Εθνική Μπάσκετ

προφανως και η αργεντινη δεν ειναι τυχαια ομαδα εχει 6-7 παιχταραδες που βαζουν τα παντα,απλα επειδη δεν ειναι ευρωπαικη ομαδα δεν ακουγεται και τοσο…αποτυχια για μενα η 5η θεση αλλα οχι πισωγυρισμα απο την καλυτερη ελληνικη ομαδα ever,δεν μας εκατσε απλα το σουτ!!!ασε που σε μια απλα μετρια προς καλη μας βραδια μας κερδισε η αργεντινη…φανταστειτε να παιζαμε και πολυ καλα,αυτο για μενα δειχνει ποσο καλη ομαδα εχουμε!!ετσι ειναι ο αθλητισμος αλλοτε κερδιζεις και αλλοτε χανεις.συμφωνω και εγω μας λειπει ενας ηγετης εμβελειας νοβιτσκι.

Για την κουραση των ελληνων συμφωνω και εγω με Κοζυ.
Ολο για περιπατους και ευκολες νικες γραφουνε καθε αγωνιστικη.
Η πενταδα της Αργεντινης παντως ειναι ανωτερη της δικιας μας,κατα την ταπεινη μου
και συμφωνα με τα λιγα που ξερω απο μπασκετ μιας και εχω να ασχοληθω σοβαρα πολυ καιρο.

Επιτέλους ίντερνετ

α) Στην Ευρώπη βγήκαμε 4οι και στον κόσμο κυνηγάμε τη 5η θέση. Διαφωνώ με Τσαρτσαρή, δεν είναι καθόλου άσχημα για την Ελλάδα.

β) Το άσχημο ήταν το ματς με την Αργεντινή, όπου δεν εκμεταλλευτήκαμε τα δυνατά μας σημεία και στο 3ο δεκάλεπτο, καταφέραμε με το Σπανούλη και τα λάθη του (σφάλμα Γιαννάκη πρωτίστως… βάλε το Ζήση ρε γαμώτο μέσα, αφού δε μπορεί ο Βασίλης!!!) να τους δώσουμε το ματς. Το ματς εμείς το δώσαμε…

Επίσης, το μεγαλύτερο σφάλμα σε αυτό το τουρνουά έγινε από το Γιαννάκη και του είπαμε όλοι (και εγώ) μπράβο όταν το έκανε. Ο Λάζαρος έλειψε. Ο Σόφο, τα τελευταία 2 χρόνια δεν έπαιξε μπάσκετ και στο τέλος μας έκανε ζημιά η παρουσία του. Όποτε έπαιρνε τη μπάλα, κάποιος του έκανε φάουλ, τον έστελνε στις βολές και χανόταν η επίθεση. Χειρότερες βολές δεν έχω δει ξανά στη ζωή μου. Εγώ στα 5 μου, έβρισκα έστω και τη στεφάνι! Και τα φάουλ δε χρειαζόταν να τα κάνει κάποιος βασικός του αντίπαλου. Έβαζαν τον πιο άχρηστο ψηλό τους και τον φόρτωναν με φάουλ. Εμείς απλά χάναμε τις επιθέσεις…

Δεν πειράζει. Πάμε για άλλα. Το πρόβλημα είναι τι θα γίνει στο μέλλον. Και ωραία, έρχεται ο Κουφός. Τη θέση του Παπαλουκά, ποιος θα την πάρει? Βλέπετε κανέναν? Εγώ μόνο το Ζήση βλέπω (ο οποίος εμένα μου φάνηκε πως άξιζε να πάρει περισσότερες επιθέσεις από ότι του δώσαμε τελικά…) και μετά το χάος…

κάρβου είσαι πάλι εύστοχος (όπως στις βολές όταν ήσουν μικρός) αλλά διαφωνώ με Ζήση… νομίζω ότι από τον τραυματισμό του κ μετά είναι ένας άλλος, πιο μέτριος παίκτης.

Δυστυχώς κι εγώ το ίδιο πιστεύω. Εκτός πια και αν οι υπόλοιποι τρεις (Παπαλουκάς, Διαμαντίδης και Σπανούλης) έχουν ανεβεί τόσο πολύ τα τελευταία δύο χρόνια.

Πάντως ο Διαμαντίδης παίζει εμφανώς χειρότερα σε σχέση με τα προηγούμενα τουρνουά με την εθνική και είναι καθαρά θέμα κούρασης αυτό.

