Εκτρωσεις/ανεπιθυμητες εγκυμοσυνες

Δηλαδή είναι προτιμότερο να έρθει στο κόσμο ένα παιδί και ουσιαστικά δε θα “ζει”. Σε κάποιο στάδιο, θα πει και το ίδιο “καλύτερα να μην είχα γεννηθεί”.

Καλη σκεψη δε λεω. Αλλα με τα παραπανω μονο death metal στιχο γραφεις. Δεν νομιζω να υπαρχουν τοσο ανικανοι γονεις ασε που χρησιμοποιεις τοσο συναισθηματικα φορτισμενο λογο, που δεν εχουν να κανουν με την πραγματικοτητα τα παραπανω.

Απο την αλλη μπορω να σου πω για χασμα γενεων κτλ, αλλα βαριεμαι :slight_smile:

Ποιοί γονείς?? Για παιδιά μιλάμε

Μα ολα τα ασχημα και τα εμο πραγματα που θα ζει οπως λετε, πηγαζουν απο τους γονεις του…

Παντως το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν βοηθανε στην λυση του δημογραφικου μας προβληματος…:lol: Ειμαι κατά για πολλους λογους…Απλα στο συγκεκριμενο θεμα δεν ξερεις ποτε πως θα εφαρμοσεις στην πραξη την θεωρία…Ειναι πολυ λεπτο ζητημα γενικώς…

Πείτε πως δεν γίνεται η έκτρωση σε περίπτωση ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.Για να είναι τόσο ανεύθυνος κάποιος ώστε να μην πάρει προφυλάξεις και γενικά να μην λάβει τα μέτρα του και καταλήξει σε μια τέτοια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη,φανταστείτε πόσο ανεύθυνος θα είναι με το παιδί του.

Ναι, αλλά μπορεί να έχεις πάρει πάρει προφυλάξεις και να σπάσει το μπαλλόνι, κάτι που άμα το πάθεις νιώθεις από μαλάκας έως κακομοίρης. Οπότε, έχεις μαζί σου το “χάπι της επόμενης ημέρας” και της το δίνεις απευθείας και κάνεις το σταυρό σου. Αν δεν πάθεις, δεν θα μάθεις…

Πότε πρόλαβε να φτάσει τόσες σελίδες??

Τέσπα βαριέμαι να τα διαβάσω όλα αυτά. Σαφώς και είμαι υπέρ της έκτρωσης.

Υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα εγκλήματα από τη “δολοφονία” ενός εμβρύου, όπως ένας αδιάφορος πατέρας/μητέρα ή ένα παιδί που δεν παίρνει την αγάπη που του χρειάζεται. Για να μην πάω σε πιο ακραία.

Εγώ είμαι υπέρ.
Αν το λέτε δολοφονία, τότε καλύτερα μια δολοφονία όταν είναι ακόμα έμβρυο, παρά σκηνικά βίας απο τους γονείς, εγκατάλειψης, αδιαφορίας και αμέλειας που βλέπουμε πολύ συχνά να συμβαίνουν. Για μένα κάθε μητέρα πρέπει να έχει την επιλογή να μην γεννήσει ένα παιδί που δεν θέλει, αλλιώς κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει κακή μητέρα.

Δηλώνω καθαρά και απροκάλυπτα ότι είμαι υπέρ στις περιπτώσεις που χρειάζεται βιασμός, προβλήματα στο έμβρυο νεαρή ηλικία γονέων one night stand κλπ κλπ κλπ
Ευτυχώς έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί η εποχή που όποια δεν είχε κάνει έκτρωση ήταν οπισθοδρομική και δεν εδικαιούτω να ομιλεί ενάντια στο κατεστημένο 8O 8O Ναι έχουν υπάρξει και τέτοια τα οποία τα έχω ζήσει δυστυχώς …
Τώρα μητρική συμβουλή Πρώτον κύριον και σημαντικότερον ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΕΤΣΙ???
Τώρα επειδή μπορεί να τύχει για χ ω ζ λόγους θεωρώ ότι πρώτον πρέπει να ενημερωθεί ο άντρας και δεύτερον το ζευγάρι να κάτσει να συζητήσει και να συναποφασίσει για το τι μέλλει γενέσθαι…
Κορίτσια η καλύτερη συμβουλάτορας εκείνη που θα σταθεί δίπλα μας σε αυτήν την δύσκολη στιγμή είναι η μητέρα μας και κανείς άλλος Αν για κάποιους λόγους δεν θέλουμε να το μάθει η μεγάλη μας αδελφή, η θεία μας η νονά μας και όχι η συνυφάδα του μπατζανάκη της κουμπάρας της γκόμενας του κυρ Μήτσου που χει το καφενείο στην παρακάτω γωνία…
Αγόρια σ΄αυτήν την δύσκολη για κάθε κοπέλλα στιγμή στεκόμαστε δίπλα της και αποδεικνύουμε ότι ορθώς φοράμε τα παντελόνια που φοράμε όποια και αν είναι η κοπέλα ότι κι αν νιώθουμε για αυτή όποιες αμφιβολίες κι αν έχουμε…
Εννοείται ότι πληρώνουμε για την επέμβαση είτε με δικά μας λεφτά εφόσον εργαζόμαστε είτε ζητώντας από τον πατέρα τον παππού τον θείο
Και ας μου επιτραπεί και κάτι άλλο
Κορίτσια αν αποφασίσουμε να κρατήσουμε ένα παιδί παρά την θέληση του πατέρα του αναλαμβάνουμε κι όλες τις ευθύνες που μπορεί να προκύψουν από κάτι τέτοιο και τις αναλαμβάνουμε εμείς και όχι η μαμά μας η γιαγιά μας η η η …

