Διάφορες συναυλίες χωρίς topic

Δεν τον ψηφισαν οι περισσοτεροι :stuck_out_tongue_winking_eye:!

7 Likes

Ευστοχη παρατηρηση!

1 Like

Υπάρχει καποια πληροφορία για το live των Night Flight Orchestra? Οτι θα ακυρωθει,θα ακυρωθει, για το αν θα υπαρξει καποια επιστροφή χρηματων αν το θελουμε? Το ιδιο και για Machine Head. Δε μπορουν ολοι σε οποιαδηποτε dates τα βαλουν το φθινοπωρο ή οποτε…

Απ’ ό,τι ξέρω για τα συγκεκριμένα δύο, περιμένουμε πληροφορίες ακόμα.

1 Like

3 Likes

Βάζω αυτό το ποστ εδώ αν και είναι… blast from the past γιατί δεν ήθελα να ξεθάψω το topic της μπάντας.

Σαν σήμερα, 20 χρόνια πριν, η πρώτη συναυλία των Crimson Glory στην Αθήνα (και 2 μέρες πριν στη Θεσσαλονίκη).

Επανενωμένοι το 1996, με νέο τραγουδιστή (Wade Black) και νέο ντράμερ (Steve Wacholz) που όμως, τελικά, δεν έπαιξε πουθενά (εποχή με ελάχιστες πληροφορίες τότε, τελικά μάθαμε ότι τα ντραμς στο άλμπουμ ήταν από drum machine), βγάζουν αυτό το καλούτσικο άλμπουμ (υποτιμημένο για μένα), πουλάνε καλά για τα δεδομένα της μπάντας και του γεγονότος ότι είχαν χαθεί για 4 χρόνια και αποφασίζουν να πάνε σε μίνι τουρ στην Ευρώπη. Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία και Βέλγιο με support τους Vanden Plas (!) κι Ελλάδα με τους Kamelot - που είχαν κι αυτοί έναν “νέο” τραγουδιστή, τον Ρόι Καν, και μια σχετικά νέα Σουηδική μπάντα, τους Evergrey. Οι τελευταίοι είχαν πάρει λίγη δημοσιότητα, απ ότι θυμάμαι, από το ελληνικό Metal Hammer που είχε γράψει αρκετά καλά λόγια για το “Solitude, Dominance, Tragedy” του 1999.

Τους Kamelot τους παρακολουθούσα ήδη από τον προηγούμενο δίσκο τους, το Siege Perilous του 1998. Ο Ρόι Καν μόλις είχε πάει στην μπάντα και το αποτέλεσμα ήταν ένας δίσκος μέτριος όπου το συγκρότημα φαινοταν να ψάχνει τον νέο ήχο του (που βρήκε στα 2 επόμενα albums). Ο Youngblood μάλλον κατάλαβε ότι είχε πυρηνικό όπλο στα φωνητικά αλλά δεν είχε καταφέρει να το εκμεταλλευτεί άμεσα. Για την ιστορία, ο τραγουδιστής που ο Καν αντικατέστησε, φημολογείτο ότι ήταν ο πρώην τραγουδιστής των CG, o Midnight (!) λόγω ομοιότητας στη φωνή παρόλο που το επίσημο όνομα ήταν αυτό του Mark Vanderbilt.
Με την αμέσως επόμενη κυκλοφορία τους όμως, άρχισαν να βρίσκουν τον ήχο τους, που ήταν αυτός του συμφωνικού power (με πολύ λίγο prog το οποίο μάλλον εξαντλήθηκε στο Siege Perilous). Μάλιστα είχαν κι αρκετό airplay με το “Nights of Arabia” (προσωπικά το έβρισκα αρκετά mainstream αλλά το έσωζε η ερμηνεία του Καν).

Από τη συναυλία θυμάμαι αρκετά πράγματα… Καταρχήν ήταν σε ένα μέρος που δεν είχα ξαναπάει, δεν ξαναπήγα ποτέ (πράγμα περίεργο καθότι ήμουν αρκετά ενεργός εκείνα τα χρόνια) και βασικά δεν έχω περάσει καν απ΄ έξω, από τότε. Λέγοταν “Bug Club” και ήταν λίγο πιο κάτω από την περιοχή που τώρα είναι γεμάτη μπαράκια, στο Γκάζι.
Το κλαμπ το θυμάμαι σχετικά μικρό και θυμάμαι ότι άνετα είχα βρει θέση μπροστά-μπροστά. Από Evergrey δε θυμάμαι πολλά παρά μόνο την κλασική χροιά του Englund. Kamelot, όπως είπα πριν, παρακολουθούσα δισκογραφικά εκείνη την εποχή αλλά παράτησα αργότερα, όταν το γύρισαν στο συμφωνικό. Όμως γούσταρα τρελά Conception και επιτέλους θα έβλεπα live τον Khan, ο οποίος και όντως ήταν απίστευτος.
Από εκείνη την εμφάνιση μάλιστα, καθώς και άλλες 2-3 σε εκείνο το tour, έβγαλαν τον live δίσκο “The Expedition” στον οποίο μπορώ να περηφανεύομαι ότι ήμουν μέσα :sunglasses:

Παρεμπιπτόντως, θεωρώ το Parallel Minds (και το Transcendence των ετερων της συναυλίας) έναν από τους 100 καλύτερους metal δίσκους, ever.

