Έχουν οι γυναίκες χιούμορ?

μακαρι να ημουν σοβαρη κ γω…#-o βασικα ειμαι στην αρχη αλλα αν γνωρισω καποιον καλα,ξεσαλωνω:p

βασικά η σοβαρότητα κ το χιούμορ είναι δύο διαφορετικά πράγματα όμως…

αν δεν βαριέστε, διαβάστε ενδεικτικά τα ποστ εδώ μέσα, το τόπικ είχε μια σχετική πλάκα

βασικα προτιμω το χιουμορ κ την πλακα αλλα με μετρο παντα…λιγη σοβαροτητα ειναι απαραιτητη.

Έριξα μια ματιά στο θρεντ απο την πρώτη του σελίδα… ήταν παράξενη η αίσθηση, λες και ήταν διαφορετικό το φόρουμ τότε… Ειπώθηκαν πάντως κάποια ωραία πράγματα εδώ μέσα.

φυσικα και δεν εχουν.

Ίσως ένα μεγάλο ποσοστό των γυναικών δεν έχει …ή δεν θέλει να έχει
γενικά το χιούμορ πάει πακέτο με το στυλ, είναι στα φτιαγμένο στα πλαίσια αυτού γι αυτο και συχνά οι απόψεις των άλλων για το ίδιο άτομο διαφέρουν.Αρα δεν μπορείς εύκολα να ορίσεις αντικειμενικά αν κάποιος έχει χιούμορ ή όχι και σε ποιο βαθμό!
Πάντως εγώ ανέκαθεν πέρνούσα καλύτερα σε παρεές που είχαν και αγόρια και όχι μόνο κοπέλες…:wink:

hlektra welcome back

Εχμ, χωρίς να θέλω να προσβάλω τα κουρίτσα του φόρουμ, δεν έχω ξεχωρίσει κάποια με ξεχωριστό χούμορ, νομίζω ότι παίζουν λίγο safe και δε θέλουν να τσαλακώσουν την εικόνα τους, ξέρωγω? (εξαιρείται η γνωστή-άγνωστη ε :p)

Τα ποστς τους δηλαδής είναι λίγο “ναι, τι ωραίο”, “μου αρέσουν οι Pantera” (που τέτοια τύχη), " χαχαχα τι αστείο video!"

Το ξέρω ότι τώρα όλες με μισείτε, αλλά έπρεπε να το πω :frowning:

Οχι δεν πειράζει καλά κάνεις και τους χώνεις…Τί ?Επειδή λες αλήθειες?τσ…τσ…κότες

Lunatic είσαι κι εσύ κουρίτσι και δεν έχεις καθόλου πλάκα. Να, δεν είμαι κότα!

το κότα δεν πηγαινε σε εσενα…αλλα αφου νιωθεις την αναγκη να το ξεκαθαρίσεις go ahead…
απο χιουμορ και εσυ βλέπω…πάντως …τα σπας…:smiley:

Εδώ έχουμε δύο πιθανές περιπτώσεις

α) ειρωνεύεσαι, ελπίζω όχι, αλλά και πάλι χου κερς :stuck_out_tongue:
β) νομίζεις ότι είσαι ον-τόπικ αλλά ξεχνάς τον τίτλο, ΕΙΜΑΙ ΑΓΟΡΑΚΙ!

καλα αστο σαμαν…μια μαλακια ειπα…αστο …:lol::lol:

Δε το αφήνω, θα το τραβήξω μέχρι να πεταχτεί κάποιος και να πει το κλασικό “υπάρχει και το μσν”

ύπουλος

οοοοοοοοοοοοοοοοο…και πρωτότυπος:lol::lol:

Που είναι οι μοντς να με σώσουν :frowning:

πάτα το κουμπάκι:wink:

Εγώ θα έλεγα η σοβαροφάνεια και το χιούμορ…

Και άλλο σοβαροφάνεια, άλλο σοβαρότητα.

[CENTER]Ο φεμινισμός συναντά το χιούμορ
The Guardian[/CENTER]

Σας ενοχλεί η πεποίθηση ότι όλες οι εργένισσες ποθούν διακαώς να παντρευτούν; Οτι οι γυναίκες γενικά έχουν μια ρομαντική προσήλωση στα προϊόντα καθαρισμού και ότι τα γιαούρτια με λίγα λιπαρά τις εκστασιάζουν; Τότε σίγουρα θα πρέπει να δείτε τα κωμικά σκετς με τη Σάρα Χάσκινς στην ιστοσελίδα Current TV ή στο Youtube. Εδώ κι ένα χρόνο, η Χάσκινς σχολιάζει τα πολιτιστικά στερεότυπα με τα οποία μας βομβαρδίζουν οι τηλεοπτικές διαφημίσεις και τα σίριαλ, χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό από αιχμηρές ατάκες και ειρωνική απορία. Σχολιάζοντας, π.χ., μια διαφήμιση που ισχυρίζεται ότι το μπότοξ «απελευθερώνει», επαναλαμβάνει το σλόγκαν «Εκφραστείτε!» συμπληρώνοντάς το με τη δηκτική φράση: «παραλύοντας μικρούς μυς στις προβληματικές περιοχές».

