Συμφωνώ σε όλα με τον death αποπάνω. Barlow, φωνή σα να μην πέρασε μια μέρα, γίγαντας, η μπάντα από την άλλη, για τα αυτιά μου, μπάντα σχολείου. Ψεύτικος ο τόνος στις κιθάρες, τα σόλο με κριντζαραν λίγο, λάθη πολλά. Εντάξει, γουστάραμε όμως. Gus g, μου θυμίζει πλέον την συμπεθέρα της γειτονιάς, τον αγαπάμε κι αυτόν όμως. Έπεσε και λίγο ξυλάκι σε 3 -4 σημεία, ομορφιές. Guardian αγαπάμε, μέτριο όμως για μένα το setlist, πέραν τούτου, κόσμος πολύς, βροχούλα στο τέλος, καλά να περάσετε και οι νότιοι.
Κάτσε έβαλα το ποντκαστ του Άλαν για τον Κερκ, ετοιμάζομαι και εγώ…
Αν βρίσκεσαι σε τέτοια επίπεδα ακουστικού μαζοχισμού, βάλε καλύτερα τίποτα από τις επιλογές μου να πάρουν και κανένα listen τα τίμια λαϊκά παιδιά :Ρ
Για πες και σε μας τους τρομοκράτες μετά τι μαλακία άκουσες
ακριβως αυτα!
διαβαζοντας το ποστ, ειχα την εντυπωση οτι το εγραψα εγω.
με τη διαφορα βεβαια οτι με guardian σχεδον εντυπωσιαστηκα (και ειχα να τους δω 17 χρονια),παροτι κι εγω θα ηθελα ενα διαφορετικο σετ (δεν φταινε βεβαια αυτοι που τα τελευταια δεν μου κανουν).
τεραστιο φαουλ της διοργανωσης που ειχε ουρα μεγαλη απο εξω και οι ashes ειχαν βγει ηδη.
απαραδεκτη καθυστερηση στην εισοδο.
Ημουν Ashes/ Blind Θεσνικη και συμφωνω 90% με τους προλαλησαντες!!! (Ειπα μηπως εγω ημουν ο μόνος παράξενος…)
O Barlow A Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο Σ   !!! Επαθα πλακα, φωνητικα ειναι σε υψηλοτατο επιπεδο, σαν να ακους Iced απο τα παλια αν εξαιρεσουμε την μπάντα…(Πολλα λαθακια, ζοριζονταν σε μερικα σολο κτλ)
Για Gus OK, εμεινα κι γω λιγο αμηχανος, σαν την πεθερα οπως εγραψε καποιος… ΑΓΑΠΑΜΕ GUS ομως!!
Oι Blind δεν ειχαν και το καλυτερο Setlist, κακες επιλογες για αρχη (δεν ζεσταινεται ετσι ο κοσμος…) και ο ηχος δεν ηταν πολυ καλος (κεντρο και 10μ απο σκηνη ημουν).
Τους ειδα στο rock of gods τελευταια φορά καπου στα late '90s, πριν γεννηθουν πολλοι απο εδω μεσα και δεν μπορω να πω οτι εντυπωσιαστηκα χθες… Το χθεσινο Live δεν μπορουσε να μεταδωσει το feeling των δισκων κατ’εμε και σε μερικα σημεια οντως ψιλοβαρέθηκα οπως σε πολυ λιγα live…Θες ο μέτριος ηχος, τα απαιτητικά χορωδιακά φωνητικά πολλών κομματιών, θες η μετρια αποδοση του Hansi , και το αποτελεσμα μέτριο…
Το υπεροχο πχ secrets of Ametrican gods δεν θα το αναγνωριζα αν δεν το ειχε αναγγείλει ο Hansi !!! Οι καλυτερες στιγμες  “A Past and Future Secret” και “and the story ends”…
Oπως και να 'χει τεραστια μπαντάρα , πηγα το πρωι γραφειο και ήπια μονορούφι ξανα το imagination…
Τις γνωστες enlightened centrist παπαριτσες του, τιποτα τρομερο, ποσο εχει παει το πολιτικο ντιμπεητ στα ακρα που η μια πλευρα κανει dehumanise την αλλη και λεμε τον αλλον φασιστα για το παραμικρο (δεν πολυδιαφωνω εδω), κατι πιπες για το horseshoe theory κτλ, τιποτα ιδιαιτερα ακραιο.
Κατι αποστροφες για την βια που χρησιμοποιειται για να φιμωσει τον διαλογο τα θεωρω πταισματα σε σχεση με μαλακιες που ακουω αριστερα-δεξια…
εμενα ο hansi μου φανηκε καλος.
γενικα, δεν τα απεφυγε ολα (αλλαγη τονων κλπ),οπως εκανε παλια (τουλαχιστον οταν τον ειχα δει) για να μην εκτεθει.
φυσικα και παλι το εκανε μερικες φορες (λογικο),αλλα ηταν καλυτερος,απο οτι τουλαχιστον περιμενα εγω.
να σημειωθει επισης οτι ο κοσμος ηταν απαραδεκτος.
δεν θελω να ξεκινησω συζητηση σχετικα με φασαιους και μη (αλλωσε ισως να μην ειναι αυτο το ζητημα), αλλα ,ειδικα στον barlow, ειχαν στηθει πηγαδακια συζητησεων , για οτι θεμα μπορουσε να φανταστει κανεις.
