Διάφορες συναυλίες χωρίς topic

Πριν κανα δίωρο δημοσίευσε την είδηση το rocking στο facebook και πέφτει πολύ κράξιμο στα σχόλια.

Καλά ό, τι να’ναι…

Προσωπικά αν είχα live studio εκτελέσεις σαν αυτήν, θα πλήρωνα κάτι τις γι’ αυτό. Συνειρμικά μου ήρθε:

2 Likes

Την Πέμπτη κάνουν και οι Arcturus live αλλά χωρίς εισητήριο. Μόνο donations για όποιον θέλει.

7 Likes

Να δεις που έτσι παίζει να μαζέψουν πιο πολλά από άλλους που βάζουν εισιτήριο…

4 Likes

Leprus δεν μου αρέσουν, αλλά τα σχόλια τύπου “άμπαλοι”… :no_mouth:

Ποτέ δεν θα καταλάβω την τάση να απαξιώνει ο κόσμος τα πάντα στο ΦΒ. Δεν σου αρέσουν, σου φαίνεται ακριβό, σου φαίνεται χαζό; Μην το δεις.

4 Likes

Δεν εχει νοημα αν δεν το μαθουν ολοι.

7 Likes

Ωραιοι ηταν κ οι Horisont το Σάββατο που επαιξαν απ το στούντιο,το εχουν ανεβασει για οποιον θέλει

3 Likes

μου αρέσει περισσότερο σαν κίνηση αυτό . Προσωπικά μιλώντας

1 Like

Και το πρώτο metal festival… από τα σπίτια των καλλιτεχνών!

Με δωρεές και αυτό και έχει μερικά ενδιαφέροντα ονόματα, π.χ. Khemmis (υπερλατρεύω), Mario Duplantier κ. α.

1 Like

Και οι Amorphis σε stream live, 8,5 € το τικετο

2 Likes

Γενικά το θέμα της παροχής υπηρεσίας με προαιρετικές δωρεές είναι πολύ ενδιαφέρον, ειδικά αυτήν την περίοδο.

Η gaming κοινότητα νομίζω είναι δεκαετίες μπροστά σε αυτό. Οι gamers δίνουν τρελές δωρεές στα αγαπημένα τους κανάλια στο Twitch και στο YouTube, σε σημείο που οι καλοί content creators βγάζουν έναν μια χαρά μισθό. Π.χ. τις προάλλες έβλεπα τον Total War streamer Legendoftotalwar, σε ένα παιχνίδι που δεν είναι και Fortnite ή Lol και μέσα σε ένα 6ωρο stream έβγαλε ένα καλό μεροκάματο (μέτρησα τουλάχιστον 70€).

Ταυτόχρονα, παρά την δυνατότητα πειρατείας σε τεράστιο αριθμό παιχνιδιών, έχουν την κουλτούρα του να στηρίζουν τις καλές προσπάθειες των εταιρειών. Δηλαδή τόλμα να πεις οπουδήποτε online ότι έπαιξες το Witcher 3 πειρατικά, θα σε γαμήσουν. Αντίστροφα, κράζουν ανελέητα και μποϋκοτάρουν ανελέητα όταν οι εταιρείες τους δουλεύουν (το Star Wars Battlefront II, το Fallout 76 και το Battlefield V δεν έφτασαν ούτε το 50% του selling potential τους).

Μήπως και η μουσική βιομηχανία και οι fans να αρχίσουν να στρέφονται προς μια τέτοια νοοτροπία;

Και ταυτόχρονα, βάζω έναν τελευταίο παράγοντα, δεν πρέπει να γίνει κάτι με τις streaming εφαρμογές μουσικής τύπου Deezer και Spotify, όπου υπολογίζεται ότι για κάθε 1000 plays τραγουδιών σου βγάζεις μετά βίας 4 δολάρια;

Υ.Γ. Για να είμαι απολύτως on topic, γιατί να μην δοκίμαζαν οι Leprous ή οι Amorphis που συζητάμε παραπάνω, να κάνουν το stream δωρεάν με προαιρετικά donations?

2 Likes

Εγώ πιστεύω πως οι μπάντες προσπαθούν να προσαρμοστούνε στη νέα πραγματικότητα. Δεν υπάρχει κάποιος “σωστός” τρόπος να μεταδώσουν τις συναυλίες τους (εννοώ με υποχρεωτικό εισιτήριο ή με προαιρετικό donation), είναι λίγο trial and error προς το παρόν. Θα προσαρμοστούμε όλοι :grinning:.

2 Likes

Συμφωνώ, όμως αυτή η προοπτική αλλαγής νοοτροπίας με ιντριγκάρει.

Ειλικρινά σου λέω, δοκίμασε να πεις σε gamer ότι “κατέβασες” το Witcher 3 να δεις πως θα αντιδράσει.
Ε μετά, δοκίμασε να πεις σε μεταλλά ότι “κατέβασες” το νέο Paradise Lost. Ουδεμία αντίδραση.

1 Like

Tώρα να πούμε ότι συγκρίνουμε 2 εντελώς διαφορετικά πράγματα.
Πόσα παιχνίδια παίζει ένας gamer τον χρόνο?
5-10?15?
Πληρώνει για όλα ή απλά πληρώνει για 2-3 βαρβάτα παιχνίδια?

