Διάφορες συναυλίες χωρίς topic

Τι 200, νομίζω οριακά ξεπερνούσαμε τους 100 χθες. Συμφωνώ απολύτως με τα λεγόμενα του Μάνου, εγώ χθες πήγα ψιλοτουρίστας (είχα μια ιδέα τι θα δω και θα ακούσω, αλλά επιδερμικά πράγματα) και έφυγα όντας φαν και νιώθοντας πλήρης και γεμάτος παρά το ότι σερνόμουν από κούραση.

Το μόνο που θέλω να συμπληρώσω είναι αυτό που συζητούσαμε μετά το λάηβ και αυτό που με εντυπωσίασε ιδιαίτερα. Οι άνθρωποι παίζουν θεατρικά (εννοώ την κινησιολογία), με μάσκες, δεν μιλάνε καθόλου στο κοινό ΑΛΛΑ είναι αξιοθαύμαστο το πόσο καλή επικοινωνία έχουν με τον κόσμο. Με την γλώσσα του σώματος, χειρονομίες, μερικές (καλώς εννοούμενες) ποζεριές, νομίζω οι IT έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο πως να “συνομιλείς” με το κοινό χωρίς μπλα μπλα.

Πάντα τέτοια (χωρίς τα ξεφτιλίκια).

9 Likes

Για λιγότερο από μια ώρα , όταν χρειάζομαι 15-20 λεπτά να πάω και άλλα τόσα να γυρίσω σπίτι , δεν πάω ούτε για να δω την καλύτερη μπάντα όλων των εποχών

Προφανώς εννοώ headline σόου

Και εννοείται συνυπολιγιζω ότι η μπάντα ίσως δεν έπαιξε περισσότερο για χίλιους λόγους μετά τα χθεσινά

Δεν θα κακολογισω καμία μπάντα με τέτοιες συνθήκες που βίωσε , αν απλώς έτυχε

ΥΓ: θα τσεκαρω και τα δύο σχήματα γιατί σας εμπιστεύομαι

Χαίρομαι που ήρθε η μπάντα και έπαιξε και περάσατε καλά όσοι πήγατε.
Ας αναφέρω εδώ το περσινό περιστατικό, τον Απρίλιο, που ακυρώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή το live των Madebygrey και Messier13. Τότε είχε βγει μία πιο ευγενική ανακοίνωση από το μαγαζί, όπου αναλάμβανε την υπαιτιότητα για το συμβάν, βέβαια η ζημιά για τις μπάντες έγινε κι έχουν γράψει και δημόσια στις σελίδες τους τη δική τους πλευρά.
Παρακολουθώ πολλά χρόνια συναυλίες, ξέρω πολύ λίγα πράγματα για τα μαγαζιά, κάποια περιστατικά όμως μένουν. Η μουσική είμαστε κυρίως οι μπάντες και το κοινό και όποιος τρίτος εμπλέκεται πρέπει να βοηθάει και να σέβεται και τους δύο.

3 Likes

Κοίτα, μιλάς σε έναν άνθρωπο που σε άλλες εποχές, για να δει αγαπημένη μπάντα σε gig έπαιρνε πλοίο και έκλεινε χώρο να μείνει, που σημαίνει ότι αν έτρωγα όλη αυτήν την ταλαιπωρία για να δω 50’ μουσικής, ίσως να ξενέρωνα πολύ περισσότερο από το να μου έπαιρνε ένα τέταρτο περπάτημα στην Αθήνα. Από την άλλη, είναι και το τι συναυλία βλέπεις, αν αυτά τα 50’ είναι αψεγάδιαστα. Και ήταν - όπως και οι Messa πριν ένα εξάμηνο κράτησαν μία ώρα, αλλά ήταν καθηλωτικοί. Άλλες συναυλίες - δεν αναφέρομαι σε κάποια συγκεκριμένη, αλλά σίγουρα θα έχουν υπάρξει - κρατάνε μιάμιση ώρα, και είναι διεκπεραιωτικές. Αξίζουν περισσότερο;

