Φαγητό - Συνταγές, Προτάσεις, Φωτογραφίες, Γεύσεις

Χαχαχα ξεκάθαρα εγω αλλά σε θεσσαλικη παραλλαγή

Δεν ξέρω για εσάς, εγώ ακόμα είμαι φοβερά εθισμένος σ’ αυτό το θέμα. Βράδυ + καναπές + netflix = το χέρι μου απλά μηχανικά κάνει την κίνηση ότι μπαίνει σε σακούλα με πατατάκια, σαν σκυλάκι του Παβλόφ. Νομίζω ότι κάθε βράδυ θα φάω κάτι από:

Pringles paprika
Ruffles barbecue
Δρακουλίνια
Doritos tex mex
Lays γαρίδα κοκτέηλ (αυτά μόνο το καλοκαίρι υπάρχουν γαμώτο)

Και γενικά δε λέω όχι σε τίποτα. Θυμάμαι μικρός είχα πάθει σοκ και με κάτι Lays τυρί φέτα (δε βγαίνουν πια), μέχρι αυτό το σημείο κατάπτωσης μιλάμε.

Αλλά γενικά αν δω πατατάκι με οτιδήποτε πιο spicy από ρίγανη (π.χ. ξύδι, chilly, barbecue κλπ.), ναι, το θέλω.

2 Likes

Πολυ καλη σαπιλα αυτα.

1 Like

Τα έχω κόψει τα πατατακο-νατσο-γαριδάκια, κυρίως γιατί τα βαρέθηκα - αν και σε λίγο καιρό πάλι θα ξεπέσω, έτσι πάει για εμένα με αυτά… τα τρώω όλα, καμία διάκριση, έφεση τελευταία σε lays με τσένταρ

Αλλά μιλώντας για

και

ΕΑΝ και μόνο λείπει η κερά Λούπενα -που αν με δει, οκ τη γάμησαμε- το ένοχο μυστικό μου είναι ένα

Summary

image

4 Likes

Ψήφισα πιτσίνια αλλά παίζουν δυνατά και διάφορα είδη πατατάκια, πάπρικες, bbq, κάτι τσένταρ, γενικά δώστε μου, περίεργο και είμαι μέσα. Αλάτι/ξύδι γαμούσε :exclamation:

Εννοείται ότι εδώ και αρκετά χρόνια αποφεύγω να έχω σπίτι.

3 Likes

Πατατάκια με ρίγανη, σταθερή αξία.

3 Likes

Αυτά είναι απιστευτα:

index

2 Likes

Ξεδιάντροπη διαφήμιση, αλλά δεν κρατήθηκα

Αφήστε τα πιτσινια και πιάστε κάνα νατσος,
Το λέει και ο rider aka παργαλατσος

8 Likes

Προφανώς ραφλες μπαρμπεκιου αμποβ ολ, πακοτινια και πιτσινια καθώς και μια κρυφή αγάπη:

Σαπια όσο δεν πάει.

Πέστε να με φάτε
image

2 Likes

El Sabor κορυφαία νάτσος, είναι ότι καλύτερο.

Πατατάκια προσωπικά, ειδικά με αλάτι, τα έχω βαρεθεί χρόνια τώρα. Πάντα θα τσιμπήσω αν βρεθούν μπροστά μου αλλά μπουχτίζω εύκολα. Αν προτιμήσω πατατάκι θα είναι Pringles (αγάπη), ειδάλλως καμιά πιο παράξενη γεύση. Τα νάτσος είναι άλλη υπόθεση, El Sabor και Doritos (με αυτή την σειρά) είναι για πρωτάθλημα.

Επίσης, καλά τα γαριδάκια Cheetos αλλά η μαγεία είναι στα EXTRA.

2 Likes

Νομίζω δεν αναφέρθηκαν καθόλου τα “μετά το ποπ δεν έχει στοπ”… ανοίγεις τον κύλινδρο και δεν σταματάς μέχρι να τελειώσει :sunglasses:

edit: τώρα είδα ότι αναφέρθηκαν παραπάνω

Καλύτερα πατατάκια ρίγανης εμπορίου είναι τα τσακίρης και πολύ κοντά τα τσιπίτα, τα οποία είναι και τα μόνα που τρώω γενικά, ενώ περιστασιακά τρώω και τα ruffles barbecue.

