Ένας καριόλης

azza σε ευχαριστω για το χαρακτηρισμο ‘‘μικρη’’ που ελπιζω να παραπεμπει στην ηλικια και μονο,αλλα δεν ειμαι και τοσο…και δυστυχως η’ ευτυχως ναι και σκεφτομαι πιο μακροπροθεσμα,και δεν ειμαι σε φαση οτι φαμε και οτι πιουμε…σε κατι τετοια θεματα τουλαχιστον οχι…δεν νομιζω οτι ειναι κακο να χτιζεις το μελλον σου σε γερα θεμελια…και δεν ειπα οτι ολα τα προβληματα της σημερινης κοινωνιας που ζουμε ειναι αποτελεσματα της ελευσης των μεταναστων στη χωρα μας,απλα θεωρω την καθημερινοτητα με ολα της τα ζορια μεγαλυτερη προτεραιοτητα μου απο το να βγω να παλεψω για ανθρωπινα δικαιωματα των αλλοδαπων,οταν ταυτοχρονα καταπατουνται τα δικα μου…

Το να βγει να παλέψει κάποιος για τα δικαιώματα κάποιου άλλου, είναι πολύ δύσκολο κι απαιτεί μεγάλη ψυχική ωρίμανση.
Άλλωστε η όλη κουβέντα δεν γίνεται για να πειστούν κάποιοι να βγουν στους δρόμους και να δώσουν μάχες για τα δικαιώματα των μεταναστών, αλλά για να κάταλάβουν (αυτοί οι κάποιοι) ότι δεν φταίνε οι μετανάστες για τα χάλια μας και για την κατάντια μας.

Ρε παιδιά διαβάζετε αυτά που γράφουν οι υπόλοιποι πριν ποστάρετε ή απλά γράφετε αυτό που έχετε στο μυαλό σας έτσι και αλλιώς? Έχει κάποιο νόημα η συγκεκριμένη συζήτηση ή στον αέρα την κάνουμε εντελώς?Τι να πω ίσως εγώ τα βλέπω λάθος τα πράγματα.΄π.χ. από τα τελευταία ποστ που διαβάζω βγάζω το συμπέρασμα πως όποιος μιλάει για τα δικαιώματα των ξένων αυτόματα δεν νοιάζεται για τα υπόλοιπα εθνικά θέματα και έχει λάθος προτεραιότητες.Αυτό δηλαδή πως τεκμηριώνεται?Με ποια επιχειρήματα? Τέλος πάντων cheers

…γιατί βαριέμαι να τα ξαναγράφω!! :lol:

Δλδ με την λογικη καποιων εδω μεσα ηταν κακο που βγηκαμε στους δρομους και πριν απο 2 χρονια για τον πολεμο στο Ιρακ αφου δεν βαριεσαι αυτο ειναι πολυ μακρια και η χωρα μας δεν ειναι σε κινδυνο…Μια ζωη θα μας κανουν οτι θελουμε αφου εχουμε κανει την φραση “μακρια απο τον κωλο μας και ας μπει στου αδερφου μας” σταση ζωης…Οι πιο διαβασμενοι ισως εχουν καταλαβει οτι με το νεο ευρωσυνταγμα οι διαταξεις που σαν στοχο εχουν τους μεταναστες ειναι “πιλοτικες” και συντομα θα βρουν εφαρμογη και σε εμας…Η πορεια πηγε καλα το ιδιο και η συναυλια πριν με τραγουδια απο πολλα διαφορετικα κρατη και ηταν πολυ ομορφη η συνυπαρξη τοσων εθνικοτητων…Η ανθρωπιστικη μας εκκλησια καθως και τα κοινοβουλευτικα κομματα οπως παντα απουσιαζαν γιατι μαλλον θα ειχαν να ασχοληθουν με σοβαροτερα θεματα…Παντως δεν νομιζω οτι οι 5000 και πλεον των ανθρωπων που ηρθαν να ειναι αδιαφοροι για την καθημερινοτητα τους…Απλα ο ρατσισμος ειναι ενα προβλημα καθημερινο και κατι επρεπε να γινει…Ουτε η εκδηλωση αυτη ηταν αυτονομη καθως ελαβε χωρα σε 40 μεγαλες ευρωπαικες πολεις…Λετε ολοι αυτοι να εχουν λυσει ολα τους προβληματα… :wink:
ALL OF THE SAME BLOOD,LEGIONS FORGOTTEN BY THE GOD…

hit_the_lights στην ηλικία παραπέμπει, που αλλού δηλαδη;
Και 30 να είσαι μικρό παιδί είσαι (όχι εσύ συγκεκριμένα).
Τεσπα, βαριέμαι να εξηγώ
:slight_smile:

