Είσαι λίγο μαλάκας έτσι?? :?:[/quote]
μα γτ το λες αυτο?
Είσαι λίγο μαλάκας έτσι?? :?:[/quote]
μα γτ το λες αυτο?
Αν και δεν κάθησα να διαβάσω όλες τις απαντήσεις στο παρόν και πολύ ενδιαφέρον post, έχω να απαντήσω και να “στηρίξω” τους Έλληνες σε ένα σημείο.
Προσωπικά πιστεύω πως δεν είμαι ρατσιστής. Δεν πιστεύω σε κακούς Αλβανούς και καλούς Έλληνες. πιστεύω σε καλούς και κακούς ανθρώπους. Επίσης οι Ελληνες είμαστε ΠΟΛΥ ρατσιστές, ειδικά με τους Αλβανούς (και όχι πχ με τους Αφρικανούς, οι οποίοι μας πουλάνε και φτηνά cd και μας βολεύει). Απλά πιστεύω πως δεν μπορούμε από την μια στιγμή στην άλλη να γίνουμε Ευρώπη. Πήγα το καλοκαίρι στο Παρίσι και επιτέλους κατάλαβα γιατί οι ξένοι είναι πιο ανεκτικοί : στην Γαλλία υπάρχουν Αφρικανοί, μουσουλμάνοι, Αιγύπτιοι, Ασιάτες και όλες οι υπόλοιπες “φυλές του Ισραήλ” και όλοι θεωρούνται Γάλλοι. Ισότιμοι. Γι’αυτό και η κοινωνία τους έχει γίνει πολύ πιο ανεκτική. Και αυτό εξηγείται απλά : αν μένεις στην κεντρική Ευρώπη μπορείς, με ένα τρένο, σε 2-3 ώρες να βρίσκεσαι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του εξωτερικού. Και έτσι οι πληθυσμιακές ανταλλαγές τονώνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό. Γι’αυτό και οι άνθρωποι έχουν μάθει να ζουν όλοι μαζί. Στην Ελλάδα, όπως και να το κάνουμε, είμαστε μακριά από όλους. Έτσι έχουμε μάθει να ζούμε μόνοι και δεν ανεχόμαστε κανένα ξένο. Γι’αυτό πιστεύω πως δεν μπορούμε να γίνουμε άνετοι από την μια μέρα στην άλλη…
Ενα άλλο θέμα που χρήζει σχολιασμού είναι το εξής : είμαι φοιτητής, οκ ; Σοκάρομαι από το γεγονός ότι παρα πολλά παιδία (τα οποία πρόσκεινται στις λεγόμενες δεξιές παρατάξεις), είναι απόλυτα και πάρα πολύ ρατσιτσές, σε σημείο που να σχηματίζουν παρατάξεις όχι λόγω κοινών πολιτικών θέσεων, αλλά επειδή μοιράζονται το ίδο μίσος για τους Αλβανούς και επειδή πιστεύουν στην ανωτερότητα της ελληνικής φυλής. Και αντιμετωπίζουν παρατάξεις όπως η Χρυσή Αυγή, σαν άξιους υπερασπιστές της καθαρότητάς μας. Γενικά η ακροδεξιά παρουσιάζει μεγάλη άνοδο οπουδήποτε στην Ευρώπη, αλλά με σοκάρει το γεγονός ότι παιδιά με ανώτερη μόρφωση (όχι καλλιέργεια, μόρφωση) μπορεί να είναι τόσο νέα, και τόσο φανατικά και κολλημένα. Αν παρατηρείτε και εσείς κάτι ανάλογο, τοποθετηθείτε.
Σε γενικές γραμμές έχεις κάποιο δίκιο, στο ότι είμαστε αρκετά απομακρυσμένοι και αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο.
Σε καμμία περίπτωση βέβαια, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για ρατσιστική αντιμετώπιση των μεταναστών.
Και μην πιστεύεις ότι οι άλλοι “ευρωπαίοι” έχουν απαλλαγεί από τέτοιου είδους αντιλήψεις.
Για να επιμείνω στο παράδειγμα του Παρισιού που ανέφερες, πιθανώς να έχεις διαβάσει για κάποιους εμπρησμούς πολυκατοικιών που έχουν λάβει χώρα τον τελευταίο καιρό.
Οι 6 από τις 8 αυτές επιθέσεις έγιναν από Γάλλους σε εργατικές κατοικίες μεταναστών, οι οποίοι σημειωτέον ζούν σε άθλιες συνθήκες.
Στη Γερμανία, επίσης, πριν 2 - 3 χρόνια μέλη ναζιστικών οργανώσεων δεν είχανε σφάξει και κάψει μερικές δεκάδες Τούρκους μετανάστες?