«Εδώ και χρόνια σκεφτόμουν ότι ο τρόπος που περιγράφουν οι διαφημίσεις εμάς τις γυναίκες και τη ζωή μας είναι γελοίος», λέει η Χάσκινς. «Μεγάλωσα σ? ένα σπίτι όπου η διαζευγμένη μητέρα μου δούλευε, και αυτά που έβλεπα στην τηλεόραση μού φαίνονταν σαν φανταστικές ιστορίες, σχεδιασμένες για να μας κάνουν να αισθανόμαστε άσχημα που δεν διπλώναμε τα ρούχα μόλις έβγαιναν από το πλυντήριο και που το σπίτι μας δεν άστραφτε από καθαριότητα». Οι εμφανίσεις της έχουν γίνει τόσο δημοφιλείς, που υπάρχει τώρα μια κίνηση στο Διαδίκτυο για να προσληφθεί στο τηλεοπτικό πρόγραμμα The Daily Show, μια από τις πρώτες σε τηλεθέαση σατιρικές εκπομπές της αμερικανικής τηλεόρασης (στην Ελλάδα μεταδίδεται από το CNN).

Η Σάρα Χάσκινς είναι μια από τις πολλές γυναίκες κωμικούς που έχουν αναδυθεί τα περασμένα δυο-τρία χρόνια και που μοιράζονται ένα χαρακτηριστικό: Είναι φεμινίστριες. Και αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν ληφθεί υπόψη ότι οι φεμινίστριες χαρακτηρίζονται γενικά ως στερημένες από χιούμορ, ικανές μόνο να ξεσκονίζουν παλιά συνθήματα και να στηλιτεύουν την πατριαρχία. Το στερεότυπο αυτό είναι γελοίο, βέβαια, αλλά υπάρχει από παλιά. Τουλάχιστον από το 1911, όταν οι «Νιου Γιορκ Τάιμς» δημοσίευσαν ένα άρθρο με τίτλο «Η έλλειψη χιούμορ στις σουφραζέτες». Και ενώ οι γυναίκες πάντα χρησιμοποιούσαν το πνεύμα για να δώσουν έμφαση σε πολιτικά μηνύματα, οι φεμινίστριες κωμικοί ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο ορατές.

Πέιλιν και Κλίντον

Αυτό συμβαίνει επειδή οι γυναίκες κωμικοί που βγήκαν τελευταία στο προσκήνιο είναι πολύ ταλαντούχες, αλλά και επειδή οι πρόσφατες αμερικανικές εκλογές πρόσφεραν πολύ υλικό για σάτιρα, με κορύφωση την υποψήφια αντιπρόεδρο των Ρεπουμπλικανών. Η Σάρα Πέιλιν έγινε ο στόχος του μεγαλύτερου κωμικού αστεριού της εκλογικής περιόδου, της Τίνας Φέι. Η ελληνικής καταγωγής κωμικός, βραβευμένη με 5 Emmy και δύο Χρυσές Σφαίρες για τις επιδόσεις της σε κωμικές σειρές όπως η δημοφιλής 30 Rock, έκανε θραύση μιμούμενη την Πέιλιν. Δεν τη σατίρισε με σεξιστικές επιθέσεις, όπως πολλοί άλλοι κωμικοί, αλλά απλώς μιλώντας με φράσεις απίστευτα κοντινές με εκείνες που πραγματικά είχε ξεστομίσει η υποψήφια αντιπρόεδρος (ανάμεσά τους και η περίφημη «Από το σπίτι μου βλέπω τη Ρωσία»).

