Διάφορες συναυλίες χωρίς topic

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ διότι πρόκειται περί δισκάρας.

2 Likes

Ναιιιι ναιιι ναιιι είναι!!! Aν υποψιαστώ οτι είπαν και το trouble i love θαυτοκτονησω…

Το ξύλο που έπεσε στο Dead On The Fence, αυτό μόνο τίποτε άλλο :smiling_face_with_three_hearts:

1 Like

Να τος και ο άλλος!! Ρε ψήστε τον Άντριου να γινει Έλληνας αφού καραγουστάρει

1 Like

Θα σου πω, ευχαριστώ που ρώτησες!

Είχα κάτι δουλειές στο Ψυχικό, στο οποίο κατέβηκα με αυτοκίνητο, με στόχο να πάω μετά με την αρραβωνιαστικιά στην Πλατεία Νερού, και λόγω αυτής της “υποχρέωσης” χάσαμε την παραλία προχθές.

Ο τύπος που βρήκαμε στο Ψυχικό ήταν αγενής και δυσάρεστος, ενώ σε κάποια φάση που κατά λάθος διέκοψα την κοπέλα μου και της είπα “oh sorry, you go” , έκανε χαβαλεδακι “yes here in Greece the men interrupt the women , maybe it’s better this way hehehe”.

Μετά ήθελα να βρω Alpha Bank για να βγάλω λεφτά, και το Maps της Apple (υπάρχει άραγε χειρότερο navigation app??) με πήγαινε σε σημεία που δεν υπήρχε κανένα ΑΤΜ της Άλφα, με αποτέλεσμα να κάνω κατι ανούσιες βόλτες στην Δάφνη στον δρόμο προς Παλαιό Φάληρο, όπου παρεμπιπτόντως έπρεπε να πάω από την Περιφερειακή Κατεχάκη γιατί είχαν κλείσει το κέντρο. Στην πλατεία της Δάφνης είχα ατυχή αλληλεπίδραση με ελληναρα μουνοπανο πάνω σε μηχανάκι που ήθελε να μου κάνει μαθήματα οδικής συμπεριφοράς ενώ ο ίδιος πήγαινε ανάποδα στον δρόμο, ενώ εγώ δεν έκανα τίποτα λάθος έτσι?

Στην συνέχεια κατεβήκαμε στο Παλαιό Φάληρο, παρκάραμε σε κάποιο σημείο όπου βρήκαμε για να περπατήσουμε προς τον χώρο της συναυλίας , κάτι φυσικά αδύνατον, γιατί δεν υπάρχει κανένας τρόπος από εκεί που ήμασταν να περάσουμε απέναντι από την Ποσειδώνος και 2 λεωφόρους ακόμα στον κόμβο, χωρίς να πεθάνουμε, εκτός αν κάναμε κύκλο περίπου 25 λεπτά με τα πόδια, που δεν ήξερα και πώς να τον κάνω. Και το κινητό με τα δεδομένα είχε 2% μπαταρία οπότε υπολειτουργούσε.

Η ώρα είχε φτάσει 21:45 και θα τελείωναν σιγά σιγά και οι Μ83 που ψοφαγα να τους δω, οπότε απλά είπα στην κοπέλα να φύγουμε πίσω για το σπίτι στο οποίο φτάσαμε κατά τις 22:30. Πήραμε σουβλάκια και κοακολες, αραξαμε στο μπαλκόνι των γονιών με δροσερο αεράκι έχοντας το Robocop 2 να παίζει στην τηλεόραση, και κοιμηθήκαμε ήρεμοι κατά τις 2.