Το καλύτερο πατατάκι που έχω φάει είναι αυτό πάντως:

Στο “παιχνίδι” του Quintom, έφτασα 10+ πόντους και βαρέθηκα να συνεχίσω μετά δεν είχε νόημα :stuck_out_tongue:

4 Likes

Νατσος με μπλου τσιζ ειναι μαγικος συνδιασμος

1 Like

Εσεις βαζετε συσκευασίες κ εγω σκέφτομαι αν εχουμε στην αποθηκη.

Τα καλύτερα για μενα. Λεπτα τραγανά γευστικά.

1 Like

Μονο Cuba απο κωνους :stuck_out_tongue:

Επισης λατρευω τα φουλ ανθυγιεινά crunchy.
Τα el sabor με τυρι ηταν ωραια αλλα τωρα τελευταια οσες φορες εχω παρει τα περισσοτερα δεν εχουν καν τυρι πανω τους και ειναι σκετα.

Κλέβω λίγο καθώς μιλάμε για συσκευασμένα σνακς, αλλά το θεωρώ αυτονόητο πως το σπιτίσιο ποπ κορν είναι ασυναγώνιστο. Είμαι διαβόητος στην οικογένεια (και τώρα με την κοπέλα που μένουμε μαζί) για το πόσο πολύ μου αρέσει, δεν παίζει να μην έχω 200-300 γρ. εύκαιρα κάθε στιγμή στο ντουλάπι. Και στο ψήσιμο πάντα βούτυρο>λάδι.

Θυμήθηκα νίλα στο Εράσμους. Ήθελα ένα βράδυ να φάω ποπ κορν και να αράξω να δω ταινία. Πάω σούπερ μάρκετ, βρίσκω ποπ κορν και γυρνάω πανευτυχής στο δωμάτιο. Πάω να φάω με λαχτάρα την πρώτη μπουκιά και εκεί καταλαβαίνω πως στα λιθουανικά το saldus σημαίνει “γλυκός” και ουδεμία σχέση έχει με το salt/salty :upside_down_face:

5 Likes

Μαρούλι λόγω δυσανεξίας δεν τρώω. (περί του ποστ του Quintom άνωθεν) Πέραν αυτών σαλιγκάρια δεν έχω δοκιμασει αλλά δεν με ενθουσιάζει η ιδέα, όστρακα έχω δοκιμάσει μικρός αρκετές φορές και μου άρεσαν αλλά δεν εμπιστεύομαι εύκολα. Πέραν αυτού, σε όλα ναι, λίγο πολύ.

Σε άλλα μαγειρικά νέα, τη τελευταία βδομάδα έχω ανακαλύψει τη μαγεία του τραχανότου. Με έχει εντυπωσιάσει το ότι ουσιαστικά λόγω σύστασης δεν χρειάζεται το τελείωμα του ριζότου με βούτυρο-παρμεζανα. Έχω φτιάξει 3 φορές σε παραλλαγές, κυριολεκτικά με ό,τι υλικά βρήκα στο ψυγείο: με ντοματίνια και απάκι (σίγουρα το καλύτερο), μόνο με ντοματίνια ελέω της κοπέλας που δεν προτιμά κρέας (υποκατέστησα με λίγη worcestershire sauce και λίγο ξύδι, με ικανοποιητικά αποτελέσματα - την επόμενη φορά θα βάλω και beef stock), και τώρα φτιάχνω με μανιτάρια.

7 Likes

Εννοείται ότι μας αρέσουν τρελά δρακουλίνια, πιτσίνια, πακοτίνια, πατατάκια με ρίγανη αλλά τα αγαπημένα μου είναι αυτά εδώ:

Επειδή αναφέρθηκαν τα φουντούνια, να πω ότι πιτσιρίκος θυμάμαι που τάιζα τις κότες της γιαγιάς μου. Από κάτω ήταν το κοτέτσι και εγώ από πάνω στην αυλή πετούσα στις κότες φουντούνια που τα έτρωγαν κατευθείαν.

3 Likes