Το ίδιο είχα πει κι εγώ όταν το ανακάλυψα. Το είχαν βάλει σ’ ένα άρθρο εξ αφορμής των αρχών της πανδημίας.
Δυστυχώς, όπως βλέπετε, αν και προσέφερα το θείο δώρο να το βρω ολόκληρο, οι τρισκαταρατοι το κατέβασαν. Αισχος!
Το ίδιο είχα πει κι εγώ όταν το ανακάλυψα. Το είχαν βάλει σ’ ένα άρθρο εξ αφορμής των αρχών της πανδημίας.
Δυστυχώς, όπως βλέπετε, αν και προσέφερα το θείο δώρο να το βρω ολόκληρο, οι τρισκαταρατοι το κατέβασαν. Αισχος!
Καλά το έχω πετύχει και σε τηλεόραση σχετικά πρόσφατα ε, 1-2 χρόνια πριν ένα πρωί σαββατοκύριακου σε κάτι διακοπές…επικ ιζ επικ με Αλεξανδράκη Περικλή και Χρονοπούλου Ασπασία
Είναι οι Κόπανοι η καλύτερη ελληνική κωμωδία?
Για απαντήστε για να ξέρω με ποιους μιλάω εδώ μέσα
Ή έστω από τα κορυφαία δείγματα της εποχής του
E, αφού είπαμε.
Στα σοβαρά, τώρα, σίγουρα δεν είναι η καλύτερη ελληνική κωμωδία.
Είναι, όμως, το cult διαμάντι της γενιάς των γύρω από τα 40, καθώς κι ένα από τα πιο άρτια παραδείγματα απίστευτων χαρακτήρων, με εκρηκτική μίξη.
Από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις;
Ποντικομαμή; Τούφα; Κοράκι; Χοντρή;
Προσωπικά, βέβαια, έχω τεράστια αδυναμία στον ασύλληπτο Δούκα, αυτή την τεράστια μορφάρα, από την οποία έχω υιοθετήσει ξεδιάντροπα τις ατακάρες του “Α, χαίρομαι! Βλέπω έχετε βγάλει και το Κολλέγιο.”, “Τι λέει ο Βαλκάνιος;” και “Σε…; Γνωριζόμαστε από τον Στρατό, κύριε…;”.
Επίσης, οι μανιακοί της ταινίας (μεταξύ αυτών κι εγώ ξεκάθαρα/δεν ξέρω πόσες φορές την έχω δει συνολικά) δεν παίρνουν ποτέ αψήφιστα και ορισμένα φαρμακερά, κοινωνικοπολιτικά βέλη που χώνει ο Κωνσταντίνου μέσα στο σενάριο, βάσει της επικαιρότητας της εποχής (αλλά και όσων τελικά ακολούθησαν λίγα χρόνια αργότερα). Μοιραία, όμως, αυτά χάνονται μέσα στην πληθώρα των υπολοίπων ατακών και των ευτράπελων σκηνικών.
Τέλος, να τονίσω ότι υπήρχε σκέψη για sequel, η οποία ποτέ δεν προχώρησε (και φυσικά δεν πρόκειται να προχωρήσει και τώρα). Κάπου είχα πετύχει μία αναλυτική συνέντευξη του Κωνσταντίνου επ’ αυτού, αλλά δεν τη βρίσκω. Επομένως, αρκεστείτε στο παρακάτω link:
Με αυτά και αυτά ξεχάστηκα, μιας και πιάσατε παραπάνω αγαπημένες ταινίες κτλ και να πω ότι στο φετινό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης θα έχει αφιέρωμα στον σπουδαίο Τάκη Κανελλόπουλο και οι φίλοι Θεσσαλονικείς + όσοι ανεβούνε/με για το Φεστιβάλ, να έχουν το νου τους γιατί μιλάμε για πολύ μεγάλο κεφάλαιο της εγχώριας σκηνής -και οι 9 ταινίες που θα προβληθούν είναι μια προς μια άχαστες:
https://www.filmfestival.gr/el/all-news/28557-64o-fkth-megalo-afieroma-ston-taki-kanellopoulo
Οσο χαλι και να ειναι η ταινια με τον Τσουβελα, αυτο που γραφτηκε απο Φραγκουλη ηταν αισχρο
το ειδα. Αναρωτιέμαι πως ο edgelord Φραγκουλης, δλδ ο νεοτερος Δανίκας, έχει ακόμα δουλειά. Πολλα χρόνια τώρα παιζει στο δίπολο “γραφω κατι ακραιο → με κραζουν → κραζεις/θαυμαζεις → γραφω κατι πιο ακραιο”.
