Επιτέλους!
Θα προτεινα να ξεκινησεις με το περσινο τους the Healer.
Δισκαρος κ πολυ καλο σημειο εισοδου, νομίζω.
Εν τω μεταξυ παιζει να ειναι το πιο free form τους
Με το live
Κοιτα ειναι τελειως διαφορετικη φαση και πολυ πιο πειραματικη.
Θα μπορουσες να πιασεις πρωτα το What One Becomes και το Love In Shadow.
Θα μπορουσες να τσεκαρεις μεμονομενα καποια χιτακια για να τσεκαρεις τη φαση, πριν χωθεις στον πειραματικο θορυβο. Rigid Man, The Task, Yellow Dawn, Consumed.
Γενικα παντως ειναι λαιβ εμπειρια ακραια - οσες φορες τους εχω δει βγαινω μουδιασμενος.
Θα είναι ένα ενδιαφέρον πείραμα, το ακούω.
Έχει διαρρεύσει κανένα πλάνο θέσεων;
Ναι, τι;
( εχει τρομερη ροη, θα έλεγα, οχι;)
Δεν εχω βρει κατι λιγo πoυ εψαξα.
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ (Rod Stewart)
• PL1 - 240.00 €
• PL2 - 160.00 €
• PL3 - 140.00 €
• PL4 - 130.00 €
• PL5 - 100.00 €
• PL6 - 95.00 €
• PL7 - 89.00 €
• PL8 - 79.00 €
• PL9 - 69.00 €
Διαφημιση SUMAC στη Νοβα και τι αλλο μετα.
Και σκέφτηκα “ρε λες?”. Αλλά δε λέω έτσι, όχι.
Το pl9 λογικά είναι στο σταθμό ειρήνη και το pl8 στο πάρκινγκ. Δύσκολο να τα δωσω
Στο λυκαβηττό πιο εύκολα
εχει ενα παρατημένο κτίσμα από τη μεριά της Αλσούπολης, μούρλια για τέτοιες περιπτώσεις
Οι τιμές για Rod Stewart δεν είναι οι τελικές. Η Ticketmaster αυτή τη φορά το τερμάτισε. Για την αγορά τριών εισιτηρίων των 69 ευρώ η τελική χρέωση είναι περίπου 236 ευρώ (αντί για 207). Σε Lenny Kravitz και GNR οι τιμές που είχαν ανακοινωθεί εξαρχής περιελάμβαναν όλες τις επιπλέον χρεώσεις. ΑΠΑΤΕΏΝΕΣ!!!
Ενδιαφέρεται κάποιος για εισιτήριο Peter Hamill για αύριο στο ωδείο;
Λοιπόν, το συναυλιακο 25 ξεκίνησε υπέροχα αλλά κ τέρμα παραδοξα για τα δεδομένα μου,
με κουαρτέτα εγχόρδων κ σαξόφωνα
(σε ενα απο τα εντελώς ιδιαίτερα ακουστικά λάιβ της Σοφίας Σαρρή κ στην πρωτη από τις δυο μερες που έπαιξαν στο Gazarte οι πραγματικα φανταστικοι Bohren & der club of gore, αντίστοιχα).
Κ ήταν ακριβώς το Σβήσιμο/Αποφόρτιση που χρειαζόμουν μετά από μια από τις πιο έντονες
(κ αγαπημένες) συναυλιακες χρονιές της ζωής μου.
Οπότε εδώ, κάνοντας κ γω μια μικρή ανασκόπηση της χρονιάς που έφυγε (με τις κλασικές μου χρονοκαθυστερησεις) θέλω απλά να αναφερθώ σε ένα προχειρο αυθόρμητο Τοπ Τεν των πιο λατρεμένων μου Συναυλιακων Εμπειριών (από τα 40 more or less Λάιβ που είδα) μέσα στο 24.
Anaal Nathrakh
(Όλο το διήμερο - Αθήνα ΚΑΙ Θεσσαλονίκη)
Είχα καταθέσει σεντοναρα, δεν θα το κουράσω άλλο εδώ - από τις πιο έντονες συναυλιακες εμπειρίες της ζωής μου.
Benediction/Rapture
Κολασμένο Υστεροαυγουστιατικο Λάιβ με βρωμοξυλο βγαλμένο από τα παλια.
Belphegor/Malevolent Creation
Επικά ακραίο συναυλιακο πακετο με τρομακτική ένταση σε πολλες στιγμές.
Rotting Christ/Varathron
Μάλλον στα τρία πιο αγαπημένα μου λάιβ τους (απο τις εικοσιφευγα φορές που τους έχω δει μέσα στις δεκαετίες). Απίστευτη η ενέργεια του χώρου, συγκινητικό να τους βλέπεις μαζί με τους ετερους Μεγαλους Παλαιους της Σκηνής (Βαραθροναρα λεμε), ενώ αξέχαστες θα μου μείνουν κ οι εικόνες πενηνταρηδων (κ βάλε) να βουρκώνουν μέσα στο πιτ σε Forest of N’Gai κ Fgmenth, Thy Gift.
