Τα πιο πρόσφατα αγαπημένα μου τραγούδια της τρέχουσας χρονιάς είναι:
1. Darkthrone - His Master’s Voice. Όπως ανέφερε πιο πάνω ο φίλτατος συμφορουμίτης, προκαλεί μια αγνή old school πόρωση. Ο λόγος που το αναφέρω πριν το Lost Arcane City of Uppakra είναι προφανής, ήταν το πρώτο τραγούδι που άκουσα, αγάπησα, και κατά συνέπεια “με κράτησε” και “με μύησε” στα ενδότερα του δίσκου.
2. Darkthrone - Lost Arcane City of Uppakra. Το περί ου ο λόγος τραγούδι σου εκπέμπει μια απόκοσμη ενέργεια. Η μελωδία στο δεύτερο μισό ό,τι πιο συγκλονιστικό έχω ακούσει μέχρι στιγμής το 2021.
3. Leprous - On Hold. Κατ’ εμέ, το καλύτερό τους κομμάτι στο Aphelion και ένα απ’ τα καλύτερά τους γενικότερα.
4. Iron Maiden - The Parchment. Δεν υπήρξα ποτέ αιρονμεηντενάκιας, αλλά αυτό το τραγούδι θα ήταν, ομολογώ, ένας καλός λόγος να γίνω, ακόμα και αν δεν είχα ακούσει προηγουμένως νότα απ’ αυτούς. Λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις παραμέτρους, τεχνική, συναίσθημα κλπ, πιθανό μιλάμε για το καλύτερο κομμάτι του Senjutsu. Πιθανό, λέω, γιατί…
5. Iron Maiden - Hell On Earth. Ταρα τατα… ο λόγος! Πολύ εθιστικό κομμάτι, όσο τ’ ακούω τόσο με παίρνει με το μέρος του. Πραγματικά δύσκολη επιλογή.
6. Gojira - Into the Storm. Έχω καιρό να τ’ ακούσω, αλλά θυμάμαι ότι ήταν το αγαπημένο μου από το Fortitude. Όχι (πραγματικά) δύσκολη επιλογή.
Εσκεμμένα παρέλειψα μπαντάρες, όπως Tribulation, Soen, Epica, Demoniac, Lake of Tears και άλλες, καθώς έχω καιρό να τις ακούσω (ακούω Epica τώρα) και θέλω να τις “φρεσκάρω” στη μνήμη μου.