Εθνική Μπάσκετ

Ότι θέλουν κάνουν οι αμερικάνοι στο 1ο ημίχρονο. Μακάρι να αλλάξει κάτι αλλά χλωμό. Η δεύτερη ήττα έρχεται.

γτ τι περιμενες?ναναι του αη γιαννιου παλι?

Πφ, τι να πείς, πως το έλεγε ο ασπρούλιας, άμπαλα κατσίκια που πηδάνε δεν τους αποκαλούσε? Είδαμε πόσο άμπαλοι και άσχετοι απο μπάσκετ είναι οι αμερικανοί.

Όπως και να 'χεί, το χάρηκα πολύ και θα χαρώ ακόμη περρισσότερο αν νικήσουν και μετά (καλά, για χρυσό άλλο τίποτα). Για την Ελλάδα δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει πολύ δρόμο το πράγμα.

Ρε Γαμωτο!!! Πηραν την ρεβανς οι αμερικανοι!!!

απλα τα πραγματα.οι αμερικανοι εχουν τρομερα μπασκετικα προσοντα(δυναμη ,ταχυτητα,αλτικοτητα κ.α).Η ελλαδα στην μερα της μπορει να τους νικησει ολους.ομως εχει καποιους παιχτες που οσο καλα κανουν καποια πραγματα τοσο λαθη κανουν σε αλλα πχ.μπιγκ σοφο.σημερα δειξαμε αρχικα οτι μπορουμε να τους κοντραρουμε ομως λιγο το οτι το παιχνιδι δεν εκρινε τιποτα λιγο οτι το παλεψανε και αυτοι λιγο παραπανω λιγο τα πολλα λαθη λιγο η ελλειψη αυτοσυγκεντρωσης φερανε αυτα τα αποτελεσματα.ευγε στον κιλλ μπιλ που τα σπαει σαν παιχτης.χασαμε και πολλα τριποντα αν και στην αρχη δεν βαραγαμε καθολου.τρομερο ενδιαφερον θα εχει το ματσακι ισπανια αμερικη.ειδα τους ισπανους το πρωι.τους παει η διαιτησια και εχουνε και πολυ θρασος.οκ ειναι και παιχταρες.3-4 θεση μας βλεπω και καλα θα ειναι.

Εχω την εντύπωση ότι αποφασισαν πια οι αμερικανοι να παιζουν και αμυνα…

Φονιάδες των Pick n roll, Α-μέ-ρι-κανοι.

οι αμερικανοι απλα ειναι απιαστοι σε αθλητικοτητα και αυτο φανηκε σε ολο το παιχνιδι.στην αρχη τους κοντραραμε αλλα μετα λογικο ηταν να ερθει η κουραση στην εθνικη μας, ψυχολογικη και σωματικη.επισης στο παιχνιδι φανηκε οτι αν οι αμερικανοιτο θελουν, μπορουν να παιξουν τρομερη αμυνα και δυσκολα αφηναν ελευθερος παικτες και αυτο ειχε ως αποτελεσμα να μας αναγκασουν να ριξουμε αρκετες δυσκολες βολες

καναμε παρα πολλα λαθη και εκει κριθηκε το παιχνιδι.ειδικα ο παπαλουκας ηταν τραγικος.γενικα δεν υπηρχε ορεξη να κυνηγησουμε το παιχνιδι.παντως πιστευω οτι οι ισπανοι θα τους νικησουν τους αμερικανους

Να ρωτησω κατι?
Γιατι οταν ακουν τον εθνικο υμνο οι Αμερικανοι μερικοι βαζουν το χερι στην καρδια?
Δεν ξερω δεν το εχω δει να το κανουν αλλοι ανθρωποι,αλλης εθνοτητας,για αυτο ρωταω.
Εσυ βαζεις το χερι στην καρδια σου οταν ακους τον αμερικανικο εθνικο υμνο? :-k
Συγνωμη για το off topic αλλα μου αρεσουν οι εγκυκλοπαιδικες γνωσεις. :slight_smile:

Αυτο.
Απλα η εθνικη εχει πολλα σκαμπανεβασματα στην αποδοση της και αυτο της στοιχιζει σε ματς που δεν ειναι στην μερα της… :frowning:

Η αλήθεια είναι πως μας μοιάζει μία κάπως υπερβολική κίνηση επιδεικτικού πατριωτισμού γιατί εμέις δεν το συνηθίζουμε, αλλά αυτά πάνε και λίγο με το πως έχει μάθει ο κάθε λαός. :wink:
Και σε αυτούς κάνει εντύπωση πως εμείς ανακατεύουμε την θρησκεία με προσευχές, αγιασμούς και όρκους σε πολλές δημόσιες εκδηλώσεις.
Πάντως δεν έιναι οι μόνοι, και σε μουντιάλ και σε Ολυμπιακούς έχω δεί και αθλητές από άλλες χώρες να το κάνουν.