Αδιανόητο για μένα πλέον το να πάω σε κάποιο φεστιβάλ και να μην υπάρχει τεράστιο οργανωμένο πάρκιν, 300 εκατομμύρια ταμπέλες και πινακίδες που να σε καθοδηγούν, και γενικά ίσως εν τέλει η Πλατεία Νερού να μην ενδείκνυται ως χώρος στον οποίο θα έπρεπε να διοργανώνεται κάτι τέτοιο όντας σε τόσο πυκνοκατοικημένη περιοχή. Χίλιες φορές Μαλακάσα για μένα, όχι ότι εκεί έχει πάρκινγκ, αλλά λέμε τώρα. Και τα δύο σκατά βασικα. Προσωπικά δεν πρόκειται να ξαναπάω σε κανέναν από τους δύο χώρους για συναυλία. Καλύτερα στα γκρίζα τσιμέντα του ΟΑΚΑ που πας πανευκολα με ένα τρενάκι και καθάρισες. Ή οπουδήποτε βασικά που να μπορεί να πάει κάποιος ανθρώπινα με το αυτοκίνητό του. Έχοντας πάει σε οργανωμένα φεστιβάλ στο εξωτερικό, αυτή η φάση πλέον δεν παλεύεται για μένα.

tl:dr λογικά γάμησαν οι Ροηξοπ, δεν έχω ιδέα γιατί δεν μπήκα καν μέσα :stuck_out_tongue_closed_eyes:

4 Likes
  1. Πλατεία Νερού με αυτοκίνητο → πάρκινγκ στο Νιαρχος και μόνο

2. Στην Ελλάδα γκουγκλ μαπς και μόνο, ΓΔΦ;;

6 Likes

Πάρε παράδειγμα γατάκι Kevin Hart και λοιποί stand ups :cold_face:

1 Like
3 Likes

Χωρίς υπερβολή, τέλειο το χτεσινό live των MYSTIFIER στο Temple, τέλειο γι’ αυτό που περίμενα εγώ δηλαδή, αν και με όσους μίλησα πάνω-κάτω ίδια άποψη είχαν. Είχα βέβαια βάσιμες προσδοκίες για κάτι καλό, αφενός για τους είχα ξαναδεί (έστω πριν πολλά χρόνια) και γιατί είναι full touring band, άρα και πολύ δεμένοι επί σκηνής.

Γενικά ήταν ένας εκπληκτικός συνδυασμός feel-good αίσθησης στον αέρα και ταυτόχρονα διαολεμένης ηχητικής ακρότητας (πολλά κομμάτια παίχτηκαν αρκετά πιο ακραία σε σχέση με τις στούντιο ηχογραφήσεις, είχαμε και διασκευή στο “Nightmare” των SARCOFAGO), o Armando ήταν σε κέφια (και είναι και μορφή γενικώς), γενικά ένα underground metal show όπως πρέπει είναι, δηλαδή και με σοβαρότητα στην απόδοση αλλά και με ζεστασιά, όχι μια άψυχη εκτέλεση και γεια σας.

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε @Primordial_hordes

14 Likes

Αν κ ήθελα πολυ να δω το χθεσινό λάιβ των Converge (το οποίο, απ ο,τι έμαθα ήταν πολυ δυνατό - κ χάρηκα γι αυτό, κι ας μην ήμουν εκεί),
η αλήθεια είναι ότι όταν ανακοινώθηκε για την ίδια μέρα το λάιβ των Mystifier, ζορίστηκα πολυ.
Κ όταν λιγο αργότερα προστέθηκαν στο ίδιο λάιβ ως support οι Necrochakal, όσο περιεργο ή ακραίο κι αν ακουγεται, κάπου εκεί κλείδωσε για μένα όλο.

Δεν ξέρω αν ημουν ο μόνος σε όλη την Αθήνα, που ήθελε να δει κ τα δυο χθεσινά λάιβ, αλλά όπως κ να χει, όσο κ να ζοριστηκα, τλκ πηγα στους σατανοκαφρους, κ δεν το μετάνιωσα καθόλου.

Για Mystifier τα είπε άψογα ο @Chrisp, οπότε δεν θα προσθεσω πολλα.
Υπερκαλτ αλλά όχι γραφικο, μεγαλοπρεπές αλλά κ τιμιοτατο, το θρυλικό κ αγαπημένο early 90s Black Metal των Βραζιλιανων αποδόθηκε με τον σεβασμό κ την αφοσίωση που του άρμοζε, κ αυτό έγινε δεκτο με αληθινή συγκίνηση κάτω από την σκηνή.

