ΣΥΡΙΖΑ) θα πρέπει να έχει κυρίως μια κοινή αποδοχή από τα στελέχη (και τις συνιστώσες). Ο Αλαβάνος αυτήν την αποδοχή από τις συνιστώσες την έχει σε αντίθεση με τον Τσίπρα, διότι θεωρείται πιο “οικουμενικός” αν το θες, από τον νυν πρόεδρο του ΣΥΝ.

Η αλήθεια είναι ότι ο Τσίπρας, παρότι ελπιδιφόρος (σαν τον Κονέ ένα πράγμα) δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και οδήγησε τον ΣΥΝ σε εκ νέου εωστρέφεια τη στιγμή που από το καλοκαίρι του 2006 και μετά είχε αρχίσει να κάνει τα απαραίτητα ανοίγματά του στην κοινωνία.

E ναι ρε.Το ποσοστο του ΣΥΡΙΖΑ ανεβηκε πριν ενα χρονο γιατι υποθετικα θα τους ψηφιζε και κοσμος
ασχετος με το κομμα.Οταν ομως μετα τον Δεκεμβρη αρχισαν να τους θεωρουν πηγη κουκουλοφορων και
οτι αλλο τους εσουραν ε λογικο το βρισκω.

Αν στα exit poll ειχε κανα 6-7% δεν νομιζω να υπηρχε προβλημα παντως.

Και αυτή η αποδοχή από τι εξαρτάται; Όχι από το πολιτικό όραμα; Τότε από τι; Από την πολιτική ικανότητα; Και αν ναι, τώρα το θυμήθηκαν όλοι; Όταν ο Τσίπρας εκμεταλλευόταν υπέρ του της καταστάσεις και ανέβαιναν τα ποσοστά όλοι έκαναν μόκο όμως.

Και σόρρυ κιόλας, αλλά ανάθεμα αν έχει συγκεκριμένη πολιτική θέση το ΣΥΡΙΖΑ.

Για μένα μακάρι να ηγηθεί ξανά ο Αλαβάνος, που είναι και ικανός πολιτικός και σοβαρός άνθρωπος. Αν δεν το διαλύσουν το μαγαζί…

Αυτό λέω.
Ότι το ποσοστό έπεσε και από τα εσωτερικά προβλήματα (και προβλήματα δομών) του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν το επέτρεψαν να ανοιχτεί στην κοινωνία ως όφειλε.

Τα μπλέκεις λίγο.

Ξαναλέω.

Δεν υπάρχει πολιτικό όραμα κάποιου πεφωτισμένου ηγέτη σε ένα αριστερό κόμμα. Υπάρχει συλλογικό όραμα. Προφανώς η ικανότητα του ηγέτη παίζει ρόλο, αλοίμονο. Δεν κατάλαβα το πώς εκμεταλλεύτηκε ο Τσίπρας τις υπέρ του καταστάσεις. Για προσωπικό όφελος εννοείς, γιατί δεν έμαθα να αρπαξε χρήματα από κάπου. Το ποσοστό ανέβηκε την περίοδο που ανέβηκε (είχε φτάσει και στο 15%) και για πολιτικούς και για άσχετους λόγους. Αφήνοντας στην άκρη τους άσχετους λόγους, ο κόσμος είχε δει τότε στον ΣΥΡΙΖΑ μια σοβαρή εναλλακτική πρόταση, την οποία όμως δεν διαχειρίστηκαν σωστά. Και ναι, ο Τσίπρας και το επιτελείο του έχουν ευθύνη σε αυτό, αυτό όμως δεν ακυρώνει εντελώς το ότι έχει θετικά στοιχεία…

Επίσης, προφανώς τα εσωτερικά προβλήματα διογκώθηκαν και λόγω δημοσκοπήσεων. Είναι όπως σε μια ομάδα, όταν κερδίζει τα ρεπορτάζ τα παρουσιάζουν όλα μέλι-γάλα, όταν χάνει όμως βγαίνουν στην επιφάνεια κάθε λογής συγκρούσεις.

