Διάφορες συναυλίες χωρίς topic

Οι φασαίοι/τουρίστες είναι απαραίτητοι για κάθε μεγάλη συναυλία, αλλιώς δεν βγαίνει το πράγμα. Θα πάνε και οι ακροατές του ροκ φμ, οι celebrities, θα κουβαληθεί κάποιος άκυρος φίλος για την παρέα κτλ κτλ. Έτσι είναι και δεν γίνεται αλλιώς.

Τώρα νταξ, σε μικρές συναυλίες δεν χρειαζόμαστε “φασαίους” για να χαλάσει το κλίμα μιας συναυλίας, αν παίζει κάτι ατμοσφαιρικό/acoustic/γουατεβερ, μια χαρά γαμάνε την φάση και οι φανς που δεν βάζουν γλώσσα μέσα.

Γενικά έχω την αίσθηση πως δεν μπορείς να ταμπελιάσεις εύκολα το κοινό μιας συναυλίας και, εν τέλει, δεν παίζει τόσο ρόλο αν κάποιος είναι φαν, έχει ακούσει δισκογραφία ή δεν ακούει καν αυτή τη μουσική. Ρόλο παίζει η κουλτούρα του καθενός, αν κατανοεί τους κώδικες συμπεριφοράς μιας συναυλίας (και γενικότερα κάποιας εκδήλωσης) και αν μπορεί να δείξει τον απαιτούμενο σεβασμό στο συγκρότημα και στους γύρω του.

19 Likes

Ξαναλεω για να μην παρεξηγουμαι, δεν το οριζουμε με τον ιδιο τροπο, αυτο που λετε εσεις ειναι πιο πολυ ο “τουριστας” που λεμε σε μια συναυλια. Ο φασαιος ειναι κατι πιο συγκεκριμενο, ο “παμε για την φαση δικε μου, με 3 μπουκαλια τσιπουρο μουλωχτα, να κανουμε και 3 μπαφους και να κανουμε τζερτζελο και χαμο” ειτε απο πανω παιζει ο Θανασης ειτε παιζει ο Τρανος.

Με αυτο τον ορισμο σιγουρα, στην πραξη βεβαια με τον συνηθισμενο ορισμο οι περισσοτεροι φασαιοι ειναι φιλειρηνικοι (φα-safe), ενα μικρο υποσυνολο τους ειναι αυτοι που δεν σεβονται τον/την διπλα τους, γνωρισμα βεβαια που δεν ειναι καθολου απαραιτητο να ειναι φασαιος καποιος για να το εχει.

1 Like

αυτοί που λες είναι οι γκρούβαλοι :stuck_out_tongue:

4 Likes

Λιγα λογια για τους γκρουβαλους της Ικαριας, εχω και ενα φιλο που εχει υπαρξει καποτε (2009-2014 εποχη, οχι και τοσο προσφατα), δεν τον ξερετε, απο το χωριο :stuck_out_tongue:

Αν και ο ορισμος του γκρουβαλου επισης ειναι αμφιλεγομενος, αλλιως παρουσιαζεται απο τους ιδιους και τους φιλα προσκειμενους και αλλιως απο τους haters (υποτιμητικα απο τους τελευταιους)

1 Like

Θα συμφωνησω παντως με τον αγαπητο Martian, διοτι θα θυμησω την περιπτωση του -σχωρεμενου- Πολωνου. Φανταζομαι κανεις δεν αμφισβητει την αγαπη για το μεταλ, αλλα εκανε μπουρδελο οποιο λαιβ συμμετείχε. Και ηταν παντα εκει. Δεν θελεις παντοτε φασαιους/τουριστες για να χαλασουν μια συναυλια, στους προσφατους Jag Panzer μια παρεα δεν εβαλε γλωσσα μεσα της και αναγκαστηκαμε να φυγουμε απο κοντα τους για να απολαυσουμε τη συναυλια. Αλλο να πεις με τον κολλητο δύο λόγια για την κομματαρα, τη μπανταρα, τον ηχο, αλλο να λυνεις τα ψυχολογικα σου.

Μιας και μπηκα στη συζητηση ομως, θα πω οτι διάβαζα παραπάνω τις σκέψεις σας για τα κινητα. Αν δεν υπαρχει αποφαση του καλλιτεχνη, που για εμενα θα ηταν σωστη, ή του διοργανωτη, it is what it is. Ειναι πια μερος της συναυλιακης κουλτουρας, πρεπει να το αποδεχτουμε. Σε αυτους με τα κινητα δεν αρεσει το pit, αλλα δεν μπορουν να το απαγορευσουν. Καθε ενας με την λοξα του. Ξερω οτι δεν βλεπετε, ουτε εγω βλεπω. Σηκωνω το κινητο για 10-20 φωτο σε ολη τη συναυλια, παλιοτερα εγραφα βιντεο μεχρι που καταλαβα ποσο μλκ ειναι. Αλλα that’s me.

