Παντως θα εκανα μια τραμπα Apollo με τον Herbie. Στο live Σαλονικα οταν ειπε κανα 2 δικα του εγινε της ποπης το καγκελο!
Ας γράψω δυο λογακια για το προχθεσινό live των Dodheimsgard στο Temple, δεν ήταν και ένα συνηθισμένο λαηβ σε κάθε περίπτωση και για εμένα ήταν η πρώτη φορά που τους έβλεπα. Btw,
το Temple ήταν ασφυκτικά γεμάτο στον κάτω όροφο, λίγο πιο χαλαρά στον εξώστη.
Ξεκινώντας από τους Dodsferd, είχα μικρή επαφή με το υλικό τους, κάποιες ακροάσεις δίσκων τους πριν το λαηβ μόνο, αλλά λίγο η διάθεσή τους και ο καλός ήχος, λίγο το υλικό που είναι φτιαγμένο για λαηβ, old school BM με αρκετά trashy περάσματα, και πέρασα πάρα πολύ καλά όσο έπαιζαν.
Πάμε στους headliners. Ξεκινώντας από το σετλιστ, τίμησαν όλους τους δίσκους τους, συμπεριλαμβανομένου και του Satanic art EP, αλλά και του πρόσφατου LP των Doedsmaghird, με το εξαιρετικό Death of Time. Όπως ήταν αναμενόμενο, έπεσε λίγο παραπάνω βάρος στο τελευταίο αριστουργήμα τους το Black Medium Current, με τρία κομμάτια (et smelter, Interstellar nexus, it does not follow). Το live είχε πολύ καλή ροή, με τα διάφορα στυλ τους να εναλλάσσονται εξαιρετικα.
Φυσικά, το μεγάλο στοίχημα ήταν αν η θεατρικότητα και η παρανοια που χαρακτηρίζει το μεγαλύτερο μέρος του έργου τους θα μπορούσε να αποδοθεί ζωντανά. Και η απάντηση είναι ένα εμφατικό ΝΑΙ. Οι Dodheimsgard, όπως τους είδαμε την Παρασκευή, είναι μια μπάντα που όντας δεδομένα από τους ηγέτες του Avant garde ακραίου ήχου, το λαηβ τους όχι μόνο έβγαζε όλα όσα κάνουν στο studio, αλλά του έδινε και παραπάνω διαστάσεις.
Και τώρα κάπου εδώ νομίζω πρέπει να πούμε για το Vicotnik. O τύπος είναι Καλλιτέχνης, ζούσε την κάθε στιγμή, πραγματικά δεν χορταινες να βλέπεις πως απέδιδε τον κάθε στίχο από το κάθε κομμάτι. Και μιλάω για τη θεατρικότητα και εκφραστικότητα του, αλλά και φωνητικά ήταν εξαιρετικός, με την γαμάτη χροιά του και τις κυκλοθυμικες ερμηνείες του. Εξαιρετική ήταν και όλη η υπόλοιπη μπάντα και η κοπέλα που έκανε τα δεύτερα φωνητικά, οι πληκτραδες και γενικά το υλικό τους αποδόθηκε εξαιρετικά σε μια συναυλία που θα μείνει στη μνήμη για τη διαφορετικότητα και του υλικού τους και της καλλιτεχνικής προσέγγισης σε αυτό.
Λαηβ-εμπειρια, από αυτα που δεν ξεχνιούνται ποτέ.-
Εμένα πάλι δεν μου άρεσε καθόλου. Το βρήκα πολύ ερασιτεχνική φάση. Από πλευράς παραγωγής ήταν μάπα, καθόλου καλό time adjustment, τα όργανα ήταν συνεχώς εκτός χρόνου. Επίσης έχω μια γενική απέχθεια για τα e-drums.
O Architect από την άλλη μου άρεσε. Είχε πινελές από proto-techno, acid trance ακόμα και goa trance. Ήταν και κάπως κωμικό να βλέπεις έναν 50+άρη να χτυπιέται σε στυλ 80ς new beat. Αλλά θα παραβλέψω το οπτικό και θα παραδεχτώ ότι ήταν μπόμπα ο τύπος.
Έχει βγει κανένα πρόγραμμα με τις ώρες για Gamma Ray σήμερα στο Principal ;
Μπήκα να δω τι σετλιστ έχουν και καυλωσα λιγάκι καθώς δεν τους έχω δει ποτέ
Τυπικό μεν , καυλωτικο δε
Με έβγαλε ο δρόμος σε πολλά εγχώρια τοπικά λαηβς το πσκ.
Έχουμε καλές μπάντες ρε φίλε.