Διαβάζω για “πόλεμο” κατά του ΣΥΡΙΖΑ που έχει οδηγήσει στη σημερινή συρρίκνωσή του και τραβάω τα μαλλιά μου.

Απ’ ότι φαίνεται έχει ήδη ξεχαστεί (ή ορισμένοι κάνουν σα να μη θυμούνται) το πώς έφτασε ο ΣΥΡΙΖΑ να χτυπάει τα 16άρια και 18άρια στις δημοσκοπήσεις. Το απροκάλυπτο σπρώξιμο, τη διαφήμιση Τσίπρα με συνεντεύξεις, αφιερώματα και δε συμμαζεύεται, την αποθέωση της ψευδεπίγραφης ανανέωσης (η οποία αφορούσε μόνο το ηλικιακό κομμάτι και “καθαρίσαμε”), το κάλεσμα στις δυνάμεις της “Αριστεράς” να ακολουθήσουν το παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ και να συμμορφωθούν στην αξίωση μιας “ενότητας” που οδηγούσε στην ισοπέδωση κάθε ιδεολογικής και πολιτικής αυτοτέλειας με αντάλλαγμα την “ανατροπή της κυβέρνησης της Δεξιάς”. Τους παραλληλισμούς ακόμα και με την ΕΔΑ του '58 και εκείνο το 24%, ενώ για την ίδια την πολιτική της τα επόμενα, κρίσιμα χρόνια και το “θαλάσσωμα” στα Ιουλιανά, τη μάχη για να αποφευχθεί η χούντα κτλ., ΤΟΥΜΠΕΚΙ. Το λιβάνισμα του κούφιου “εκσυχρονισμού”, που από το '68 μέχρι σήμερα ακόμα είναι μετέωρος και “ζητούμενο” για την “Αριστερά”, μια που ακόμα ο έρμος δεν έχει αποφέρει την εκπλήρωση του πραγματικού στόχου, δηλαδή την “αλλαγή των συσχετισμών μέσα στην Αριστερά”. Ξύδι.

Να μην παραπονιέστε για τίποτα αγαπητοί θιασώτες του ΣΥΡΙΖΑ. Η παράταξη/συμμαχία/δεν-ξέρω-τί-σκατά-είναι που υποστηρίζετε/είστε οργανωμένοι σ’ αυτήν/whatever, είχε την ευκαιρία να παίξει το μοναδικό ρόλο για τον οποίο προοριζόταν στα πλαίσια του τωρινού πολιτικού συστήματος, δηλαδή αυτόν του “αριστερού συμπληρώματος” της σοσιαλδημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ ώστε να “αναβαπτιστεί” το τελευταίο και να θεωρηθεί εκ νέου έτοιμο να κυβερνήσει (ήτοι, να εφαρμόσει την αστική πολιτική), αλλά την πέταξε. Πίστεψε ότι τα περιθώρια που είχε για παζάρια και περαιτέρω ενίσχυση και “διαπραγματευτική” ικανότητα ήταν πολύ μεγαλύτερα απ’ όσα στην πραγματικότητα το σύστημα ήταν διατεθειμένο να της παραχωρήσει και εκεί έχασε τη μπάλα. Διεκδίκησε πολύ μεγαλύτερη θέση στο αστικό πολιτικό σύστημα απ’ αυτή που της αναλογούσε και γι’ αυτό τιμωρήθηκε. Όχι λοιπόν με την έννοια που πολλοί πιστεύετε, ότι το αστικό σύστημα προσπάθησε (και κατάφερε) να ξεφορτωθεί μια δήθεν “επικίνδυνη”/“ανατρεπτική” δύναμη, αλλά ότι χρησιμοποίησε μια “δική του” δύναμη για όσο καιρό τη χρειαζόταν για τους σκοπούς του, δηλαδή να καλυφθεί το κενό “αντιδεξιάς” αντιπολίτευσης που άφησε η κρίση στο ΠΑΣΟΚ, και όταν αυτή η κρίση ξεπεράστηκε, απλά την πέταξε στα σκουπίδια, σα στυμένη λεμονόκουπα. Αυτή είναι η μοίρα του κάθε ΣΥΝ και του κάθε ΣΥΡΙΖΑ, και σ’ αυτή την πραγματικότητα δε χωράνε δάκρυα για όσους πραγματικά ενδιαφέρονται για την ανατροπή αυτού του πολιτικού/κοινωνικού/οικονομικού συστήματος και την ουσιαστική αναγέννηση του εργατικού κινήματος.

