τελικά από τα συμφραζόμενα κ αν διαβάσει κάποιος τα παρόντα ποστ και ντριπλάρει την ευκολία του επιχειρήματος, “όλοι άνθρωποι είμαστε, είμαστε ίδιοι, είμαστε διαφορετικοί - unicef 2008” που στην πραγματικότητα καταστρέφει κάθε όμορφη συζήτηση που στηρίζεται σε εξ’ορισμού απλουστευτικές γενικεύσεις, θα συνειδητοποιήσει πως τελικά οι περισσότεροι συμφωνούμε πως οι γυναίκες δεν έχουν κ τόσο χιουμορ, ή μάλλον το περιορίζουν για τους λόγους που προαναφέρθηκαν. στους 30 (lets say δεν μέτρησα κ όλας) users που απάντησαν, 2-3 να είπαν ότι ξέρουν από 2-3 κοπέλες. Αν συγκεντρώσουμε τις κοπέλες αυτές σε ένα δωμάτιο, δεν γεμίζουμε ούτε τον προθάλαμο οφθαλμιατρείου. τουτέστιν, κλισέ ή όχι, κάπως συμφωνούμε. ιδιαίτερα αν διαιρέσεις αυτές τον αριθμό των συγκεκριμένων γυναικών με το σύνολο των γυναικών που τυγχάνει να γνωρίζουν οι users, πιάνουμε ποσοστά πίσσας και νικοτίνης…
όλα αυτά φυσικά αναφέρονται στο “ενεργητικό χιούμορ” της εισαγωγής, μιας εισαγωγής που κάποιοι πιθανότατα δεν διάβασαν, αν κρίνω από τις απαντήσεις των τελευταίων σελίδων.
απορία προς τα αγόρια : ναι, φυσικά και θέλουμε η κοπέλα μας να έχει χιούμορ. όπως θέλουμε να είναι κ όμορφη κ καλή και σέξυ κ να έχει τις χάρες όλες. αλλά στην πραγματικότητα ποιο από τα παραπάνω μετράει περισσότερο? χίουμορ έχει (παράδειγμα, μακριά από εμάς) - και η Έλντα Πανοπούλου, δεν βλέπω να σφάζονται στην ποδιά της τα παλικάρια… κάποιος 15 σελίδες πριν ανέφερε κάτι για κοπέλα “γλάστρα”. άδικος ο χαρακτηρισμός. το ότι μια κοπέλα μπορεί να μην παράγει ατάκες σε ρυθμό πολυβόλου, ούτε ηλίθια την κάνει, ούτε άσχετη, ούτε γλάστρα…
απορία προς τα κορίτσια : να ήσουν πιο όμορφη ή πιο αστεία ?
Χμ… Μπορεί να μη σφαχτούν πολλά παλικάρια για χάρη μιας μη-πολύ-εμφανίσιμης κοπέλας (αξιόλογης κατα τα άλλα), αλλά ίσως μόνο ο τέλειος ο άντρας του άλλου τοπικ! :lol:
Η απαντηση ειναι γνωστη.Πιο ομορφη.
Οπως ειπες και εσυ καλως ή κακως προτιματε να ειναι πρωτα ομορφη και καλοδεχουμενο εννοειται και το χιουμορ και οχι πρωτα να εχει χιουμορ και καλοδεχουμενη η ομορφια.
Μετα ομως, να μην μου τη λετε για τα ψευτο:roll: φεμινιστικα μου παραληρηματα…
Εννοειται οτι ΔΕΝ βαζω προδιαγραφες στο πως πρεπει να ειναι μια κοπελα για να μου αρεσει. Κατα καιρους μου εχουν αρεσει παρα πολλοι τυποι γυναικων και εμφανισιακα και ως προσωπικοτητες.
Η “ομορφη” πιθανοτατα θα μου τραβηξει το ενδιαφερον αμεσα και εντονα, ομως αν ειναι “περιορισμενης ευθυνης” τοτε το ενδιαφερον αυτο θα ξεθωριασει γρηγορα.
Η “αστεια/εξυπνη” παλι θα κερδισει το ενδιαφερον σε ενα καπως μεγαλυτερο χρονικο διαστημα αλλα το ενδιαφερον αυτο σιγουρα θα διατηρηθει (εκτος κι αν φαω χυλοπιτα βεβαια - πραγμα πολυ πιθανο :))
Φυσικα οπως δεν θελω (για γκομενα) μια κοπελα σουπερ ομορφη αλλα στοκο, ετσι δεν θελω και μια κοπελα πανεξυπνη/χιουμοριστα αλλα που να μην μου αρεσει εμφανισιακα.