Όλος ο κόσμος βρίθει από φιλοναζιστικά κι ακροδεξιά αισθήματα και το μεγαλύτερο πρόβλημα, είναι αυτό που αναφέρεις, ότι πολλά νέα παιδιά τρέφουν ένα τυφλό μίσος προς τους αλλοδαπούς.
Είναι η εύκολη δικαιολογία όταν δεν έχεις λεφτά και δουλειά και το κράτος δεν σε σέβεται να τα ρίχνεις στους Αλβανούς και τους Πακιστανούς που ήρθαν στη χώρα μας μήπως και καταφέρουν να ξαναρχίσουν τη ζωή τους.
Όλα τα εγκλήματα γίνονται από τους Αλβανούς κι εμείς πρέπει να προστατευθούμε ως έθνος!
Επειδή όμως δεν έχω χρόνο, διάβασε από την τρίτη σελίδα αυτού του thread και μετά και θα δεις κάποιες περίεργες και μικρόνοες αντιλήψεις που διατυπώνονται από παιδιά 17 - 18 χρονών.
Επίσης, όποιος θέλει κι έχει όρεξη να διαβάσει κάτι παραπάνω μπορεί να μπει στο
http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?p=12259#12259
και να μάθει από πρώτο χέρι τι εστεί Χρυσή Αυγή και λοιπές τέτοιες κρετίνικες οργανώσεις!
Και άλλη μια κουβέντα περί ρατσισμού, σε κάποιο φόρουμ? και επειδή ούτε κι εγώ κάθισα να διαβάσω όλα τα ποσταρίσματα γιατί δεν έχω και τον κατάλληλο χρόνο θέλω να βάλω μία ακόμα παράμετρο:
Φαντάζομαι είστε πολλοί εκείνοι που γράφετε πως δεν είστε ρατσιστές? όμως υπάρχουν πολλά είδη ρατσισμού? όπως, ο ρατσισμός απέναντι στους ομοφυλόφιλους. Ή ο ρατσισμός προς τους ψυχικά ασθενείς? ή ο ρατσισμός απέναντι στους τοξικομανείς?
Προσωπικά, έχω βαρεθεί να διαβάζω ή και να ακούω κουβέντες του στυλ δεν είμαι ρατσιστής? και όταν έρχεται η συζήτηση σε ένα από αυτά τα θέματα να αλλάζουν ξαφνικά οι απόψεις?
και την ηρωίνη…
Ενα πραγμα εχω να πω…Πριν απο λιγο καιρο μια φιλη μου ηταν στο σπιτι και ενας εργατης τους εφιαχνε κατι…Η αδερφη της μιλουσε στο τηλ. με τη μαμα της και της ελεγε οτι ενας εργατης ειναι σπιτι και φιαχνει οτι εφιαχνε…Γυρναει λοιπον σε καποια φαση η φιλη μου και λεει,δεν ειναι εργατης,Ελληνας ειναι…
Πραγματικα σας το λεω πηγα σπιτι μου και ξερασα.
Μπορείς να μου εξηγήσεις το γιατί? μιας κ δεν το έπιασα
Oute egw to piasa…
και καλα ρε παιδι μου οι Ελληνες δεν ειναι εργατες, δηλαδη οπως ειναι οι…Αλβανοι ( ; ) .
Αυτο καταφερα να καταλαβω. Ντοινγκ!!!
Προσωπικα δεν ειμαι ρατσιστης αλλα στο θεμα με τους Αλβανους δινω δικιο σε καποιους που ξερω που δεν τους πανε με τιποτα…
Άλλο το να μην τους συμπαθείς…εγώ θέλω να καταλάβω τί εννοεί ΑΚΡΙΒΩΣ…
Αυτο που ακριβως εννοω ειναι οτι εχουμε φτασει στο σημειο να ειμαστε ρατσιστες του κερατα
και μαλιστα σε δυο ηδη ρατσισμου χωρις καν να το παιρνουμε χαμπαρι,σαν να ειναι κατι φυσιολογικο…Πρωτον,εμεις ειμαστε οι φοβεροι Ελληναρες που τα μαλακα μας χερακια δεν μπορουνε να κανουν μια σκληρη δουλεια,και οι αλλοι ειναι οι αλβανοι…Και ξερετε ποιο ειναι το ακομα πιο ελεινο;;;;Οτι η λεξη Αλβανος στην Ελλαδα εχει παρει και αλλες ερμηνειες οπως εργατης,Βουλγαρος,Σερβος και πορνογερος…Πρεπει να τα διαχωρισουμε νομιζω…
Τωρα το αλλο ειδος ρατσισμου ειναι ο ταξικος…Γυριζουμε δλδ στον Μεσαιωνα…Αν φυγαμε ποτε…Τι εχει δλδ η εργατια και δεν μπορει ο νεοελληνας τελοςπαντων να την ανεχτει;;;;Εμενα δε μου φαινεται να εχει τπτ κακο…Ισα ισα αν ανατρεξουμε στην ιστορια θα δουμε οτι στο Πολυτεχνιο με την Χουντα,στους εκαστοτε πολεμους με τουρκους ,βαλκανιους λαους,γερμανους κ.τ.λ. εκεινοι που πολεμησαν ηταν εκεινοι που ειχαν μοχθησει για να ζουν στην χωρα που αγαπανε,οι οικοδομοι,ανθρωποι απ 'τα χωρια,εργατες βρε παιδι μου…
Ερχομαστε λοιπον στην τελικη μου απαντηση που ειναι η εξης,
Οταν φτανουμε στο σημειο οπου μια λεξη οπως η λεξη εργατης,φτανει να ακουγεται σε εμας κατι το απαραδεχτο κατι που δεν ανεχεται ενας Ελληνας να κανει και οταν τη βαζουμε σε μια εξισωση που ειναι καπως ετσι εργατης=Αλβανος=βρωμια ειναι δυνατον να μην παω να ξερασω;;;;
Ελπιζω να καταλαβατε…
Dikio exeis alani!
thnx,χαιρομαι που καταλαβες…
βασικα ο λε3η αλβανος εχει παρει και μια αλλη εννοια… τη εννοια του μλκ του, ηλι8ιου κλπ… :?
οπως ειναι οι αλβανοι στη ελλαδα που τους βλεπεις και τοθς 3εχωριζεις εδω στη κυπρο ειναι οι ποντιοι… με τα γμτ ανεκδοτα που βγαλαμε και ολα τα υπολοιπα…
(απορω πως και δεν βγηκαν ανεκδοτα και για τους αλβανους)
Μα εχουν βγει εκει ειναι η καταντια μας…Οτι δεν μας αρεσει η οτι δεν μπορουμε να καταλαβουμε το κανουμε ανεκδοτο για να γελασουμε τουλαχιστον λιγο…
Μα εχουν βγει εκει ειναι η καταντια μας…Οτι δεν μας αρεσει η οτι δεν μπορουμε να καταλαβουμε το κανουμε ανεκδοτο για να γελασουμε τουλαχιστον λιγο…[/quote]
παλι καλα που τα κανουμε ανεκδοτα δε λες…
Σωστοοοοςςς…
Να πω κι εγώ κάτι;Προσωπικά δν έχω κανένα πρόβλημα με τους αλλοδαπούς.Οι περισσότεροι είναι άνθρωποι που παλεύουν στη ζωή τους για το καλύτερο.Δε μας ενοχλούν, δν τους ενοχλούμε…Αυτοί όμως που μου τη δίνουν είναι κάποιοι,κυρίως νέοι, Αλβανοί (ειδικά στα Γιάννενα)αλλά και όταν πήγα στην Αθήνα Πακιστανοί, που δν τολμάς να βγεις έξω βαμμένη και σε παίρνουν από πίσω!Και σφυρίζουν κιόλας οι μλκες!Πείτε με ρατσίστρια, αλλά αυτό δν μ’αρέσει καθόλου!Να μου πεις το ίδιο κάνουν κι οι Έλληνες, αλλά τους Αλβανούς τους φοβάμαι μ’όλα αυτά που ακούω τώρα τελευταία ρε γμτ!Με τα κατσαβίδια κι όλα τα συναφή… :?
naughty_girl Ma έαν είσαι ωραία κοπέλλα φταίνε οι Αλβανοί που εκδηλώνουν το θαυμασμό τους…
Χειροτερο πεσιμο ever.
Σοβαρα τωρα.Λοιπον εγω με τους Αλβανους δεν εχω προβλημα.Εχω μαλιστα εναν καλο φιλο που τον ξερω απο 10 χρονων και ειναι και γαμω τα παιδια.
Ασχετο.Φαση που παιχτηκε προχτες σε μια πλατεια.Ειμαι με αυτο τον φιλο μου που ειναι απο την Αλβανια και πιο κει ειναι 2 τυποι(Αλβανοι κι αυτοι) και πλακωνονται αγρια.Οποτε γυρναει και μου κανει:“Αλβανοι δεν ειναι;Τι περιμενεις;”.Εμεινα μ@λ@κας.