Τις προάλλες ανακάλυψα ότι η συναυλία της Θεσσαλονίκης ανέβηκε στο YouTube και για τις 2 μπάντες και προτείνω στους οπαδούς των 2 αυτών συγκροτημάτων, να ρίξουν μια ματιά γιατί η ποιότητα είναι ικανοποιητική και η απόδοση και των 2, πολύ καλή (με τις όποιες ενστάσεις για το αν ο Black μπορούσε να πει κομμάτια του Midnight).

Για τους Crimson Glory θυμάμαι ότι το κοινό ήταν πολύ ζεστό (και πως να μην ήταν με τέτοιες κομματάρες) αν και η μπάντα έπαιξε αρκετά κομμάτια από το Astronomica. Δεν ξέρω αν είναι η νοσταλγία της εποχής αλλά εμένα το άλμπουμ μου είχε φανεί μια χαρά αν και καταλαβαίνω τη γκρίνια για τον ήχο και τα ντραμς. Ο Black το πάλεψε όσο μπορούσε όσο ήταν στην μπάντα, ήταν περίπτωση Ripper Owens: Οπαδός της μπάντας, μεταλλάς και διαδεχόμενος ένα (σχεδόν) ιερό τέρας. Δεν έκατσε για πολλά χρόνια, ο Midnight προσπάθησε να ξαναγυρίσει (με τη γνωστή συνέχεια), έκατσε το λαχείο Todd La Torre αμέσως μετά αλλά δυστυχώς είχαμε και πάλι hiatus.

Δυστυχώς δεν είμαι στο πατρικό για να βάλω τη συνέντευξη του Black από το ΜΗ και την κριτική στον δίσκο, επομένως ανεβάζω μόνο τη φώτο της συναυλίας και το δισκάκι που είχα τσιμπήσει.

20 χρόνια πριν ακριβώς…

11 Likes

Αδερφέ ήμουν και γω μέσα!!! Κλασικά είχα πάει για Crimson αλλά άκουγα kamelot και μου άρεσαν πάρα πολύ τα 2 πρώτα τους. Μου άρεσε όμως ο Καν σαν τραγουδιστης οπότε και ότι τραγούδησε εκείνο το βράδυ με ενθουσίασε. Crimson τώρα είχα πάθει πλάκα με Black από το astronomica και μπορώ να πω ότι εκείνο το βράδυ μας κέρδισε όλους.

1 Like

αντί να πρήζουμε ο ένας τ αρχίδια του άλλου για τις θρησκείες δεν ασχολούμαστε λίγο με μουσική;;;;

ευτυχώς που το είδα στην κεντρική δλδ

Γενάρης του '21 ( όχι του 1821 )

4 Likes

@akefaloskavalaris (θα ορκιζόμουνα ότι αυτές τις αράδες τις έγραψες εσύ :stuck_out_tongue:) Ας πάρουμε παράδειγμα τους VIC . Εντελώς τυχαία τους επιλέγω, λόγω δυναμικής και μόνο. Μαζεύουν στο χαλαρό 10.000 άτομα. Με πληρότητα 40% θα τους δουν περίπου το 1/3 από τους φασαίους που συνήθως μαζεύουν.

1 Like

Θα ήθελα να έχω γράψει αυτό το μέρος του κειμένου:

(εάν δεν ξέρετε τι είναι το moshing κυρία Μενδώνη μου, είναι σαν να χορεύουν ταυτόχρονα ζεϊμπέκικο πολλοί μεθυσμένοι σε μικρό χώρο), κάθε 5 λεπτά ανεβαίνει στην σκηνή για stagediving (αυτό το ξέρεις, πονηρούλα), ενώ οι από κάτω γευόμαστε τα υγρά της πλάτης και των μασχαλών του ενώ τα υποδήματα του περνάνε ξυστά πάνω από το κεφάλι μας.