Κατ’ αντιστοιχία, αξίζει περισσότερο τα λεφτά του και το χρόνο του το The Astonishing σε σχέση με το Hemispheres, επειδή κρατάει δύο ώρες+, ενώ το δεύτερο μόλις 35’ ;

Για μένα είναι σημαντικότερη μία συνολική εμπειρία της βραδιάς, και από αυτή την άποψη όλα ήταν χάλια εκτός των ΙΤ. Δεν υπήρχε support λόγω κακών χειρισμών εκ μέρους της διοργάνωσης, και η καθυστέρηση ήταν πολύ μεγάλη. Σε διαφορετική περίπτωση, αν συνέβαινε και πήγαιναν όλα ρολόι, εγώ πιστεύω δεν θα είχα κανένα παράπονο, κι ας έπαιζαν πάλι 50’, κι ας ερχόμουν από Ηράκλειο, κι όχι από Παγκράτι.

6 Likes

Τα είπες όλα συνονόματε.

Ούτε γω το υιοθετώ αυτό ότι μια μπάντα πρέπει να παίξει τουλάχιστον μιάμιση ώρα για να μπορούμε να πούμε ότι άξιζε το λάιβ.

Σαν έναν βλάκα εδώ κάποτε που είχαν έρθει οι Angel Witch, τα είχαν ισοπεδώσει όλα, κλαίγαμε δάκρυα χαράς κλπ, κι εκείνος έκραζε που η συναυλία ήταν “μόνο 70 λεπτά”… Να έχουν παίξει ολόκληρο το ντεμπούτο εν τω μεταξύ…

3 Likes

Πάντα η ποιότητα πάνω της ποσότητας…

Εγώ έχω τοποθετηθεί πολλές φορές για αυτά τα θέματα . Αν παίζουν 3 μπάντες παρόμοιου βεληνεκούς ας παίξουν από μία ώρα , δεν θα κλαψουρισω. Αν πάω να δω μια και παίξει 50 λεπτά, από μένα όχι

Από κει και πέρα ο καθένας με τα στάνταρ του , όλα τα γούστα δεκτά .

Σημασία έχει ότι στο τέλος φύγατε πολύ ευχαριστημένοι και γεμάτοι

Εγώ από Messa είχα φύγει πεινασμένος, άλλος έφυγε χορτατος . Ότι είχαν κάνει συγκλονιστική εμφάνιση συμφωνούμε όλοι

4 Likes

Καλησπέρα αδερφέ,

Επειδή παίζω στους Mass Culture (Μιχάλης) και μου έστειλε ένας φίλος το comment, κάπου νομίζω ότι έχει παρεξηγηθεί πολύ το τι ειπώθηκε σε αυτή τη συνέντευξη (θές γιατί ήταν τρεις ώρες κουβέντα η οποία συμπτήχθηκε σε μιάμιση σελίδα? θες γιατί πάντα στο γραπτό λόγο “χάνονται” κάποια πράγματα? Δεν ξέρω γιατί, αλλά συμβαίνουν αυτά, πάμε παρακάτω) οπότε θέλω λίγο να τα βάλω σε μια τάξη τα πράγματα.

Να ξεκινήσω από αυτά που θεωρώ ότι παρεξηγήθηκαν:

• Όσον αφορά τον κακό ήχο: Είναι ένα φαινόμενο που υπάρχει στους αυτοοργανομένους χώρους (και σε μαγαζιά εννοείται). Όχι παντού, όχι πάντα, αλλά τι να κάνουμε, υπάρχει και δεν νομίζω ότι το αρνείται κανείς. Ποτέ δεν είπαμε ότι παρατάμε το DIY για αυτό το λόγο, και για την ακρίβεια, πότε δεν είπαμε ότι παρατάμε το DIY. Αυτό που είπαμε είναι ότι θέλουμε να παίζουμε ΚΑΙ σε μέρη που έχουν την δυνατότητα να βγάλουν τον ήχο μας όπως τον έχουμε στο μυαλό μας.

