Εκτρωσεις/ανεπιθυμητες εγκυμοσυνες

εγω δεν θελω να κανω παιδια οποτε σταματαω να ασχολουμαι με το θεμα:pνευριασααα:?

Συμβαινουν ομως. Συχνα ή οχι, συμβαινουν.
Και μην νομιζεις οτι οι 16χρονες-17χρονες μαναδες θελουν παιδια. Οποτε καλυτερα να εισαι ενημερη για τροπους αντισυλληψης. Ποτε δεν ξερεις.

ειμαι ενημερη καλεε:)φαε τη γλωσσα σου:p

Από το να τα βλέπω να γίνονται καλλυντικά, καλύτερα να τα βλέπω με 15χρονες μανάδες.

Πιστεύεις ότι ως παιδία θα έχουν μια κανονική ανάπτυξη και εκτός απο σωματικά θα βγούνε στην κοινωνία καλά ψυχικά?
Πιστεύεις ότι μια 15χρονη μήτερα και αντίστοιχα ένας πατέρας (αν υπάρχει και δεν την έχει κάνει) είναι ικανοί να θρέψουν ένα παιδί ?

Ας προσέχαν τα μούλικα θα μου πεις που θέλαν και sex απο τα 15 τους. για μένα δεν φταίνε αυτοί αλλά η κοινωνία που δεν τους ενημέρωσε επαρκώς (γιατί κακά τα ψέματα είδικα στην ελλάδα η διαπαιδαγώγηση γύρω απο το θέμα είναι ανύπαρκτη) αλλά και οι ίδιοι οι γονείς που δεν φροντίζουν να ενημερώνουν επαρκώς τα παιδία τους. Αυτό είναι το θέμα για μένα και όχι αν οι εκτρώσεις και οι εγκυμοσυνες δικαιολογούνται.

Παντως οτι δεν χρησιμοποιειται αντισυλληψη ειναι ηλιου φαεινοτερο…
Ειδα στην τιβι μια φορα οτι ενα μεγαλο ποσοστο απο αυτους που δεν χρησιμοποιουν
προφυλακτικο δεν το κανει γιατι πολυ απλα ντρεπεται να τα αγορασει…

Πιστεύεις ότι τα παιδιά αυτά προτιμούνε να μη γεννηθούνε καν ή να ζήσουνε όπως λες; Ναι, σίγουρα θα υπάρχουν προβλήματα για πολλούς από αυτούς τους γονείς και για πολλά από αυτά τα παιδιά. Όμως γενικά είναι καλύτερα να γεννηθεί ένα παιδί, παρά να γίνει έκτρωση. Ειδικά αν το δεις από τη σκοπιά του παιδιού :lol:.

Ξέρω πολλά παιδία που πραγματικά εύχονται να μην είχαν γεννηθεί επειδή οι γονείς τους είτε είναι αδιάφοροι απέναντί τους είτε τους φέρονται με άσχημο τρόπο…και οι περρισότεροι από αυτους τους γονείς φέρονται έτσι επειδή δεν ήθελα παιδί…:wink:

Δεν εχω ασχοληθει με το θεμα αλλα μου ηρθε μια κορυφαια ερωτηση που πεταξε μια κοπελα στο μαθημα της Βιολογιας…“Κυριε, οι εκτρωσεις καλυπτονται απο το ταμειο???”:lol::lol:#-o:eek:

λοιπον…δεν μπορω να κρατησω μια σταση στο συγκεκρημενο θεμα…ειναι κριμα να αφερεις την ζωη οποιουδηποτε 'ωντος η υποψηφιου να γινει…οποτε πιστευω πως ακομα και με μια ανεπιθυμιτη εγκυμοσυνη απο νεες κοπελες ειναι προτιμοτερο η κοπελα να γεννησει το παιδι και να το δωσει π.χ. για υιοθεσια η να το πουλησει πουθενα…

8O8O#-o#-o και μετά αναρωτιέσαι γιατί σε κράζουν ρε φίλος…

ωπα νταξει δεν φανηκε οπως ηθελα…ηθελα να πω οτι πολλες οικογενεις παλευουν πολλα χρονια να κανουν ενα παιδακι…και αν δεν τους δινεται η ευκαιρια να υιοθετησουν για Χ λογους…τοτες…

Μου κάνει εντύπωση πάντως που κανείς δεν ψηφησε την τρίτη επιλογη…μπράβο μας. :stuck_out_tongue:

Κατά…

Γιατι ομως???

Δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά, όλα εξαρτώνται από τις συνθήκες και την ψυχολογία της εγκύου. Υπάρχουν περιπτώσεις εγκυμοσύνης μετά από βιασμό, ή το παιδί να κινδυνεύει να βγει ανάπηρο, ή ακόμα και οικονομικές/οικογενειακές δυσκολίες κλπ κλπ. Σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο να σκοτώνεις μια αθώα ζωή. Από την άλλη αν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να την κρατήσεις…

Βασικά, θα συμφωνήσω με την Jadesword… που ουσιαστικά με κάλυψε…:roll:

Όντως δεν μπορεί να απαντήσει κανείς σε τέτοιες ερωτήσεις έτσι απλά…Το θέμα εξαρτάται κάθε φορά από τον τρόπο σύλληψης του παιδιού (το χειρότερο εάν επρόκειτο για βιασμό δεν μπορείς να κατηγορήσεις κάποια που έκανε έκτρωση ότι διέπραξε έγκλημα), την ψυχολογία των γονιών (εάν κάποιοι δεν είναι έτοιμοι να γίνουν γονείς, καλύτερα να το σταματήσουν όσο είναι καιρός, παρά αργότερα να καταστρέψουν και τη ζωή τους και τη ζωή του παιδιού τους), και φυσικά εάν κάποιος έχει την οικονομική δύναμη να μεγαλώσει κάποιο παιδί…
Γενικότερα και εγώ θα μπορούσα να πω ότι είμαι κατά, ότι δηλαδή καλό θα ήταν να αποφεύγεται αυτή η λύση…
Αλλά σίγουρα δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κανέναν όταν παίρνει αυτή την απόφαση…Ο καθένας έχει τη ζωή του στα χέρια του, και αποφασίζει ο ίδιος τι θεωρεί σε διάφορες περιπτώσεις σωστό!!!

#1. Δεν ειναι δικαιο να αφαιρεις μια ζωη ετσι στα καλα του καθουμενου και επειδη εκανες μια μλκια και καταλαβες οτι δεν μπορεις να αναλαβεις την ευθυνη.
#2. Αν οντως εκανες τη μλκια και αν δεν μπορεις να αναλαβεις την ευθυνη για τον οποιοδηποτε λογο (ελλειψη χρηματων ας πουμε) και στην τελικη δεν μπορεις να το μεγαλωσεις δωστο για υιοθεσια…
#3. Σε μερικες αλλες περιπτωσεις (οπως βιασμος) τοτε ισως και να ειναι δικαιολογημενο…
Ψηφισα καταλαθος υπερ, βγαλτε ενα υπερ και βαλτε στο κατα…

Yπέρ, αλλά υπό προϋποθέσεις.

Όχι να γαμιοβολάς δεξιά κι αριστερά χωρίς προφυλάξεις και μετά έκτρωση. Δεν είναι φιστίκια το ζήτημα.
Σεξ μόνο με αντισύλληψη, εκτός αν έχεις πάρει απόφαση ότι είσαι έτοιμος-η (οικονομικά και ψυχολογικά) να φέρεις στον κόσμο ένα νέο άνθρωπο και να τον μεγαλώσεις.

Σε όποια άλλη περίπτωση (βιασμός, σπάει ο διάολος το παδάρι του και δεν πιάνει η αντισύλληψη) τότε υπέρ.