:heart:

3 Likes

Ακυρώθηκε το Los Almiros! Κάτα κάτα κάτα κάταρρέωωωωωωωωωωωωωω!!!

los almiros

Σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη συναυλία Dido - Athens - 22 June 2020 καθώς και ολόκληρη η περιοδεία στο πλαίσιο της οποίας θα εμφανιζόταν η καλλιτέχνης στη χώρα μας, ακυρώνεται λόγω των εξελίξεων της πανδημίας του COVID-19.

Οι επιστροφές χρημάτων ξεκινούν από τις 14/05 και θα διαρκέσουν έως τις 31/05:
Οι κάτοχοι φυσικών εισιτηρίων μπορούν να απευθυνθούν στα αντίστοιχα καταστήματα, από όπου τα προμηθεύτηκαν

Οι κάτοχοι ηλεκτρονικών εισιτηρίων θα λάβουν το αντίτιμο της αγοράς τους, απευθείας στην κάρτα μέσω της οποίας έγινε η συναλλαγή

Ελπίζουμε σύντομα το συναυλιακό μας απωθημένο να γίνει πραγματικότητα και να απολαύσουμε όλοι μαζί τη μαγευτική φωνή της…

See you soon Dido!

Μετά από όλα αυτά, πλέον το forum θα είναι…“διάφορα topic χωρίς συναυλίες”!

8 Likes

Για όποιον τυχόν είχε πάρει εισιτήρια για Hills of Rock φετος… Όπως φαίνεται αποζημίωση από Βουλγαρία θα πάρουμε, από Ελλάδα, χλωμό!

Μετά τους Katatonia, και οι Leprous streaming live με εισιτήριο 10€.

Εγώ δεν το θεωρώ κακή πρακτική, αλλά αν μη τι άλλο κάτι ενδιαφέρον στους καιρούς που ζούμε.

leprous live

Τροπος να υποστηριχτει ο καλλιτεχνης που εχει φαει τεραστια πουτσα ειναι, οποιος δεν θελει προσπερναει.

6 Likes

άλλος ένας λόγος να μην ξαναγοράσουμε εισιτήριο από την κωλοεταιρία:

Χωρις να υποστηριζω τη συγκεκριμενη εταιρια, furlough σημαινει οτι θα πληρωνονται μεχρι τον Οκτωβρη χωρις να δουλευουν (80% απο το κρατος και 20% απο την εταιρια) οχι οτι θα απολυθουν (τουλαχιστον μεχρι τοτε).

Τα 2 ελληνικά σάιτς που διάβασα λένε (λανθασμένα αν είναι έτσι όπως τα λες) για “άδεια άνευ αποδοχών”. Επίσης έγιναν και μειώσεις μισθών:

Για τους υπόλοιπους που θα μείνουν, προβλέπονται μειώσεις μισθών , οι οποίες δεν θα είναι οριζόντιες. Αυτές των στελεχών θα φτάσουν το 50%, ενώ μικρότερες θα είναι οι απώλειες σε ποσοστό όσο ο μισθός κατεβαίνει.

Ένα δύ πράγματάκια από κάποιον που ζει Αγγλία και ξέρει από πρώτο χέρι. Furlough σημαίνει ότι μέχρι ιούνιο-ιούλιο παίρνουν το 80% του μισθού τους από το δημόσιο, μέχρι τις 37.000 το χρόνο περίπου. Το υπόλοιπο χάνεται. Η εταιρεία δεν είναι υποχρεωμένη να πληρώσει το υπόλοιπο 20%. Κάποιες το κάνουν και κάποιες όχι. Μετά τον Ιούλιο το σχήμα αλλάζει και η εταιρεία θα πρέπει να να συνισφέρει στο furlough αν και δεν έχω διαβάσει λεπτομέρειες γιατί δεν με επηρεάζει προς το παρών. Μειωσεις μισθών έχει υποστεί η συντριπτική πλειοψηφία όσων έμειναν στις δουλειές τους, όχι οριζόντιες αλλά ανάλογα με το ύψος του μισθού τους. Όσοι παίρνουν καλύτερους μισθούς έχουν και μεγαλύτερες μειώσεις. Αυτά φυσικά ισχύουν μόνο για Αγγλία, δεν έχω ιδέα για άλλες χώρες και είμαι βέβαιος ότι η Live Nation έχει γραφεία και εργαζόμενους σε πολλές χώρες. Χωρίς να στηρίζω την εταιρεία και να λέω ότι είναι καλός εργοδότης, καλό θα είναι να έχουμε δύο τρία πράγματα στο μυαλό μας πριν κρίνουμε. Το να πληρώνεις 10.000 εργαζόμενους χωρίς έσοδα είναι απλά αδύνατο. Επίσης οι μειώσεις μισθών στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι προσωρινές. Πόσο προσωρινές, θα δούμε.

1 Like