• Η αναφορά στο οικονομικό (γιατί το μόνο που γράφτηκε ήταν απλά “Υπάρχει και το οικονομικό στη μέση”) έχει να κάνει κυρίως με το παραπάνω. Έχουμε δώσει ένα σκασμό λεφτά για εξοπλισμό, ηχογραφήσεις, βινύλια κτλ και θέλουμε αυτά τα λεφτά να μπορέσουμε και οι ίδιοι να νιώσουμε ότι κάπου πιάσανε τόπο, κάνοντας το που παίζουμε και ποίοι θα μας ακούνε, πιο προσβάσιμο όντας μη αυστηρά DIY. Δεν θεωρούμε ότι αυτό που κάνουμε πρέπει να έχει κάποιο οικονομικό όφελος. Δεν έχουμε δεί ούτε πενήντα λεπτά σαν έσοδα από οπουδήποτε έχουμε παίξει εκτός από μερτς και τα μεταφορικά μας (όταν παίζουμε εκτός Αθήνας), και δεν έχουμε και καμία αυταπάτη ότι αυτό πρόκειται να αλλάξει.

• Η αναφορά σε τσαμπατζήδες: δεν μιλάμε για λαιβ τα οποία είναι χωρίς είσοδο. Μιλάμε για κόσμο ο οποίος έρχεται σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, χωρίς να έχει καμία συναίσθηση του τι είναι ο χώρος αυτός και δεν έχει και καμία συναίσθηση για τη μουσική που παίζει ή θα παίξει. Εϊναι αρκετά τα άτομα που έρχονται γιατί έχει από φτηνό έως τσάμπα αλκοόλ, και “θα παίξει τουπα τουπα να κάνουμε κάνα πόγκο μωρε”

Από κει και πέρα, πραγματικά λίγο πιο κάτω στη συνέντευξη λέμε πόσο μας έχουν στηρίξει αυτοί οι χώροι, πόσο τους έχουμε στηρίξει και θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε κι εμείς.
Μέσα στο βινύλιο μας αναφέρουμε ξεκάθαρα την αλληλεγγύη μας σε αυτούς τους χώρους. Πριν δύο μήνες παίζαμε δωρεάν για να καλύψουμε έξοδα μιας κοπέλας που βιάσε ενας νεοδημοκράτης στο Βύρωνα και έσοδα του μερτς που πουλήσαμε το δώσαμε στα παιδιά. Το βινύλιο μας το δίνουμε ακριβώς όσο μας κόστισε και είναι από τα πιο φτηνά που έχω δει, στο bandcamp μας μπορείς να κατεβάσεις τα πάντα τσάμπα και ποτέ δεν έχουμε γυρίσει την πλάτη σε κανέναν DIY χώρο. Πάντοτε στηρίζαμε αυτές τις κινήσεις, είτε διοργανόνοντας, παίζοντας, ή απλά σαν θεατές τέτοιων εκδηλώσεων (και δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό όσο περνάει από το χέρι μας).

Στο δικό μου μυαλό, όντας τελείως υποκειμενικός, δεν υπήρχε καμιά ειρώνια, ασέβεια ή αρνητικότητα απέναντι στο χώρο αυτόν τον οποίο έχουμε μεγαλώσει. Δεν ξέρω πως βγήκε αυτό το συμπέρασμα, επειδή όμως ειπώνονται πράγματα που μπορούν να παρεξηγηθούν κάνω αυτό το πόστ για να τα ξεκαθαρίσουμε. Δεν μας γύρισε ξαφνικά 180 μοίρες το κεφαλί μετά από 12 χρόνια που υπάρχουμε και κινούμαστε σε αυτό το χώρο. Στην τελική, ΟΚ μπορεί να ειπώθηκε κάτι το οποίο μπορεί να θεωρείται μαλακία, αλλά εχουν ειπωθεί και γίνει άλλα 100 τα οποία δείχνουν το αντίθετο. Πριν υποτεθεί ότι ξαφνικά γίναμε ONIRAMA ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο, ακούστε και την δική μας πλευρά ρε παιδιά.

Θέλω πολύ να ακούσω την άποψή σου, είτε εδώ, είτε σε PM, είτε όπως θέλεις.

Πάντα φιλικά,
Μιχάλης.

