daydreamer οπως και να εχει το πραγμα δεν θεωρω πραξη απελπισιας το να αρπαζεις ενα λεωφορειο και να απειλεις τους επιβατες του με ενα οπλο κολλημενο στον κροταφο του καθενος…επειδη ας πουμε εσενα μπορει να σου πηγε στραβα η μερα και να σε απολυσανε απο τη δουλεια και τα εξοδα να τρεχουν το μυαλο σου να θολωνει και να κανεις μια τετοια κινηση.κατα προεκταση και ολοι οι εγκληματιες ελληνες η’ μη να δηλωνουν οτι το εκαναν σε στιγμη παθους,εντασης η’ οτιδηποτε αλλο να μη δικαζονται και να μη καταδικαζονται…μηπως ειναι επειδη ο συγκεκριμενος ετυχε να ειναι αλβανος και δεν θελουμε να δειξουμε το ρατσιστικο προσωπο που λιγο πολυ ολοι κρυβουμε μεσα μας…?δεν ειμαστε ολοι στο απυροβλητο ξερεις…
slekkas εγω μιλησα για τα μμε…δηλαδη σου αρεσει περισσοτερο η φασιστικη νοοτροπια που προσπαθουν να μας περασουν τον τελευταιο καιρο η οποια ειναι ναι μεν σου δειχνω τι κανουν οι μεταναστες αλλα απο την αλλη οι μεταναστες ειναι φιλοι μας,η οικονομια αναπτυσσεται χαρη σε αυτους και ολα τα σχετικα?εγω παντως δεν εχω δει καμια οικονομια να αναπτυσσεται και βεβαια δεν λεω οτι εξ’ολοκληρου φταινε για αυτο οι οικονομικοι μεταναστες,το μονο που βλεπω ειναι μια συνεχης καχυποψια για τους ξενους…
hit_the_lights απλά σου λέω πως μπορεί να το είδανε στην Αλβανία, άλλωστε όλο και κάποια τέτοια “δακρύβρεχτη” ιστορία θα συνέβη στις εποχές των δικών μας μεταναστεύσεων σε Γερμανίες και Αμερικές και θα μας έφερνε στο πλευρό του απελπισμένου συμπατριώτη μας. Είναι θέμα οπτικής. Εγώ δεν το δικαιολογώ καθόλου, απλά το βλέπω από την πλευρά των αλβανών που τον έχουν κάνει ήρωα.
Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας είναι ένα γεγονός. Η συμβολή των μεταναστών (παρανόμων και μη) σε αυτή είναι επίσης κάτι δεδομένο. Το μέγεθος της συμβολής τους από την άλλη είναι πιο δύσκολο να προσδιοριστεί γι’αυτό και η σημασία του παίρνει άλλοτε μεγάλες και άλλοτε μικρές διαστάσεις ανάλογα με τα εκάστωτε συμφέροντα.
jim_lick δεν θα συμφωνήσω και νομίζω πως μπορώ να κρίνω καλύτερα το τι ασπάζομαι στη ζωή μου και τι όχι. Το οφθαλμός αντί οφθαλμού ίσως είναι ο εύκολος δρόμος, όχι όμως και ο σωστός.
δεχομαι την αποψη σου οτι προκειται για θεμα καθαρα οπτικης και πως αντιλαμβανεσαι τα πραγματα…και το σεβομαι απολυτα…!!!οσο για αυτο που λες για την οικονομια δεν συμφωνω καθολου αλλα σεβαστο επισης
Λιακο βλεπουμε για να γελασουμε ρε!!! χαχαχα (ασχετα αν 1 στα 10 που λεει ειναι σωστο…)
Οσον αφορα τις εκπομπες που ελεγα οτι αναφερονταν στα σχολικα βιβλια αλβανιας και σκοπιων (fyrom η macedonia που τελικα θα λεμε ολοι σε 10 χρονια… οπως θα ελεγε και ο γκαντεμης τωρα) ηταν απο εκπομπες Παπαχελα και Τσιμα (με στοιχεια απο τα σχολικα τους βιβλια!!!) Αυτα τα ολιγα
Οσο αντιπαθω και σιχαινομαι την πλειοψηφια των αλβανων, αλλο τοσο σιχαινομαι τα φασιστοειδη της χρυσης αυγης… απλα οι αλβανοι ειναι αλβανοι… και δεν πατε να λετε οτι θελετε… αμα πια!
