Καλό είναι το Ground Stage ρε.
Ναι ρε φίλε, ναι!!
Πριν απο λίγες ημέρες είχα γράψει για κάποιους που έπαιξαν στο relesse την ημέρα των Helloween και παιζαν σαν Helloween. Νατοι λοιπόν και σήμερα στους gamma ray. Μονο που πλεον παιζουν σαν priest…και με λιγο manowar στο τέλος.
Ανυπομονούσα για Gamma Ray από την μέρα που ανακοινώθηκαν , είχα πάρει εισιτήριο μόλις διάβασα την είδηση
Τους περίμενα καιρό και έκλεισα ένα ακόμα απωθημένο καθώς ήταν πρώτη φορά
Τρελό πάρτι με ύμνους , δεν γινόταν και αλλιώς με τέτοια κομμάτια
Ο ήχος ακριβώς τα ίδια θέματα με όσα έγραψαν τα παιδιά από Θεσσαλονίκη. Η μπότα τα μπούκωσε όλα . Σε σημεία δεν άκουγα φωνητικά, σε άλλες τα ριφφ κλπ
Silent Winter πολύ καλύτερο ήχο είχαν ( δεν τρελαίνομαι δυστυχώς αλλά πολύ τίμιοι . Δώστε τους λίγο παραπάνω χρόνο μωρέ )
Υπήρχε πολλή διάθεση , υπήρχαν τα τραγούδια , υπήρχε ο Kai με την κόκκινη Flying V . Λίγο ήχο να χαμε θα την είχα πολύ ψηλά τη συναυλία
Δεν πειράζει, πολύ όμορφα περάσαμε
Αισίως έφτασα τις 8 φορές. Καθε φορά το ίδιο κέφι και η ίδια ατμοσφαιρικό. Ακομα θυμάμαι αρχές του 90 στο Ροδον που μετα το live ο τότε διοργανωτής έφερε ενα Fiat uno της εποχής εκείνης και προσπαθούσε να βαλει όλο το συγκρότημα μέσα για να φύγουν. Μεγαλεία εχει ζησει ο Kai!
Ωραίοι οι Gamma Ray χθες, εντάξει δεν ένιωσα όπως το 1997 αλλά λογικό μου φαίνεται, γεράσαμε.
Κομματάρες, κέφι, μέτριος ήχος στα αριστερά όπως είπε και ο rebel, σε γενικές γραμμές όμως μιλάμε για ωραίο πάρτι, ίσως η τελευταία φορά που τους βλέπουμε αν σκεφτούμε ότι οι Helloween είναι φουλ ενεργοί πλέον. Kai είσαι τεράστια μορφή και σε ευχαριστούμε για όλα!
Metal πάρτυ χτες στο γεμάτο Floyd, Gamma Ray πολύ δυνατοί έστω και με μέτριο ήχο στο rhythm section (ενώ πχ το guitar tone προσωπικά μου άρεσε αρκετά)
Kai μορφαρα και παικταρας όπως πάντα, πολύ κεφατη και η υπόλοιπη μπάντα, τα τραγούδια που ακούσαμε ένα κι ένα όλα τους, απόλυτα highlights τα Rebellion in Dreamland και Man on a mission.
Μετά από 1.5 ώρα ενός απολύτως απολαυστικού λαηβ το Floyd ήταν γεμάτο χαμόγελα.
Δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι άλλο χθες, πήρα ακριβώς αυτό που ήθελα. Ένα setlist λίγο απ’όλα, τέλεια διάθεση και κόσμος που ήταν 100% εκεί για όσο έπαιξαν οι GR. Kai τιτάνας, μία από τις μεγαλύτερες μορφές της μουσικής μας.
Cheers σε όλους που είδα χθες, ήσασταν και πολλοί!
King Diamond επιτέλους!!!
ΗΓΓΙΚΕΝ Η ΩΡΑ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΝ ΑΣΠΑΣΜΟ.
ναι, προταση ειναι.
Καλημερα φιλε
Μου φτιαξες οχι μονο τη μερα με αυτη τη συναυλια που εγραψες…μεγαλη αγαπη το συγκροτημα!!
Και θα ερθουν και με Davidson!!
ΕΠΟΣ!!!