12 Likes

Γεια σου Μιχάλη,

επειδή θέλω να είμαι ευθύς μαζί σου, την άποψή μου για όλα όσα αναφέρεις τη γνωρίζετε ήδη, μιας και είμαι από τα άτομα που συνέταξαν την απάντηση που σας στάλθηκε εκ μέρους του Ηχητικού Ξεσπάσματος στη Θεσσαλονίκη. Αυτά, βέβαια, δεν αφορούν αυτό το forum γιατί μιλάμε για μία εσωτερική επικοινωνία, αλλά το αναφέρω για δύο λόγους: πρώτον, για να μην παίζω «κρυφτούλι» και να παριστάνω ότι είμαι κάποιος που σας μιλάει για πρώτη φορά, και δεύτερον, γιατί δε θέλω να δημιουργηθεί και μία ψεύτικη, μεγεθυμένη εικόνα ότι ξαφνικά από διάφορες μεριές άσχετοι μεταξύ τους κριτικάρουν τους MC.

Από εκεί και πέρα, εγώ κριτικάρω κάτι πολύ συγκεκριμένο: τις δηλώσεις σας στο rockway.gr που αφορούν το D.I.Y. (μέρος των οποίων, μάλιστα, βάλατε σαν «επικεφαλίδα» στο post σας στη σελίδα σας στο Facebook. Από αυτό εγώ καταλαβαίνω ότι όχι μόνο είχατε αμφιβολίες ή δεύτερες σκέψεις για τις διατυπώσεις σας όπως αφήνεις να εννοηθεί τώρα, αλλά τις κρίνατε και ως άξιες να είναι στο πρώτο πλάνο).

Όταν μιλάτε για «επόμενο βήμα», εγώ το εκλαμβάνω (αν κρίνουμε ότι μία οποιαδήποτε πορεία αποτελείται από διαδοχικά βήματα που το ένα ακολουθεί το άλλο και σε μεταφέρει σε μία πιο «προωθημένη» θέση) ότι βλέπετε τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους ως ένα «σκαλοπάτι» που βοηθά ή προετοιμάζει μία μπάντα να παρουσιάσει το έργο της σε πιο διευρυμένα ακροατήρια. Φυσικά (ετυμολογικά μιλώντας) άλλο «επόμενο βήμα», άλλο «σκαλοπάτι», αλλά λαμβάνοντας υπόψη και τις υπόλοιπες δηλώσεις σας παρακάτω και (κυρίως) λαμβάνοντας υπόψη μία συζήτηση που έχει ανοίξει ήδη από τις αρχές του ’90 και ασχολείται ακριβώς με αυτό, δηλαδή τον εργαλειακό τρόπο με τον οποίο διάφορες μπάντες έχουν χρησιμοποιήσει τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, βρίσκω την έκφρασή σας τουλάχιστον ατυχή και ελεύθερη στο να ερμηνευτεί ακριβώς με τον τρόπο που την εννόησε κι ο δημοσιογράφος που σας έκανε την ερώτηση.

Όταν λέτε «θέλαμε επιτέλους να παίξουμε με καλό ήχο», εγώ το εκλαμβάνω ως μία ξεκάθαρη ειρωνεία προς τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους που τους χρεώνετε το θεωρητικό σχήμα «D.I.Y.=κακός ήχος».

Όταν λέτε «όταν έχεις επενδύσει πολύ χρόνο και λεφτά, θες τελικά να έχει ποιότητα αυτό που βγάζεις», εγώ το εκλαμβάνω ως μία ξεκάθαρη ειρωνεία προς τις D.I.Y. μπάντες που επιμένουν ακόμα να εκφράζονται δημιουργικά μέσα από αυτούς τους χώρους, ότι είτε δεν επενδύουν τίποτα, είτε μάλλον δεν έχουν τα ίδια standards ποιότητας με τις μπάντες που επιλέγουν τα clubs.

Όταν μιλάτε για «δίπολα από τα οποία πρέπει να ξεκολλήσουμε», εγώ καταλαβαίνω ότι όσοι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι επιλέγουν να λειτουργούνε με όρους δε σας αρέσουνε, αποτελούνται από… κολλημένους. Όχι απλώς από ανθρώπους που έχουν διαφορετικές θέσεις από τις δικές σας.