Να ?μαι κι εγω! Τι να πω; Τα είπατε όλα σχεδόν!
???θυμώνω???θλίβομαι???..απογοητεύομαι?.??
Snuffleeva , dreamdancer, slekkas με καλύπτουν απόλυτα!
Και rockavlon, ιδιαίτερα μία φράση του μου άρεσε πολύ:
«i malakia ston anthrwpo den koitaei xrwma i fylo i whatever.»
Θα δώσω απλά τις εξής συμβουλές σε όλους και στον ίδιο μου τον εαυτό:
-Μην τρώτε την προπαγάνδα
-Δείτε το Bowling for Colombine (απλά και μόνο για να καταλάβετε πόσο εύκολο είναι να υποβάλλεσαι σε πλύση εγκεφάλου και να εξυπηρετείς τα συμφέροντα των μεγάλων, χωρίς να το παίρνεις μυρωδιά)
-Μην αναλώνεστε στην τηλεόραση και στο δελτίο των 8
-Μην πιστεύεται όλα όσα ακούτε
-Να είστε ελεύθεροι, αδέσμευτοι κι όχι υπόδουλοι του μίσους, της αντιπάθειας, της βίας, του ρατσισμού
-Λυτρώστε το μυαλό και την ψυχή σας και δείτε μέσα στην ψυχή του κάθε αλλοδαπού(καλού ανθρώπου ή κακού ανθρώπου)
-Αν θέλετε να είσαστε ρατσιστές να είσαστε μόνο με τους ρατσιστές
[size=7]OPEN YOUR MIND[/size]
Αυριο εχει αντιρατσιστικη πορεια…Το βασσικο συνθημα ειναι οτι οι μεταναστες δεν ειναι προβλημα αλλα εχουν και αυτοι προβληματα…Νομιζω οτι αυτο τα λεει ολα…
Οσοι πατε/παμε ας σεβαστουμε τον λογο για τον οποιο θα ειμαστε εκει και δεν χρειαζεται να τα βαλουμε με την περιουσια του καθε βιοπαλαιστη…Παλμο,φωνη,αλλα οχι βια και καταστροφες… 8)
ALL OF THE SAME BLOOD…
και με βαση αυτο που γραφει ο φιλος Γιωργος θα επιστρεψω σε κατι που εγραψα λιγες σελιδες πιο πριν…αντιρατσιστικο συλλαλητηριο ε???για ολες τις υπολοιπες μορφες ρατσισμου κανενα συλλαλητηριο δεν θα γινει???για ολα τα υπολοιπα προβληματα που εχουμε σαν εθνος δεν θα κανουμε τπτ??ολοι θα κατεβουν στους δρομους για να λυσουν τα προβληματα των μεταναστων οταν οχι απλα δεν εχουμε λυσει τα δικα μας αλλα δεν εχουμε καν σκεφτει τον ογκο τους??νομιζω ο jimlick κατι εγραψε για τη καθημερινοτητα…εγω βλεπω την καθημερινοτητα και οι μεταναστες και ο ρατσισμος ειναι το τελευταιο που με απασχολει…και φανταζομαι δεν θα ειμαι και η μονη…για ολα αυτα λοιπον δεν θα κατεβει κανεις στους δρομους…ετσι για να ταλαιπωρησει και εμας τους υπολοιπους??? :?
εγω προσωπικα και ανοιχτο μυαλο εχω και ανοιχτη ψυχη επισης…αλλα αν δεν προσεξεις και λιγο και το σπιτι σου μαλλον δεν θα σε προσεξει ουτε και αυτο!!ετσι για να μην εχουν μερικοι μερικοι παραπονα για οσα συμβαινουν τον τελευταιο καιρο στη χωρα μας!
Κάποιοι ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο πρόβλημα και βρήκαν συμπαραστάτες.
Ξεκίνησε τη δική σου σταυροφορία κατά άλλων κακώς κειμένων και μην γελιέσαι θα βρεις ακολουθητές.
Ας μην ενοχλούμαστε που κάποιοι κάνουν κάτι θετικό σε κάποιο ασήμαντο για μας θέμα και δεν ασχολούνται με τα πιο σημαντικά. Ας κουνήσουμε κι εμείς τον κώλο μας αντί να γκρινιάζουμε. Και αυτό δεν το λέω προσωπικά σε σένα hit_the_lights, αλλά σε όλους και στην πάρτη μου ακόμα.
