Εκτρωσεις/ανεπιθυμητες εγκυμοσυνες

Καταρχας εαν ειναι ανεπιθυμητη εγκυμοσυνη το φταί3ιμο δεν παιφτει μοναχα σε ενα απο τους 2, φταινε και οι 2 ή η ατυχια, εσπασε ο διαολας το ποδαρι του οπως ειπε ο αποπανω. Τωρα εαν γίνει αυτο σε μικρη ηλικια τοτε ειμαι υπερ γιατι υπαρχει περιπτωση να καταστρεψεις την ζωη σου αλλα ισως και την ζωη του παιδιου που θα φερεις στον κοσμο . Το γιατι δεν πιστευω να χριαζεται να το εξηγησω.

Ξεθαβing.
Αυτο το “υπερ” ακουγεται πολυ καπως, σαν να βγαινει κανεις με φυλλαδια και t-shirt “καντε εκτρωσεις~!” στο δρομο.

Χίλιες φορές όμως ένα “υπέρ” να μοιάζει με πεταμένο flyer εξω από σταθμό μετρό, παρά ένα “κατά” σε αντίστοιχη θέση.

Ούτε το ‘κάντε σεξ και μετά εκτρώσεις’ ακούγεται ωραίο,ούτε το ‘αν έκανες βλακεία θα γεννήσεις θες δε θες’ ακούγεται ωραίο.

Το ‘έχεις επιλογή σαν οικογένεια/ζευγάρι’,και πόσο μάλλον ‘έχεις επιλογή σαν υποψήφια μάνα,διότι πρώτα από όλα έχει να κάνει με το σώμα σου και την ζωή σου’ μου ακούγονται πολύ καλύτερα.

Είμουν κατά μεχρί την στιγμή που με κάτσαν κανα 2 σκηνικά οπότε άρχισα να αλλάζω γνώμη!

κατα ειμαι
αν δεν θες υπαρχουν και προφυλαξεις

Υπερ.
Δινεται η ευκαιρια σε ζευγαρια που δεν ειναι ετοιμα για ενα παιδι, ειτε η εγκυμοσυνη ειναι ανεπιθυμητη. Απο το να χαλασουν οι ζωες τους αλλα και του παιδιου καλυτερα.

Αυτό έλειπε να απαγορεύεται σε οποιονδήποτε να διαχειρίζεται τον εαυτό του όπως ο ίδιος θέλει. Εννοείται υπέρ! Σαν πολλοί “καθολικοί” δεν μαζεύτηκαν εδώ; :stuck_out_tongue:

Σε μια αναπτυγμένη κοινωνία τέτοια θέματα θα επιλύονται με κατάλληλη παιδεία και όχι με απαγορεύσεις. Αλλά μέχρι τότε… ο κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι ελεύθερος σε τέτοιες αποφάσεις. 25 Ιανουαρίου του [B]2012[/B] βλέπω στο ημερολόγιο…

ενα απο τα λιγα θεματα που εχω κατασταλαξει σε αποψη παρα τα 22 μολις χρονια μου, οποτε ας ποσταρω

οχι δεν εχεις επιλογη σαν υποψηφια μανα, δεν προκειται για πλαστικη στηθους! και το τονιζω αυτο! η εκτρωση δεν εχει να κανει με τη μανα, εχει να κανει με το παιδι! η εκτρωση ειναι απο οποιαδηποτε αποψη και να το δεις φονος, το πως το παιδακι δεν βγηκε απο τη μητρα δεν αλλαζει τιποτα.

σκεφτομουν αν δικαιολογειται μια εκτρωση σε περιπτωση που εχει δειξει η αμνιοπαρακεντηση προβλημα οπως συνδρομο down η αλλο γενετικο προβλημα. αν και καταλαβαινω πως θα ειναι ζωη και του παιδιου με τετοιο προβλημα και της οικογενειας, ειδικα αν μιλαμε για μονογονεικη οικογενεια η με οικονομικα προβληματα μιλαμε για τραγικες περιπτωσεις, το να σκοτωσεις το παιδι μοιαζει αρκετα με τον καιαδα.
βγαζω εξω και περιπτωση βιασμου, οπως αναφερθηκε, οπου δεν μπορω να μπω στην ψυχολογια της γυναικας και πως μπορει να ειναι η ψυχολογια της μετα και σε σχεση με το παιδι, αν και δεν μπορω να πιστεψω πως μια μανα δεν θα αγαπαει παιδι που γεννησε, ακομα αν και αυτο προηλθε απο βιασμο)
τελοσπαντων σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση, δε δικαιολογειται με τιποτα. ενα εμβρυο 2-3 μηνων δεν ειναι κατι αψυχο για να το πεταξεις, ωστε να κανεις τη ζωη σου. ασε που δεν μπορω να πιστεψω πως οποιαδηποτε σωας τας φρενας κοπελα που εχει κανει εκτρωση στη ζωη της θα το ξεπερασει ποτε. ακομα και τον αντρα θα στοιχειωνει το γεγονος …

st anger σοβαρα, [B]τον εαυτο σου[/B] διαχειριζεσαι οπως εσυ θελεις σε αυτη την περιπτωση??

Γενικά το ξεπερνάνε, κι εύκολα θα’ λεγα. Καλώς ή κακώς.

haliseco απλά διαφωνούμε στην ουσία του θέματος. Εσύ το βλέπεις από φιλοσοφικής πλευράς (είναι ή δεν είναι ήδη άνθρωπος το έμβρυο 2-3 μηνών κλπ), ηθικολογόντας μέσα σε κοινωνικά και θρησκευτικά στερεότυπα που στοιχειώνουν τον κόσμο.
Εγώ όμως το βλέπω από άλλη σκοπιά (αν και υπάρχει επιστημονική απάντηση και για το φιλοσοφικό ζήτημα). Από τη στιγμή που έχουμε παρέμβει στη φύση και τη φυσική επιλογή με πολλούς τρόπους, μπορούμε να έχουμε και την επιλογή για το αν θα γίνουμε γονείς ή όχι, και πότε και υπό ποιες συνθήκες.
Πέρα από τις περιπτώσεις βιασμών, εκ γεννετής ασθενειών κλπ, υπάρχει και το στοιχείο της επιλογής του τρόπου ζωής, καθώς και της δυνατότητας σωστής ανατροφής ενός παιδιού στο σύγχρονο απάνθρωπο κόσμο. Αν μια γυναίκα ή ένα ζευγάρι, δεν είχε την οικονομική δυνατότητα, ή/και τη θέληση να αποκτήσει παιδί τη δεδομένη χρονική στιγμή, πρέπει να έχει την ιατρική δυνατότητα να το αποφύγει (αφού δεν φρόντισε από πριν, ή έγινε κάποιο “ατύχημα” κλπ).

Καλές οι ηθικολογίες, αλλά να σας δω όλους σε ανάλογη περίπτωση, τι θα έκανε ο καθένας.

Υ.Γ. Το μοναδικό κακό, κατά τη γνώμη μου, σχετικά με τις εκτρώσεις, είναι η πιθανή βλάβη στην υγεία ή/και μετέπειτα αναπαραγωγική δυνατότητα της γυναίκας που το κάνει. Θέλει προσοχή και πάντα σε νοσοκομειακές συνθήκες. Καλύτερα να προλαμβάνεις κάτι ανεπιθύμητο, αλλά όταν φτάνεις στο και 5’, δεν έχει κανένας το ηθικό δικαίωμα να στο απαγορεύσει!

Δεν ξερω, ισως ενας αντρας να μην μπορει να σκεφτει σωστα μια τετοια πιθανοτητα, αλλα προφανως αν ο βιασμος ειναι 1 φορα τραυμα, για μενα το να κανω ενα παιδι που δεν ηθελα και που θα μου θυμιζει αυτο το τραυμα για παντα θα ηταν 10 φορες χειροτερο. :roll: Απλα και ομορφα…Προφανως το παιδι δεν φταιει σε τιποτα, αλλα ουτε κι εγω. Επισης, καμια φορα μανες δεν αγαπανε τα παιδια που γεννησαν, δεν ειναι κατι ουτοπικο.

Ετουτος εδω με βρισκει πολυ συμφωνη. Προφανως ομως με την εκτρωση ως την υστατη λυση, οχι “ελαφρα τη καρδια” χωρις να προσεχει κανεις γενικα.

Και η μαλακια που βαρας τοτε, και αυτο φονος ειναι.

καλα τα λεει νουμπ, γι αυτο οταν ρωταω κανα φιλο ποσες τραβηξε σημερα, ρωταω ποσα παιδια δολοφονησε.

Φυσικά και “Υπερ”…μιλώντας εκ του ασφαλούς πάντα… Η απόφαση είναι 100% στο τι θέλει η γκαστρωμένη… Δεν είναι καθόλου εύκολη απόφαση αλλά δεν μπορείς να ζητήσεις από ένα ζευγάρι στα 17 πχ να είναι έτοιμο να μεγαλώσει παιδί… Εδώ στα 25 και δεν περνάει καθόλου από το μυαλό…

Εδιδ: η μαλακία είναι γενοκτονία…Αυτά είναι γνωστά…

καλα εδω μιλαμε αναλογα με την περιπτωση. πολυ κοντινη φιλη μου που εκανε εκτρωση πριν 3 χρονια, βλεπει εφιαλτες. 23 χρονων κοπελα. δε διαφωνω πως αλλο ατομο μπορει να το ξεπερασει μεχρις ενος βαθμου αλλα ευκολα ,οχι.

τα κοινωνικα και θρησκευτικα στερεοτυπα δεν με ενδιαφερουν καθολου. το πως ειναι ανθρωπος ενα μωρο 12 εβδομαδων το θεωρω αυτονοητο. και ενα μωρο που εχει γεννηθει και ειναι 6 μηνων και αυτο μπορει να μην εχει συνειδηση της υπαρξης του. εκει δικαιολογειται φονος?? σε ρωταω τι διαφορα εχει η εκτρωση με φονο ενος μωρου.
οσο για το πως εχουμε παρεμβει στη φυση ειναι γεγονος και το ποσο κακο εχουμε κανει δε χρειαζεται αναλυση πιστευω.

καλα το αν δε θελουν παιδι τη χρονικη στιγμη, ακομα και αν υπαρχει υποστηριξη απο οικογενεια-οικονομικες δυνατοτητες δεν θελω καν να το συζητησω. οσον αφορα για την οικονομικη δυνατοτητα, υπαρχουν ενα σωρο οικογενειας με τα ιδια προβληματα. κλισαρισμενο ναι, αλλα αν δεν μπορεις με τιποτα να μεγαλωσεις το παιδι και μιλαω για τεραστιο προβλημα βιοπορισμου, δωστο για υιοθεσια. και πριν μου πεις, μα τι επιπεδο ζωης θα εχει ενα τετοιο παιδι και αλλα τετοια, σκεψου ποσα ορφανα σκεφτονται την αυτοκτονια γιατι δεν εχουν επιπεδο ζωης. ξαναλεω το ποτε εχει αποκτησει ενα ατομο συνειδηση της υπαρξης του ειναι το λιγοτερο που πρεπει να μας ενδιαφερει.

εμενα παλι το τελευταιο που με απασχολει ειναι αυτο, καθως η εκτρωση ηταν δικια της επιλογη και η πιθανη βλαβη στην υγεια της προηλθε απο αυτην.

καμια σχεση, το σπερματοζωαριο ειναι γενετικο υλικο σου, ενα γονιμοποιημενο ωαριο εχει δικο του dna, δικη του ζωη…αυτο που λες ειναι σαν να λεμε πως και η περιοδος της γυναικας ισοδυναμει με φονο

Προφανώς και δεν ήταν πολύ σοβαρό το ποστ.
Αν και δεν μ’αρέσει να κάθομαι να γράφω σεντόνια σε forum για σοβαρά θέματα, σίγουρα δεν είμαι υπερ της έκτρωσης.
Απλά, οπωσδήποτε μια γυναίκα πρέπει να έχει την επιλογή για τους λόγους που μπορεί να σκεφτεί ο καθένας και έχουν γραφτεί αρκετές φορές σε προηγούμενα ποστ.