Πάντα, αργά ή γρήγορα, η ήρα ξεχωρίζει απ’ το στάρι.

Πανηγύρια στον Περισσό! :yahoo:

Πού τα βλέπεις. Κανένας λόγος για πανηγύρια. Εντάξει ένας άκρως επικίνδυνος για την εργατική τάξη πολιτικός σχηματισμός δείχνει να βγαίνει απ’ τη μέση, αλλά ο δικομματισμός, μεγάλη η χάρη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ακόμα, μετά απ’ όλα αυτά, ισχυρός και με κάθε νόμο που ψηφίζει το πράγμα αγριεύει όλο και περισσότερο και πέφτει περισσότερη δουλειά για τους γνήσιους εκφραστές του ριζοσπαστικού εργατικού/λαϊκού κινήματος. Ας είναι, συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια.

Ε και στην τελική όλο και κάποιο άλλο δεκανίκι θα βρουν να στηρίξουν για να κοιμίσουν τους εργάτες. Τόσες δεκαετίες βρίσκουν. Μόνο το όνομα αλλάζει. ΚΚΕ εσ., ΕΑΡ, ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ…

Φιλικά πάντα “σύντροφε”. :slight_smile:

Κάποτε ήταν το KKE εσωτερικού, πιο διαλλακτικό και πιο “ιντελεκτουέλ” κίνημα, σε αντίθεση με το σκληροπυρηνικο ΚΚΕ, με πιο κεντρομόλες απόψεις, με πιο ευρωπαΪκή προοπτική και με κάποιες συμπαθείς μορφές της εποχής (βλ.Κύρκος). Ποτέ δεν κατέκτησε υψηλά ποσοστά, αλλά πάντα ήταν μία συμπαθής στην κοινή γνώμη παράταξη, της οποίας τις απόψεις, υπολόγιζαν φίλοι και αντίπαλοι. Ας αναλογιστούν σήμερα οι κρατούντες τα ηνία του μορφώματος (γιατί κόμμα ακριβώς δεν είναι, είναι συνασπισμός συνασπισμών και ομολογώ ότι δεν έχω καλοκαταλάβει ποιοι ακριβώς είναι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ) πόσοι πλέον παίρνουν στα σοβαρά όσα πρεσβεύουν.
Συμφωνώ σχεδόν απόλυτα με τον GB. Ήταν κλασικό κόμμα(:wink: δημοσκοπήσεων, με μπροστάρη τον μορφονιό Τσίπρα, που προέταξε μούρη και όχι λόγο. Τα γκάλοπ ευνοούν τους ωραίους, ή άνετους ή κάτι τέτοιο. Ας θυμηθούμε τι ποσοστά έπαιρννε η ΠΟΛΑΝ του Σαμαρά, ή το κόμμα του Αβραμόπουλου στις δημοσκοπήσεις. Ακόμα το πόσο συμπαθής ήτανε ο Βούγιας, που έσπασα το κεφάλι μου για να θημηθώ το όνομά του.
Και, κακά τα ψέματα, δεν παύει να είναι το εξ αριστερών δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ, καταλαμβάνοντας έναν χώρο στον οποίο καταφεύγουν οι απογοητευμένοι και από τον οποίον επιστρέφουν οι μετανοούντες…

:lol::lol:

Eμενα το αγαπημενο μου απο ΑΜΑΝ ειναι αυτο:

Απο το 1:25 πεφτω κατω απο τα γελια. :lol3:

εγώ γιατί έχω την εντύπωση ότι το ποσοστό του συριζα είχε ήδη συρρικνωθεί πριν το δεκέμβρη και τους κουκουλοφόρους?