Επίσης, θεωρώ πως η καλύτερη εκτέλεση του Αμερικάνικου ύμνου βρίσκεται στο Woodstock. :wink:

Aυτή την εκτέλεση την ακούω και εγώ με το χέρι στην καρδιά (και είμαι σίγουρος και για άλλους 2-3 από εδώ μέσα πως κάνουν το ίδιο!) :lol::lol:

On topic τώρα, η Εθνική έκανε χθες το αναμενόμενο και ελπίζω να το κάνει και με τους Κινέζους που ως γηπεδούχοι όμως θέλουν πολλή προσοχή. Δέιτε τι έκαναν με τους Ισπανούς.

Στο μεγαλύτερο μέρος απάντησε ο Mule. στο bold-αρισμένο, μιάς και αν το έπιασα σωστά είναι ειρωνία, όχι, δε το βάζω, δεν έχω λόγο. Την ομάδα τους υποστηρίζω γιατί παίζει το καλύτερο μπάσκετ κατά τη δικιά μου γνώμη. Ας παίξει η Ελλάδα καλύτερα να υποστηρίξω αυτή. Μπορεί? δεν το πιστεύω, αλλά έχουμε δρόμο να το δούμε.

Ας χάναν οι αμερικανοί πάντως, και τέτοιου είδους ατάκες περί κακής μέρας θα τις λέγαμε δικαιολογίες.

Mετά την σημερινή συντριβή στης Ισπανίας δεν νομίζω να έχει κανείς αμφιβολία για αυτό πλέον. Είμαστε τυχεροί που έπιασαν αυτό το παιχνίδι απόψε και όχι προχθές εναντίον μας…

Ετσι, την πτηναρα οι Ισπανοι για να προσεχουν και την γλωσσα τους λιγο.

:-s Τι εγινε ρε παιδια ?

Για τους 119 ποντους που φαγαν απο τους Αμερικανους το ειπα… :wink:

Ααα…
Γιατι ριχνανε μπολικους στην Ανγκολα.

Ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη δεν έχει και τόσο καλές διαιτησίες. Φέτος π.χ. στη Μαδρίτη μας βίασε η διαιτησία τόσο που μπήκε χέρι στους διαιτητές του ματς (αλλά το είχαμε χάσει πλέον) :frowning:

Ον τόπικ:

Πυραμίδα, μη χαίρεσαι για το ματς ΗΠΑ-Ελλάδα. Στα Ημιτελικά (θέλω να ελπίζω πως θα περάσουμε από Αργεντινή γιατί μας θεωρώ καλύτερη ομάδα σαν σύνολο) θα είναι τελείως άλλο ματς. Για αρχή θέλω να ελπίζω πως θα αρχίσουν επιτέλους να σφυρίζονται τα βήματα. Κατά δεύτερον, θα αρχίσει να σφυρίζεται το ξύλο μέσα στη ρακέτα που ρίχνουν οι Αμερικάνοι. Αν ήθελαν να παίξουμε με κανόνες ΝΒΑ, ας μας το είχαν πει να είχαμε κάνει αλλιώς τα κουμάντα μας και εμείς…

1ο δεκάλεπτο με ΗΠΑ είναι δείγμα πως μπορούμε να τους χτυπήσουμε. Η ζημιά έγινε μόλις βγήκε ο Διαμαντίδης και στη θέση του πέρασε ο Παπαλουκάς. Έκτοτε είχαμε σοβαρό πρόβλημα στο κατέβασμα της μπάλας με αποτέλεσμα τα πολλά λάθη, που οδήγησαν στους πολλούς αιφνιδιασμούς και στη δημιουργία της διαφοράς. Όταν δημιουργήθηκε η διαφορά τελείωσε το ματς. Εμείς δεν έχουμε βρει ρυθμό για να γυρίσουμε τέτοια διαφορά και δε νομίζω πως κανένας από τους δικούς μας θα ξεσκιζόταν τόσο νωρίς για να γίνουν οι 18 πόντοι 10.