Εγώ δεν ξέρω αν τα λόγια σας μεταφέρθηκαν λάθος επειδή άλλος ο γραπτός ο λόγος κι άλλος ο προφορικός ή επειδή από 3 ώρες κουβέντα ο δημοσιογράφος έβγαλε μία σελίδα, αλλά σε κάθε περίπτωση εάν κάποιος δεν είναι ευχαριστημένος με το πώς βγαίνουν προς τα έξω κάποιες δηλώσεις του ή αν νιώθει ότι το ζήτημα είναι τέτοιας σημασίας που αξίζει ιδιαίτερης φροντίδας από μεριάς του, υπάρχει πάντα η δυνατότητα κάποιας διευκρίνησης, επισήμανσης κλπ. Εγώ δεν αντιλήφθηκα κάτι τέτοιο από μεριά σας (το ακριβώς αντίθετο, «διαφημίσατε» την κριτική σας προς το D.I.Y.), παρά μόνο εκ των υστέρων. Φυσικά η ερμηνεία που έκανα εγώ στα λεγόμενά σας, δεν παύει να είναι παρά η δική μου ερμηνεία. Ευτυχώς μιλάμε για μία δημόσια συνέντευξη στην οποία ο/η καθένας/καθεμιά μπορεί ν’ ανατρέξει και να βγάλει τα δικά του/της συμπεράσματα για όσα είπατε, να κρίνει αν ο λόγος σας χαρακτηριζόταν από ειρωνείες ή ήταν μία καλόπιστη κριτική κλπ. Θέλω να πω ότι ό,τι είπα δεν εδράζεται σε κάποια προηγούμενη εμπάθεια ή οτιδήποτε τέτοιο -δε σας γνωρίζω προσωπικά. Απλώς δίνω μία ιδιαίτερη βαρύτητα σε ό,τι ειπώνεται δημόσια από τον οποιοδήποτε.

4 Likes

Αν κρίνουμε από την ανάρτηση του, συμφωνώ ότι έχει σοβαρό θέμα, το οποίο είναι ότι πρόκειται για τριμαλακα.

3 Likes

https://www.facebook.com/photo?fbid=661001796071055&set=a.483723823798854

Το 24ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 7, 8 και 9 Ιουλίου στο Άλσος Βεΐκου.

Nέος πρύτανης του ΕΚΠΑ:

6 Likes

Μακριά απ’ τα στρασάκια μου ρε greek cunts!!!

2 Likes

Εμένα με σόκαρε η πρώτη φράση όπου αναφέρει ότι πέρασαν 8 χρόνια από την τελευταία του εμφάνιση στη. Ελλάδα

Ούτε τα μισά δεν θα πίστευα ότι έχουν περάσει

1 Like

Πολύ έντιμο από μέρους σου και σε ευχαριστώ. Ας μην μπούμε στην κουβέντα της εσωτερικής επικοινωνίας που είχαμε εδώ, συμφωνώ, απλά να αναφέρω εδώ ότι η άποψη που διατυπώθηκε στο μεηλ είναι πιο κοντά σε αυτά που γράφεις σε αυτό το ποστ παρακάτω, παρά σε αυτά που ανέφερα εγώ στο δικό μου. Όλα καλά, αλλη κουβέντα, πάμε παρακάτω.

Εδώ δεν σε πιάνω. Και από το ποστ μας, και από αυτά που γράφω πιο πάνω, εννοώ ότι κατά τη δική μας άποψη δεν υπάρχει λόγος να αναγκάζονται οι μπάντες να μπουν σε ένα δίπολο ή μαγαζία ή DIY χώροι. Θεωρώ ότι μια μπάντα που έχει ένα όνομα, πάιζει σε μαγαζιά, εάν θέλει να στηρίξει ένα χώρο, μόνο καλό θα κάνει στον ευρύτερο χώρο. Δεν υπάρχει κάποια δεύτερη σκέψη ή αμφιβολία επ’ αυτού.

