Ρωσία - Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018

Ο Μπεργκ ρε παιδια εκανε το κλεψιμο και ηταν μεσα στις 2-3 φασεις που εκαναν οι Σουηδοι, καθολου ψοφιος δεν μου φανηκε απλα αυτοι κατεβηκαν για το Χ απο την αρχη. Kudos παρολη την αντιπαθεια μου (το Nordic Victory δεν ξεπερνιεται ευκολα) οπως και στους Ισλανδους γιατι πουλμαν η οχι ο,τι εκαναν το εκαναν σε αγωνιστικα πλαισια χωρις τις αηδιες της Κοστα Ρικας η του Μεξικου, ουτε μια φορα δεν επεσαν κατω για ενα θεατρο να φανε χρονο.

Για τους Γερμανους τα προβλεπομενα. Πολυ ποιοτικη ομαδα, αλλα με μια ανεξηγητη πρεμουρα, να παιζουν απο το πρωτο λεπτο με την αμυνα δεκα μετρα πανω απο το κεντρο και τον Μποατενγκ να κανει κατεβασιες φαινοταν οτι ειναι θεμα χρονου να φανε αντεπιθεση. Χαρηκα πολυ για οτν Ροις που με τους γαμημενους τραυματισμους δεν ειχε καταφερει να παει σε μια μεγαλη διοργανωση, οπως και για την παιχτουρα τον Κροος.

Θα ηταν κριμα παντως να μην βλεπαμε στα νοκαουτ ομαδες οπως η Γερμανια και η Βραζιλια, εξαιρω Αργεντινη γιατι αυτο το ματσο χαλια πραγματικα ειναι αθλιο, προτιμω να δω την Ισλανδια απο τον Ταλιαφικο και τον Μεσα και τον Μεσσι να εχει μια εκφραση σαν το παιδακι που το εχουν βαλει τιμωρια. Εγιναν και μπιλιες (οχι ο Μπιλια, χαχα μετριο) στα αποδυτηρια, ολα καλα.

Απο τις υπολοιπες το Βελγιο εχει τρομερη ποιοτητα αλλα δεν επαιζε με σοβαρο αντιπαλο, για να δουμε το πρωτο σοβαρο τεστ με την Αγγλια.

2 Likes

Γιατί το λες αυτό? Αφού στο ματς με τους Κροάτες, η Αργεντινή ήταν η ομάδα που κέρδισε!

Το θεμα ειναι πως μονο για καφενειο ειστε. Αυτη η υποθεση που κανατε κανα 2 σε αλλα ποστς πως επειδη εγραψα πως τυφλωθηκα με αυτο που ειδα απο Ισλανδια, πρεπει να ειμαι φανατικος αλμπιοσελεστε μεγαλωμενος στις αλανες του Μπουενος Αιρες, με σκοτωνει.

Μετα και την δευτερη αγωνιστικη παντως, στην οποια Γερμανια και Βραζιλια οχι απλα ιδρωσαν, αλλα χρειαστηκαν και αρκετη δοση τυχης (και οχι μονο) για να κερδισουν στο 94’ και στο 91’, ακομα περιμενω να δω το κραξιμο που ριχνετε σε Αργεντινη, και να δω επισης να εκθειαζετε αντιστοιχες ομαδες με την Ισλανδια, εσεις που δηλωνετε οτι δεν επηρεαζεστε απο προτιμησεις και συναισθηματα, και ειστε αντικειμενικοι λατρεις του καλου ποδοσφαιρου. Γιατι αυτο που εχουμε δει απο Γερμανια και Βραζιλια ειναι πληρως απογοητευτικο ως τωρα.

Το καλο θεαμα εγω παντως το εχω δει ως τωρα απο Μεξικο, Δανια, Σερβια, Βελγιο και σε ματς μεταξυ πιο “αδυναμων” ομαδων, οπως ματς της Νιγηριας και της Σενεγαλης.