Δεν ανησυχώ για Παπαλουκά, γιατί α) είναι μεγάλος παίκτης, β) πάντα φορμαρίζεται κατά τη διάρκεια των τουρνουά και γ) σιγά σιγά βρίσκει ρυθμό επιβεβαιώνοντας το β) μου. Εξάλλου σε όλες τις διοργανώσεις της Εθνικής, από τα προημιτελικά και μετά φαίνεται η κλάση του. Με λίγα λόγια, αυτό το πρόβλημα στο κατέβασμα της μπάλας και στα λάθη των επιθέσεων δεν πιστεύω να παρουσιαστεί ξανά και θα είναι ένα τελείως διαφορετικό ματς. (ξέχασα και τη συμμετοχή του Φώτση σε αυτά τα πολλά λάθη, αλλά οι βλακείες Φώτση είναι κάτι σαν παγκόσμια σταθερά, τις ξέρουμε εξ αρχής…)

Το μόνο που με φοβίζει είναι το πως είδαν οι Αμερικάνοι πως δεν έχουμε σοβαρή ρακέτα φέτος. Οι Γλυνιαδάκης, Μπουρούσης, Τσαρτσαρής και Σόφο δε μπορούν να κοντράρουν τους Αμερικάνους (ειδικά αν συνεχίσουν να μην κάνουν σοβαρά μπλοκ άουτ). Κάπου εκεί ελπίζω να βοηθήσει η πονηριά του Γιαννάκη και του προπονητή του αντιπάλου των ΗΠΑ στους 8 (αν και αμφιβάλλω η Αυστραλία να αποδειχθεί σοβαρός αντίπαλος… βασικά δεν είναι αντίπαλος). Όλες οι ομάδες έχουν αδυναμίες και έτσι έχει και αυτή η ομάδα των ΗΠΑ.

ΥΓ. Αληθεύει πως το Σεπτέμβρη ο Μπατίστ γίνεται Έλληνας και έρχεται στην Εθνική? Αν ναι, είναι 100% αυτό που λείπει από αυτή την Εθνική!

ΥΓ2. Ας ελπίσουμε οι διαιτητές να παίξουν με Ευρωπαϊκούς κανόνες από τα προημιτελικά κι όλας, γιατί θα μας βολέψει αφάνταστα. Οι Αργεντίνοι δεν έχουν πολλούς αξιόλογους παίκτες και θα ήταν ευχής έργον αν φορτώνονταν με φάουλ…

Για αρχή θέλω να ελπίζω πως θα αρχίσουν επιτέλους να σφυρίζονται τα βήματα. Κατά δεύτερον, θα αρχίσει να σφυρίζεται το ξύλο μέσα στη ρακέτα που ρίχνουν οι Αμερικάνοι

Και τα βήματα που κάνει κατά συροή ο Σπανούλης ή αυτά δε λογίζονται ως βήματα? Όσο για ξύλο, εχμ, δε νομίζω ότι η Ελλάδα μπορεί να λέει και πολλά σε αυτό το θέμα.

Αν για εσένα η αρχή ενός δεκαλέπτου στο οποίο μάλιστα ο βασικός άσσος της ομάδας βγήκε με 3 φάουλ απο το δίλεπτο, είναι το καλύτερο δείγμα για τη νίκη, τη στιγμή που με τους 2 καλύτερους αντιπάλους η Ελλάδα έχασε με 15 + πόντους, be my guest :slight_smile:

Μη το ξεχάσω: Και βέβαια θα χαίρομαι όταν θα νικάει η ομάδα που υποστηρίζω karvou. Και θα χαρώ ακόμη περρισσότερο αν βάλει διάφορους στη θέση τους. Υπομονή και θα δούμε :slight_smile:

Υ.γ. Και για να μη παρεξηγηθώ, και βέβαια μπορούν να χάσουν οι ΗΠΑ, όπως και όλες οι ομάδες. Το αν είναι τόσο εύκολο αυτό όσο νομίζουν πια κάποιοι είναι ένα άλλο ζήτημα.

Kαλα αν ισχυει τετοιο σκηνικο, σουπερ… Ο Μπατιστ κατω απτο καλαθι δεν παιζεται…μιλαμε για ΔΥΝΑΜΗ…