ΜΟΝΟ αυτός!
Μισό λεπτό τώρα. Γιατί η σύγκριση Μαρινάκη-Γιαννακόπουλου είναι συχνή αλλά μιλάμε για τελείως διαφορετικά πράγματα.
- Είναι άλλο να παίρνεις ναρκωτικά, είναι άλλο να πουλάς ναρκωτικά
- Είναι άλλο να είσαι φασίστας σε ιδεολογία, είναι άλλο να συντηρείς και να στηρίζεις/χρηματοδοτείς παρακρατικές ομάδες
- Είναι άλλο να απειλείς διαιτητές ότι θα τους γαμήσεις, είναι άλλο να μην απειλείς διαιτητές αλλά να τους καις το φούρνο, να τους δέρνεις, να τους κάνεις επισκέψεις στο σπίτι τους.
- Είναι άλλο να προσπαθείς να επηρεάσεις διαιτητές με χίλιους δυο παράνομους ή νόμιμους τρόπους και είναι άλλο να έχεις φτιάξει παράγκα που εξασφαλίζει ότι δε θα πάρει κανένας άλλος πρωτάθλημα ό,τι και να γίνει.
- Είναι άλλο να επηρεάζεις την κυβέρνηση ως μεγαλέμπορας φαρμάκων και είναι άλλο να είσαι η κυβέρνηση (και ένας Δήμος).
Μπορεί από άποψη αισθητικής ο δπγ (του σήμερα) να είναι πολύ χειρότερος του Μαρινάκη (του σήμερα), αλλά σε επίπεδο πράξεων, δεν υπάρχει σύγκριση.
Χαρείτε με την ομάδα σας, όπως χαιρόμαστε κι εμείς με τη δική μας αλλά και οι συγκρίσεις είναι άκυρες και το επίπεδο επιρροής εκεί που μετράει (στα αθλητικά αποτελέσματα, στην κοινωνία, στην πολιτική) είναι εντελώς μα εντελώς διαφορετικό.
Ευχαριστούμε για την πολύτιμη ανάλυσή σου, όπως βλέπετε εδώ δεν διώχνουμε κόσμο και προωθούμε τον πολιτισμένο διάλογο.
Αδερφε δεν εχω ορεξη ούτε συγκρίνω τους 2. Θυμηθηκα απλα αυτη την ατακα που μου είχε κακοφανει παρα πολύ. Εμείς εδω μεσα δεν είπαμε ποτε πως υποστηρίζετε τον μπασκετικό παναθηναϊκό και ουτε προσωπικά ζηταω να κραζετε τον γιαννακοπουλο καθε μερα για να αποδειξετε οτι είστε εναντίον του. Νομιζω οτι ημουν ξεκαθαρος εξ αρχης και ουτε ορεξη έχω να μπω σε συγκρίσεις. Οπως βλεπεις προσπαθω οσο μπορώ να μην τους αναφέρω.
Φαντάζομαι και εσυ δεν χρειάζεται απο μενα να λεω συνέχεια οτι είναι αποβρασμα και μαφιόζος ο μαρινακης. Μαλλι έχει βγάλει η γλωσσα μου
Καλα, δεν το εκανα διοτι εισαι εκνευρισμενος και ενιοτε biased. Δεν εχω κανενα θεμα μαζι σου, αλλωστε καθε φορα που μιλαμε, ειτε στο νημα της παναθας ειτε αλλου, μια χαρα τα λεμε. Οποτε δεν υπηρχε καποιος κρυφος σκοπος πισω απο τη μη αναφορα σου. Προχωραμε.
Κοιταξε, δεν εγραψες “αλλά”, αλλά “αλλά” έγραψες. Και αν αυριο-μεθαυριο ή σε μια εβδομαδα ή σε ενα μηνα ξαναδιαβασεις αυτες τις 2-3 σειρες, ισως συμφωνησεις μαζι μου.