Εντωμεταξυ μ’αρεσει η ειρωνεια της τελευταιας σου προτασης, λες και υπαρχει κατι λαθος στο να βγαζεις συνολικη εικονα απο το συνολο του Μουντιαλ αντι να βγαζεις συμπερασματα απο την πρωτη αγωνιστικη :joy::joy::joy:

Η Αργεντινή είναι πλήρης απογοήτευση σε όλους τους τομείς.

Η Γερμανία δεν έχει κάποιον σκόρερ περιοχής τύπου Κλόσε. Κατα τ’άλλα δημιουργεί ευκαιρίες, παίζει επιθετικά και ρισκάρει και πολύ.
Η Ισπανία καλή, το ίδιο και η Πορτογαλία παρόλο που παίζει αμυντικά.
Βέλγιο-Κροατία-Ελβετία έχουν πάντα καλές ομάδες και ίσως διεκδικήσουν κάτι παραπάνω, ειδικά οι δύο πρώτοι.

Καλό θέαμα φαίνεται σε ορισμένες πιο αδύναμες ομάδες, γιατί μεταξύ τους παίζουν ελεύθερα για τη νίκη και όχι για να πάρουν το Χ.

Στην πορεία αν περάσουν τα φαβορί, θα είναι τελείως διαφορετική η εικόνα των αγώνων.

3 Likes

Το μονο που ελειπε για να ειναι 100% γερμανικη η νικη της Γερμανιας, ηταν να εβαζε σαπιο γκολ αντι για ωραιο. Με καμια κοντρα, τιποτα τετοιο :smile:.

Οι Γερμανοι χτες συμφωνα με την εικονα του αγωνα επρεπε να κερδισουν 3-0, απειρες χαμενες ευκαιρειες και πολιορκια στους Σουηδους απο το πρωτο λεπτο, που κολλαει με το ανευρο πραμα της Αργεντινης? Το ιδιο και οι Βραζιλιανοι αν και οχι σε τετοιο βαθμο. Το θεμα με την Αργεντινη δεν ειναι οτι ζοριστηκε αλλα οτι δεν σε πειθει.

Απο τις ομαδες που εχω δει μεχρι στιγμης εγω με Κροατια θα πηγαινα αλλα δεν εχουν φανελα. Ολοι οι μεγαλοι πεσμενοι ειναι αλλα οι Αργεντινοι ειναι πιο χαλια (ας μην ξεχναμε και οτι περασαν στο Μουντιαλ τελευταια αγωνιστικη των προκριματικων με την ψυχη στο στομα. Ενω περασε το Περου. Δεν ειναι εκπληξη η εικονα τους) και βασικα το προβλημα ειναι οτι αν εξαιρεσεις τους πραγματικα World class παικτες που εχουν στην επιθεση στις υπολοιπες γραμμες πολυ μετρια πραγματα. Οταν απο ολη την αμυντικη σου γραμμη ο καλυτερος σου παικτης ειναι ο Οταμεντι και απο το κεντρο ο 35χρονος Μαστσερανο που πλεον παιζει στην Κινα καταλαβαινεις οτι υπαρχει σοβαρο θεμα.

Δεν καταλαβαινω που βλεπεις την εμπαθεια παντως. Αμα ειχαν χασει οι Γερμανοι χτες παρτυ θα ειχε γινει. Υπονοεις οτι στην Ελλαδα ο αντιγερμανισμος ειναι λιγοτερο ισχυρος απο μια υποτιθεμενη συλλογικη αντιπαθεια στην Αργεντινη ας πουμε? Ισα ισα και λογω Μεσσι μια χαρα συμπαθεια εχουν οι Αργεντινοι.

2 Likes

Βάση της χτεσινής απόφασης με τον Μπεργκ ήταν μούφα και το πέναλτι της Αγγλίας, το έδωσε ομως, ούτε var ούτε τπτ για ακομη μια φορά. Τα βλέπουν εκατοντάδες εκατομμύρια κόσμος, δεν ντρέπονται; Όταν θα σταματήσουν να σφυρανε άνθρωποι θα δούμε τιμια μπάλα.