Εδώ υπάρχει ακρίβεια σε όλα, ανεργία… τα “δικαιώματα των μεταναστών” με μαραναν!
Πιο πολύ θα με απασχολούσε το πότε και αν θα ξαναδώ live Metallica, παρά το αυριανό συλλαλητήρο.Όσοι πάνε δικαίωμά τους, αλλά να ντυθούν καλά, κωλόκαιρο θα έχει 8)
ελπιζω να χρησιμοποιησες τη λεξη ‘‘σταυροφορια΄’’ γιατι δεν σου ερχοταν καποια αλλη στο μυαλο…γιατι και οι σταυροφοροι τι ηταν???καποιοι που στο συγκεκριμενο topic ειναι off,καποιοι που τωρα πολλοι χαρακτηριζουν μη openminded :lol:
εμενα μου αρεσει η γκρινια…για να σου απαντησω αν και δεν απευθυνοσουν σε εμενα οπως ειπες…αλλα αγαπητε daydreamer οχι μονο δεν ψαχνω για ακολουθητες αλλα δεν θα υπηρχαν και να τους αναζητουσα…εδω μια ερωτηση εκανα και απαντηση δεν πηρα…
βασικα εμενα δεν θα με δειτε σε καμια πορεια πια…καποτε το εκανα και αυτο το λαθος…αλλα αν πηγαινα σε καποια πορεια ναι θα προτιμουσα να ειναι σε καποια απο αυτη που ανεφερες γιατι ειναι κομματια της καθημερινοτητας μου…αν εσενα δεν σε νοιαζει τι θα γινει με το ασφαλιστικο και ποτε θα συνταξιοδοτηθεις και με ποιο τροπο εμενα με νοιαζει περισσοτερο απο την μεταχειριση ανθρωπων που με βαση δικες τους επιλογες ηρθαν στην Ελλαδα…αν εσενα δεν σε νοιαζει τι θα γινει με τη τσεπη σου,εμενα με νοιαζει περισσοτερο (γιατι εχω να παω και σε μερικες εκατονταδες συναυλιες :lol: ).αν εσενα δεν σε νοιαζει αν θα αναγνωριστει το πτυχιο σου στην αγορα εργασιας,εμενα με νοιαζει και πολυ μαλιστα μετα απο το διαβασμα που εχω ριξει…
δυστυχως μεσα σε τοσα καθημερινα προβληματα ηρθε να προστεθει και αυτο των μεταναστων…οχι αλλο καρβουνο ρε παιδια…
αν εσυ και καποιοι ακομα θελετε να παλεψετε απο οποιοδηποτε μετεριζι για τα δικαιωματα των ξενων πρωτα και οχι τα δικα σας τοτε απλα ολοι ειμαστε αξιοι της μοιρας μας και μαγκια σας.μαγκια ομως και δικια μου να βαζω καποια συμφεροντα πιο ψηλα απο καποια αλλα!
Τόσο μικρό παιδί και σκέφτεσαι τόσο μακριά;
Χάνεις το σήμερα?..!
Ότι φάμε, ότι πιούμε κι ότι αρπάξει ο π****ος μας
Άρε αθάνατα παρτάλια!
Όλοι γινόμαστε πτυχιούχοι ενώ ξέρουμε ότι θα το βάλουμε στον κ*** μας το πτυχίο, έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί; Να σου πω εγώ που έχω, γιατί η Ελληνική μας νοοτροπία λέει ότι “το παιδί πρέπει να’ ναι σπουδαγμένο” σ’ όποια κωλοσχολή κι αν περάσει
Ρε παιδιά διαβάζετε αυτά που γράφουν οι υπόλοιποι πριν ποστάρετε ή απλά γράφετε αυτό που έχετε στο μυαλό σας έτσι και αλλιώς? Έχει κάποιο νόημα η συγκεκριμένη συζήτηση ή στον αέρα την κάνουμε εντελώς?Τι να πω ίσως εγώ τα βλέπω λάθος τα πράγματα.΄π.χ. από τα τελευταία ποστ που διαβάζω βγάζω το συμπέρασμα πως όποιος μιλάει για τα δικαιώματα των ξένων αυτόματα δεν νοιάζεται για τα υπόλοιπα εθνικά θέματα και έχει λάθος προτεραιότητες.Αυτό δηλαδή πως τεκμηριώνεται?Με ποια επιχειρήματα? Τέλος πάντων cheers