Ελπίζω να δικαιωθώ στο ότι: όχι άμεσα μεν, αλλά σε 2-3 χρόνια, οι Παππάς, Ματαλόν και Σλούκας (που έχει και καλό σουτ) από τους έφηβους θα μπορούν να σταθούν πολύ καλά στην περιφέρεια της Εθνικής.

Ποιος Ματαλον ρε :Ρ

Rope sorry που θα στο πω αλλά για εμένα μίζερα είναι όλα τα παραπάνω. Αυτή η νοοτροπία του είμαστε πέμπτοι και γουστάρουμε γιατί το καταφέραμε έχοντας μόλις 11 εκατομύρια κατοίκους . Όσο για αυτό που γράφεις περί απαξίωσης, αν με αυτό το υλικό που έχει η Ελλάδα εσύ συμβιβάζεσαι με την πέμπτη θέση μάλλον εσύ είσαι που την απαξιώνεις. Ευτυχώς που την νοοτροπία αυτή δεν την έχουν οι ίδιοι οι Έλληνες διεθνείς. Ευτυχώς που οι ίδιοι ξέρουν τι αξίζουν και δεν συμβιβάζονται. Ευτυχώς που αυτοί δεν κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους και δεν φέρνουν σαν δικαιολογίες αριθμούς που δεν έχουν νόημα για να παραμυθιαστούν πως πέτυχαν (π.χ. 5η θέση στον κόσμο=γουάου!!!).

Κυρίτσης ρε!!!:smiley:

H Eθνική λεπόν,κατάφερε να περάσει απ’το Προλυμπιακό τουρνουά χωρίς να χάσει,όμως,εκεί ξεκινάει ένα μπερδεματάκι.
Όταν οι υπόλοιπες ομάδες ήταν ήδη…ανατολικά και έπαιζαν σκληρότατα φιλικά,η δική μας ήταν στην Αθήνα και ξυπνούσαν τους αθλητές το πρωί για να…συνηθίσει ο οργανισμός τους.
Ναι,δεν είχαν κλειστεί σοβαρά φιλικά,παρά μόνο με ομάδες δυναμικότητας αυτών του Ακρόπολις και του Προλυμπιακού.Τραγικά λάθη.
Στα επίσημα ματς που είδα,η Εθνική φάνηκε να έχει διώξει την περσινή σκουριά και οκνηρία και πιστεύω σαν σύνολο είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο.Η προσθήκη του Πελεκάνου φάνηκε ξανά ότι δεν χρειάστηκε πουθενά (Περπέρογλου?) και θα έπρεπε να δωθεί χρόνος σε Γλυνιαδάκη και στα κρίσιμα ματς.
Ο αποκλεισμός ήταν θέμα ενός σουτ (όταν παίζεις με Αργεντινή ΔΕΝ μπορείς να πάρεις διαφορά,Τέλος.) που τόσες φορές έχει μπει και όλοι θυμόντουσαν τον Περικλή,τον Μεγαλεξανδρο και το 21 της ελληνικής ψυχής.
Αυτά.
Αν και αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα ήταν ό,τι πρέπει για αποχή της Εθνικής και ένα καλό διάλειμμα για τους διεθνείς που απ’το 2004 παίζουν κάθε καλοκαίρι.Βάρβαρο,καλό ύπνο στους υπεύθυνους.

Γαμώ το κέρατό μου, ούτε ένα ματς δεν είδα!

Όχι, σαφώς και δεν συμβιβάζομαι με την 5η θέση. Αξίζουμε παραπάνω. Αλλά δεν έπεσα να τους φάω γιατί έχασαν, ούτε τους είπα αποτυχημένους… Ούτε έπεσα φυσικά να φάω κανέναν άλλον επειδή είχε αντίθετη γνώμη. Το ξέρω πως οι διεθνείς δεν παραμυθιάζονται. Απλώς είπα ότι τώρα πιο πολύ απο κάθε φορά χρειάζονται υποστήριξη μιας και δεν έχουν καταφέρει λίγα. Κατάλαβες τώρα ή μήπως είμαι πάλι μίζερη;

Εγώ πάντως μια χαρά την βρίσκω την 5η θέση και όσοι έχουν πέσει τώρα πάνω στην Εθνική να την κατηγορήσουν για αποτυχία πιο πολύ σκέφτονται οπαδικά.