Ομως, δεν εχω σκοπο να σε προσβαλω. Ξερω τις αποψεις σου και τις εκτιμω. Απο την αλλη πλευρα, μερικες φορες η αγαπη ή ο εθισμος μας σε ενα πραγμα, μας κανει να χαλαρωνουμε λιγο τις αντιστασεις μας. Το κανω συχνα, δεν διεκδικω τον τιτλο του αμεμπτου
Μην παρακαλας, οπως βλεπεις δεν εγραψα κατι που ειναι ψεμα. Δεν εκανα αναλυση του ποστ σου, επισης η απαντηση πηγαινε και στον αγαπητο (αληθεια) dr. love, γιατι ειχε παρομοια τοποθετηση. Στο μεταξυ, η δικη μου αναγνωση των οσων γραφετε/γραψατε ειναι αυτη που εγραψα. Δεν κατηγορησα καποιον, αλλα ημουν σαφης:
Αν σου κανει κεφι, θα μπορουσες να μου απαντησεις και στο πραγματικο ερωτημα του ποστ μου:
“Η φαση σας αυτη τη στιγμη ειναι “πρεζακιας, ντροπη για την πανατα, φασιστας, δεν ξερω τι αλλο, αλλα επειδη παει κοντρα στον Λιολιο και την παραγκα του Ολυμπιακου (σ.σ.: δεν θα γελασω ακομη), οποτε δεν γαμιεται, καλα ειναι κι ετσι”;”
Οσο για το παρακατω:
Σε μια κανονικη κοινωνια, τπτ απο αυτα δεν ειναι “αλλο”. Αλλο να σκοτωσεις εναν, αλλο εναν λοχο. My 2c, χωρις αναγκη να το απαντησεις και να το φιλοσοφησουμε. Ειμαι σιγουρος οτι θα συμφωνησουμε.
Ήταν απάντηση στο “μου θυμίζει…”. Κακώς σου το θυμίζει, τα θέματα με τον Μαρινάκη είναι άλλα, άλλου τύπου.
Από εκεί και πέρα, τι υποστηρίζει ο καθένας, πώς, πότε, πόσο και γιατί χαίρεται με την ομάδα του είναι δικό του θέμα. Προσωπικά πιστεύω ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα (όχι όλοι) ξέρουμε καλά τις αλήθειες (και τα ψέματα) των ομάδων μας ακόμα κι αν δεν το παραδεχόμαστε στις συζητήσεις μας. Το πρόβλημα είναι πόσο μας νοιάζει.
Έγραψα πολλά “είναι άλλο” δεν ξέρω σε ποιο από όλα αναφέρεσαι. Αν αναφέρεσαι σε όλα, λυπάμαι θα διαφωνήσω κάθετα
Τωρα διαβασα αυτο @pao1979 και συμφωνω απολυτα. Δεν ζηταμε να τον κραζετε, κανεις δεν μπορει να το κανει αυτο. Πλακα πλακα, πρεπει να ψαξω πολυ εδω μεσα για να βρω λογια αγαπης για τον Μαρινακη. Αλλα καθως ηρθες στην απο δω πλευρα της παρεας μας εξαιτιας του προηγουμενου μνμ μου, θα σου πω οτι ουτε τον Μαρινακη θεωρω κανενα υποδειγμα αρετης, ουτε τους Αγγελοπουλους, ουτε τον Τζιγκερ και τον κυρ Γιαννη του Παντελη. Θα ημουν αρκετα χαρουμενος μαλιστα αν εμπαιναν ολοι μαζι σε ενα αεροπλανο και επεφτε στα Ιμαλαϊα, αλλα δυστυχως καποιος αλλος θα γεμισει το κενο.
Ελπιζω να σε καλυψε η αποψη μου και να αντιλαμβανεσαι οτι δεν ειχα κανεναν λογο να ριξω μπηχτη προς εσενα
Οκ. Σε ολα αναφερομαι. Δεν πειραζει, διαφωνουμε, ολα καλα
Δ
Ι
Α
Φ
Ω
Ν
Ε
Ι
Τ
Ε
θες να πεις
Μία είναι η λύση και απορώ πώς δεν το σκέφτηκε ακόμα η κυβέρνηση των αρίστων.
https://x.com/tasosvaitsis/status/1929463888417902613?s=46&t=grxJWTsT8tTkFaEpmnxXlw
Μου κάνει εντύπωση γιατί η διαφορά πρόθεσης ή ιδεολογίας από πράξη και ενέργεια είναι βασικός πυλώνας της δημορκατιας και κάθε κανονικής κοινωνίας όπως λες. Όπως και η χρήση σε σχέση με την πώληση ναρκωτικών. Και τα περισσότερα σημεία μου, καλύπτουν ακριβώς αυτό.