Εγώ πάλι γιατί έχω την εντύπωση ότι τα γκάλοπ δε απηχούν πάντα (για να είμαι επιεικής) την κοινή γνώμη, παρά τη γνώμη αυτών που τα παραγγέλνουν;

Το ΣΥ.ΡΙΖΑ πλήρωσε την ανικανότητα του Τσίπρα…
Δεν έχω ξαναδεί χειρότερο πολιτικό άνθρωπο
Είναι με διαφορά χειρότερος απο τον Γιωργάκη και τον Κωστάκη

Καλύτερα με τον δικομματισμό παρά με τον ΣΥ.ΡΙΖΑ

Δεν έχουν ούτε πρόγραμμα, λένε τα ίδια και τα ίδια
και απλά το παίζουν επαναστάτες με τα λεφτά του μπαμπά

Δείτε εδώ για την κατασκευαστική του Τσίπρα

http://www.zougla.gr/news.php?id=13979

Αν έχω άδικο, μην διστάσετε με επιχειρήματα να μου πείτε που έχω λάθος…

ποστ οφ δε ντέη

Σιγά μην υπερασπιστώ τον Τσίπρα. Αλλά αυτή η κατηγορία στα μάτια τα δικά μου και όποιου έχει έστω κι ένα φίλο πολιτικό μηχανικό που δουλεύει με μπλοκάκι και έχει αναγκαστικά και τεχνική εταιρία μου φαίνεται τουλάχιστον γελοιότητα κι όποιος περιχαρής την αναπαράγει πρόβατο που τρώει κουτόχορτο.

To θέμα δεν είναι αν ο Τσίπρας έχει κατασκευαστική (γιατί όντως όπως αναφέρεις φορολογικά συμφέρει τον ελέυθερο επαγγελματία να φύγει από το μπλοκάκι και να πάει σε Ο.Ε.)
Το θέμα είναι πως εδώ έχεις:

1. Eταιρεία με ομόρρυθμο εταίρο πολιτικό αρχηγό που κατεβαίνει σε διαγωνισμούς για δημόσια έργα
  2. Ο Τσίπρας φέρεται κατά την σύσταση της εταιρείας να συμμετείχε με ποσό ίσο με τα εισοδήματα που είχε δηλώσει τα 3 προηγούμενα χρόνια.

Fak ρε φιλε… Αντί να συσπειρωθούν μετά τις ευροεκλογές εντάξει όλοι περνάμε ήττες στο κάτω κάτω, φαγωθηκαν μεταξυ τους με αποτέλεσμα να τα κ(λ)άνουν χειρότερα και να παλεύουν για να μπουν την βουλή… Ντροπής πράγματα να τους περνά το ΛΑΟΣ και να πηγαίνει για τρίτο κόμμα…

Ο Χριστος κα η παναγια…Τι στομφος τι επιχειρηματα…Τρομαζω ωρες ωρες οταν βλεπω τετοιο συμπυκνωμενο λογο…

Το προβλημα με την ομορρυθμη που εχει που ακριβως ειναι?
Αυτο που βρισκω μεμπτο ειναι το 2ο που αναφερει ο mule…Και εχει να κανει με το πωθεν εσχες και το τι δηλωνει τελικα ο καθενας…
Παντως τη λασπη Ζουγκλας τριανταφυλλοπουλου τα βρωμικα παιχνιδια που παιζει ολα αυτα τα χρονια τις κρυφες καμερες κλπ εγω δεν τα γουσταρω καθολου και καλυτερα να ειμαστε λιγο επιφυλακτικοι…

To τριτο βιντεο ειναι ΤΟ παραδειγμα κιτρινου τυπου και του ‘‘σου δινω στο πιατο αυτο που θα σε ταισω’’…

Δεν θελω να τον υποστηριξω αλλωστε δεν μου ειναι ιδιαιτερα συμπαθης…Μπορει να βγει τωρα σκανδαλο οτι ετρωγε λεφτα αν και δεν το πιστευω…Αλλα να μου παρουσιαζεις με τετοιο τροπο κατι αστηριχτο και να θετεις ερωτηματα για ηθικη κλπ στον αερα ειναι τουλαχιστον αστειο.