Προσυπογραφω
Ωχ ωχ
https://maps.app.goo.gl/pk8xEGGcGp3Z8STT8
Άπειρες οι επιλογές…
https://maps.app.goo.gl/N8YcsTgkZBN1oPVT9
Πείτε και κάνας ντόπιος ρε
Καλο χειροποιητο γυρο τυπου Αχιλλεα εχει καπου;
Αν εκεινο το Παρασκευοσαββατο παει κανεις στην Βελονα το δισκαδικο κ δει καποιον να καθεται στον καναπε να μιλησει
Velona Records
231 309 0695 Velona Records Θεσσαλονίκη - Google Suche
Πες πιτόγυρα αν βοηθάει περισσότερο
Είμαι πολύ περίεργος στο σουβλάκι/πιτόγυρα, με αποτέλεσμα να μην έχω βρει τίποτα στη Θεσσαλονίκη που ν’ ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μου μ’ έναν σταθερό ρυθμό. Το Express για το οποίο σου μιλάνε όλοι είναι εκτός κέντρου, ομολογουμένως έχει λάβει cult/θρυλικές διαστάσεις (εγώ δεν έχω δοκιμάσει το μπιφτέκι γεμιστό με γύρο και ροκφόρ, μόνο τον γύρο στα κάρβουνα), οπότε καταλαβαίνω το να θέλει κανείς να το δοκιμάσει. Προσωπικά, και χωρίς ν’ αρνούμαι ότι κι εγώ το δοκίμασα, έχω ένα τεράστιο ηθικό/πολιτικό κόλλημα που με αποτρέπει από το να το επισκέπτομαι -αλλά δεν έχει νόημα να γράψω εδώ παραπάνω, γιατί θα φανεί λες κι είμαι κανένας ιδιοκτήτης ανταγωνιστικού γυράδικου και θέλω να τους κάνω ζημιά. Πράγματα γνωστά σε κόσμο της πόλης anyway και περισσότερα σε P.M. αν κάποιος βάζει πολύ ψηλά τέτοια ζητήματα όσον αφορά το που τρώει/δίνει τα λεφτά του. Κατά τ’ άλλα δεν έχεις να χάσεις και κάτι να το επισκεφτείς μια φορά.
Αν για κάτι ξεχωρίζει η Θεσσαλονίκη τα τελευταία 10+ χρόνια, είναι για την ξεχωριστή/μοναδική της προσέγγιση στο φαγητό που αναδεικνύει παλιές/ντόπιες μαγειρικές με κάποια πιο μοντέρνα στοιχεία, πολύ καλής ποιότητας υλικα κλπ. Κατά χρονολογική σειρά οι ταβέρνες/μεζεδοπωλεία/εστιατόρια που “χτίσανε” αυτό το όνομα (και υπάρχουν ακόμα) είναι τα εξής:
Νέα Φωλιά
Σέμπρικο
Μούργα
Μαιτρ & Μαργαρίτα
Ντάνγκαρα
και (δεν έχω φάει, αλλά είναι ίδιας κοπής)
Κοντραμπάντο
Στάση
+τροφή
και μπορεί να ξεχνάω κανένα
Δεν είναι όλα του ίδιου στυλ (κάποια είναι πιο λαϊκά, κάποια πιο alternative, κάποια εξειδικεύονται σε ψάρι κλπ.), αλλά όλα έχουν πολύ καλό όνομα και προσωπικά ποτέ δεν είχα παράπονο (βέβαια έχω κόψει το πολύ φαγητό έξω εδώ και κάποια χρόνια).
Φο-βε-ρή δουλειά εχουν ρίξει τα παιδιά σ’ αυτό το site (το οποίο μπορείς να εμπιστευτείς με κλειστά μάτια), όπου μπορείς να βρεις για όλα αυτά τα μαγαζιά (και για ΚΑΘΕ, μα, ΚΑΘΕ σχεδόν μαγαζί στη Θεσσαλονίκη) αξιολογήσεις, γνώμες, φωτογραφίες, το μενού τους κλπ:
Για street food δε ρώτησες που κι εδώ η φάση έχει εκτοξευτεί όχι μόνο με burger και πίτσες, αλλά και bao buns, διάφορα άλλα σάντουιτς που δεν ξέρω πώς τα λέμε, αλλά αξίζουν σαν κυρίως γεύμα κλπ. Αν σ΄ενδιαφέρει λέμε και για τέτοια.