Θα γράψω γενικά. Προφανώς υπάρχουν και εξαιρέσεις!
Οι γυναίκες έχουν χιούμορ, αλλά τελείως διαφορετικό από το δικό μας. Για την ακρίβεια δεν είναι ακριβώς χιούμορ. Είναι η ικανότητα να σχολιάζουν και να κρίνουν οτιδήποτε συμβαίνει και ό,τι βλέπουν στα άτομα γύρω τους, με αστείο τρόπο.
Επειδή οι ίδιες καταλαβαίνουν πως αυτό δεν αρέσει συνήθως στους γύρω, το κρατούν για τον εαυτό τους, τη διπλανή τους, ή την γυναικεία παρέα με την οποία θα βγουν την επόμενη μέρα.
Όταν οι γυναίκες είναι σε μικτή παρέα, σπάνια θα πάρουν το λόγο για να κάνουν χιούμορ ή να πουν κάτι αστείο. Όχι γιατί δε θέλουν, αλλά γιατί κατά βάση δεν μπορούν να πουν κάτι πραγματικά έξυπνο. Μπορούν όμως να σχολιάσουν με αξιοθαύμαστο τρόπο. Κάτι που το τακτ των περισσοτέρων όμως τους απαγορεύει να κάνουν “δημόσια”. Οι γυναίκες που συνήθως θεωρούμε αστείες είναι όχι αυτές που λένε έξυπνες ατάκες, αλλά αυτές που μπορούν να στην πουν κατάμουτρα με αστείο τρόπο.
Όταν θα βγουν σαν γυναικοπαρέα, τότε πεθαίνουν στο γέλιο μεταξύ τους, γιατί έχουν όλες την ίδια αίσθηση του χιούμορ και τότε μπορούν να εκφράσουν την άποψή τους (λέγε με και θάψιμο / κουτσομπολιό) πιο εύκολα.
Κοινώς, το χιούμορ διαφέρει ριζικά ανάμεσα στα δύο φύλα. Δεν μπορείς να πεις απλά “Οι γυναίκες δεν έχουν χιούμορ”. Έχουν, απλά διαφέρει τόσο πολύ από το δικό μας, που συχνά μας φαίνεται υποδεέστερο.
Δεν έχουν όλες οι γυναίκες χιούμορ. Ούτε όλοι οι άντρες. Και δε συμφωνώ με το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας (;; ) γιατί πιστεύω ότι η αίσθηση του χιούμορ δεν είναι κάτι με το οποίο γεννιόμστε, που δηλαδή καθορίζεται από κληρονομικούς ή βιολογικούς παράγοντες. Πιστεύω ότι είναι κάτι επίκτητο, αποκτάται σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας και εκφράζεται από τον καθένα μας με τον δικό του τρόπο.
Α και κάπου είδα ότι “συμφωνούμε λοιπόν οι περισσότεροι ότι οι γυναίκες δεν έχουν χιούμορ”. Η πλάκα είναι ότι οι γυναίκες λέμε “έχουμε” κι εσείς λέτε “δεν έχετε” :lol: Πολύ ασφαλές συμπερασμα
Επίκτητο νομίζω πως είναι το είδος του χιούμορ που προτιμούμε. Συμφωνούμε οι περισσότεροι πως η δεκτικότητα του χιούμορ αλλάζει κι από άνθρωπο σε άνθρωπο, χωρίς να σημαίνει όμως ότι δεν το καταλαβαίνει - απλά μπορεί να μην το γουστάρει. Το είδος της λογικής (ή μη) σκέψης που χαρακτηρίζει κάτι αστείο (βλ. Rowan Atkinson - Funny Business) νομίζω πως το’χουμε όλοι, αλλά σε άλλους δεν είναι τόσο ανεπτυγμένο ή ίσως άλλοι παράγοντες να μην το αφήνουν να εκδηλωθεί (υποσυνείδητα κ’ μη).
πολύ σοβαρά το πήρατε το θεμα βρε. κάποιοι έχουν, κάποιοι δεν έχουν. αντιστοιχα συμβαίνει κ με τις γυναίκες. πάντως αν θελήσουμε να κάνουμε μια αφελή γενίκευση, από το παρόν τόπικ, εγώ με το φτωχό μου μυαλό (που λέει κ ο Πανούτσος), μάλλον προς το “δεν έχουν” κλίνω… κ ναι αυτή είναι μια αφελής γενίκευση, κομματάκι αστεία. αλλά από την άλλη, μπορεί κ εγώ να μην έχω χιούμορ. κανείς δεν ξέρει… :roll: