Εκτρωσεις/ανεπιθυμητες εγκυμοσυνες

κατα φυσικα.δεν ειναι σωστο να αφαιρεις το δικαιωμα ζωης στο ιδιο σου το παιδι…:-k

Και αν είναι αποτέλεσμα βιασμού ή απλώς ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης;

Μπορείς, υπό προυποθέσεις…

τωρα με στριμωξες:p μονο τοτε θα το εκανα.

Καλό είναι να διαβάζεις και τις συζητήσεις που έχουν γίνει σε αυτά τα topics, ίσως διαβάσεις 2-3 απόψεις που να μην τις ήξερες πιο πριν. :wink:

ναι καλα λες…βαριεμαι ομως γμτ#-o

Αγαπ’αμε Carlin :slight_smile: και πρέπει να το έχω ξαναπεί 100% υπέρ :wink:

Εαν πρόκειται να γεννηθεί ένα παιδί το οποίο λόγω κάποιου προβλήματος θα υποφέρει σε όλη του τη ζωή? :-k

Τι ξεθαβεις τοπικς(σοβαρα κιολας) αμα βαριεσαι να ασχοληθεις τοτε βρε κουκλα μου;:-k

Δεν έχω πολυπαρακολουθήσει το thread αν και το ζήτημα είναι σοβαρό και θα το κάνω κάποια στιγμη (γιατί τώρα πρέπει να την πέσω λόγω πολύ πρωινού ξυπνήματος…) αλλά θέλω να προτείνω μια ταινία που θίγει με πολύ ρεαλιστικό τρόπο το παρακάτω θέμα. Είναι η περσινή ρουμάνικη 4 μήνες, 3 εβδομάδες και 2 ημέρες και όλες οι κοπέλες του forum καλό θα ήταν να την δείτε…

1η στην Ευρώπη και 3η στον κόσμο είναι η Ελλάδα σε εκτρώσεις.

250.000 εκτρώσεις γίνονται στη χώρα μας ετησίως, αριθμός υπερδιπλάσιος των γεννήσεων. Οι ειδικοί υποπτεύονται ωστόσο ότι τα περιστατικά ξεπερνούν τα 500.000.

40.000 εκτρώσεις το χρόνο στην Ελλάδα αποφασίζονται από κορίτσια κάτω των 18 ετών, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας.

1 στα 4 κορίτσια ηλικίας 14 έως 17 ετών έχει κάνει έκτρωση, σύμφωνα με έρευνα του Αρεταίειου Νοσοκομείου.

1 στις 2 έφηβες που κάνουν έκτρωση δεν έχει ενημερώσει ούτε τη μητέρα της.

190.000 εκτρώσεις γίνονται ετησίως στη Μ. Βρετανία, που έχει 5πλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα.

Είστε ακόμα σίγουροι ότι δεν έχει χαθεί το μέτρο; Εγώ πάλι είμαι σίγουρος ότι έχει χαθεί.

Στις τόσες εκατοντάδες χιλιάδες εκτρώσεις που γίνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας, δε νομίζω οι πραγματικά αναγκαίες να είναι πάνω από μερικές χιλιάδες. Ως αναγκαίες θεωρώ αυτές που προκύπτουν από βιασμό (ελάχιστες δηλαδή) και αυτές όπου το παιδί είναι σίγουρο ότι θα αντιμετωπίσει κάποιο ανίατο πρόβλημα υγείας.

Δε δέχομαι τον όρο “ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη” από τη στιγμή που υπάρχουν τόσα μέτρα αντισύλληψης. Εξαιρέσεις μπορεί να υπάρχουν, αλλά ο χαρακτηρισμός μιας εγκυμοσύνης ως “ανεπιθύμητης” είναι απλά μια συγκάλυψη της ανωριμότητάς μας και της έλλειψης ενημέρωσής μας.

Φυσικά και πρέπει να είναι ελεύθερες οι αμβλώσεις (είμαι ενάντια στις απαγορεύσεις), αλλά είναι επιβεβλημένη ανάγκη η ενσωμάτωση της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία μας.

Έκτρωση=φόνος και το χάπι δε χρυσώνεται με τίποτα.

ρε παιδια εκτος απο την καθυστερηση,ποια αλλα συμπτωματα υπαρχουν για να καταλαβεις ποε μια κοπελα ειναι εγκυος?(μιλαμε γιατα πρωτα σταδια)

190.000 εκτρώσεις γίνονται ετησίως στη Μ. Βρετανία, που έχει 5πλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα.

ναι μόνο που εκεί σε κάθε στενό που περπατάς βλέπεις και μια ανήλικη με το μωρό στο καρότσι…έχουν μεγάλο πρόβλημα σε αυτό το θέμα εκεί και το παράδειγμα είναι άστοχο εκτός αν προτιμάς να βλέπεις 15χρονα στο δρόμο με καρότσια και εδώ…

κανει εμμετους,εχει ζαλαδες,περιεργη διαθεση κ τετοια.χαλια μαυρααα:?

Αμα κανει εμετους εχουμε φτασει σε λιγο προχωρημενο σταδιο θαρρω.
Αυτο που λεει ο ks9 σημαινει οτι ειτε στην μια περιπτωση(εκτρωσεις) ειτε στην αλλη(μαναδες στα 16) το προβλημα παραμενει η ανωριμοτητα στον τροπο αντισυλληψης.

Εξαρτάται την περίσταση. Μια κοπέλα που βιάστηκε πχ γιατί να κρατήσει το παιδί ενός ανθρώπου που δεν τη σεβάστηκε?

να το κρατησει κ να το σωσει για υιοθεσια καλυτερα.δεν πρεπει να το ριξει σε καμια περιπτωση.[-X

Μαρια εσυ θα θελες να γεννησεις το παιδι του βιαστη σου;
Το να το δωσει για υιοθεσια δεν το κανει λιγοτερο παιδι της επειδη δεν θα το βλεπει.

μονο αν ηταν βιασμος θα το εριχνα αλλα ευτυχως αυτα τα φαινομενα δεν συμβαινουν συχνα…τουλαχιστον θα ζει το παιδι κ ισως βρει σε μια κανονικη οικογενεια την ευτιχια.

Ισως ομως ζησει μια ζωη σκατα επιεδη η μανα του το παρατησε.