Αν κι έχω χρόνια να βγω έξω και να φάω τέτοιες ώρες, νομίζω ότι η Θεσσαλονίκη (σ’ αντίθεση με άλλες πόλεις) ξενυχτάει το φαγητό της μέχρι πολύ αργά το βράδυ, δηλαδλη θα βρεις επιλογές (όχι μόνο πατσατζίδικα). Δεν έχω να σου προτείνω κάτι συγκεκριμένο, όμως.
Άντε και καλή χοληστερίνη.
Από street food είμαι υπερκαλυμμένος στην Αθήνα, δεν νομίζω πως θα βρω κάτι στην Θεσσαλονίκη που μου έχει λείψει. Αν έχεις κάτι συγκεκριμένο κατά νου που αξίζει πες το, δεν θα πάει χαμένο.
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!
Salento.
αυτό είναι άψογο
δεν ξερω τι εστι αχιλλεας. Ακουγεται ιδιαιτερα ο γυρος που εχει το Σπιτάκι αλλά α) ειναι στον ευοσμο β) το πουλαει μονο σε μεριδα γ) δεν εχω δοκιμασει
αγαπημενο το Βέργες Λάγιες παρα τις τσιμπημενες τιμες του. Το σαντουιτς εχει φτασει στα 5-5.5 ευρω κι εμενα προσωπικα δεν με καλυπτει ποτε ενα (γενικα, οχι μονο εκει) οποτε εχω καιρο να το επιλεξω. Παντως ειναι τελειο, το ψωμακι παιρνει αρωμα απο το καρβουνο, για default σως βαζει γιαουρτι που του παει υπεροχα και αφου σου ετοιμασει το κρεας που διαλεξες (κοψιδια χοιρινα/προβεια, χοιρινο γαστρας, συκωτι μοσχαρισιο κλπ) σου αδειαζει και ολο το πιατακι με τα ζουμια μεσα. Την πρωτη φορα που τον ειδα να το κανει ηθελα να του σφιξω το χερι.
Εξαιρετικο και το σαλεντο που ειπε η shewolf, ακριβως απεναντι. Αφου ολα τα ξερετε απο μονοι σας, γιατι ρωτατε
Μια χαρα. Ευοσμο θα με φιλοξενησουν
Καλως να μας ερθεις στην wild side της πολης.
Ευοσμαρα.
Ξεκινησα κλασικα με Velona records κ μπουγατσα στον Γιαννη. Εχει πολυ κοσμο η πολη βλεπω. Κ πολλους τουριστες.
Η μπουγάτσα Γιάννης έχει πάρει το hype απλά επειδή είναι ανοιχτός όλο το βράδυ και επειδή μπορείς να του πεις να σου βάλει ένα κιλό σοκολάτα πάνω από τη γλυκιά ή ένα κεσεδάκι γιαούρτι πάνω από αυτή με κιμά, κάτι που το ξεκίνησε μάλιστα πριν την όλη φάση με το ινσταγκραμ που ακολουθούν πολλοί. Κατά τα αλλά, δεν είναι ούτε στο τοπ 5 της πόλης για μενα χωρίς να είναι και κακή φυσικά γιατί οκ, μπουγάτσα είναι, πόσο λάθος μπορεί να πάει;
Σίγουρα προτιμώ από τον Γιώργο στον Εύοσμο που είπες ότι μένεις (και με κιμά) με νούμερο ένα επιλογή στην κρέμα τον Μπαντή στην Παναγίας Φανερωμένης. Κάθε Κυριακή έχει και πιο σπέσιαλ γεύσεις
Αυτο συζηταγαμε τωρα με τα παιδια στην Βελονα. Οτι ειναι καπως υπερεκτιμημενος. Εγω πιο πολυ το χω συνδιασει με την τελετουργικη επισκεψη μουσαφιρια που κανω για ωρες στην Βελονα.
Να σου πω. Ενα Γεωργιανο πανω στον Ευοσμο, η Κολχιδα, λεει τιποτα;
Μπαντής φοβερός. Πήγα κατά λάθος μια φορά που ήμουν πάνω και έπαθα πλάκα.
κάθομαι στη γωνιά μου και σημειώνω σιωπηλά
Καραβίδας χθες, στη Νέα Ιωνία. Θαλασσινά, not my favourite αλλά τρομερό φαγητό και σωστές τιμές και gluten free επιλογές λόγω ανάγκης.
Πρώτη φορά σε μαγαζί μου προσφέρουν gluten free γλυκάκι κέρασμα οπότε πώς να μην ξαναπάω.
Άλλη μία πρόταση για φαγητό πάνω, εν όψει Mammothfest. @martian, σημείωνε ε
https://maps.app.goo.gl/8Gis518FaCLqeXQJ6
Επίσης, ξανάνοιξε το Ίγγλις σε άλλο σημείο ρε;