Εθνική Μπάσκετ

το φάρδος της Αργεντινής χθες ηταν ανευ προηγουμένου…

Aυτό είναι αλήθεια. Η Αργεντινή και η Ισπανία δεν έχουν τόσο βάθος όσο εμείς. Εμείς έχουμε 12 παικταράδες, όλοι ένας και ένας ενώ αυτό έχουν πέντε-έξι. Άλλα μέσα σε αυτούς τους πέντε-έξι βρίσκεται τουλάχιστον ένας παίκτης που εμείς ούτε στα όνειρά μας δεν τον βλέπουμε. Εμείς έχουμε φοβερό βάθος, έχουμε 12 πολύ καλούς και ισάξιους παίκτες αλλά μας λείπει ένας Τζινόμπιλι, ένας Γκασόλ, ένας Γκάλης για να το κάνουμε πιο λιανά.

Ας ελπίσουμε ο Κουφός να είναι αυτός…

Kαμμενο χαρτι κατα την αποψη μου. Δεν νομιζω να αποδοσει να αναμενομενα.

Θα αποδώσει μωρέ. Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι δε θα είναι αυτός που λέει ο Κόζυ. Δυστυχώς

Γιατί είναι σίγουρο; Κάτσε να δούμε. Ο Έλληνας Νοβίτσκι θα γίνει ρε :smiley:

Εαν μου πεις οτι ο Πριντεζης, Γλυνιαδακης και σια ειναι παικταραδες τοτε θα ξεχασω το basket που ξερω

Στην καλη εποχη του Ολυμπιακου επι Ιωαννιδη ουτε στον παγκο δεν θα ηταν…

Δηλαδη , για παραδειγμα, ο Οικονομου τι ηταν υπερπαικτης;;;;;

Για να το βάζουμε το θέμα στην διάσταση του λίγο…Βγήκαμε 5οι σε μια Ολυμπιάδα όπου οι ΗΠΑ είναι αχτύπητες και οι Ισπανία Αργεντινή και Λιθουανία είναι απλά χώρες που πρωτεύουν στο άθλημα τα τελευταία χρόνια. Η Ισπανία μας έχει πάρει σερί, η Αργεντινή είναι Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη και η Λιθουανία συμμετέχει σε ημιτελικούς των τελευταίων 5 Ολυμπιάδων. Απλά δεν κάναμε την υπέρβαση. Θα μπορούσαμε ίσως να βγούμε 3οι ή 4οι αλλά ως εκεί. Για ένα καλάθι δεν περάσαμε στον ημιτελικό. Η ανακουφισμένη φάτσα του Τζινόμπιλι μετά την νίκη τους τα λέει όλα για μένα.

Και η Ελλάδα είναι χώρα που πρωτεύει στο άθλημα όμως :wink:

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που είχε μια πτώση, ανέβηκε και τώρα βρίσκεται σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Απλά λέω πως δεν χάσαμε δα και από τίποτα τυχαίους. Και οι άλλοι μπάσκετ παίζουν, δεν κολλάνε μπρίκια. Και στην τελική ρε παιδιά, έχουμε εμείς παίκτες που να πρωταγωνιστούν στο nba και δεν το ξέρω??

Kαι ο Νοβιτσκι πρωταγωνιστει αλλα δεεεεν…

Ναι ρε δεν είπα ποτέ ότι είναι ντροπή μας που χάσαμε. Φυσικά και δεν είναι τυχαίοι. Απλά είτε έχουμε nbaers είτε όχι, συγκαταλεγόμαστε κι εμείς ανάμεσα σε αυτές τις μεγάλες δυνάμεις. Και πχ δε θεωρώ τους Λιθουανούς καλύτερους από μας.

Παρόλα αυτά είμαι ικανοποιημένος από την πορεία της εθνικής και από τον τρόπο που έχασε από την Αργεντινή, μια επίσης πολύ μεγάλη ομάδα

Ναι οκ o Νοβίτσκι έχει μπλέξει με τους άμπαλους τους Γερμανούς. Φαντάσου τον Νοβίτσκι να παίζει στην Ελλάδα… Εκεί ναι πάμε για τελικό. Επίσης ένα άλλο στοιχείο είναι ότι η Ελλάδα ποτέ δεν έχει φτάσει σε Ολυμπιάδα πιο ψηλά από την 5η θέση. Κάτι δείχνει και αυτό, έτσι δεν είναι? Μπορεί σε 4 χρόνια να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά αλλά αυτή την στιγμή μια χαρά είμαστε.