φασαρια και μπλα μπλα δηλαδη.
στην κυριολεξια,οταν προλόγιζε το εκαστοτε επομενο κομματι ο τραγουδιστης,παλευες να τον ακουσεις.
οι περισσοτεροι εξ αυτων,αργοτερα υψωσαν (κλασικα) και το κινητο τους,για να μοιραστουν τις συγκλονιστικες στιγμες που (δεν) εζησαν.
κριμα.
Πραγματικά, αυτό είναι άνευ ποταμών και να σκεφτείτε, πως μιλάμε για εμφανίσεις, που ο ήχος είναι τέρμα και ευτυχώς οι μουσικοί δεν αντιλαμβάνονται. Που να δείτε σε ακουστική εμφάνιση, πόσο αισχρό είναι. Πέρσι, 2 Νοέμβρη, είχαμε κανονίσει με έναν φίλο στην Άνδρο, να καλέσουμε τη Sophie Lies για μία ακουστική εμφάνιση, σ’ ένα πολύ ωραίο μαγαζάκι.
Η Μαρία (Sophie Lies) σε κάποια στιγμή, με πολύ ευγενικό τρόπο, τους έδειξε ότι μπορούν ν’ απολαύσουν ακόμα περισσότερο τη βραδιά τους και να χαλαρώσουν με μουσική, αν τη βοηθούσαν ν’ ακούει τη φωνή της.
Εννοείται, ότι δεν κρατήθηκαν για πάνω από ένα τέταρτο και ξανάρχισαν.
Θυμάμαι να νιώθω πολλή ντροπή και να ζητάω συγγνώμη, τόσο από τη Μαρία, όσο και από τον Στέφανο (τον κιθαρίστα της), στον οποίο κάναμε νόημα δυο-τρεις φορές ν’ ανεβάσουμε την ένταση (που ευτυχώς μας έπαιρνε). Πολλή ντροπή παιδιά κι ένιωθα άσχημα για τους δυο τους.
Να είναι άψογοι και φυσικά, υπέροχοι άνθρωποι. Να κάνουν το καλύτερο δυνατό και από ηχητικής πλευράς ν’ ακούγεται και να βγαίνει κάτι τέλειο και να στο διαλύει ο κόσμος.
το εχω ζησει σε ακουστικο της αννεκε , πριν μια δεκαετία φιλε μου.
αμηχανια τουλαχιστον.
το ίδιο και με τον Michael Krumins όταν άνοιξε για Soen
ακουστικο;
Ναι, κι ακόμη χειρότερα, ήταν μόνος του στη σκηνή, με την κιθάρα του
καταλαβα…
Εγω το εχω ζησει και απο τις 2 πλευρες. Να παρακολουθω κατι και να μην βγαζουν τον σκασμο αλλα και να παιζω σε σκηνη και απο κατω να εχει καποιες παρεες που απορεις γιατι ηρθαν…
ok,κατι πανω σε αυτο ηθελα να πω κι εγω.
αντιλαμβανομαι οτι υπαρχουν διαφορετικοι λογοι που ο κοσμος πηγαινει σε ενα λαιβ.
καποιοι το βλεπουν ως μια ωραια εξοδο,με ενα ποτο και πανε να διασκεδασουν.
και καλα κανουν.
για καποιους παλι,η συναυλια ειναι βιωμα.
η ουσια ειναι να υπαρχει ο απαιτούμενος σεβασμος.
τοσο προς τους μουσικους,οσο και προς τον κοσμο.
πχ ο barlow που αναφεραμε πριν, ειχε φυγει απο τους iced earth πριν 20 (βαλε) χρονια και ουσιαστικα ειχε αποσυρθει απο τη μουσικη σκηνη για πολυ καιρο.
το γεγονος οτι (εστω και με αυτο το line-up) ηρθε να παιξει ολο το dark saga αυτη τη φορα (θυμιζω οτι πριν δυο χρονια ειχε παιξει -σε ενα φοβερο λαιβ- πεντε iced earth τραγουδια), ηταν, τροπον τινα, κατι το ιστορικο. τουλαχιστον για μενα.
ε,δεν εκτιμηθηκε ιδιαιτερα ετσι οπως το εξελαβα εγω τουλαχιστον.
Θα πω οτι το εχω κανει, αθελα μου. Καταλαβα οτι σε συναυλια οπου δεν μου αρεσε αυτο που εβλεπα, επιασα το μπλα μπλα. Απλως ηταν στο Ριλιζ και ημασταν διπλα στο περιπτερο της Αμστελ, δεν χαλασαμε δλδ και τη διασκεδαση του μπαρμαν.
Δυσκολα ηταν στο στο Κυτταρο, βλεπαμε τον buddy lackey πριν ποσο, δυο χρονια; Δεν εβαλαν γλωσσα κατι μεθυστακες διπλα μας. Δυο-τρεις φορες παρατηρηση, εκοβαν για 2 λεπτα, μετα στα @@ τους. Και αντε, εκει ηταν ακουστικο… Τι να πουμε που στους Jag Panzer πριν 1-2 χρονια ακουγαμε τους διπλανους μας πιο πολυ απο τους αλλους που εσπαγαν τυμπανα. Ολοι μιλαμε λιγο-πολυ στις συναυλιες, αλλα κι ενα οριο δεν βλαπτει.
αυτο βασικα.