Τουλάχιστον ο Μαρινάκης δεν κάνει επικίνδυνη οδήγηση σε δημόσιους δρόμους, εκεί κερδίζουμε.
χτες έκαναν όλοι άκρη για να φύγει και σήμερα τον ψάχνουν μωρέ…
Αφού υπάρχει βίντεο να φεύγει από το ΣΕΦ, κακώς ψάξανε εκεί .
Οκ, ισως κι εγω δεν το θετω σωστα. Μεταξυ ενος γκανγκστερ που ελεγχει 5 πολεις κι ενος που ελεγχει 5 χωρες, θα προτιμησω τον κανεναν. Η τελευταια βουλα σου “Είναι άλλο να επηρεάζεις την κυβέρνηση ως μεγαλέμπορας φαρμάκων και είναι άλλο να είσαι η κυβέρνηση” ειναι ακριβως αυτο που εγραψα παραπανω. Για εμενα δεν ειναι αλλο.
Γενικως, ο δπγ δεν ειναι ενας ταλαιπωρος επιχειρηματιας που εκανε καποτε ναρκωτικα και προσπαθει να ξεκοψει, ειναι και λιγο τσαντιλας για να βριζει διαιτητες. Αυτα τα “απειλει διαιτητες” (αλλα φανταζομαι οτι αφηνεις να εννοηθει πως ειναι ακακος), ισως πρεπει να τα πεις σε μεγαλο ειδησεογραφικο σαιτ, οταν σε μια ακυρη μερα αργιας χτυπησε το κουδουνι, ειπε οτι εφερε την παραγγελια, του ανοιξαν αφελως και μπηκε με τους μπραβους για να βρει τον τοτε στοχο του, που μετα εγινε το τσιρακι του. Οταν δεν τον βρηκε, διελυσε τα παντα στα γραφεια. Οπως εκανε με τον σουβλατζη.
Μλκ δες το παντελόνι που φορούσε χτες στο γήπεδο
Ε για αυτό σε ρώτησα αν διαφωνείς σε όλα ή σε κάποια.
Δεν ξέρω πώς κατάλαβες από αυτά που είπα ότι ο δπγ είναι ένας κακομοίρης επιχιερηματίας που παλεύει για το μεροκάματο. Υπάρχουν τεράστιες διαφορές όμως ανάμεσα σε αυτόν και το Μαρινάκη. Κάποιες μπορεί να είναι διαφορές τύπου ο ένας έχει 25 μπράβους ο άλλος 500, κάποιες όμως είναι βασικές και θεμελιώδεις. Η επιρροή ενός επιχειρηματία στην κυβέρνηση είναι ίδιον του επιχειρείν στον καπιταλισμό. Το κάνουν από τον Γιαννακόπουλο μέχρι την εκκλησία (την βάζω στο επιχειρείν κι αυτή). Δεν είναι όμως όλοι Η κυβέρνηση. Συμπωματικά στο παράδειγμά μου, η εκκλησία είναι.
ΥΓ. Όσο το σκέφτομαι τόσο καταλήγω ότι μία καλύτερη σύγκριση θα ήταν εκκλησίας-Μαρινάκη και ομολογώ ότι εκεί δεν ξέρω ποιος κάνει μεγαλύτερο κακό. Σϊγουρα η εκκλησία πουλάει περισσότερα ναρκωτικά πάντως
Ναι ρε δικε μου σου ξαναελω το σχολιο συγκρινω και την αναγκη μερικών να νιωσουν ανωτεροι με κατι τετοια. Προφανως και ειναι διαφορετικά τα θεματα δεν σου λεω οτι ειναι τα ιδια σκατα.
Και μιας και ειδα το ποστ σου στο δικο σας κανάλι συμφωνω σε οτι λες για εμας τους φιλάθλους οπαδους. Που λέμε συνέχεια ναι αλλα εσείς αυτο και εσείς το αλλο. Προσπαθώ να σπάσω αυτον τον φαύλο κύκλο.
Αυτα σε γενικές γραμμες δεν έχω να πω και για το ματς δυστυχως γιατι δεν το ειδα και με το κλίμα που επικρατεί μάλλον δεν θα δω και τα υπόλοιπα. Δεν θα χαλαστω παλι οπως πέρσι.