Το επόμενο βήμα που αναφέρουμε, είναι το ηχητικό που έχουμε δουλέψει μόνοι μας (με εξοπλισμό και πρόβες) και συνδέεται με το ηχητικό του κάθε χώρου που ανέφερα και στο προηγούμενο ποστ. Το να έχουμε τη δυνατότητα το να παίξουμε κάπου που να μπορεί να βγεί το αποτέλεσμα που έχουμε στο μυαλό μας, μας δίνει μια παραπάνω ελευθερία, και ξαναλέω, μεγαλύτερη πρόσβαση σε κόσμο να μας ακούσει. Το να μας ακούσει περισσότερος κόσμος και να έρθει και να μας δει στην ΥΦΑΝΕΤ ή σε οποιοδήποτε χώρο, και άρα να υπάρχει μεγαλύτερη προσέλευση σε τέτοιους χώρους, μια ευκαιρία για τυχόν άτομα που θα τους ενδιέφερε, να ζυμωθούν με τέτοιους χώρους. Έτσι το βλέπω εγώ προσωπικά, αντιλαμβάνομαι ότι σηκώνει μεγάλη κουβέντα, την οποία μπορούμε να κάνουμε για άλλα 30 χρόνια και να μη βγει άκρη.

Δεν ήταν ειρωνικό, καθώς έχουμε παίξει και σε μαγαζιά με κακό ήχο και σε DIY χώρους με πολύ καλό ήχο. Θα συμφωνήσω μαζί σου παρ’ όλ’ αυτά ότι ναι, δεν διατυπώθηκε ωραία. (Ειλικρινέστατα δεν θυμάμαι αν αυτή ήταν η φράση που ειπώθηκε και πως ειπώθηκε - έχουν περάσει και 2 μήνες).

Σε καμία περίπτωση. Είναι δεκάδες οι μπάντες που ανήκουν ακόμα και στον πιο σκληροπυρηνικό DIY χώρο και είναι εξαιρετικές, και μαγκιά τους. Ο καθένας επιλέγει μέσα έκφρασης που του ταιριάζουν περισσότερο και τον διευκολύνουν. Για εμάς συγκεκριμένα, είναι δύσκολο να βγεί αυτό που έχουμε στο κεφάλι μας αν δεν υπάρχουν κάποια πράγματα από πλευράς εξοπλισμού (δεν μιλάω για τίποτα ακραίο, μόνιτορ, ένα αξιοπρεπές ηχοσύστημα και ένας χώρος που να “λειτουργεί” ακουστικά). Όταν δεν υπάρχουν αυτά, γίνεται πολύ πιο δύσκολο να βγεί ένα αποτέλεσμα με το οποίο είμαστε εμείς για τους ίδιους μας τους εαυτούς ικανοποιημένοι, και κατ’ επέκταση δεν θα πάρει και ο ακροατής αυτό που θεωρούμε ότι του αξίζει. Όπως λέμε και από κάτω, δεν σημαίνει ότι όλα αυτά τα σταματαμέ, έχουμε ήδη κλείσει κάποια λάιβ αυτή τη στιγμή σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, στα οποία ξέρουμε προκαταβολικά ότι δεν θα υπάρχουν μόνιτορ. Απλά κοιτάμε να μην γίνεται σε μικρότερο βαθμό μια έκπτωση στα δικά μας θέλω όσον αφορά τον ήχο μας.

Αυτό είναι ενα μεγάλο λογικό άλμα που έκανες. Με τον τρόπο που το περιγράφεις είναι λες και γίνεται προσωπική επίθεση σε κάθε έναν ξεχωριστά, ενώ εδώ απλά μιλάμε για καταστάσεις που εκ των έσω είναι δύσκολες να δεις και να αλλάξεις. Το ότι υπάρχουν κολλήματα σε οποιόνδηποτε χώρο (είτε μιλάμε για πολιτικό, είτε μιλάμε για περιβάλλον εργασίας, είτε για οποιονδήποτε συνεταιρισμό ανθρώπων) είναι λίγο-πολύ αναπόφευκτο. Από κει και πέρα, μην τρελαθούμε κιόλας, δεν σημαίνει ότι όλοι αυτοί είναι κολλημένοι μαλάκες. Το να μην δέχεσαι να ακούσεις μια άλλη άποψη και να την κουβεντιάσεις είναι αυτό που σε κάνει κολλημένο, και ευτυχώς, δεν πέφτω συχνά σε τέτοια άτομα στο χώρο. Το γεγονός ότι εγώ σαν τρίτος παρατηρώ μια παθογένεια και τη θίγω, δεν συνιστά προσωπική επίθεση σε κανέναν. Με την ίδια λογική, είναι σαν να σε κατηγορώ ότι είπες εμένα προσωπικά ανεκδιήγητο είρωνα σα Μιχάλη με βάση το ποστ σου, και δεν πιστεύω ότι είχες κάποιο τέτοιο σκοπό.