4 Likes

Μόλις μου ήρθε επική φλασιά

Σε παλιό Χάμερ (early 00s λέμε τώρα) στη στήλη της αλληλογραφίας έχει στείλει γράμμα τύπος που λέει για την τάδε συναυλία και στο τέλος κράζει έναν που έκανε φασαρία έξω από το κλαμπ γιατί του είχαν κλέψει το κινητό. Και πέφτει η φαρμακερή ατάκα:

“Πρώτα απ’ όλα, πού ακούστηκε μεταλλάς με κινητό;”

Και στο επόμενο τεύχος ένας άλλος τον έκραζε, είσαι Νεάντερταλ και κάτι τέτοια :sweat_smile:

Τι ωραία που έχουν εξελιχθεί τα πράγματα…

16 Likes

Πωπω το “που ακουστηκε μεταλλας με κινητο” το θυμαμαι και εγω. Γερναμε…

2 Likes

Και τώρα που το σκέφτομαι, πρέπει να είχε μπει και σε Κήπο του Προφήτη!

1 Like

Ρε μόνο Maynard λέμε :stuck_out_tongue:

3 Likes

ΜΟΝΟ ΜΕΪΝΑΡΝΤ όμως. Τότε πολλοί είχαν στραβώσει αλλά, όπως αποδείχθηκε, λάιβ χωρίς δεκάδες κινητά να κάνουν πλίνκι πλίνκι γύρω σου και πάνω απ’ το κεφάλι σου = όλα τα γαμημένα λεφτά :exclamation:

2 Likes

Εντάξει, το έχουν κάνει κι άλλοι όπως ο Waters και ο Fripp. Και ο Axl το έχει κάνει ακόμα :sunglasses:

1 Like

Ο καθένας διασκεδάζει όπως θέλει αρκεί να μη δημιουργεί προβλήματα στους υπόλοιπους

Αν θέλει να διασκεδάσει σε μια γωνιά να βγάζει βίντεο δικαίωμα του . Αν σου κρύβει την οπτική η οθόνη του κινητού είναι θέμα

2 Likes

E ναι προφανως αυτο ειναι το ασχημο με τα κινητα, οτι ειναι αναμεσα σε εσενα που θες να δεις τη συναυλια και τη μπαντα και σου αποσπα την προσοχη. Αν τραβαει βιντεο καποιος απο καποια θεση που δεν εχει ατομα πισω του, προφανως και δεν ενοχλει.

Νταξει, δεν εγινε και κατι φοβερο, αλλα ειναι λιγο σπαστικο. Προσωπικα βγαζω παντα μια φωτογραφια την καθε μπαντα, ψυχαναγκαστικα λιγο για την αναμνηση, αλλα ποτέ βιντεο.

1 Like

Αυτο. Δεν μπορεις να το πολεμησεις, ας το καταλαβουμε.

Ξαναγραφω: “Σε αυτους με τα κινητα δεν αρεσει το pit, αλλα δεν μπορουν να το απαγορευσουν”.

Δεν μου αρεσει να μην βλεπω, αλλα λυπαμαι: δεν υπαρχει κανονας. Αν ο Maynard πει “οχι κινητα”, αρχιζει η μουρμουρα απο τους “δεν θα μου πεις τι θα κανω”.

“Τοτε φαε κινητο στη μουρη κι αν με δεις γραψε μου” η φαση.

Συνυπογράφω και τα σημεία στίξης

6 Likes

Καρδούλα αλλά δεν αφορά αποκλειστικά μόνο τις συναυλίες, αλλά το να είσαι άνθρωπος κ να δείχνεις σεβασμό στους άλλους γενικά στην ζωή σου.

5 Likes

Δεν τα ποστάρετε τα καλά. Obsessed + Darkest Era + δυνατά “ορεκτικά” και δεύτερη μέρα αφιερωμένη στον μπαρμπάWino.

Εκεί.

9 Likes

DARKEST ERA !!! Αυτά είναι

Εντάξει οι Scorpions αλλά έχει Πυξ Λαξ το Σεπτέμβρη στο ανακαινισμένο Θέατρο Λυκαβητού.

Τώρα να πάω να θυμηθώ τις πραγματικά μεγάλες στιγμές που ζήσαμε εκεί μαζί τους πριν 20 χρόνια ή θα σκάσουν μύτη όλα τα 20χρονα που τότε δεν είχαν γεννηθεί; Άσε που χωρίς Ξυδούς δεν θα είναι ακριβώς Πυξ Λαξ έτσι κι αλλιώς.

Σκέφτομαι ότι δεν θα νιώσω το συναίσθημα που είχα ζήσει τότε. I am confused :confused:

2 Likes