Τα έσπασαν πάλι οι DITZ χθες … τρομερή λαιβ μπάνταρα, εξαιρετική frontman και καλό κοινό.
Πρώτη φορά στο νέο Arch και εξεπλάγην πολύ ευχάριστα με τον εξαερισμό και τον χώρο. Μπορεί επειδή δεν ήταν πίτα και είχες λίγο τον αέρα σου.
Τα έσπασαν πάλι οι DITZ χθες … τρομερή λαιβ μπάνταρα, εξαιρετική frontman και καλό κοινό.
Πρώτη φορά στο νέο Arch και εξεπλάγην πολύ ευχάριστα με τον εξαερισμό και τον χώρο. Μπορεί επειδή δεν ήταν πίτα και είχες λίγο τον αέρα σου.
Ήθελα πολύ να έρθω αλλά ακόμα είχα νεύρα από την προηγούμενη ακύρωση στην πόρτα… σε συνδυασμό με την τοποθεσία αλλά και το timetable η όλη φάση ήταν αποτρεπτική.
Το οποίο πρόγραμμα από ότι έμαθα καθυστέρησε και 30-40 λεπτά.
Ναι γενικά είναι late night η φάση τους
23:40 περίπου βγήκαν. Αλλά άξιζε η αναμονή - είναι τοπ.
Katatonia ήταν η 4η (ή 5η) φορά που βλέπω και χθες έζησα το απόλυτο (προσωπικό) ξενέρωμα… Και εξηγούμαι…
Παιχτικά ήταν άψογοι, θα ήταν μια πολύ ωραία συναυλία αν δεν τους ήξερα ή αν τους είχα μάθει τα τελευταία 10 χρόνια…
Αλλά επειδή είναι μια από τις μπάντες που αγαπάω εδώ και πολλά χρόνια και όταν στη δισκογραφία σου έχεις μια τετράδα σερί δίσκων που άλλες μπάντες θα παρακάλαγαν να έχουν έστω έναν από αυτούς… Discouraged Ones - Tonights Decision - Last Fair Deal Gone Down - και φυσικά έναν από τους καλύτερους δίσκους ever όχι απλά δικό τους το Viva Emptiness (καλά για εμένα είναι 6αδα σερί καλών δίσκων με Dance of December Souls και Brave Murder Days, αλλά αυτά οκ το έχω πάρει απόφαση ότι δύσκολα να ελπίζω) και δεν παίζεις ένα, 1, ΕΝΑ, τραγούδι από όλα αυτά, όχι από κάθε άλμπουμ (που θα έπρεπε) αλλά έστω 1 από τα 4!!! Εε γ@μησε μας ρε φίλε!!
Δε λέω ότι δε μου αρέσουν οι επόμενες δουλείες τους, όχι όλες, άλλες λιγότερο άλλες περισσότερο, αλλά χθες μόλις τελείωσαν έφυγα πρώτη φορά στη ζωή μου τόσο ξενερωμένος από συναυλία…
Οι Katatonia έχουν στραφεί στην προώθηση του νέου τους υλικού, ο Renkse, που είναι πλέον η κινητήριος δύναμη της μπάντας, προτιμά να παίζει τα καινούρια και να υποστηρίζει τις δισκογραφικές κινήσεις των τελευταίων ετών. Όμως το νέο υλικό δεν αρκεί στους φαν. Ούτε εγώ περίμενα τα παλιά τραγούδια να είναι ελάχιστα στο set. Παίζουν σαν να μην είναι πια η ίδια μπάντα. Πιστεύω ότι και ο ήχος που είχαν χτες ήταν μέτριος. Ούτε οι κιθάρες ακούγονταν όπως έπρεπε, ούτε η φωνή σε ορισμένα σημεία.
Νομίζω πια μόνο αν έκαναν κάποια επετειακή συναυλία, όπως εκείνη για το Nigth is the new day, θα απολαμβάναμε παλιά τους τραγούδια. Αλλά δεν ξέρω κατά πόσο το θέλουν.
Σήμερα Metallica παιδιά, ωραία μπάντα, παλαίμαχοι. Αν πάει κανείς, να με ψάξει.