Δεν μπήκε κανείς μας στη διαδικασία διευκρινίσεων και επισημάνσεων, γιατί όλοι έιχαμε στο μυαλό μας όλη την κουβέντα που είχε γίνει, τις απόψεις που διατυπώνω που δεν είναι σε καμία περίπτωση ενάντια στο DIY, αλλά και το γεγονός ότι είμαστε όλα αυτά τα χρόνια ενεργοί στο χώρο και εκφράζουμε ακόμα και μέσα σε αυτή και άλλες συνεντεύξεις την αλληλεγγύη μας. Αυτή η εκ των υστέρων κουβέντα που γίνεται είναι γιατί προφανώς, κανείς δεν μπορεί να έχει τα ίδια πράγματα στο κεφάλι του με εμάς ή να τα βλέπει όπως εμείς. Εννοείται ότι τίποτα δεν είναι υπεράνω κριτικής, οπότε και κριτική στο DIY και στα πάντα θα ασκήσουμε, όπως θα ασκηθεί κριτική και σε εμάς και θεωρώ ότι αυτό είναι κάτι το πολύ θεμιτό και κάνει καλό σε όλους μας μια συζήτηση σαν αυτή. Από κει και πέρα, φυσικά και έχεις το δικαίωμα να ερμηνεύσεις όπως θέλεις τα πράγματα, και απ’ ότι καταλαβαίνω έχει παγιωθεί η άποψη σου, καθώς επιλέγεις να εστιάσεις σε πράγματα που την πλαισιώνουν για να τη δικαιολογήσουν. Εγώ παρ’ όλ’ αυτά ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν είναι τόσο άσπρο-μαύρο, ισοπεδωτικά και απόλυτα όπως τα έχεις εκλάβει. Ελπίζω να έχεις την διάθεση να το σκεφτείς λίγο περισσότερο και να μην κλειδώσεις στο μυαλό σου ότι είμαστε απλά μαλάκες που την είδανε ροκσταρ.

Καλη συνέχεια.

1 Like

Σημερινό πρόγραμμα

8 Likes

Πολύ κρίμα που οι Pigsx7 θα πραγματοποιήσουν τη παρθενική τους εμφάνιση μέσα στο λιοπύρι. Όπως κ νάχει θαμαστε εκεί από νωρίς για να τους δούμε!!!

3 Likes

Paradise Lost που έρχονται στις 10/12 στην Αθήνα λένε τίποτα για 40Ε ή θα κλαίμε τα λεφτά μας?

@GRACCHUS_BABEUF έχεις άποψη; Ή θέλεις να απαντήσω εγώ;

1 Like

Απάντα εσύ γιατί εγώ μόνο μια φορά τους έχω δει και είναι και πάνω από 15ετία πίσω

Δεν τους χάνω τον Δεκέμβρη όμως… Εδώ σκέφτομαι να πάω να τους δω και στα Χανιά!

5 Likes

Hit or miss είναι συνήθως κ αν παίξουν μόνο το Icon, που γι αυτό περιοδεύουν βασικά, μιλάμε για 60 λεπτα συναυλία. Εγώ που τους είδα πέρυσι νομίζω, στο Όσλο, ήταν πολύ καλοί.

όσες φορές τους έχω δει live, 2-3 αθήνα και τουλάχιστον άλλη μία λονδίνο ήταν άθλιοι. δεν ξαναπληρώνω για αυτούς. παίζουν λίγο και η απόδοση ήταν κάτω του μετρίου.