Δεν ηξερα που να το αφησω, ετσι το πεταξα εδω
Απο της 1 το μεσημέρι ειχα πάει. Δε περίμενα καν να παίξουν bed of nails. Νομίζω μετα το λαιβ στη Λεωφόρο αυτο ειναι το επόμενο καλύτερο.
Τι καλά, ένα φεστιβάλ σε 12 ημερομηνίες
Απ όσο ξέρω οι 10 περσινοί συν 2 ακόμα
Θα θέλουμε 500€ του χρόνου για συναυλίες
Θα έχεις αρκετά από φέτος ήδη!
Aυτό που δεν θέλει ο κόσμος εδώ να αντιληφθεί είναι το κόστος.
Αν ζεις από τη μουσική, με οτι έγινε, βρίσκεσαι ξεκρέμαστος. Πες οτι ήσουν σε μια ορχήστρα πχ, οχι κρατική. Τι έσοδα θα είχες ? Αν δεν έχεις δικαιώματα που χάρη στο streaming, τείνουν προς το φιλοδώρημα και δεν έχεις μια συμφωνία για ρούχα (που ο κάθε παπαρίδης bootlegάρει) ή για παραχώρηση της μουσικής σου (αν αυτή χωράει σε μια ταινία, σειρά κτλ), ή αν φευ είσαι “μικρός” τον ήπιες. Πολλοί είναι καθηγητές μουσικής για τα προς το ζην, αλλά όχι όλοι.
Έχουν κάθε δικαίωμα οι Leprous (που δεν μ αρέσουν) και οι κάθε leprous να προτείνουν 10ε εισητήριο, για την παροχή διασκέδασης. Ο μέσος χαραμοφάης, που μπορεί ή όχι να σκάσει λεφτά να τους δει (ζωντανά) έχει δικαίωμα να αρνηθεί. Απλά πράγματα. Το να τρολάρεις κτλ, απλά χαζό.
Δηλαδή;
Συνοψίζεις το 99% των ποστ του Primal, από ένα σημείο και μετά απλά χαίρεσαι για τη συνέπεια τους
Οκ, ας πετάξουμε την μπάλα στην εξέδρα.
Θεωρώ πολύ λογικό να θέλει αντίτιμο μια μπάντα γι’αυτό που κάνει. Δεν δουλευεί ο άλλος για “δωρεές”. Δεν μπορεί να συντηρήσει μια οικογένεια, μια δωρεές. Για να το λιανίσουμε σε 2 γραμμές.
Θες να υποστηρήξεις. Τα σκάς. Δεν θες ? Δεν τα σκάς, το να το σχολιάζεις αρνητικά είναι …ανόητο. Δεν μιλάμε ουτέ για ενα υπερτιμημένο προιόν, ούτε για μια αρπαχτή τύπου υπογεγραμμένο βιβλίο 300-700 ευρώ.
Το κανεις να φαινεται πολυ απλο. Το θεμα δεν ειναι αν θες αλλα αν μπορεις, γιατι τις περισσοτερες φορες μπορει να θες αλλα δεν.
Ποσές φορές ?
Μαζικά ο κόσμος δεν θέλει να πληρώνει για δίσκους, με το στρίμινγκ, να είναι “τεράστιο” και το psysical να αργοπεθαίνει.
Κάποιοι τα σκάνε ΧΟΝΤΡΑ, για 1 βινύλιο λχ υπο το μανδύα του συλλέκτη. Και γι αυτά τα άτομα δεν έχω καμία λύπηση. Η λογική συλλογής είναι πιο πολυ για κομπασμό, παρά επειδή έχεις την ανάγκη της μουσικής. Η μουσική και απο το στριμ θα παίξει και απο το CD και απο το LP.
Οι ιεροτελεστείες κτλ… ντάξ, καποια εποχή ανάβανε και φωτιά με τσακμάκι. Δεν είναι ανάγκη να πάμε τόσο πίσω.