:-k ειμαι κατα των εκτρώσεων, μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις θα μπορούσε να γινει (σε περιπτωση που το έμβρυο ειναι αρρωστο κτλ)… Δεν είναι πανάκια η εκτρωση, α! εμεινα εγγυος αντε να κανω μια εκτρωση. Πρωτα πρώτα απο τις εκτρωσεις υπαρχουν πολλοι κινδυνοι, όπως να μην μπορεί η κοπέλα να κάνει αλλο παιδί… Υστερα είμαι της αποψης ότι θα πρέπει να προφυλλασόμαστε σε κάθε περίπτωση ώστε να μην ερχόμαστε σε δύσκολη θέση και σε σκληρές επιλογές! γι αυτο καλυτερο θα ειναι να σκεφτομαστε… την κατασταση μας… :!: :!:

Όλα είναι υπό προυποθέσεις.
Σε κάθε post υπάρχει και ένα δίκιο.
Όταν σου συμβεί, τότε ζυγίζεις τα πράγματα…
Η αλήθεια είναι ότι η έκτρωση είναι άσχημη εμπειρία για όλους, αλλά κυρίως για τη γυναίκα. Εικόνες που δεν ξεχνάς ποτέ!

με όλα αυτά που διάβασα . . . άλλαξα γνώμη… μάλλον προς το υπέρ είμαι :?

Υπερ. Σιγουρα αναγνωριζω τη δυσκολια της αποφασης, αλλα νομιζω οτι ειναι απολυτο δικαιωμα της ΓΥΝΑΙΚΑΣ , σαν αυτοβουλο ον, να αποφασισει το πως θα διαχειριστει το σωμα της.

νομίζω καλύψαμε το θέμα επαρκώς. έχω όμως μια βασική ένσταση/ερώτηση και καλό θα είναι να απαντήσει κάποιος που ξέρει κ όχι κάποιος που φαντάζεται/νομίζει : γράφτηκε πολλάκις ότι οι κοπέλες με την επέμβαση κινδυνεύουν να μείνουν στείρες. στην σύγχρονη εποχή, ξέρει κάποιος πόσο πραγματικά πιθανό είναι αυτό; Άλλο είναι το 20% φερ’ειπείν κ άλλο το 1%. όλες οι επεμβάσεις θεωρητικά (κ πρακτικά) έχουν ένα Α ρίσκο, αλλά δεν τις αποφεύγουμε μόνο κ μόνο για αυτό.

Η απορία είναι εύλογη. περιμένω μια σοβαρή απάντηση

Θα σου απαντήσω εγώ, που ξέρω.
Μπορεί να κάνει μία γυναίκα έκτρωση και να μείνει στείρα. Μπορεί να κάνει 3 και να μην μείνει. Μπορεί να κάνει και 5 και πάλι να μην μείνει. Αυτά που σου λέω είναι περιπτώσεις που γνωρίζω.
Εξαρτάται από:

• Την ηλικία της πρώτης έκτρωσης
  • Το χρονικό διάστημα (δηλαδή ήταν 1 μηνός έγκυος ή παραπάνω? Όσο μεγαλύτερο, τόσο χειρότερα).
  • Τη γενικότερη κατάσταση του οργανισμού της γυναίκας.
  • Κληρονομικότητα
  • Κλπ…

Το θέμα είναι να μη σου τύχει.

Όντως, γιατί αν σου τύχει και το ζευγάρι είναι νεαρό…τότε χέστα κι άστα. Αλλά και πάλι, θέλει προσοχή. :!: :!: :!:
Και για να πάμε στο οικονομικό, το κόστος είναι περίπου 1.000-1.500 ευρώ (μαζί με τα φάρμακα).

Exω μιλησει με μικροτερης ηλικιας ατομα, και η ενημερωση τους πανω στην αντισυλληψη ειναι τραγικη, αλλα τι περιμενεις οταν η ενημερωση πανω στο σεξ προερχεται απο το παραμορφωτικο πρισμα της πορνοβιομηχανιας…Ειναι ευθυνη των γονεων να ενημερωνουν τα παιδια τους καταλληλα οπως ειναι ευθυνη και του κρατους να εισαγει στα σχολεια την σεξουαλικη διαπαιδαγωγηση…Αλλα τι να κανουμε, ειναι τοσο θεμα ταμπου για τους διοικουντες αυτη τη χωρα, φοβουμενοι την εκκλησια οπως παντα και την αντιδραση της σε ενα τοσο σημαντικο ζητημα.

Πραγματική ιστόρια: Συμφοιτητής καλού μου φίλου τα χε με μια κοπέλα κανά εξάμηνο και αυτή μένει έγκυος (έτσι νομίζουν τουλάχιστον, λόγω χαλασμένου τεστ).

Αποφασίζουν να το κρατήσουν γιατί ήταν εκλημα η έκτρωση+ο έρωτάς τους ήταν τόσο δυνατός που θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν όλες τις δυσκολίες.

Μόνο κούνια δεν πρόλαβαν να αγοράσουν

Τελικά αποδείχθηκε μετά από λίγες μέρες ότι η κοπελιά δεν είναι έγκυος.

Όλα συνεχίστηκαν νορμαλ μέχρι κανά μήνα μετά που τσακώθηκαν και χώρισαν οριστικά.

Αυτός είναι ο τόσο μεγάλος έρωτας που θα ήταν ικανός να μεγαλώσει ένα νεογέννητο παιδί. Βρε ουστ!! Έκτρωση κ πάλι έκτρωση.