Να σταθώ κι εγώ λίγο σε αυτό που ειπώθηκε για Παπαλουκά; Και άλλοι απέδωσαν λίγοτερο του αναμενόμενου, αλλά μου φάνηκε σε αυτό το τουρνουά ότι έχει γίνει ψιλομπούλης. Ούτε μία διείσδυση, απειροελάχιστα σουτ…

Νταξει μην ειστε αυστηροι,εχει κι ενα triple crown να κανει ο ανθρωπος:D

Πιστευω η μεγαλυτερη ελλειψη που εχει η εθνικη δεν ειναι ουτε σε σεντερ,ουτε σε ΝΒΑers,ουτε πουθενα αλλου.ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΟΥΤΕΡ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ!
Ποιον εχουμε?Τον Παπαλουκα?Δε λεω ωραιες ασιστ,ωραιες διεισδυσεις(που τις κανει για να καλυψει την αδυναμια του στα τριποντα και φτανει ως το λει-απ)αλλα σε σουτ απο τριποντο δεν ειναι λιγες οι φορες που τον εχω δει να κανει μεχρι και ερμπολ…Ο Ζησης?Ο Πελεκανος?Ο Βασιλοπολος?Ο Διαμαντιδης που το εχει αλλα δισταζει?Ο Φοτσης που οταν το θυμαται βαζει κανα τριποντο απο τα 7 μετρα και αλλες μερες κανει 0/7 τριποντα?Ο Σπανουλης κατι παει να κανει αλλα δεν ειναι ο παιχτης που αν βρεθει μονος του στο τριποντο θα ξερεις οτι θα στο βαλει 100% κατι που θα επρεπε μια ομαδα τετοιου επιπεδου να εχει…
Πλεον οι αντιπαλοι μας μας εχουν παρει χαμπαρι σε αυτο τον τομεα κ μας παιζουν ζωνη και τοτε ειναι οι δραματικες στιγμες της εθνικης που της βγαινει η γλωσσα για να βαλει ποντο…

Συμφωνώ κι εγώ στο θέμα του σουτέρ. Γενικά το ελληνικό μπάσκετ δεν βγάζει σουτέρ και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, αλλά υποπτεύομαι: Όταν οι άλλοι κάθονται στις προπονήσεις και σουτάρουν 500 σουτ για να βελτιώσουν τα ποσοστά τους, οι δικοί μας πάνε για καφέ :?
Δλδ εδώ και 15 χρόνια μόνο ο Αλβέρτης μπορεί να θεωρηθεί σουτέρ!

Εδώ είσαι λάθος! Στην καλή εποχή του Ιωαννίδη, ο Θρύλος έπαιζε με 6-7 παίκτες και στον πάγκο υπήρχαν Μπάμπης Παπαδάκης, Σταμάτης, Ελληνιάδης, Παπαδάκος, Μωραΐτης, Καμπούρης κτλ… Ε, καλύτεροι από Πρίντεζη και σία δεν είναι επ ουδενί! :wink:

Αφού λοιπόν έχουν περάσει αρκετές ώρες από αυτό τον ιστορικό αγώνα και οι μελανιές που έκανα στα χέρια μου αρχίζουν να υποχωρούν, ας γράψω κι εγώ τη γνώμη μου…

Κατ’ αρχάς είναι το μόνο παιχνίδι της Εθνικής που έχω δει τα 10 τελευταία χρόνια που μου δημιούργησε εφιάλτες… Είχα τόση αγωνία και σφίξιμο στο στομάχι που ειλικρινά ένιωθα οτι θα με πάνε στο νοσοκομείο… Γκραν γκινιόλ με όλη τη σημασία της λέξης…

Για μένα προσωπικά η πρόκριση χάθηκε εξαιτίας των λαθών. Όπως, για παράδειγμα,αυτό που μου έμεινε με τον Βασιλόπουλο: παίρνεις την μπάλα και κατεβαίνεις στον αιφνιδιασμό και πας να ΚΑΡΦΩΣΕΙΣ; Γιατί; ΓΙΑΤΙ;;;;;; Βάλτην την ρημαδόμπαλα και με τα 2 χεράκια στο στεφάνι και μόλις γυρίσεις στην πατρίδα σου κάνω εγώ έναν τουρνουά καρφωμάτων μόνο για πάρτη σου!!! Στη συγκεκριμένη φάση κυριολεκτικά τράβαγα τα μαλλιά μου! Για να μη μπούμε για το πόσες φορές πουλήσαμε τη μπάλα και το πόσες φορές ΔΕΝ τους σταματήσαμε στα σουτ 3 πόντων… Βρε παλικάρια, τον Τζινόμπιλι και τον Ντελφίνο έχετε να κλείσετε, που λέτε να ειδικεύονται; Στη σταυροβελονιά;