Κι εξηγούμαι:

Όσοι είδαμε τον τελικό ΗΠΑ - Ισπανίας καταλάβαμε ότι αυτές οι 2 ομάδες δεν παίζονταν. Επομένως το πολύ που θα ζητούσαμε ήταν ένα χάλκινο. Χάσαμε όμως την πρόκριση στην τετράδα στον πόντο. Έτσι είναι το μπάσκετ, για ένα σουτ μπορείς να χάσεις πολλά.

O Tσαρτσαρής πάντως διαφωνεί μαζί σας… (ευτυχώς). Ναι, η πέμπτη θέση είναι αποτυχία όταν έχεις υλικό για μετάλλιο. Όχι δεν κάνεις επίθεση στην Εθνική, ούτε πέφτεις να τη φας, ούτε την προδίδεις, ούτε την μειώνεις, ούτε σκέφτεσαι οπαδικά όταν λες το προφανές για τους παίκτες (δυστηχώς όχι για τον κόσμο όμως) ότι δηλαδή αυτή η παρουσία ήταν αποτυχημένη.

Τα δύο μαυρισμένα δεν πάνε μαζί. Αν δεν συμβιβάζεσαι με την πέμπτη θέση και πιστεύεις πως αξίζουμε παραπάνω τότε ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να τους πεις αποτυχημένους όσον αφορά αυτή την Ολυμπιάδα. Δεν σημαίνει ότι αν το κάνεις αυτό πέφτεις να τους φας. Η κριτική δεν σημαίνει επίθεση.

Κατά την άποψή σου πάντα… Το “αποτυχημένοι” είναι πολύ βαρύς χαρακτηρισμός. Δεν θα ήταν καλύτερα να αποφεύγεις τους αφορισμούς και το απόλυτο ύφος; Λέω τώρα…

Το ότι είμαστε ισάξια ομάδα με την Αργεντινή (της οποίας η 5άδα είναι ΝΒΑers σχεδόν όλοι, μην το ξεχνάς) και χάσαμε στον πόντο δείχνει αποτυχία? Manson, το μπάσκετ είναι άθλημα που κρίνεται πολύ περισσότερο στις λεπτομέρειες απ’ ότι το ποδόσφαιρο.

Το υλικό της εθνικής είναι καλό αλλά όχι τόσο καλό όσο ήταν των Αμερικάνων και των Ισπανών και πάνω κάτω ισάξιο με της Αργεντινής και της Λιθουανίας.

Εγώ βλέπω μια συνεχή παρουσία στην πρώτη πεντάδα τα τελευταία 5 χρόνια τη στιγμή που τα προηγούμενα 5 δεν υπήρχαμε καν.

Σωστός ο δάσκαλος.Συμφωνώ απόλυτα,μένουμε σε υψηλό επίπεδο,με μια πρωτία και μια δεύτερη θέση στις διοργανώσεις,όταν παραδοσιακές δυνάμεις όπως Ιταλία και Σερβία αγνοούνται απ’το χάρτη

Δηλαδή, σκέτη αποτυχία, έτσι; :stuck_out_tongue:

Edit: Πέστα Ρούδι! :slight_smile:

Εγώ βλέπω μία πέμπτη θέση μετά από τρία συνεχόμενα χρόνια μέσα στην τετράδα. Όπως θέλει βλέπει ο καθένας το ποτήρι. Εδώ θεωρούσαμε αποτυχία την πέμπτη θέση το 2003 επί Ιωαννίδη, δεν θα την θεωρήσουμε τώρα που ομολογουμένως έχουμε ανέβει επίπεδο; Προσωπικά αν βγαίναμε τέταρτοι θα έλεγα ότι δεν πετύχαμε κάτι αλλά τουλάχιστον παραμένουμε σταθεροί, αν βγαίναμε τρίτοι θα έλεγα πως πετύχαμε. Το ότι η Αργεντινή έχει μια πεντάδα με ΝΒΑers δεν μου λέει κάτι. Εσύ ο ίδιος λες πως έχουμε ισάξια ομάδα με αυτήν. Ναι το μπάσκετ κρίνεται στις λεπτομέρειες και αυτές θα έπρεπε να μας έχουν βγάλει νικητές στο ματς με την Αργεντινή. Και δεν μιλάω μόνο για το σουτ του Σπανούλη. Μιλάω για τις λεπτομέρειες όλου του 40λεπτου.