Οι διαρκείς αναφορες του Armando στην ελληνική black σκηνή των 90ς κ στους συνοδοιπόρους τους Rotting Christ, Varathron κ Zemial, η συμμετοχή του Μάριου των Lucifer’s Child (με τους οποίους είχαν βγάλει περυσι εκείνο το απίστευτο σπλιτακι) για την διασκευή του Nightmare των μεγάλων Sarcofago, αλλά κ η συνολική ατμόσφαιρα κ ένταση του live, τίμησαν τις καταβολες της μπάντας κ της σκηνής που εκπροσωπεί, με τον καλυτερο δυνατό τρόπο.

Ωστόσο, εκεί που θέλω να σταθω εγώ, ειναι στο support των Necrochakal, οχι γιατι ειναι μια από τις πιο υπερλατρεμενες μου μπάντες της τελευταίας δεκαετίας - μαζί με Rapture κ φυσικά Embrace of Thorns - ουτε γιατί αποτέλεσαν βασικότατο λόγο στο να μετατραπεί το χθεσινό λάιβ για μένα σε ΑΧΑΣΤΟ.

Ναι,για μένα, ισχύουν προφανώς ολα αυτα κ με το παραπανω.

Αλλά το σπουδαιότερο ειναι οτι οι τυποι έδωσαν μέσα από την ψυχή τους, χωρίς το παραμικρο holdback, ένα από τα πιο καταιγιστικα, βλασφημα κ πραγματικα ΑΚΡΑΙΑ λάιβ που μπορεί να φανταστεί κανεις.
Κ επειδή, κάποιες φορές, η επαναλαμβανόμενη χρήση κάποιων λέξεων μπορεί να θαμπωσει το νόημά τους, θα τονίσω όσο πιο εμφατικά μπορώ, ότι το συγκεκριμένο λάιβ ήταν ο ορισμός της ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ.

Τα καινουρια τραγούδια (αυτά της Satanas Rebirth κασσετουλας που βγήκε πριν από λίγους μηνες), είναι από τα πιο εξοντωτικα πραγματα που έχω ακουσει μέσα στο 23, κ αποδόθηκαν ζωντανά με όλη την πολεμικη λυσσα κ μανία που αρμοζει στο τερματισμενο black/death της μπάντας.
Όσο για παλαιοτερα Έπη όπως το Summoning the Legions κ Praise the Crucifix, απέδειξαν για άλλη μια φορά, στο σανίδι, εκεί που πραγματικα μετράει, ότι αποτελουν κάποιες από τις πραγματικα κρίσιμες, επικίνδυνες στιγμές του συγχρονου Extreme Metal.

Για να μην το κουράσω άλλο, να πω πως απο τα 20 - 30 λάιβ που έχω καταφέρει να δω ηδη μέσα στο 23, το χθεσινό, μαζί με Necrophobic κ Embrace of Thorns ειναι αυτα που κρατάω πιο έντονα ως κορυφαίες συναυλιακες στιγμές της χρονιάς στον ακραίο ήχο.

Αγωνιστικούς Χαιρετισμους κι από μένα στα παιδιά που ηταν χθες εκεί, κι ας μην έχει τυχει ακόμα να γνωριστούμε.

17 Likes

ΩΝΣΓ, πανικός έγινε! Αν δείτε και μέσα στο άρθρο, έχει βίντεο από το τικ τοκ στο οποίο ανοίγουν κύκλο και γίνεται moshing. Καλύτερο από πολλά αντίστοιχα που βλέπουμε σε ροκ/μέταλ συναυλίες.

Προφανως δεν υπαρχει thread οποτε θα το γραψω εδω.
Οι BFMV μας εδωσαν τα μυαλα στο χερι η το κοινο σε αυτους; Απιστευτος παλμος με τα pits να δινουν και να παιρνουν!
Disturbed οσο και αν μου αρεσουν δισκογραφικα, το '19 δεν εφυγα με τις καλυτερες των εντυπωσεων απο το live οποτε σημερα πηγα με χαμηλα τις προσδοκιες! Οφειλω να ομολογησω οτι με εξεπληξαν ευχαριστα! Πολυ καλυτεροι. Και εδω ο κοσμος συμμετειχε και το χαρηκε στο φουλ!
Nova Twins, not my cup of tea, αλλα παρολα αυτα τιμιες! Βασικα η τραγουδιαρα twin!
Προσελευση κοσμου μου φανηκε καλη!
Αντε και εις τα αυριανα!