αχαχαχαχαχαχα
Για χθες:
Οταν θελεις να κανεις παρτι, καλεις ειτε Gamma Ray ειτε Helloween. Δεν μπορω να φανταστω κατι αλλο. Και ηταν ενα ομορφο παρτι, με κομματαρες-υμνους που επεφταν σαν best of (ενταξει, ελειπαν αλλα τοσα) μιας τεραστιας μπαντας. Χαναμε τις κιθαρες οταν επεφτε δικαση, το man on a mission ηταν σαν να μην παιχτηκε ποτε, τοσο μπουκωμενο, αλλα δεν εχω πολυ μεγαλο παραπονο. Το να βλεπω ξανα τον Kai στη σκηνη, ηταν τρομερο. Κατι πρεπει, ομως, να δουν τα venues για τον ηχο, μονο ο @martian τον περιεγραψε ως “descent” μεταξυ οσων συζητησαμε για αυτο στη διαρκεια και μετα το τελος της συναυλιας. Και δεν ειναι η πρωτη φορα που καθομαστε και ασχολουμαστε με τον ηχο σε λαιβ των τελευταιων μηνων/ετων.
Κλεινω με την ατακα του @shadowking69 σχετικα με το “γερασαμε”, ηταν κατι που ανεφερα στον Rebel καποια στιγμη. Περιμενα οτι στο Land of the Free θα σειοταν το Floyd, αλλα γενικα ηταν ολα πιο υποτονικα απο ο,τι φανταζομουν. Φωνη υπηρχε, οπως παθος και διαθεση, αλλα αντεληφθην πια οτι η εποχη που εσπαγαν οι μπαρες, περασαν ανεπιστρεπτι για αυτες τις μπαντες που γερασαν μαζι μας. Πλεον οι νεοτεροι τα σπανε σε αλλα γκρουπ και ακουσματα, ενω οι μπαρμπαδες που εχουμε απομεινει, μετραμε πονους στο γοφο/ισχυο/μεση/πλατη/γονατα/ωμους για να μπουμε ευκολα σε μπαχαλα. Πονανε τα κοκκαλακια μας.
Ηταν παντως 30 ευρω well spent και περασα ομορφα. Γενικο προσημο, θετικοτατο και αριστες αναμνησεις.
Κι εμένα μετριότατος μου φάνηκε ο ήχος, χαντάκωσε πολλά τραγούδια. Ο κόσμος πέρασε καλά γιατί είχε μπροστά του τον Kai, γιατί περίμενε πως και πως κάποια τραγούδια, γιατί υπήρχε νοσταλγία, γιατί αυτή είναι η φύση των Helloween/Gamma Ray. Αλλά, νομίζω δύσκολα θα ξαναπήγαινα.
Επίσης, πολύ συμπαθητική φιγούρα, αλλά τίποτα ιδιαίτερο ο (όχι τόσο νέος) τραγουδιστής που είχαν.
Δεν ήμουν ο μόνος που βρήκε οκ τον ήχο, πάντως. Είχε θέματα σίγουρα, αλλά εκεί που ήμουν επίσης σίγουρα δεν ήταν απελπισία.
Επίσης, κόντρα σε όσα λες για κοινό (που ισχύουν σε μεγάλο βαθμό εν γένει), σε όλες τις μπροστινές σειρές γινόταν ένας πανικός που δεν περίμενα. Ειδικά σε κάτι Man On A Mission (χαιρετούρα-αγκαλιά και βουτιά στο pit αγκαζέ θέλοντας και μη με τον forever young @Ironman1, απλά άνοιξε η γη εκεί πέρα, χάος) ή Rebellion ήταν λίγο τρόμος η φάση (με την καλή έννοια). Είχα πολύ καιρό να δω τέτοιο τζέρτζελο σε λάηβ τέτοιου βεληνεκούς.
Αν δεις τη “μεγάλη εικόνα” κυριολεκτικά και μεταφορικά , καθώς στεκομουν τέρμα αριστερά στο σκαλοπάτι , ο χαμός αυτός έγινε από 30 άτομα ανάμεσα σε 1500-2000 που χωράει το Floyd
Το θέμα ήχου είναι αιώνια συζήτηση, ανάλογα το που στέκεσαι έχεις και διαφορετική εμπειρία ( και στο γενικότερο vibe ) . Εγώ άλλαξα δύο σημεία και ήταν μπουκωμενος καθ’όλη τη διάρκεια
Ο κόσμος πέρασε τέλεια γιατί ήθελε να περάσει τέλεια και δεν θα μας το στερούσε τίποτα αυτό . Είναι η φύση της μπάντας τέτοια εξάλλου
ΦΑΣΑΡΑ.
Ειμουν πολυ σιγουρος οτι θα ερχονταν και χαρηκα που βγηκα σωστος χαχαχ
ΧΑΙΠ