H Εϊμι Πέλερ εμφανίστηκε μαζί με την Τίνα Φέι στο SNL, παριστάνοντας τη Χίλαρι Κλίντον ? και το δίδυμο ήταν ξεκαρδιστικό. Οταν ερωτήθηκε πρόσφατα από ρεπόρτερ αν είναι φεμινίστρια, η Πέλερ απάντησε «βεβαίως και είμαι», και την περασμένη εβδομάδα το υπογράμμισε αυτό εγκαινιάζοντας τη διαδικτυακή σειρά της «The Smart Girls at the Party», στην οποία παίρνει συνεντεύξεις από ταλαντούχες νέες γυναίκες με κοινό χαρακτηριστικό τους το χιούμορ. Η Γουάντα Σάικς, σταντ-απ κωμικός αλλά και ηθοποιός με εξαιρετικές επιδόσεις στην τηλεοπτική κωμωδία, έχει καταφέρει να κάνει χιούμορ ακόμα και με θέματα που άλλοτε θεωρούνταν «μη μου άπτου», όπως ο κίνδυνος του βιασμού. Υπάρχει ακόμα η Σαμάνθα Μπι, συνεργάτις του Τζον Στούαρτ στο «The Daily Show», η οποία έδωσε τα ρέστα της κατά την προεκλογική περίοδο ? ιδιαίτερα όταν ο Τζον Μακέιν μίλησε με ειρωνικό ύφος για τη «γυναικεία υγεία» απαντώντας σε μια ερώτηση για τις αμβλώσεις.

«Ας το πάρουμε απόφαση, εμείς οι γυναίκες λατρεύουμε τις αμβλώσεις», σχολίασε σαρκαστικά η Σαμάνθα Μπι, «και θα κάνουμε οτιδήποτε για να ζήσουμε αυτή την υπέροχη εμπειρία. Τίποτα δεν μας φοβίζει? αιμορραγίες, φλεγμονές στη μήτρα, θάνατος, μπλα, μπλα μπλα? Και σταματήστε επιτέλους τις δικαιολογίες περί ?βιασμού?, ?αιμομιξίας? και ?αιμομιξίας μετά βιασμού?. Σας ξέρουμε καλά, κυρίες μου. Μη νομίζετε ότι έτσι θα πάρετε το χρυσό εισιτήριο για το εργοστάσιο των εκτρώσεων, εντάξει;».

Ο ριζοσπαστικός χαρακτήρας αυτού του χιούμορ δεν αφορά το γεγονός ότι οι φεμινίστριες δεν αναμένεται να είναι πνευματώδεις, αλλά το ότι οι γυναίκες γενικά κατηγορούνται πολύ συχνά για έλλειψη χιούμορ. Το άρθρο του Κρίστοφερ Χίτσενς στο περιοδικό Vanity Fair το 2007, με τίτλο «Γιατί οι γυναίκες δεν είναι αστείες», προκάλεσε θύελλα επιδοκιμασιών όσο και ύβρεων και ήταν απλώς το τελευταίο σε μια μεγάλη σειρά επιθέσεων στις κωμικές ικανότητες των γυναικών ? υπάρχουν δεκάδες ιστοσελίδες αφιερωμένες στο πόσο ξενέρωτες είναι οι γυναίκες.

Γέλια αντί δακρύων

Ο,τι κι αν ισχυρίζονται τα στερεότυπα, οι περισσότερες φεμινίστριες αναπτύσσουν ισχυρή αίσθηση του χιούμορ ? είναι αναγκασμένες να το κάνουν. Πώς αλλιώς μπορείς να τα βγάλεις πέρα με τον καθημερινό σεξισμό, το πολιτικό κλίμα που είναι εχθρικό απέναντι στα δικαιώματά της γυναίκας, τις διακρίσεις που υφίστασαι μόνο και μόνο επειδή είσαι γυναίκα; Αν δεν μπορούσαμε να γελάσουμε μέχρι δακρύων, θα έπρεπε συνεχώς να κλαίμε. Το χιούμορ επιτρέπει σε μας τις γυναίκες να σατιρίζουμε πρόσωπα του δημόσιου βίου που επιτίθενται στα δικαιώματά μας και να ζούμε χωρίς να χάνουμε το χαμόγελό μας.

Για τη Μάργκαρετ Τσο, την Αμερικανοκορεάτισσα stand-up κωμικό που έχει γίνει διάσημη χάρη στα αιχμηρά σχόλιά της πάνω σε κοινωνικά θέματα, ιδίως αυτά που αφορούν τον ρατσισμό και το σεξ, η πρόσφατη άνοδος των γυναικών στη σκηνή της κωμωδίας είναι μια καλοδεχούμενη αλλαγή. «Είναι συναρπαστικό που υπάρχουν τώρα περισσότερες γυναίκες επί σκηνής», λέει. Οταν τη ρωτούν αν είναι φεμινίστρια, απαντάει «θα ήταν παρανοϊκό να μην είμαι ? είμαι μια εργαζόμενη γυναίκα, δουλεύω σε χώρο όπου κυριαρχούν οι άντρες και θέλω να αμείβομαι ισότιμα, να μου φέρονται ισότιμα και να έχω ισότιμη συμμετοχή».

Ευχαριστούμε την Καθημερινή που μετέφρασε αυτά που ήθελε να ποστάρει η Guardian στο φόρουμ μας:p