6 Likes

Bullet οδοστρωτήρας!

Disturbed πολύ καλύτεροι από το 2019 (τότε είχα πορωθεί με anthrax βέβαια)!

Nova twins τίμιες, επιρροές από rage against the machine θα έλεγα…

3 Likes

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΙ Bullet For My Valentine με γαμηστερό ήχο , ξεσηκωτικοί , με χιταρες και με απίστευτα θερμή ανταπόκριση του κοινού

Με συγκίνησαν τα πιτσιρίκια που τα έβλεπα να χοροπηδάνε και να γουστάρουν με την ψυχή τους

πέρα από κάθε προσωπική προσδοκία η εμφάνιση τους ( σαν συνολική εμπειρία κοινό - μπάντα - ήχος - όρεξη - απόδοση ) , που τυγχάνει και μεγάλη εφηβική αγάπη . Αν δεν τους ανακοίνωνε δεν θα πήγαινα για Distrubed μόνο . Η εμφάνιση της βραδιάς και βάλε

και το '19 γαμάτοι ήταν αλλά το αποψινό δεν θα το ξεχάσω ποτέ

Disturbed επίσης πάρα πολύ καλοί , ομοίως με καλό ήχο , όρεξη και απόδοση . Damian ωραία φωνή και ιδιαίτερη χροιά . Πολλά διαλλείματα για 50ρηδες , σόλαραν όλα τα μέλη ξεχωριστά σε 80 λεπτά εμφάνισης ( όσα έπαιξαν κι οι BFMV που για μένα δεν είναι οκ για headliner όπως και δεν γούσταρα τα 75 λεπτά των Bullet το '19 )

για ova Twins , οκ , πρώτη φορά που δεν κατάφερε το " τρίτο όνομα " να με κάνει να ασχοληθώ έστω και λίγο . Ένιωσα playback αλλά δεν θέλω να τις αδικήσω , κάποια προηχογραφημένα θα ήταν προφανώς

2 Likes

Κι εγώ πριν από λίγο γύρισα.
Όντως όπως γράφει ο φίλος rebel οι BFMV ήταν εξαιρετικοί. Πάντως ο τύπος που τραγουδάει τρελός ποζερας, διαμαρτύρονταν για το δερμάτινο και τη ζέστη και δεν το έβγαλε.Πρεπει να έσκασε ο τύπος.

Oι nova twins κι εμένα δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα rap , beat , και ψιλομεταλ. Ίσως κάπου αλλού ταιριάζουν περισσότερο.
Οι ΒFMV έδωσαν ένα πολύ καλό σόου με όλα τα hitακια τους και το κοινό να τούς ακολουθεί. Πολύ πιο εκδηλωτικό απ’ ότι στους distrubed.
Οι εναλλαγές φωνητικών μου θύμισαν Trivium, πολύ δεμένη μπάντα.
Disturbed ότι περίμενα αυτό είδα,μια επαγγελματική εμφάνιση, τίποτα περισσότερο. Δεν ξέρω τι θέματα έχει ο Draiman αλλά το να τα κουβαλάς και να τα μεταφέρεις πάνω στη σκηνή δεν νομίζω πως είναι καλό για κανέναν.
Δεν χαμογέλασε καθόλου. Ελπίζω να λειτουργεί σα ψυχοθεραπεία όλο αυτό. Αν και διαφωνώ με αρκετά πράγματα που έχει πει ας είναι καλά ο άνθρωπος.

Καλά πέρασα σε γενικές γραμμές, δίχως να είμαι οπαδός κανενός συγκροτήματος, και ούτε θα γίνω. Απλά θα ρίξω μια αυτιά παραπάνω στο υλικό των bullet.

Υγ. Είχε πολύ περισσότερο κόσμο απ’ ότι περίμενα.
Υγ2. ΦΕΡΤΕ LIMP BIZKIT

6 Likes

Συμφωνώ απόλυτα. Οι Bullet τα έσπασαν σε σημείο που δεν το περίμενα. Ευτυχώς του είχαν δώσει αρκετό χρόνο να παίξουν ένα υπερπλήρες σέτλιστ.