Dreamdancer καλά τα λες και εσύ και οι kreator :slight_smile: Απλά ο ωχαδερφισμός ώς αντίληψη είναι κάπως παγιωμένος στην χώρα μας. Refuse/resist 8)

Επειδη ειναι παγιωμενος δλδ κατι δεν πρεπει να γινει??
Χθες ειχαμε παλι ενα κρουσμα ρατσισμου αυτη την φορα σε Γυμνασιο επαρχιακης πολης…Μπαμπας νταης σαπισε στο ξυλο κοριτσακι 15 ετων αλβανικης καταγωγης επειδη ειχε λογομαχησει με την κορη του…Το περιστατικο ελαβε χωρα μεσα στην ταξη την ωρα του μαθηματος…Καλη μαγκια ετσι??Αυτοι ειμαστε λοιπον…

δεν ειμαστε αυτοί…με συγχωρείς …αυτός είναι

Ηταν ειρωνικο,αλλα ο.κ σε βγαζω απ’εξω.Αν θελεις κανε τον κοπο να διαβασεις ολες τις απαντησεις και τλμ μετα… :wink:

Ανάλογα σκηνικα έχουν γίνει και μεταξύ ελλήνων αλλά κανείς δεν έδωσε έκταση και ποτέ δεν έγιναν γνωστά. Απλά αυτό ήταν μεταξύ αλβανών- ελλήνων.Και όλοι έδωσαν σημασία σε αυτό και όχι στο γεγονός ότι κακοποιηθηκε ένα παιδί. και δεν συμφωνώ καθόλου με τέτοιες συμπεριφορές.Παρακολουθώ το θέμα από την αρχή και κανείς δεν αναρωτήθηκε γιατί τα νέα παιδιά ( που δεν έχουν κανέναν λόγο να έχουν την δική τους άποψη :x ) συμπεριφέρονται κατα αυτόν τον τρόπο. Αναφέρεστε μόνο στο οτι έρχονται εδώ και δουλεύουν σκλήρα και ερχεται το κάθε μλκισμένο και ελαφρά τη καρδία και τους βρίζει και τους κακομεταχειρίζεται.Προσωπικά σπάζομαι με αλλόδαπούς που έχουν φτιάξει περιουσίες στην ελλάδα και δεν φορολογούνται και κάποιοι έλληνες που έχουν φτύσει αίμα δεν έχουν ούτε σπίτι να μείνουν, ούτε να φάνε και όμως πρέπει να πλήρώνουν φόρους; όσο για το πρώτo post του unholy έχω να ρωτήσω μηπώς έχεται καμία ιδέα πόσες αρρώστιες βρισκονται σε έξαρση από αυτές τις μετακινήσεις των πλυθησμών; και ότι πριν ανοίξουν τα σύνορα είχαμε περιορίσει τα κρούσματα στο ελάχιστό; ΄ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ δεν τους ενοχλώ και κάνω οτιδήποτε περνά από το χέρι μου για να μην με ενοχλούν και αυτοί.