Ξεκάθαρα πέναλτι και τα 2 σήμερα, γιατί να χρειαζεται το var?

1 Like

Ναι, μεγαλο πεναλτυ το πρωτο.

1 Like

Για καρατιά μια χαρά ήτανε

Εμενα και του Μπεργκ και το πρωτο το σημερινο οριακα μου φαινονται, απο τις φασεις που ειτε τις δωσεις ειτε δεν τις δωσεις δεν σου λεει κανεις τιποτα.

Το δευτερο ηταν και κοκκινη, του εριξε μπουνια στεγνα.

1 Like

Για το πρώτο είπα που ήταν το ίδιο στυλ με του Μπεργκ αν και σαφώς πιο ακίνδυνο γιατί ούτε καν για γκολ πήγαινε, παρόλαυτα το εδωσε. Όπως είπε πολύ σωστά καποιος, η ΦΙΦΑ δεν μπορούσε να εχει εκτός τελικής φάσης την Γερμανία αφού απ’ ότι φαίνεται δεν θα έχει και την Αργεντινή.

Ξεκάθαρο θεωρώ και το πρώτο,διπλό μαρκάρισμα,καμία σχέση με την μπάλα,παίζει και λίγο καράτε. Μικρή σημασία έχει, ο Παναμάς μπήκε εξαρχής για ξύλο και τσαμπουκά, μπας κι εκνευρίσει τους Άγγλους, το οποίο του γυρίζει μπούμερανγκ, ζήτημα θα ναι αν τελειώσουν και οι 11

Τραγικος ο Παναμας, μιλαμε για τσουρουκαδες.

Επισης το πρωτο της Αγγλιας οπως και του Μπεργκ δεν ειναι φασεις του VAR, η επαφη το σπρωξιμο κτλ δεν φαινονται στο slow motion καλα, το VAR ειναι πολυ καλο για φασεις βρηκε ποδι , βρηκε μπαλα κτλ.

Ε ναι ρε, η χειροτερη ομαδα του Μουντιαλ ειναι. Οντως τραγικο να περνανε 2 απο Κεντρικη και βορεια και να μου εξηγησει καποιος πως περασε ο Παναμας και εμειναν εξω οι ΗΠΑ αν γινεται…

1 Like

Εσυ στη φαση της Γερμανιας θα εδινες πεναλτυ; Το προβλημα σου ειναι οτι σε παρομοιες φασεις παρθηκαν διαφορετικες αποφασεις, ΟΚ. Τι θα εδινες εσυ;

Εγω στης Αγγλιας τιποτα και στου Μπεργκ μαλλον τιποτα.

Καλά, σχετικά είναι όλα. Εδώ έχει εκτός τελικής φάσης την τετράκις παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία και την παραδοσιακή δύναμη Ολλανδία, αμφότερες αποκλεισμένες από τους Σουηδούς στα προκριματικά.
Και στο Μουντιάλ του 2002 η Αργεντινή όπως και η τότε κάτοχος του τροπαίου Γαλλία είχαν αποκλειστεί από την φάση των ομίλων, δεν σπρώχτηκαν για να περάσουν με το ζόρι στα νοκ άουτ.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι, ναι μεν υπάρχει και η “εμπορική” διάσταση του θέματος, αλλά πρέπει να παίξει και λίγο μπάλα ο άλλος και αν η πρόκριση κριθεί στη λεπτομέρεια, τότε μπορεί να ευνοηθεί.