Disturbed το '19 κι εγώ είχα ξενερώσει σε σημείο που φέτος δε θα πήγαινα αν δε με τραβούσε φίλος που ήρθε εκτός Αθηνών. Ευτυχώς βέβαια τότε είχαν σκίσει οι Anthrax οπότε δε φύγαμε απογοητευμένοι.

Χτες ήταν μέρα με τη νύχτα. Εξακολουθώ να πιστεύω πως θέλουν μια δεύτερη κιθάρα για τις ζωντανές εμφανίσεις αλλά κατά τα άλλα ήταν εξαιρετικοί. Προσωπικά η κατάθεση ψυχής του Draiman δε με ενόχλησε. Κι ένας άνθρωπος να χρειαζόταν να το ακούσει, άξιζε που το είπε. Αυτά που θα μπορούσαν να λείπουν, για μένα, ήταν τα σόλο. Κανείς δεν πάει disturbed για να ακούσει βιρτουοζιες, άσε που πιο πολύ σε τζαμάρισμα έφερναν. Αρκετά έως πολύ αδιάφορα.

2 Likes

Και εγώ αυτό περίπου ένιωσα εχθές.
Παρόλο που δεν μπορώ να πω ότι ακούω τρελά BFMV με κέρδισαν εχθές με το live τους.
Πολύ ενέργεια και από την μπάντα και από το κοινό.
Disturbed μια καλή επαγγελματική εμφάνιση. Και πολύ ωραία έκλεισε με το down with the sickness.
Δεν τους είχα ξαναδεί οπότε δεν ξέρω πως ήταν το 2019.

Ο ήχος γενικά μου φάνηκε αρκετά καλός (μπροστά αριστερά καθόμουν). Μόνο λίγο στην αρχή υπήρχε ενα θέμα με τις κιθάρες των BFMV το οποίο διορθώθηκε και στους Disturbed στα 2 πρώτα τραγούδια νομίζω ήταν κάπως χαμηλά η φωνή του Draiman.
Πάντως γενικά ωραία περάσαμε.
Σήμερα τα σπουδαία με Parkway

2 Likes

Τα ειχε πει και την προηγουμενη φορα :stuck_out_tongue:. Περα απο την πλακα ομως, αυτα ειναι παρα πολυ καλο να ακουγονται. Παρα πολυ καλο.

4 Likes

Μετά από σούζι η επόμενη μέρα είχε μόνο τριβόλια και διαόλια. Mystifier κυρίες και κύριοι, οι οποίοι ταίριαξαν ιδιαιτέρως με τον αχινό και τα μπαρμπούνια που έφαγα το μεσημέρι. Λίγος(?) κόσμος και καλός. Μιας και είχα πολύ εώς πάρα μα πάρα πολύ καιρό να παρεβρεθώ σε αληθινό black metal live οι συνατήσεις και οι κουβέντες πριν ξεκινήσει ήταν ότι καλύτερο. Necrochakal για τα προεόρτια και το πάτερ ημών. Ο λαϊνης μας έδειξε μέχρι και το βαφτιστικό του σταυρό. Μεγαλεία. Στη συνέχεια μόνο βλασφήμια και αλητεία. Ένας αρμάντο Beelzeebubth που μάλλον δεν πίστευε όχι αυτό που έβλεπε(γιατί δεν έγινε και κανάς μεγάλος χαμός) , αλλά το ότι έπαιζε στη χώρα των rotting christ, varathron κτλ. Οι λόγοι του ανάμεσα στα κομμάτια άνετα έμπαιναν στο βιβλίο με τις πιο cvlt ατάκες αλλά αυτό που κατάλαβα ότι όλα αυτά έβγαιναν από την καρδιά του. Ένας τραγουδιστής που πραγματικά τα διέλυσε όλα, οπως και ο drummer. ΑΛΗΘΙΝΟΣ CΑΤΑΝΙΣΜΟΣ.
Τα χαιρετίσμα τα μου σε chrisp και martian (που επιτέλους γνώρισα)
ΕΥΛΟΓΙΣΟΝ

6 Likes

Μερικά ολίγα λόγια…Nova Twins σπειρανε

5 Likes