Εχουν κανενα γνωστο κομματι; Ξεκιναω για ΟΑΚΑ, με τραβανε κατι τυποι για ενα ιβεντ εκει. Καλα να περασουμε, θα με βρειτε ευκολα.
Ξέρω ότι σήμερα μάλλον δεν είναι κατάλληλη μέρα, αλλά what the heck, για τους πάνω-κάτω 100 (*) νοματαίους που μαζεύτηκαν χτες στη Death Disco, οι MECANO του όμορφα γερασμένου και ταυτόχρονα αγέραστου Dirk Polak έδωσαν ένα αψεγάδιαστο 90λεπτο gig, όπου, στην ευρύτερη χοάνη του post-punk των late 70s/early 80s βρίσκουν τον χώρο τους ήχοι προερχόμενοι απ’ το Manchester, τους KRAFTWERK, τον BOWIE, τους FLOYD και πολλά περισσότερα, ντυμένοι πάντα με κάποιος απ’ τους καλύτερους στίχους εκεί έξω. Κάτι σαν ΤΡΥΠΕΣ απ’ την κεντρική Ευρώπη ένα πράγμα…
Ακόμα και μέσα σε αυτα τα 100 άτομα βέβαια αναγκαστήκαμε να ανεχτούμε ομιλίες και γκόσιπ, καθώς και όχι λίγες περιπτώσεις όψιμων cameramen/-women. Τεσπά, στο τέλος μάλλον είχαν απορροφηθεί και αυτοί και αυτό κάτι λέει…
πλησιάζει η Παρασκευή για να ξαναδώ την αγαπημένη μου Patti ![]()
πληροφορίες που αλίευσα από το ΔΤ:
Ωράρια
• οι Πόρτες ανοίγουν: 19:00
• Έναρξη συναυλίας: 20:30
Σκηνή & τοποθέτηση μουσικών
Η Patti Smith με το κουαρτέτο της θα εμφανιστεί στο κέντρο του θεάτρου, στον κυκλικό χώρο της ορχήστρας. Η σκηνή λειτουργεί ως ο πυρήνας του χώρου, δημιουργώντας μια εμπειρία 360°, όπου μουσικοί και θεατές μοιράζονται το ίδιο σημείο αναφοράς και η συναυλία αποκτά έναν άμεσο, βιωματικό χαρακτήρα.
360 και η Πάττι χαχαχαχα
κρατάμε το ότι θα είναι στη θέση της ορχήστρας του θέατρου και ότι ξεκινάει νωρίς
Πράγματα που δεν ήξερα καν οτι υπήρχαν, πόσο μάλλον ότι ενδιαφέρουν το ελληνικό κοινό, πόσο μάλλον ότι θα έρθουν στην Ελλάδα για συναυλία.
Από τη High Priority που έφερε τους Metallica και τους Maiden…:
Dalek να λέει δύο τρεις φορές “i hear no music from my monitor man please” και στο πέμπτο τραγούδι να σηκώνει το μόνιτορ απ’ τη λαβή και να το πετάει κάτω με δύναμη μονολογώντας fuck this bullshit motherfucker man fuck , η πιο μέταλ στιγμή της εβδομαδας
Τα σπάσε το ντουέτο, αν και οκ, σήκωνε 3-4 κομμάτια παραπάνω.
Success lasts for seconds
Our future’s forsaken
(never found reason)
Blatant lies of Bourgeois
(never found meaning)
Seeps into vacant
(Found hatred and despair in breathing)
Eyes out of focus
Only see what they told us
World of weight’s on our shoulders
Ωχ, έρχονται αναμνήσεις από παλιά, καλά νόμιζα ότι σε είδα chrisp ![]()
αν είσαι αυτός που νομίζω ότι είσαι, καθόσουν κάγκελο δεξιά
1-0
μαλακία, ούτε κι εγώ ήμουν σίγουρος
Νεξτ τάιμ! Καλά να είμαστε
Για πείτε τι έλεγε?
Περιμένουμε τον Lyndon να γράψει… ![]()