Εθνική Μπάσκετ

Θα συμφωνήσω με τον Κόζυ. Παραθέτω και αποδείξεις. Την ημέρα που επικρατήσαμε της Κίνας γιόρταζε ο Λαύρος και ο Αρσένιος.

εχοντας νικησει γαλλια και σλοβενια τα προηγουμενα χρονια, με τον τροπο που κερδισες, εννοω οτι στατιστικα να παρεις ματς ξανα στο τελευταιο δευτερολεπτο με τριποντο ειναι δυσκολο…εξαλλου το εγραψα και νωριτερα…αν παει στον ποντο το ματς το πλεονεκτημα το εχουν οι αργεντινοι…

Μουχαχα :stuck_out_tongue:

Τι καλή πορεία ρε συ; Πλάκα κάνεις; Με τρεις σοβαρές ομάδες έπαιξε, έχασε και με τις τρεις. Αυτή η ομάδα όχι μόνο είναι αποδεδειγμένα η καλύτερη ομάδα που έβγαλε ποτέ η Ελλάδα αλλά και μία από τις καλύτερες ομάδες παγκοσμίως. Ε, είναι υποτιμητικό να λέμε πως για μια τέτοια ομάδα η φετινή πορεία είναι καλή. Επειδή ακριβώς έχουμε εξαιρετική ομάδα προσωπικά δεν είμαι περήφανος και θεωρώ τις όποιες γκρίνιες δικαιολογημένες (για να μην πω επιβεβλημένες)…

Είναι λίγο πράγμα η 5η θέση; Ναι χάσαμε από 3 καλύτερες ομάδες, αλλά αφενώς η μία ήττα δεν πολυμετράει (βλ. ΗΠΑ) ενώ η δεύτερη ήρθε στο σουτ.
Ισχύει ότι έχουμε απαιτήσεις, αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να τα θέλουμε και όλα. Ας μην ξεχνάμε που ήμασταν πριν από μόλις 5 χρόνια…
Το θετικότερο είναι ότι έρχονται πολλοί νέοι και καλοί παίκτες από πίσω…

Ναι, για μένα είναι πολύ λίγη η πέμπτη θέση. Προσωπικά μόνο με μετάλιο θα ήμουν ικανοποιημένος. Το 2004 που αυτό το συγκρότημα βρισκόταν στο ξεκίνημά του ήταν ικανοποιητική η πέμπτη θέση. Πλέον με ένα ευρωπαϊκό, έναν τελικό μουντομπάσκετ και άλλη μία συμμετοχή στην τετράδα ενός ευρωπαϊκού (που επίσης δεν ήταν επιτυχία) ο σημερινός αποκλεισμός ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να αντιμετωπιστεί σαν αποτυχία και σαν πισωγύρισμα. Όταν έχεις μεγάλη ομάδα, ο πήχης ανεβαίνει ψηλά. Έτσι πάει.

O Τσαρτσαρης μολις δηλωσε οτι η 5η θεση μαλλον σαν αποτυχια πρεπει να θεωρηθει, αφενος απο τη στιγμη που ως στοχος ειχε τεθει το μεταλλιο και αφετερου οταν αποδεδειφμενα εισαι απο τις καλυτερες ομαδες στον κοσμο.

Μπράβο στον Τσαρτσαρή και γενικά σε όλους τους Έλληνες διεθνείς που δεν κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους. Το να παραδέχεσαι την αποτυχία σου χωρίς να ψάχνεις δικαιολογίες δείχνει πως δεν επαναπαύεσαι.

Δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ τόσο πολύ στη γενική σκέψη, απλά οι λέξεις “αποτυχία” και το “πισωγύρισμα” μου πέφτουν λίγο βαριές. Πισωγύρισμα θα ήταν αν δεν περνούσαμε στους Ολυμπιακούς ή δεν προκρινόμασταν στην 8αδα. Όταν χάνεις από την Αργεντινή στην 8άδα της Ολυμπιάδας στο σουτ, ε δεν το λες “πισωγύρισμα”!