1 Like

@pantelis79 Δλδ τζατζαρισμα πάνω στο σουτ το θεώρησε το κοράκι; Ρε συ, ούτε γαύρος δεν θα το έλεγε αυτό. Δες εδώ πάλι να μορφωθείς :slight_smile: http://fifaworldcup2018.ert.gr/agones/?match_id=108576&video_id=68acb084-a244-4138-b339-74f268564755 , πάς στη φάση στο 12’ λεπτό και κάνεις κλικ στο άσπρο μπιλάκι και μαθαίνεις μπαλίτσα από την φιφα :stuck_out_tongue:

Δεν καταλαβαίνω αυτό το 50-50, υπάρχουν γραπτοί κανόνες με επεξηγήσεις επί επεξηγήσεων, υπάρχουν 4 καθυστερημένοι μπροστά από οθόνες που βλέπουν ξεκάθαρα, τι άλλο πρέπει να γίνει για να ζητηθεί το VAR? Προφανώς όμως και δεν θα ζητούσε VAR γιατί αν το ζητούσε θα το έδινε και θα έδινε και κόκκινη, το πήρε πάνω του όμως αγνοώντας το VAR, υποτιμώντας την νοημοσύνη εκατομμυρίων ανθρώπων γιατί απλά έχει το δικαίωμα να το πάρει πάνω του διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, το αφεντικό τα έχει σκεφτεί όλα. Απλά είναι τα πράγματα, με ενοχλεί που γίνονται μπροστά στα μάτια μου τόσο αβίαστα, είναι αισχρό απλά. Πόσο υποκρισία παίζει πραγματικα, δεν υπάρχει αυτό το πραγμα. Αυτό είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου; Είναι ξεκάθαρα γραμμή της φιφα, τα οφέλη που θα έχει από τη συμμετοχή της Γερμανίας στα τελικά είναι πολυ περισσότερα από ένα μαζικό κράξιμο για τη φάση αυτή. Τουλάχιστον να λέμε εδώ τα πράγματα όπως είναι, όχι πάλι καθυστερημένες και ατεκμηρίωτες απόψεις, καρκίνο θα βγάλουμε δλδ ελεος. Και επιβεβαιώνεται η υποκρισία με το σημερινό πέναλτι που ανέφερα, που καμιά σχέση με διπλό μαρκαρισμα δεν είχε , επαφη τζατζαρισμα από αριστερά με ένα παίκτη είχε και έπεσε ο Άγγλος, πάρτο το πέναλτι. Χτές είχε επαφή ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΙ του αμυντικού πάνω στο ΠΟΔΙ του επιθετικού ΚΑΙ ταυτόχρονα ΣΠΡΩΞΙΜΟ με το χέρι, πόσο καθυστερημένος πρέπει να είναι κάποιος που δεν είναι φανατικός οπαδός της γερμανίας για να το αγνοεί? Είναι απλά τραγικό γιατί με τόσο μεγάλη κάλυψη σε όλα τα media καταφέρνουν και περνάνε το δικό τους, άρα δεν βλέπουμε άθλημα αλλά κινηματογραφική παραγωγή.

@Ian_Metalhead Η γερμανία μπορεί να νικούσε με 10 παίχτες και πίσω στο σκόρ από το 12" άνετα κιόλας, δεν την συγκρίνω με τη σουηδία, έκαναν 100 επιθέσεις φωτιά και λαύρα και οι σουηδοί έκαναν 15-20 το πολύ, αλλά γιατί να γίνει με κλεψιά και σπρώξιμο ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ? Αυτή είναι η ένσταση μου.

Οποιος δε βλεπει πεναλτι στου Μπεργκ, πραγματικα ειτε ειναι φιλογερμανος (οπως στην περιπτωση σου) ειτε πρεπει να παει σε οφθαλμιατρο επειγοντως.

Τα λες αψογα στο συγκεκριμενο, θα ξεχασουμε κι αυτα που ξεραμε. Δεν υπαρχει καμια αμφιβολια στο μαρκαρισμα πανω στον Μπεργκ, που ειναι ΠΟΛΥ πιο καθαρο απο το πρωτο πεναλτι της Αγγλιας σημερα. Και ναι, ειναι ο ορισμος της κοκκινης καρτας. Μαρκαρισμα απο πισω χωρις να βρισκει μπαλα, αποτρεποντας γκολ σε προφανη θεση.