συμφωνω απολυτα με τη witch και ασπαζομαι απιστευτα τις αποψεις της…οχι πως δεν ασπαζομαι των υπολοιπων…αλλωστε για αυτο ειμαστε εδω για να εκφερουμε διαφορετικες γνωμες…
αυτο ομως που θελω να ρωτησω ειναι γιατι να κανουμε θεμα την κακοποιηση ενος παιδιου μονο και μονο επειδη ειναι Αλβανακι…Δηλαδη ο πατερας που το κακοποιησε το εκανε γιατι ειχε ρατσιστικη διαθεση η’ γιατι ηθελε να προστατεψει το παιδι του?Οχι βεβαια πως βρηκε τον καταλληλο τροπο και καταδικαζω απολυτα την συμπεριφορα του,αλλα ημαρτον.Δεν ειναι το πρωτο παιδι που κακοποιειται πρωτον και δευτερον μη τα ριχνουμε ολα στον ρατσισμο.Εκτος και αν ο ιδιος βγηκε και δηλωσε ευθρασως οτι το εκανα επειδη το κοριτσακι καταγοταν απο την Αλβανια…Και σε αυτο που λεει η witch οτι οι αλλοδαποι εχουν ερθει και εχουν πλουτισει εχω να προσθεσω οτι πανω απο 2,000,000 Ελληνες βρισκονται κατω απο το οριο της φτωχειας.Ισως αυτο καποιοι θα επρεπε να το θεωρησουμε και δικο μας προβλημα…Επισης ισως και να επρεπε να μας απασχολησει γιατι ‘‘ξεχασμενες’’ ασθενεις τυπου φυματιωσης,εμφανιστηκαν και παλι με την εισοδο ολων αυτων των μεταναστων.Τελος επειδη αναφερθηκε η ευρωπαικη ενωση,μηπως θα επρεπε να μας παραξενεψει και να μας πονηρεψει και γιατι οχι να μας καθοδηγησει η σταση καποιων αλλων ευρωπαικων κρατων που τους διωχνουν και δεν τους αφηνουν να μπουν καν μεσα στη χωρα…φωτεινο και κοντινο παραδειγμα η Ιταλια…

Χμ.Στην Ιταλία έχουν για πρωθυπουργό τον Μπερλουσκόνι που θαυμάζει τον Μουσολίνι.Στην Γένοβα οι καραμπινιέροι είχαν το ελεύθερο να κάνουν τραμπουκισμούς και δολοφονίες. Πριν κάποιυς μήνες είχαν βουλιάξει δε και ένα πλοίο με πρόσφυγες . Αυτά τα ολίγα(υπάρχουν και άλλα πολλά) περί του φωτεινού παραδείγματος της Ιταλίας.
Τώρα όσον αφορά το σκηνικό με το αλβανάκι λέω απλά πως η βία, ειδικά προς παιδιά, είναι δείγμα κανιβαλισμού.
Το ότι η ανεργία στην Ελλάδα έχει βαρέσει κόκκινο είναι γνωστό αλλά το τα Μ.Μ.Ε. δείχνουν τον πάπα και τον βαβύλη…
Τα περί έξαρσης των αρρωστιών δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν. Φαντάζομαι θα έχετε διαβάσει κάποια τκμηριωμένη επιστημονική στατιστική για να τα λέτε αυτά hit the lights kai witch. Θα ήθελα να την διαβάσω και εγώ οπότε ή γράφτε το Url ή πείτε μου σε ποια εφημερίδα δημοσιεύθηκε η έρευνα αυτή .
Το πρόβλημα της μαζικής μετανάστευσης προφανώς οφείλεται στους πόλεμους και στην φτώχια. Αν σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα δεν θα έχουμε και τόσους μετανάστες. Εκτός αν νομίζετε πως έρχονται στην ελλάδα για την καλύτερη tv που έχουμε ( αν και ο υπόλοιπος κόσμος όπως και να το κάνουμε δεν έχει στέφανο χίο :lol: )

μπορεις να μπεις στο site του διεθνη οργανισμου υγειας και εκτος απο αυτο μπορεις να παρακολουθησεις συζητησεις στη tv για να καταλαβεις.απο εκει και περα δεν ξερω αν η Ιταλια διωχνει τους μεταναστες εξαιτιας του φιλοφασιστα οπως αφηνεις να εννοηθει πρωθυπουργου τους,αλλα παντως τους διωχνει…δεν καταλαβα ποτε γιατι ανοιξαν τα συνορα επι εποχης Σαμαρα στην ηγεσια του υπουργειου εξωτερικων αλλα και αν εξαιρεσουμε αυτο και παλι δεν μπορω να καταλαβω σε ποιους τομεις μας κανει καλο η μεταναστευση τοσων πολλων αλλοδαπων…μηπως στη διατηρηση των παραδοσεων μας…η’ μηπως πιστευει κανεις πως η αφομοιωση των περισσοτερων αλλοδαπων δεν ειναι πλεον ηδη ενα γεγονος?

p.s.εχουν γινει αναλογες δημοσιευσεις σε εφημεριδα απλα δεν μπορω σε ποιο φυλλο της συγκεκριμενης εχει γινει και σε ποια χρονικη περιοδο…