Γιατί, δε θα γυρίσουν πίσω μετά την ήττα; Στην Κίνα θα τη βγάλουν; :-s

ειναι αποτυχια με την εννοια οτι οι ολυμπιακοι ειναι καθε 4 χρονια.Δεν ειναι ευρωπαικο που εισαι κορυφη, και οταν θεωρητικα έχεις τη δυνατοτητα να παρεις μεταλλιο, το να χανεις αυτην την ευκαιρια και με την πιθανοτητα στην επομενη ολυμπιαδα να εχεις λιγοτερο καλη ομαδα, θα μπορουσε να θεωρηθει ως αποτυχια.

Μα η κλάση της ομάδας είναι τέτοια που η συμμετοχή στους ολυμπιακούς ή η πρόκριση στους “8” από έναν όμιλο που περνάνε οι τέσσερις στους έξι είναι πράγματα δεδομένα. Είναι εύκολα για την κλάση της. Όταν όμως έχεις συνηθήσει επί τρία χρόνια να δείχνεις χαρακτήρα και σε παιχνίδια ζωής ή θανάτου, όταν επί τρία συνεχόμενα καλοκαίρια νικάς και σε νοκ άουτ ματς, όταν επί τρία συνεχόμενα καλοκαίρια είσαι συνεχώς στους τέσσερις… ε, μιλάμε για πισωγύρισμα…

Στο 4ο δεκαλεπτο μου ειχε κοπει η ανασα. Στα τελευταια 30 δευτερολεπτα δε, με ειχε πιασει ταχυπαλμια.
Ωραιο ματσακι παραυτα, η 5η θεση αξιοπρεπεστατη ειναι.

Ουτε μενα.

Μα και βεβαια ηταν πισωγυρισμα. Νικησαμε Γερμανια, Κινα και Αγκολα. Γουαου.
Αρκετα καλοι στο πρωτο ημιχρονο, πολυ επιπολαιοι στο δευτερο.
Ο Σπανουλης λογικο ηταν να κανει μερικα λαθη αφου μεχρι εκεινο το σημειο ηταν ο μοναδικος “κοντος” που επαιζε. Ο Παπαλουκας ΤΡΑΓΙΚΑ αφαντος (σαν να μην επαιξε σε αυτο το τουρνουα) και ο Διαμαντιδης μετριος. Καλα ο Ζησης καλυτερα επαιζε πριν απο καμμια 5ετια, σε διαρκη πτωση βρισκεται.
Και δεν θεωρω οτι απλα χασαμε στο τελευταιο σουτ. Δεν τα καναμε ολα καλα και απλα δεν μας βγηκε το τελευταιο σουτ. Ασε που μια του κλεφτη, δυο του κλεφτη, δεν γινεται συνεχεια να τα περνουμε τα ματσακια με το τελευταιο τριποντο.

Εγώ να ρωτήσω με πιο κριτήριο είμαστε πέμπτοι και όχι όγδοοι, π.χ. γιατί δεν έχω καταλάβει; :-k

λογικα βασει των αποτελεσματων στους ομιλους, και απο οτι μπορω να φανταστω απο τη συνολικη διαφορα ποντων επιθεσης αμυνας, γιατι δεν υπαρχει αλλο συγκρισιμο μεγεθος απο τη στιγμη που δεν παιηαμε με ολους τους αλλους αντιπαλοι…

Ναι, εχει να κανει με την καταταξη μας στους ομιλους.

Πολύ ωραίο ματσάκι ήτανε. Στο σουτ κρίθηκε και αυτό τα λέει όλα. Η διαφορά μας με τις άλλες ομάδες είναι απλά ότι εμείς δεν έχουμε παίκτη παγκόσμιας κλάσης του στυλ Γκασόλ, Τζινόμπιλι, Λεμπρόν.

Βασικα η διαφορά ειναι οτι γ###κε Ο Ντελφινο