Απο την αλλη, όσο και αν γελαω με τον yt Τσουβέλα, η ταινία τους από το τρέηλερ μοιάζει τοσο κακη, που μαλλον δεν ειναι καν καλη, ειναι κακιστη.
Με τους κολλητους εχουμε καθε καλοκαιρι "bad movie night@ και ηδη την εχουμε κλεισει να την δουμε.
Τοτε ειχαμε δει και το Χαλβάη 5-0.
Αλήθεια δεν βλέπω κάτι τόσο μεμπτό στην κριτική του Φραγκούλη. Εννοώ, είναι ο Φραγκούλης ρε παιδιά Σίγουρα έχει γράψει και χειρότερα, αλλά με μια διαγώνια, πρόχειρη (το τονίζω) ανάγνωση δεν είδα κάτι πολύ χοντρό.
Θελω να κανω υπερσεντονι ποστ για το λαϊκο σινεμα του σημερα, γιατι νομιζω θα εχουμε πολλα να πουμε.
Αναφορικα με το Χαλβάη, να πω ότι ηταν καλοφτιαγμενο (στα μετρα του μπατζετ που ειχε ο Σεφερλης), αλλα παραλληλα κακιστο, εμετικο. προσβλητικο και ο,τι ακριβως περιμενα (τιποτα).
That said, υποτιθεται οτι ο Σεφερλης πηγε να κανει μια αναβιωση των σουρεαλ κωμωδιων των 80s, τυπου Airplane nad Naked Gun.
Το οποιο τελειωνει τωρα ο Ατζαρακης. Θα ηθελα να δω πολυ αν το ειδος αντεχει στο 2024
ειπε να πεθανει ο Τσουβελας για να μην ξαναμπει μπροστα σε καμερα, που ειναι κατι που εν ετει 2024 δεν το γραφεις, ουτε σαν αστειο.
Δλδ αν ειναι χιουμορ, ειναι επιπεδου δημοτικου, και αν δεν ειναι, εισαι του δημοτικου.
Και ειναι ακομα χειροτερο, γιατι το γραφει για καποιον που θα τον διαβασει και οχι πχ για τον Σταλονε.
That said, δεν ξερω γιατι ο Τσουβελας πληγωνει τοσο το Brand του - νομιζω ειναι μια χαρη στον φιλο του που κανει την σκηνοθεσια
ακόμα περιμένουμε του Substance ε, get your priorities in order
btw, μιας και το topic του Ελληνικού κινηματογράφου αναβίωσε, να κάνω μια πρόταση που παίζεται αυτόν τον καιρό →
Documentary για την Αμαλία Προβελεγγίου από την Vania Turner, μια ταινία για το ελληνικό #MeToo που αφορά τους πάντες - καθόλου εύκολο, σκληρό, ωμό, αποκαλυπτικό αλλά άκρως επίκαιρο και απαραίτητο if you ask me.
Από τα καλύτερα και σημαντικότερα πράγματα που μπορείτε να δείτε φέτος στο σινεμά.
Καλλιτεχνικοί χαιρετισμοί και VenceΡέμος
Επειδη ετυχε και τον γνωρισα σε μια τελευταια προβολη του Νυχτερινου Εκφωνητη , ο οποιος παιζεται ακομα στους κινηματογραφους απο τον ιουλιο (!), και δεδομενου οτι τα Φτηνα Τσιγαρα, βρηκαν τη θεση που τους αξιζει εκ των υστερων…
αδικο δεν εχει. Αλλο που η ταινια του Τσουβελα πρεπει να ειναι υπερμαπα
Είμαι πολέμιος των φτηνών τσιγάρων, κάθε φορά που το βλέπω αφαιρώ και έναν πόντο.
Πλέον βάζω ένα 3/10.
ρε βάλε και μηδέν.
απλά έχει πλάκα πως οι Ελληνες κριτικοι ειναι σουπερ ακριβοδίκαιοι (sic) με τις ελληνικες ταινίες, αλλά οι ξένες με κάποιο μαγικο τρόπο πάντα παίρνουν 2 και πάνω αστέρια. Από την αλλη ζοριζεσαι, όταν σε πετάνε για πρεμιέρες στο LA να πεις κακο λογo, ο Ρένος που να σε πάει, στα Goodys στην Αλεξάνδρας ;