Γενικά είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα στο οποίο (πιστεύω) δεν μπορούμε να έχουμε μια απόλυτη άποψη, ναι ή όχι. Πρέπει να εξετάζουμε κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Από τη μία με προβληματίζει το ότι επιβιώνουν ακόμα, και πόσο μάλλον σε νέους ανθρώπους, μεσαιωνικές αντιλήψεις τύπου “δεν έχεις το δικαίωμα να μην αφήσεις ένα παιδί να γεννηθεί, αυτό είναι δολοφονία κτλ. κτλ.”, από την άλλη βλέπω ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ψήφων είναι υπέρ, άρα η μεγάλη πλειοψηφία των φορουμιτών τοποθετείται προοδευτικά πάνω στο ζήτημα, οπότε πάλι καλά.

Εντάξει το πρόβλημα είναι ότι πολλοί πέφτουν στη λούμπα να αντιμετωπίζουν τον γεννητικό έλεγχο ως ηθικό θέμα, ενώ στην πραγματικότητα είναι καθαρά κοινωνικό. Πρόβλημα από την άποψη ότι όταν το ηθικοποιούμε, οι παπάδες και γενικά οι σκοταδιστές παίζουν σε άδειο γήπεδο. Στην πραγματικότητα η για αιώνες απαγόρευση των εκτρώσεων στη βάση χριστιανικών επιχειρημάτων ενέτεινε την εκμετάλλευση της γυναίκας και εμπέδωνε τον ρόλο “κομπάρσου/γαϊδουριού” που είχε στην κοινωνία, βλ. όχι μόνο κυρά μου θα δουλεύεις στο εργοστάσιο ή στο χωράφι, όχι μόνο θα δουλεύεις μετά και στο σπίτι (σαν “καλή νοικοκυρά”), αλλά παράλληλα θα γεννάς και θα μεγαλώνεις παιδιά, ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ. ΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕ, ΑΠΟΓΟΝΗ ΤΗΣ ΕΥΑΣ.

Ευτυχώς τώρα πια δεν πάει έτσι το πράγμα. Η διεκδίκηση της νομιμοποίησης των εκτρώσεων, η θεσμοθέτηση του γεννητικού ελέγχου, διατυπώθηκε εξ’ αρχής ως κοινωνικό αίτημα και υπεράσπιση της γυναικείας αυτοδιάθεσης, του δικαιώματος της κάθε γυναίκας να διαχειρίζεται το σώμα της εκείνη και όχι η Εκκλησία, και σαν τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίζουμε και σήμερα, αντιστεκόμενοι στις προσπάθειες πισωγυρίσματος της ανθρώπινης κοινωνίας σε όλους τους τομείς.

Πιο υπέρ πεθαίνεις.

υπερ,ομως πρεπει να ενημερωνεται με το που ξεκινα τη σεξουαλικη της ζωη καθε κοπελα σχετικα με τους κινδυνους που εγκυμονει η εκτρωση για την υγεια της.οχι να κανουν 16-17 χρονω κοπελες απροφυλαχτο σεξ με τη σκεψη οτι νταξει αμα γκαστρωθω θα κανω εκτρωση…επισης,το ηθικο θεμα δηλαδη ειναι το ποσο εχει αναπτυχθει το ζυγωτο ξερω γω?γιατι αν θεωρησουμε οτι υπαρχει γονιμοποιηση,και το χαπι εκτρωση ειναι,με αυτο το σκεπτικο παντα.

Δλδ αν 2 ανθρωποι εχουν την οικονομικη δυνατοτητα να μεγαλωσουν παιδι και τυχει στραβη, παει να πει οτι πρεπει να κανουν παιδι? Προσωπικα το ολο ζητημα του παιδιου το βλεπω πολυ αυστηρα, πιστευω οτι το πολυ το 40% των γονιων εκει εξω ηταν καταλληλοι για να γινουν γονεις εξαρχης.
Το πιο σημαντικο-πιο σημαντικο απο τα λεφτα και την ηλικια και ολα- ειναι να το θες πραγματικα να γινεις γονιος και να εισαι ετοιμος να δωθεις σ’αυτο, το να κανεις το παιδι γιατι εισαι ταχαμου ευαισθητος στο θεμα της εκτρωσης και μετα να το δωσεις για υιοθεσια και να εχεις την συνειδηση σου ησυχη μου μοιαζει λιγο υποκρισια.