Behemoth/Testament/Pestilence
Μια από τις πιο αγαπημένες μου metal μερες από όλες όσες έχει κάνει το Release την τελευταία πενταετια.
Tο είχα γράψει το σεντονακι μου κ γι αυτο το λάιβ.
Ne Obliviscaris/Karma Violens
Τριπλα αναπάντεχη έκπληξη.
Μια - κ μονο που τους είδαμε (ποιος θα το φανταζόταν πισω στο 12),
μια δεύτερη - το γεγονός οτι μπόρεσαν να αποδώσουν τοσο τελεια ζωντανά όλον αυτο τον ηχητικό πλουραλισμό κ την μουσικη μαγεία που κρυβεται στα αλμπουμ τους,
κ μια τρίτη - ότι ο κόσμος θα ήταν τοσο τρελαμένος με την παρτη τους.
Πραγματικά μεγάλο λάιβ με πανέμορφες μουσικές (κ με τους παντα τίμιους κ δυνατους Karma Violens σαν opening act να δίνουν πονο , ενταση κ μερικές ριφφαρες, έτσι, να βρίσκονται).
Dødheimsgard/Dødsferd
Αλλή τεράστια έκπληξη.
Όσο αγαπημένη μπάντα κι αν είναι, η ωμή αληθεια ειναι οτι σε κανένα από τα προηγούμενα λάιβ τους στην Αθήνα δεν είχαν καταφέρει να εντυπωσιάσουν, κι ας είχαν στο μικρόφωνο τον μεγάλο Kvost (στα δυο πρωτα) κ τον μυθικό Aldrahn (στο τελευταίο κ πιο προβληματικο ηχητικα).
Οποτε σιγουρα δεν περιμενα τόσο ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ Λαϊβαρα σαν αυτή που έδωσαν τώρα, με έναν Vicotnic να αποδεικνυεται οχι απλά μη - διεκπεραιωτικος, αλλά ο πιο εντυπωσιακος Frontman που είχαν ποτε.
Λάιβ τόσο παρανοϊκο όσο οι πρωτες ακροασεις του 666 International- Back in the Day.
Dead Congregation/Aphotic/Kvadrat
Πέντε χρόνια είχαμε να τους δουμε κ είχαν λείψει.
Παραμένουν τιτανιοι κ ηγετικοι.
Σπουδαία κ τα support σχηματα.
(Μου στοιχισε πολυ που δεν προλαβα τους Kvadrat αλλά θα αναπληρωσω σε κανα μηνα που θα παιξουν με τους Defacement - κ που απ ότι έμαθα εκ των εσω θα παιξουν γεμάτη ώρα).
Emperor/Lucifer’s Child
Τους είχα δει πισω στο 97 σ εκείνο το Open Air όπου ο αέρας έπαιρνε τον ήχο, κ ο Ihsahn με την πανοπλια του παλευε με τις αντίξοες συνθήκες ( αλλά κ με απειρη νεανική πωρωση).
Τους ειδα ξανα, με τον Ihsahn ως prog intellectual βετεράνο πια (κ τον Samoth σαν Ζόμπι μα ολόϊδια εκδοχή του παρελθοντικου εαυτου του), να αποδίδουν εξίσου αυθεντικά (κ πολυ καλυτερα) κάποια από τα κορυφαία κομμάτια του ακραίου ηχου, με τον κόσμο από κάτω να λυσσάει.
Lucifer’s Child παντα εγγυηση δυναμικης, σχεδον μανιασμενης, αποδοσης στο σανιδι.
Ιστορικό (κ τέρμα απολαυστικο) Λάιβ.
Hellhammer/Primordial/Triumpher/Cursed Blood
Κ γι αυτό είχα γράψει σεντονακι.
Το πρωτο μυθικό ( για μενα) Λάιβ μιας πραγματικα σπουδαίας συναυλιακης χρονιας - ειδικά για τον Ακραίο Ηχο.
Κ δυο ειδικες αναφορες:
Slap n Panic Vol 8:
Υπεραγαπημενο Φεστιβάλ του βαθέος underground, όπου κάποιες από τις πιο λατρεμένες μου ελληνικές extreme metal μπάντες
(Rapture, Necrochakal, Embrace of Thorns αλλά κ οι παντα αγαπημένοι μια-κατηγορια-μονοι-τους Mortal Torment), μαζευτηκαν στο Temple για ενα εντελώς ισοπεδωτικό λάιβ, με όλα τα έσοδα να πηγαινουν σε πραγματικα ιερό σκοπό (Στεγη Θηλέων Άγιος Αλέξανδρος για κακοποιημένα ανήλικα κοριτσια).
Σπουδαίο κ αξέχαστο Λάιβ για άπειρους Λόγους.
Septicflesh στο Ηρώδειο
Ντάξει, καλά ήταν.
( οκ, ανεξάρτητα από αχρείαστες,ίσως, συζητήσεις περι ιστορικοτητας κ μη του εγχειρήματος - καθαρά σαν ενέργεια κ αλληλεπίδραση χώρου κ ηχου ήταν ψιλοαποστομωτικο δρώμενο)
Ωραίο το 24, το είπαμε;
(Ακραίο ήταν, αλλά συναυλιακα, ναι, γμσε)