ο χίος απολύθηκε… :roll: :cry:

α)Εψαξα στον παγκοσμιο οργανισμο υγειας αλλα δεν βρηκα κατι σχετικο,οποιος μπορει να βοηθησει την κατασταση εχει καλως…Να μιλαμε ομως με στοιχεια και οχι να λεμε καπου πηρε το ματι μου κατι…
β)Witch σχετικα με αυτο που εγραψες για τους αλλοδαπους που ερχονται και κανουν περιουσια,σου απαντω οτι με αυτο το σκεπτικο ετσι θα πρεπει να νιωθουν οι Αμερικανοι,Γερμανοι,Αυστραλοι και πολλοι αλλοι γιατι πηγαν οι Ελληνες μεταναστες δουλεψαν και εκαναν περιουσιες.Αλλα ξεχασα οι δικοι μας ειναι προκομενοι ενω οι ξενοι εδω ειναι φοροφυγαδες…
γ)Στον ποδοσφαιρικο αγωνα την Κυριακη Αιγαλεω-Ηρακλης ειχαμε ρατσιστικη επιθεση απο οπαδους της γηπεδουχου σε εναν μαυρο ποδοσφαιριστη την ομαδας τους(Αμπονσα),με αποτελεσμα ο ποδοσφιριστης να καταρευσει στο ημιχρονο και να γινει αλλαγη…Αναλογα κρουσματα εχουμε ξαναζησει στα Ελληνικα γηπεδα…Μηπως και αυτο ηταν τυχαιο?
Για μενα εξακολουθει να μου προκαλει εντυπωση το πως νεα παιδια που ακουν ροκ μουσικη εχουν τοσο σκοταδιστικες αποψεις…

Τελικά ο καθένας βγαίνει και λέει ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ!!! :evil: :evil:
Μα είμαστε σοβαροί τώρα??? Οι αρρώστιες έρχονται από τους μετανάστες? 8O 8O Όχι από τον αέρα ή το νερό ας πούμε, ε? Το κοξάκι είχε έρθει πριν από 4-5 χρόνια με τους Αφρικάνους, είναι και μαύροι…Άστα να πάνε!!
Αυτή η πουτάνα η ραδιενέργεια!! Αλλά ξέχασα, αυτά τα πειράματα γίνονται από American hot dudes!
Ωστόσο πάντα υπάρχει χρόνος να μπείτε σ’ένα γυάλινο κλουβί. Ο Πάπας μια φορά δεν του ξέφυγε του Χάρου…Δεν ξέρω, εσείς ίσως να είστε καλοί στο τρέξιμο!
Καλά το ότι δεν ενδιαφερόμαστε για την τσέπη μας είναι πάλι καινούργιο! Ά,ρε ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ… Τι λέτε? Αρχίζουμε να ξαντεριαζόμαστε? Εμένα πάντως με συμφέρει να πάρω τη θέση των ανωτέρων μου και σίγουρα μου προσφέρει περισσότερα χρήματα!
Βέβαια το ότι δεν πιστεύω ότι αυτοί οι (κωλο)-αλβανοί φταίνε για όλα με κάνει να μην ενδιαφέρομαι για το πότε και αν θα αναγνωριστεί το πτυχίο μου και τι είδους αναγνώριση θα έχει. Δεν το συζητώ αυτό! Είναι δεδομένο!
Όσο για τον κακόμοιρο πατέρα που πλάκωσε στο ξύλο το “μυαρό Αλβανάκι”…Ε, του χρειαζόταν το ξύλο νομίζω!
Εμένα πάντως η μανούλα μου, κάθε φορά που τσακωνόμουν με κάποιον μου τις έβρεχε κι από πάνω για να μάθω να φέρομαι. Και δε θυμάμαι ποτέ να είχε πιάσει κανένα άλλο παιδάκι να το μαλώσει. Αλλά ίσως έπρεπε να’ναι η τυπική ΚΑΤΙΝΑ! Αχ! Μάνα δε με μεγάλωσες σωστά!
Ρε μπας και περιτριγυρίζομαι από ΑΙΜΟΣΤΑΓΕΙΣ ΚΑΦΡΟΥΣ και δεν το ξέρω?!
Χτες έβλεπα στην εφημερίδα για τον Αμπονσά…Σπάραξε η ψυχή μου να διαβάζω ότι έκλαιγε με λυγμούς μέσα στο γήπεδο γιατί χωρίς λόγο και αιτία άρχισαν τα καντήλια για τη “φυλή” του. Πάντως τα καταφέραμε ο άνθρωπος δε θέλει να ξαναδεί στα μάτια του την Ελλάδα, θέλει να φύγει! Μπράβο! Τώρα μπορούμε να κάνουμε ένα συλλαλητήριο για την ανεργία. Άσε που κερδίσαμε 30 κυβικά εκατοστά καθαρού οξυγόνου!! Σα δε ντρεπόμαστε λιγάκι λεω γω!
Ποιός σας είπε ότι στην Ιταλιά δεν υπάρχουν μετανάστες??? Πάντως εγώ τις τελευταίες 5 μέρες είδα Αλβανούς, Πακιστανούς, Κούρδους και πολλούς άλλους! Παρόλα αυτά την τσάντα μου από τους Ιταλούς τη φύλαγα, όχι από τους μετανάστες!
Ο πολύ καλός κύριος Μπερλουσκόνι είναι αυτός που στις νομαρχιακές εκλογές της Κυριακής και με το θάνατο του Πάπα τους στο προσκήνιο κατάφερε να πάρει μόνο 2 έδρες από την Κεντροαριστερά. Δηλαδή, μέχρι κι οι Ιταλοί ξυπνήσανε. Εσέις ωστόσο κοιμηθείτε, υπάρχει χρόνος!!! Α! Και κάτι άλλο, ο ίδιος κύριος ήταν αυτός που έθεσε τις μεγαλύτερες πιέσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (άλλη μούφα κι αυτή) για την απόσυρση του βασικού μετόχου.
Η Ιταλία έιναι μια υπέροχη χώρα χωρίς μετανάστες, απλά η Νότια μεριά της ΠΕΙΝΑΕΙ και επίσης υπάρχει και μια Μαφία που τους αλλάζει τα φώτα! Βέβαια έχουν την πολυτέλεια να μην έχουν αρρώστιες γιατι έχουν καλύψει τον ουρανό τους με plexigalss και κυκλοφορούν όλοι με μάσκες οξυγόνου!
Τι να πω? Δηλάδη θα μου πέσουν τα μαλλιά μ’αυτά που διαβάζω εδώ μέσα!!!
ΕΛΕΟΣ, Ε! ΕΛΕΟΣ!!!