Αλλά για να γυρίσω στο προκείμενο. Αν δλδ αγαπάς ΤΟΣΟ λέπρους και θες να τους βοηθήσεις, δεν είναι τόσο τραγικό να δώσεις 10ε, για να δεις μια συναυλία, που λογικά δεν θα κυκλοφορήσει, ή έστω θα τη δείς μόνο εσύ ο κ@##@μένος οπαδός, ΤΩΡΑ. Δεν είναι ούτε 30, ούτε 40 ευρώ.
Τα αρνητικά σχόλια κτλ… επ αυτού, είναι χαζά. Η ανάπαυλά για μπύρα στους σλείερ… Πω, είσαι σκληρος/η καργιολής/α, ακούς και σλάγιερ. Ντάξ. Αν δεν έχεις 10ε που λεεί ο λόγος να διαθέσεις για οτιδήποτε, τότε έχεις πρόβλημα διαβίωσης, όπου εκεί πάσο. Απλά εχω βάσιμες αμφιβολίες οτι αυτό είναι ο κανόνας. Ταξιδάκια στο εξωτερικό και κονσέρτα κτλ ποστάρει πολύς κόσμος εδώ, αρα δεν λείπει το δεκάρικο αλλά η ανοιχτοχεριά, νομίζω. Ολα αυτά χωρίς καμία διαθεση να ακουστώ εξυπνάκιας.
Αφου εδώ έρχομαι σε υποστήριξη μπάντας που ουσιαστικά δεν μου λέει και πολλά. Έχει καθαρά να κάνει με την “αρχή” και το να είσαι συνεπής σ’αυτά που λες.
12/6 θα είναι οι helloween εδώ. Τότε έχει και το release live. Αν καταφέρουν και βαλλουν live για όσο το δυνατότερο πιο ετερόκλητο κοινό μπορούν (Martin Garrix, Alpha Blondy, Parov Stelar) θα έχουν κερδίσει το πρώτο στοίχημα.
Τώρα για επιστροφές που λέτε έχετε δίκιο (μπορεί να προκύψει κάτι το 21 που δεν μπορείς να προβλέψεις από τώρα και να μην μπορείς να πας) αλλά και για μια συναυλία εργάζονται απλοί άνθρωποι όπως εγώ και σεις. Το Voucher είναι μια κάποια μέση λύση.
Βσκ λένε πολλοί για εμβόλια απο φθινόπωρο, απλά θα κάνουν δουλειά ή τσάμπα θα τρυπιώμαστε ?
Κρίμα που δεν μπορούμε να ξεσκάσουμε όπως πρίν, αλλά μπροστά σε πιο βασικά θέματα (που άπτονται της επιβίωσης κτλ) ας είμαστε πιο ρεαλιστές/υπομονετικοί, χωρίς όμως να χαριζόμαστε.
Έγινε ότι έγινε, να ζήσουμε να το θυμόμαστέ σαν κάτι περίεργο και παρελθοντικό.
Ελπίζω να μην πέσουν Fate πάνω σε αυτό, εγώ ας πούμε έχω πάρει εισιτήρια για Fate, Peppers, Helloween, ήδη έχουμε τις ημερομηνίες των δύο τελευταίων και κάνω προσευχές (προσευχές για Fate ρε τραγικέ; θα με κάψει ο Βασιλιάς) να μην πέσουν οι Fate σε καμία από τις 2…
το φοβάμαι πολύ αυτό , ελπίζω να μην είμαστε άτυχοι και χρειαστεί να διαλέξουμε
Βουλγαρία μόνο ρε
Μεχρι στιγμής για 3 live του χρόνου περιμένω πως και πως… Helloween, mercyful fate και Priest me KK (πιστεύω θα έρθει)
Που το βασίζεις ότι ο ΚΚ θα επιστρέψει? Έχεις δει κάτι πουθενά. Αν δεν κάνω λάθος οι τελευταίες δηλώσεις που είχα δει δεν ήταν και πολύ ενθαρυντικές.