Τελοσπάντων, χάσαμε την ευκαιρία για μια θέση στην τετράδα, αλλά ως εκεί… Το έχω ξαναγράψει: είμαστε μια χώρα 11 εκατομμυρίων ανθρώπων, μια κακοπαθημένη Ελλαδίτσα και η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ είναι η 6η στην παγκόσμια κατάταξη. ΕΚΤΗ! Πιο ψηλά από την Γαλλία, πιο ψηλά από τη Γερμανία, πιο ψηλά από την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρωσία, πιο ψηλά από πολλές ομάδες. Ψηλά. Και το να την απαξιώνουμε τόσο πολύ κάθε φορά που δεν καταφέρνει να φτάσει στην κορυφή σε κάποιο τουρνουά δεν τη βοηθάει να κρατηθεί ψηλά!

Για μένα αυτό είναι το πισωγύρισμα: οτι δεν αλλάζουμε νοοτροπία. Στον αθλητισμό το πρώτο και κυριότερο πράγμα που πρέπει να μάθεις είναι πως να διαχειρίζεσαι τις ήττες που ΣΙΓΟΥΡΑ θα έρθουν. Ναι, θα στεναχωρηθείς όταν θα χάσεις, ναι, θα πεις “γιατί πάλι;”, ναι, θα αναλύσεις τα στραβά κι ανάποδα που έκανε η ομάδα, αλλά μέχρι ενός ορίου. Άνθρωποι που ξεσκίζονται όλο το χρόνο σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρωλίγκα, που παίζουν 40λεπτα γεμάτα (Διαμαντίδης, Παπαλουκάς κ.α.) και που με χαρά ΚΑΘΕ καλοκαίρι, αντί να κάνουν διακοπές, φοράνε τη φανέλα της Εθνικής και παλεύουν να μας κάνουν να αισθανθούμε χαρούμενοι και λιγότερο μίζεροι για μένα είναι [SIZE=“4”]ΗΡΩΕΣ[/SIZE].

Όλες οι ομάδες που μας κέρδισαν είναι ψηλότερα από εμάς στην παγκόσμια κατάταξη: 1η η Αμερική, 2η η Αργεντινή, 3η η Ισπανία. Που σημαίνει οτι είναι ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ καλύτερες ομάδες. Ευκαιρίες θα υπάρξουν κι άλλες. Τον επόμενο Σεπτέμβριο έχουμε Ευρωμπάσκετ. :wink:

Αυτά. Και συγγνώμη για το κολοσσιαίο ποστ… :stuck_out_tongue:

τι ειχε ο τιμιος γιγαντας δεν σε καταλαβαινω… :lol:

το προβλημα δεν ειναι μονο στο σουτ. ειναι και στην κουραση. μην ξεχναμε παιζουν οι ιδιοι (για τους κυρια βασικους μιλαω) τα τελευταια 4-5 χρονια. ο διαμαντιδης παιζει απο το 2003 σερί. δεν ξεκουραζονται καθολου. και παλι καλα να λεμε που δεν εχουμε και τραυματισμους.
πριν το ματς με την αργεντινη ειδα γενικα μια μεγαλη αισιοδοξια στο φορουμ λες και και παιζαμε με τυχαια ομαδα, με τυχαιους παιχτες. μονο ο μανσον το τονιζε και ειχε μεγιστο δικιο. και γω φοβομουν το ματς. οπως μας πηγε το ματς ηταν φανερο οτι θα γινει κατι τετοιο. φαση κλειδι δεν ειναι απαραιτητα η τελευταια, αλλα το καρφωμα του βασιλοπουλου που το χανει και αμεσως στον αιφνιδιασμο τρωμε τριποντο και εκεινα τα πολλα λαθη που καναμε στην 3η περιοδο που χασαμε ευκαιριες να βαλαουμε καλαθια.
η ομαδα θελει πληρη στηριξη και να μεινει ως εχει (με αλλαγες στα προσωπα που παιζουν λιγοτερο φυσικα) και πανω από ολα ξεκουραση.
οι γνωστοι αγνωστοι φυσικα θα πεσουν πανω στο προπονητη και στις επιλογες του, αλλα με τη χαρα θα μεινουν αφου ο βασιλακοπουλος εκανε προταση στο γιαννακη μεχρι το 2012.

Για την κούραση ισχύει και δεν ισχύει. Ναι μεν παίζουν 5 χρόνια σερί, αλλά στην πραγματικότητα πόσο κουράζονται (πχ) ο Σπαν και ο Διαμαντίδης και ο Βασιλόπουλος στο ελληνικό πρωτάθλημα; Ή ο Τεό από την άλλη, στη Ρωσία έπαιζε ουσιαστικά μόνο στην Ευρωλίγκα!