Μην το λες οτι δεν εχει μεταναστες η Ιταλια.Τον Οκτωβριο που ειχα παει και εκατσα μερικες μερες στο Τορινο ειχε αρκετο λαο απο αλλες χωρες… :wink:

Οταν και αν βρεις απαντηση σε αυτο το ερωτημα πες και σε μενα…

Eλπίζω ότι κάνεις πλάκα κι ότι αντιλαμβάνεσαι την ειρωνία του post!!

Αυτό πάντως που επισημαίνει εύστοχα η snuffleeva, μ’εχει προβληματίσει κι εμένα πολλές φορές στην καθημερινότητά μου :
Μιλάς με κάποιον για ένα θέμα και αυτός σου λέει ένα κάρο παπαρολογίες άσχετες χάνοντας τελικά το νόημα της συζήτησης κι εξοργίζοντάς με!!
Δεν ξέρω που πάμε μ’αυτά τα μυαλά και την ημιμάθεια που μας μαστίζει.
Και επαναλαμβάνω…τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα!!!

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE!

Φυσικα και εκανα πλακα…
Τα χειροτερα δεν θα ερθουν αν ξυπνησουμε εγκαιρα…Μy only hope is my only solution…Violent Revolution οπως εγραψε και ο πραγματικος ποιητης Mille…

Αν συνέβαινε το αντίθετο από αυτά που λες, ή αν κουβαλούσαν όλοι τα μυαλά που κουβαλάς εσυ-τουλάχιστον σε αυτό το θέμα-τότε θα ζούσαμε σ? έναν σχεδόν τέλειο κόσμο?.αλλά δεν ζούμε?.κι ούτε θα ζήσουμε ποτέ!
Δεν ξέρω?τελικά ουτοπία είναι να πιστεύεις ότι θα αλλάξεις τον κόσμο ή το να πιστεύεις ότι δεν θα αλλάξει ποτέ [size=7]?[/size]