Καλησπέρα, είχα βαρύ πρόγραμμα το ΣΚ και δεν απάντησα στον @Ian_Metalhead. Ήδη βέβαια πρόλαβαν αρκετοί μετά από εμένα: φυσικά δεν είναι πρώτης ανάγκης μία συναυλία, αλλά η διασκέδαση αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ψυχικής υγείας. Βλέπω νεαρούς να βγαίνουν έξω, να περπατούν ή να τρέχουν, να κάνουν κάτι τέλος πάντων για να βγουν εκτός σπιτιού. Τους κατηγορεί η πλειοψηφία του κόσμου, αλλά όχι εγώ. Δεν είναι δυνατόν να είσαι κλεισμένος μέσα διαρκώς, δεν μπορεί κανένα spotify ή netflix να υποκαταστήσει τις συναυλίες ή το θέατρο/κινηματογράφο.
Ναι, η συναυλία δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης. Αλλά είναι η υγεία. Και “σηκώνει πολλή συζήτηση” (για να κάνω σύνδεση με το προηγούμενο ποστ μου) για το αν η διασκέδαση αυτού του τύπου αποτελεί βασικό συστατικό για την υγεία της ψυχής.
Αλλά νομίζω ότι όλα αυτά είναι για άλλο τόπικ. εδώ θα δούμε (ίσως… ελπίζω) ονόματα κι όχι θεωρίες μπλα μπλα
Πάντως ρε παιδιά βλέπουμε από την άνοιξη και μετά, όλοι σκίζονται να κλείνουν συναυλίες φεστιβαλ καλοκαιρινα και δεν συμμαζεύεται . έκλεισαν ας πούμε και οι rotting για wacken…πολλόί αισιόδοξοι όλοι αυτοί μου φαίνονται. Μακάρι δηλαδή …αλλα δεν το βλέπω τόσο απλό
Αμα δεν έχει ανοσία αγέλης ήθα πουν μόνο με “εμβολιασμένους” θεατές να γίνονται ή απλά θα πουν να μην γίνουν καθόλου. Και τα μεγαλο-φεστιβάλ έχουν μια LN απο πίσω τα περισσότερα ή ομάδες επενδυτών και εταιριών που χορηγούν, και τσάτρα πάτρα θα μπορεσουν να τα ξαναγίνουν, κάτι μικρομεσαία όμως…
Εγω παντως οποτε πηγαινω σινεμα εκνευριζομαι πολυ περισσοτερο με τα μαλακισμενα που μαλακιζονται και φωναζουν, τον μαλακα με το κινητο που βαραει, τον καγκουρα που πεταει κρυαδες μπας και τον θεωρησει αστειατορα η γκομενα της παρεας και χωθει κτλ κτλ. Χιλιες φορες ταινιουλα στην τηλεορασουλα μου στο σαλονακι μου, μαλλον εχω γερασει και εχω γινει μισανθρωπος.
Η συναυλια ναι, ειναι τελειως αλλη φαση. Απο την αλλη ειναι ισως η χειροτερη απο τις εκδηλωσεις που θεωρουνται υγειονομικες βομβες, τι να κανουμε.
θεωρώ πως είναι σχεδόν βέβαιο πως δε θα γίνει καμία τέτοια εκδήλωση ούτε του χρόνου. απλώς για λόγους οικονομικούς (πχ μη επιστροφή εισιτηρίων, καθώς τα δρώμενα έχουν ανασταλεί και όχι ακυρωθεί) τηρείται ακόμα αυτή η στάση “αδιαφορίας” για τα πραγματικά δεδομένα και προγραμματισμού λες και όλα ήταν κανονικά (σχετικό άρθρο για την αντιμετώπιση, όχι για τις συναυλίες επισημαίνω):
σε κάθε περίπτωση, θα αρχίσουν να χτυπάνε καμπάνες από δω και πέρα νομίζω. σήμερα έσκασε του κειβ πάντως
We are very disappointed to announce that the Nick Cave & The Bad Seeds 2021 UK and European tour can no longer go ahead due to the ongoing situation with Covid-19.
The complexity and scale of the tour we had planned, combined with the continued uncertainty around the pandemic means that despite the hard work of everyone involved we have not been able to guarantee that the shows can happen.
For information on refunds please contact your point of purchase.
We are continuing to work on alternative plans for 2021 and 2022 and hope to announce some better news next year.
Κρατάω αρχείο συναυλιών ένα έτος με όλα τα εισιτήρια και με θλίψη κοιτάω το 2020.
Μια συναυλια, katatonia.
Κατάφερε κανείς να πάει φετος σε πάνω από 3;
εγώ πήγα σε 4 μάλλον , δεν θυμάμαι αν πήγα και σε καμία άλλη , νιώθω ότι πέρασε μια 10ετια από τότε έτσι καταθλιπτικά , δυστοπικά , τρομακτικά και μίζερα που εξελίχθηκε η χρονιά ( Rotting Christ , Leprous , Papa Roach , Riverside )
Πωπω δεν το είχα συνειδητοποιήσει, ξεκίνησα να σκέφτομαι και πήγα αυτομάτως στο '19 και μου πέρασε απ’το μυαλό για λίγο ένα “μα τόσα λαιβ είχε”. Λολ.
Πρέπει να πήγα σε 3. Δεν ορκίζομαι, δεν μπορώ να θυμηθώ τι γινόταν τον Γενάρη, 1/2 ήμουν Tedeschi Trucks Band & Blackberry Smoke (ό,τι καλύτερο έχω δει ποτέ btw), τον υπόλοιπο μήνα αγνοώ και τον Μάρτη ήταν οι Ved Buens Ende και οι Riverside. Αυτάαα…
Εγω πήγαινα σε 1 με 2 συναυλίες τον χρόνο, οπότε ήμουνα καλυμμένος και με το παραπάνω από Leprous (υπόψην το απόφασισα 8:30 το βράδυ της συναυλίας!).
Τεσπά, η διασκέδαση είναι τεράστιο πράγμα να υπάρχει ελεύθερη, δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης, αλλά έρχεται πρώτη ακριβώς μετά από αυτά. Είτε αυτό λέγεται βόλτα με φίλους, είτε φαί, είτε επίσκεψη, είτε συναυλία.
@pantelis79 πότε πρόλαβες και πήγες σε 13(!!) συναυλίες το 2020, εγώ δεν το έχω κάνει αυτό το πράγμα, ούτε στα ντουζένια μου με το άθλημα.