Παρασκευή Πειραιώς academy, με alchemists, deus culpa και Sebia που λαηβ με το λαηβ βελτιώνονται, μπάντες που διαθέτουν όλες φωνάρες σε ψιλοδιαφορετικά μουσικά backgrounds, το καινούριο κομμάτι των Sebia δε δείχνει ότι βελτιώνονται και συνθετικά πολύ.
Σάββατο υπόγα, Procrastinate σταθερή αξία υπογείου που τα είπαν και πολύ καλά ανάμεσα από τα κομμάτια, Πάνω από το πτώμα μου κάτσα αποκάλυψη, τρία άτομα με διπλά φωνητικά έκαναν σοβαρό χαμό. Για Χωρίς Θάνατο δεν θα πω πολλά γιατί είναι φίλοι, αλλά πέρα από φίλοι είναι προδιαγεγραμμένο για μένα με τη μουσική που γράφουν ότι θα γνωρίσουν επιτυχία Καταχνιά άμα συνεχίσουν ακάθεκτοι.
Κυριακή Naos (πόσο τον αγαπώ αυτό το χώρο) και εντελώς στο στοιχείο μου, είδα για πρώτη φορά τους Heru που λάτρεψα τον πρώτο δίσκο τους, Heriot που κυκλοφόρησε πέρυσι, φουλ ικανοποίηση, και μαλλον θα έχουμε δεύτερο σύντομα. Οι Volynka έχουν μια γλυκιά παράνοια βρωμοροκ σκηνής Τζώρτζια, από την οποία κατ εμέ, τους λείπει το μπάσο που δεν έχουν ζωντανά για να τους εκτοξεύσει. Μακάρι θα πω. Οι Bacchus Priest από την άλλη είναι από τα εκπληκτικότερα σχήματα που έχουμε στην ήδη πλούσια sludge ελληνική σκηνή, συνδυάζοντας death στοιχεία με εκπληκτικές κιθάρες και τη φωνάρα της τραγουδίστριας τους που είμαι σίγουρη ότι μπορεί να κάνει τα πάντα.
Τις επόμενες εβδομάδες έχει πάρα πολλά εγχώρια λαηβ, μιας που μπάντες που έχουν μέλη στο εξωτερικό βρίσκουν ευκαιρία με τους παλλινοστούντες τα Χριστούγεννα να παίξουν. Ο καθείς στο γούστο του, ας στηρίξει ότι περισσότερο μπορεί, σε μαγαζιά και σε υπόγεια, έχουμε τρελές μπαντάρες σε αυτή τη χώρα που τους κρατάει πίσω κυρίως ότι πρέπει να δουλεύουν κάπου παράλληλα σαν σκύλοι. Και το ένα εισιτήριο ή μια μπλούζα τους βοηθάει.
Και μετά λέτε ότι πάω εγώ σε πολλές συναυλίες
εσύ είσαι κάθε μήνα έξω μάνα μου!
Αν και ήθελα να πάω malevolence, σκέφτομαι να τούς ανταλλάξω με τούς αδιάφορους Gamma ray για λίγη καλτίλα.
Πήρα τηλέφωνο κι έχουν μείνει λίγα εισιτήρια και θα πάω σε καμία ώρα να πάρω. Σου έστειλα μύν.
Παιξτε victim of fate or bust!!
Κάτι διάβασα για μία ατάκα του Vicotnik στο live περί εθνικοτήτων. Μπορεί κανείς να μεταφέρει τι ήταν;
Πως είναι/νιώθει μισός ινδός, μισός νορβηγός και μισός έλληνας είπε.
Εγώ σκέφτηκα Μπομπ Σφουγγαράκη εκείνη τη στιγμή.
Μάλλον γιάννη αλαφούζο έπρεπε να σκεφτείς.
Θα έχουμε λιποθυμίες στο Principal. Φισκα το μαγαζί κι ο εξαερισμός ανύπαρκτος. Κάποιοι γ@μιουνται.
@Miss_Machine πέρασες ένα υπέροχο π/σ/κ, μου θύμισες παλιές καλές εποχές που γύριζα όλα τα υπόγεια.
Να πω με τη σειρά μου ότι την Πέμπτη παίζουν οι Yellow Devil Sauce στο Nomads, έχουν πολύ καιρό να παίξουν τα παιδιά, μετά από αναβολές που προέκυψαν σε κάποια λάιβ που ήταν να παίξουν, θα τους ξαναδούμε. Από τις πιο παλιές εγχώριες μπάντες, αξίζουν και ίσως να τους τιμήσω παίρνοντας και κάτι από το merch.
ποιοι παίζουν?
Gamma Ray νομιζω.
Up the hammers 2026, 12 με 14/3 (20 χρόνια metal glory)