Στην μουσική είναι ελαφρώς διαφορετικά τα πράγματα. Μια αυτιά έστω θα ρίξει κάποιος σε 50 καινούργιες κυκλοφορίες το χρόνο και αλλες τόσες παλιές. Όλα θα αρέσουν? Δύσκολο. Εγω επιλέγω και αγοράζω αυτά που πραγματικά μου άρεσαν. Τα υπολοιπα δεν τα ξανακούω.
Τεσπα, μετά πάει η κουβέντα σε δύσκολα μονοπάτια.

Γενικά είναι 2 διαφορετικές βιομηχανίες, με διαφορετικό κοινό, με διαφορετικό σκοπό και διαφορετικό τρόπο “κατανάλωσης”. Δεν μπορούμε να πούμε οι gamers αγοράζουν, οι μουσικόφιλοι όχι.

Όσων αφορά τα εισιτήρια, καλά κάνουν και βάζουν εισιτήριο, λεφτά θέλουν να βγάλουν οι ανθρωποι, για να συνεχίσουν να ζούνε από την μουσική (πολύ αμφιβάλλω ότι θα τα καταφέρουν βέβαια αυτή την περίοδο) τους.
Τώρα αν οποιαδήποτε μπάντα την είδε διαφορετικά και το κάνει τσαμπα, μπράβο της, δεν σημαίνει ότι οι άλλοι είναι μαλάκες όμως.
Μια χαρά αντίτιμο είναι τα 10 και 8μιση γιούροζ.

4 Likes

Δε νομίζω να το κάνω. Σκέφτομαι πώς θα αντιδράσω εγώ όταν αρχίσει να μου μιλάει ο gamer, θα είμαι σαν αυτόν στη διαφήμιση που έλεγε “στη μάνα σου τό 'πες;”

2 Likes

Τώρα, μπορεί εγώ να το έχω αντιληφθεί λάθος, αλλά πάντα πίστευα ότι μια ζωντανή συναυλία αξίζει να την παρακολουθήσεις γιατί βλέπεις το συγκρότημα ζωντανά μπροστά σου, να ερμηνεύει τη μουσική του επί σκηνής ενώπιων ακροατών, να υπάρχει αλληλεπίδραση τόσο μεταξύ μπάντας κοινού αλλά και μεταξύ των θεατών, για να μην μιλήσω για “λεπτομέρειες” όπως το να μπαίνεις στο χώρο, να νιώθεις την ατμόσφαιρα, την προσμονή, την έκρηξη ενθουσιασμού άμα τη εμφανίσει των μουσικών, και τόσα άλλα που όλοι γνωρίζουμε και δεν χρειάζεται να αναφέρω.

Τίποτε από αυτά δεν προσφέρει η θέαση ενός live stream concert, whatever. Τίποτε απολύτως.

Καλά κάνουν τα συγκροτήματα και απευθύνονται στους οπαδούς για ενίσχυση και όποιος θέλει στηρίζει, όμως πραγματικά το αντίτιμο των 10 € είναι τουλάχιστον υπερβολικό για αυτό το πράγμα. Θα μπορούσαν να το κάνουν για να μην χάσουν την φόρμα τους και να ζητήσουν προαιρετικά από όποιον θέλει να συνεισφέρει – κάτι που γίνεται από ορισμένους από ότι διαβάζω.

Άλλωστε, από ότι λέγεται στις συνεντεύξεις διαφόρων, οι περισσότεροι έχουν και “κανονικές” δουλειές αφού από τη μουσική δεν βγαίνουν τα προς το ζην.
Λίγο πολύ, όλοι οι κλάδοι έχουν πληγεί από την ιστορία με την καραντίνα, τις απαγορεύσεις και τα σχετικά, και το να διεκτραγωδείται η κατάσταση στη μουσική βιομηχανία μου θυμίζει κάτι επιχειρήματα που κυκλοφορούσαν παλιότερα, που για να αποτρέψουν τον κόσμο από το downloading έλεγαν πως αν χρεοκοπήσουν οι δισκογραφικές θα… πεθάνει η μουσική.

Φαντάζομαι όσοι κόπτονται για την στήριξη των καλλιτεχνών μέσω αυτής της κίνησης του live streaming, κάνουν το αυτονόητο και αγοράζουν κανονικά τα CD, βινύλια κλπ

5 Likes

Ναι ρε, σίγουρα :grin:

4 Likes

Evergrey
27 λεπτά ·
Metal heads, fans, friends and music lovers

We have decided that Evergrey also need to do what we can to interrupt the covid-19 hiatus. We want to bring some music and positivity back into our lives as we miss playing live and we miss playing music for YOU. Playing is our lives, and it has been so for quite some time, so when we are now facing the challenges this pandemic is making all of us go through, we need to find new ways to keep playing and of course also new strategies to survive economically.

Therefore today we announce that on the 27th of June 2020 we will broadcast a full live show straight from our hometown Gothenburg and the stage at Pustervik theater.

Much like all of our colleagues all of our shows this year have been cancelled but we have despite that chosen to make this a concert everyone can watch for free.

However you are more than welcome to contribute. Before and during the event you can donate through PayPal (info@geflemetalfestival.se) and if you live in Sweden also through Swish (123 277 0626). There is also the possiblity of buying support tickets at https://secure.tickster.com/w9pz2w2963r7ne1. Please note that tickets aren’t needed to watch the streamed concert, this is just another way for you to show your support.

Δωρεάν στρήμινγκ το λάηβ και όποιος θέλει να στηρίξει, στηρίζει. Ρησπέκτ από μένα.

5 Likes

Μόνο σε συναυλίες κολλάει τελικά, κρίμα να είμαστε τόσο άτυχοι

3 Likes
3 Likes